Afspraken/ contact fokker verloopt moeilijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StaffordStafford

Goedemorgen,

Ik ben hier nogmaals met een vraag om advies voor een collega die een puppy van een particulier nest gereserveerd heeft.

Pup is nu ongeveer 6 weken oud en afspraak stond om van het weekend te gaan kijken. Fokker heeft dit geannuleerd wegens onverwachte andere afspraak. Fokker antwoordt niet op berichten voor andere vragen/ adres/ meer uitleg. Foto's van ouders heeft collega ook nog niet gehad, onduidelijk foto van pup na veel aandringen. Communicatie verloopt dus zeer stroef. Nest is aangeraden door dierenarts en er is al een voorschot betaald. Kan zij nog van de koop afzien en voorschot terug krijgen? Het ras/ kruising zet ik er liever niet bij wegens herkenbaarheid maar het gaat over een kruising gezelschapshond.

Ik vind het allemaal maar zo zo klinken. Toby komt ook van een particulier maar bezoek hier was welkom na afspraak vanaf week 4 en de communicatie was hier duidelijk en transparant.

Advies is welkom

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ze kan de aanbetaling pas terug krijgen als er geen pup geleverd wordt aan haar. Dus als ik haar was zou ik nog even geduld hebben, puur juridisch gezien.

 

Als ze zelf van de koop af ziet heeft ze geen recht op teruggave.

 

 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Klinkt allemaal niet lekker.  Geen goed gevoel bij.  Misschien kan collega het voorschot terugkrijgen? 

Als het een 'populaire combi' is (maltipoo, cavapoo   hp-cry, iets met chiwafwaf )  is zo'n pup zo weg hoor.

Is de kruising  aangeraden door de dierenarts, of ként de dierenarts de fokker?

Mogelijk is het een onbetrouwbaar persoon, die fijn veel aanbetalingen geincasseerd heeft en nooit meer iets laat horen....

honden page profiel DagmarDagmar

Het klinkt me in de oren als een handel in br..dfok helaas. Ze kopen een pup zonder enige info van de ouders?

Ik zou mijn verlies nemen, het voorschot laten voor wat het is en me  gaan schamen over mijn toch best wel domme/naïeve zet.

honden page profiel StaffordStafford

Bedankt voor de reacties. Het was inderdaad niet de beste zet en het klinkt voor mij ook helemaal 'koesjer'. Nestje is aangeraden door de dierenartsen waar ze ook bijgaan met hun kat. Die kent de moederhond en verhaal is iets in de trant van loops weggelopen en gedekt door hondje van buren. Juist welke kruising het juist is weet ik niet meer, het inderdaad zo een rare naam met 'poo'. Het is de eerste hond van collega en ze hebben inderdaad overhaast een aanbetaling gedaan zonder de hond te zien omdat ze bang waren dat pup aan een ander verkocht zou worden. Ik vrees dat zij dus geen poot hebben om op te staan om de aanbetaling terug te krijgen tenzij de puppy niet geleverd wordt? 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Bij twijfel niet doen.

Aanbetaling is zeker in dit geval niet slim geweest, maar niet terug te draaien. Aanbetaling, ik ben er niet voor, zal het ook nooit doen voor een pup. Eerst weten wat ik er voor kan krijgen. Op deze manier word je bijna gedwongen een pup te nemen die je misschien helemaal niet meer wilt,

 

Kennis kan nog aangeven dat als hij niet mag komen kijken zoals afgesproken is , hij de aanbetaling , bedrag noemen, binnen 24 uur terugverlangt op zijn bankrekening nummer,, en afziet van de pup omdat hij er geen goed gevoel meer bij heeft. dit uiteraard via mail doen, zodat je een bewijsstukje hebt. Fokker houdt zich niet aan de afspraak, dan heb je , vind ik, recht op terugbetaling. Wellicht hiervoor de rechtsbijstandsverzekering inschakelen.

 

Mixjes van gezelschapshondjes zijn te vaak het product uit brood FOK, dat hoeft dit nest dan niet te zijn, of de da moet ook hieraan mee willen werken, maar waar komen dan de ouders van dit pupje vandaan? Wat is daar bekend over? Zijn ze getest? Misschien beter nu af te zien van een hondje met erfelijke problemen, de aanbetaling voor lief nemen desnoods, dan over een poosje met een pup te zitten met allerlei erfelijke afwijkingen en heel veel kosten aan de da,

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Bedankt voor de reacties. Het was inderdaad niet de beste zet en het klinkt voor mij ook helemaal 'koesjer'. Nestje is aangeraden door de dierenartsen waar ze ook bijgaan met hun kat. Die kent de moederhond en verhaal is iets in de trant van loops weggelopen en gedekt door hondje van buren. Juist welke kruising het juist is weet ik niet meer