Help! Pup krabt zichzelf open van jeuk.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Hoi! Mijn hond Nino is 6 maanden en heeft sinds de start van het voorjaar heel veel jeuk en irritaties. Hij krabt veel aan z’n snuit en veegt deze langs de bank, de vloer alles waarmee hij kan krabben. Met als resultaat een hele rode snuit (onderkant van z’n bek en bij z’n snorharen). Ook likt en bijt hij veel aan z’n poten waardoor het tussen z’n kussens net zo geïrriteerd en rood is. Hij heeft jeuk maar waarvan.. Hij snuffelt veeeeeel op de grond, tussen struiken, gras etc. We hebben z’n plastic bakjes al vervangen door keramiek ivm eventuele allergie, geven hem brokken van dog lovers gold en zo min mogelijk koekjes met granen etc. Ik heb het vermoeden dat het van een plant komt omdat het echt is begonnen sinds de planten en t gras zijn gaan groeien een paar weken terug. Hij lijkt ook wel wat verkouden. De dierenarts weet het niet en zegt dat het allerlei oorzaken kan hebben. Een onderzoek op hypoallergeen voer stelde hij voor maar dat vind ik heftig, zeker omdat het een pup is. Hij heeft 2 weken anti jeuk tabletten gehad, dat hielp goed maar nu begint het dus weer… iemand een idee?

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Odin & Tex

Grote kans dat het Atopie is. Hooikoorts bij honden, oftewel een omgevingsallergie. Maar jouw dierenarts kan dit veel beter vertellen. Hup hup, naar de dierenarts.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Dankjewel. straks een afspraak!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

De dierenarts weet het niet ?   Vraag een bloedtest aan en laat het door een laboratorium onderzoeken, meestal wordt dat in lelystad gedaan, mijn hond heeft atopie dat is getest, en als de diagnose er is kan er gericht  gestart worden met eventuele medicatie...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Dankjewel. straks een afspraak! "

Dat is mooi, dring er op aan op een bloedtest, en onderzoek.    Hyperallergeen voer is echt niet heftig, daar zit alles in wat je hond nodig heeft....op allergenen omgevingsstoffen daar is met een bloedtest op te testen, voedingsallergie dan een eliminatie dieet, en dat kan ook voor een jonge hond van zes maanden hoor, is hier ook gedaan.

honden page profiel RJRJ

laat je vooral niet gek maken door alle tips die worden gegeven op internet, hou het bij de adviezen van de dierenarts en eventueel de specialist van het dierenziekenhuis als het zo ver mag komen....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" laat je vooral niet gek maken door alle tips die worden gegeven op internet, hou het bij de adviezen van de dierenarts en eventueel de specialist van het dierenziekenhuis als het zo ver mag komen.... "

Dat doet ze niet, ze vraagt wat en er wordt verwezen naar de dierenarts, en vanavond heeft ze alsnog een afspraak, bij de dierenarts.  !

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Zal je wel wat meer info geven voorafgaand. Je dierenarts zal beginnen met huid afkrabsel om te zien of er sprake is van een parasiet en parasiet behandeling naast een shot en antibiotica kuur om de irritatie te verhelpen. Daarna zul je waarschijnlijk een uitsluit dieet krijgen voor voedsel allergie en als laatste wordt atopie bekeken. Dit is nu eenmaal de standaard procedure bij onderzoek naar allergie reacties en die moet je echt opvolgen mocht het niet gelijk opgelost zijn.

 

Vertel ook gerust wanneer het begon en hoe snel de verspreiding van geïrriteerde huid begon, dit is alleen maar meer info voor je dierenarts zodat deze een goede en snellere diagnose kan stellen. Dagboekje bijhouden van wat wanneer gebeurd is ook handig vanaf nu. Bv, reactie? maand en datum erbij, of er verandering is geweest in omgevingsfactoren, denk aan zoals iets doms als ander wandel gebied of huishoudelijke producten met parfum, voer/snacks. EN zorg dat je 1 ding tegelijk aanpakt. Dus verander niet te gelijk wandel omgeving, voer/snacks of geparfumeerde producten voor het huishouden.

 

Kom je er na een tijdje nog niet uit? Laat maar weten hier. Zat mensen met honden die allergie hebben of hadden en goeie tips om de symptomen te verminderen.

 

 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Bedankt voor alle adviezen!!
De jeuk is nu wel heel erg bij hem :( Ik ben bij de dierenarts geweest en hij wil inderdaad starten met hypoallergeen voedsel om allergie uit voeding te elimineren. Ik volg het advies op maar mijn gevoel zegt dat het niet met voeding te maken heeft en hij allergisch is voor grassen/ pollen etc. Nu 5 weken enkel en alleen maar hypoallergene brokjes geven zonder beloningen of lekkere kluifjes (iemand tips voor de beloningssnoepjes tijdens de basiscursus?) vind ik echt wel een uitdaging maar goed; ik ga het doen. De klachten zijn gestart sinds alles in bloei staat, daarvoor was er niets aan de hand; wat hij ook at, vandaar mijn vermoedens. Wij wonen bijna in een park dus veel pluizen, grassen, bloesem in de directe omgeving en uitlaatrondjes. Vaak na het uitlaten verergeren de klachten met niezen en hoesten. Zal m’n route wijzigen en hopen dat dit ook wat oplevert.

We hebben nu opnieuw de tabletten tegen jeuk gekregen (oclactinob) maar als ik de bijwerkingen hiervan lees word ik niet blij. De dierenarts wil over 5 weken opnieuw evalueren en als er niets is verandert de bloedtesten doen (a € 250,- per stuk; omgevingstest en voedingstest). Zijn dit overigens gangbare prijzen? 

Heeft iemand overigens ervaring met een natuurlijke middelen tegen deze klachten?

Alle tips zijn welkom :)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Eerst een voedingsprobleem uitsluiten , hebben wij hier ook gedaan hoor en ook ruim zes weken lang, hier geen resultaat ervan, niet bang zijn dat je hond wat te kort komt, mijn hond was ook zes maanden oud....daarna is er bloed afgenomen en hebben ze dat opgestuurd, daaruit bleek atopie omgevings allergenen en zijn we een behandelplan opgestart...geef geen beloningen niets van andere lekkernij, je kan wat van de brokjes afhalen en dat als beloning geven van het hypoallergene  voer, wat extra zoals een stukje komkommer is goed maar houd het echt alleen bij het voer....hier wordt de cytopoints gegeven...geen belasting voor nieren en lever..wij gebruiken het al   Vier jaar...wanneer je hond dermatitus atopie heeft ( hooikoorts) is er geen genezing mogelijk maar zeker een beheersbaar leven voor je hond, nu eerst de voedingeliminatie...en dan verder kijken.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" Eerst een voedingsprobleem uitsluiten , hebben wij hier ook gedaan hoor en ook ruim zes weken lang, hier geen resultaat ervan, niet bang zijn dat je hond wat te kort komt, mijn hond was ook zes maanden oud....daarna is er bloed afgenomen en hebben ze dat opgestuurd, daaruit bleek atopie omgevings allergenen en zijn we een behandelplan opgestart...heef geen beloningen niets van andere lekkernij, je kan wat van de brokjes afhalen en dat als beloning geven van het allergenen voer, wat ectra zoals een stukje komkommer is goed maar houd het echt alleen bij het voer.... "

Gaan we doen, dank je! 
Heeft het behandelplan goed geholpen bij jouw hond?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Gaan we doen, dank je! Heeft het behandelplan goed geholpen bij jouw hond? "

Na de eliminatie is er getest op allergenen , atopie....vier jaar een serum ingespoten van 16 allergenen desibiliseren , en nu er mee gestopt en het is beheersbaar, maar tijdens de pollen uitbraken kan er een uitbraak volgen , en dan is daar goede medicatie voor, ....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Michelle, na iedere wandeling de vacht van je hond afnemen, als er een allergenen pollen allergie is komt dat ook op de vacht en heeft je hond er last van, afspoelen helpt, geen waterblazer ? Dan met een goede zeem drogen daar haal je veel water mee weg, of een half uurtje een badjas aan na de spoeling, niet langer , de vacht van de hond droogt dan ook heel snel...en eerst de hyperallegene voeding geven, niet alles tegelijk...daarna wordt er een allergenen test gedaan...en is niet belastend voor je hond hoor...eventueel decibiliseren is ook niet belastend voor je hond...maar laat dat over aan je dierenarts... 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

H552077.jpg   Hier na de wandeling even afspoelen en de badjas aan hooguit een half uurtje, bijna droog dan..en echt dat helpt goed het spoelen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Bedankt voor alle adviezen!! De jeuk is nu wel heel erg bij hem :( Ik ben bij de dierenarts geweest en hij wil inderdaad starten met hypoallergeen voedsel om allergie uit voeding te elimineren. Ik volg het advies op maar mijn gevoel zegt dat het niet met voeding te maken heeft en hij allergisch is voor grassen/ pollen etc. Nu 5 weken enkel en alleen maar hypoallergene brokjes geven zonder beloningen of lekkere kluifjes (iemand tips voor de beloningssnoepjes tijdens de basiscursus?) vind ik echt wel een uitdaging maar goed; ik ga het doen. De klachten zijn gestart sinds alles in bloei staat, daarvoor was er niets aan de hand; wat hij ook at, vandaar mijn vermoedens. Wij wonen bijna in een park dus veel pluizen, grassen, bloesem in de directe omgeving en uitlaatrondjes. Vaak na het uitlaten verergeren de klachten met niezen en hoesten. Zal m’n route wijzigen en hopen dat dit ook wat oplevert.
We hebben nu opnieuw de tabletten tegen jeuk gekregen (oclactinob) maar als ik de bijwerkingen hiervan lees word ik niet blij. De dierenarts wil over 5 weken opnieuw evalueren en als er niets is verandert de bloedtesten doen (a € 250,- per stuk; omgevingstest en voedingstest). Zijn dit overigens gangbare prijzen? Heeft iemand overigens ervaring met een natuurlijke middelen tegen deze klachten?
Alle tips zijn welkom :-) "

Als het een paar weken geleden begonnen is tijdens bloeitijd zou ik ook denken aan een pollenallergie.

De vraag is natuurlijk, waarom reageert het immuunsysteem zo, en dat kan een heel gedoe zijn om uit te zoeken en wie weet wordt de oorzaak nooit gevonden. Ik heb hier ook een hond met atopie en na jaren uitproberen wat wel of niet voor haar werkt gaat het dit jaar best goed. Inmiddels kook ik maar zelf voor haar biologisch en plantaardig en regelmatig krijgt ze wat insectenkvv erbij.

Jenna krijgt ook puur pollen, egyptische zwarte kummelolie in kuurvorm, en elk voorjaar een kuurtje chinese kruiden. 

Ik wrijf haar af als we terugkomen van wandelen, wandel zo veel mogelijk op uren waarin pollen wat minder aktief zijn.

Jenna krijgt door haar eten ook regelmatig kruiden die in de tuin groeien als een soort natuurlijke desensibilisatie, als het kan ook in het voorjaar regenwater.

Verder alleen chemische middelen als het echt nodig is, en als ze eens een plekje heeft helpt neemolie bij haar erg goed.

 

Het was dus een jarenlang gezoek, en iedere hond is ook anders, en dit is alleen mijn eigen ervaring. Sterkte want dit is niet makkelijk.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" Nu 5 weken enkel en alleen maar hypoallergene brokjes geven zonder beloningen of lekkere kluifjes (iemand tips voor de beloningssnoepjes tijdens de basiscursus?"

Bel maar even of je ook op Trovet of Specific over kan, aan uitsluiting. Beide van deze merken hebben ook belonings snacks in hetzelfde eiwit. Je kunt ook de brokjes gaan gebruiken, geef je iets minder tijdens de maaltijden en de rest geef je tijdens je cursus.

 

Ps. Wat ieder ander zegt klopt ook maar dat ga je pas doen, als de diagnose gesteld is. Ik denk ook wel dat je dierenarts wat anders verwacht dan voedselallergie gezien de 5 weken. Maar dat komt ook omdat het echt rond de bek + de poten is. Voedsel begint meestal op de plekken waar het contact is geweest, de bek, hoofd dan rond de liezen. Tussen de teentjes als eerste wijst meestal op atopie omdat daar het eerste contact plaats vind. Doordat ze jeuk krijgen verspreid de huidinfectie zich in beide gevallen.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Was even de link vergeten te delen waar je het kunt krijgen https://www.medpets.nl/dieetvoer+snacks+hond/?attribute=64-981-982

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" Bel maar even of je ook op Trovet of Specific over kan, aan uitsluiting. Beide van deze merken hebben ook belonings snacks in hetzelfde eiwit. Je kunt ook de brokjes gaan gebruiken, geef je iets minder tijdens de maaltijden en de rest geef je tijdens je cursus.
 
Ps. Wat ieder ander zegt klopt ook maar dat ga je pas doen, als de diagnose gesteld is. Ik denk ook wel dat je dierenarts wat anders verwacht dan voedselallergie gezien de 5 weken. Maar dat komt ook omdat het echt rond de bek + de poten is. Voedsel begint meestal op de plekken waar het contact is geweest, de bek, hoofd dan rond de liezen. Tussen de teentjes als eerste wijst meestal op atopie omdat daar het eerste contact plaats vind. Doordat ze jeuk krijgen verspreid de huidinfectie zich in beide gevallen. "

Bedankt! Ja… omdat hij t enkel en alleen heeft op de plaatsen waar hij in aanraking komt met de grassen/ struiken/ bloemen (pootjes en onderkant zijkant van z’n bek) en sinds dus alles in bloei staat heb ik sterk het vermoeden dat dat de oorzaak is en niet voeding. Vind het gewoon lastig om de medische molen in te gaan terwijl ik er zelf een ander gevoel bij heb. Ook inderdaad veel verhalen gelezen over honden die al jaren aan t tobben zijn en waar nooit een hele duidelijke oplossing voor is gekomen behalve de dingen die je zelf kan doen zonder allerlei chemische middelen… Maar goed, ik ben in ieder geval heel wat wijzer door de reacties hier :)

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik geef specific management hypoallergeen cod en of cdd. Voor voedselallergie en allergieën van buiten af. Klein gemaakt eiwit. Inderdaad zijn er ook koekjes van, maar een brokje van het dieetvoer werkt vaak net zo goed.

Als de basis cursus op gras gegeven wordt, kijk dan of gras de boel niet verergerd! Gras is een groot allergeen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

 laten testen op welke allergenen je hond een allergie heeft....maar hou het nu even op de voeding.

Volgende forumvraag: Spugen na het drinken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^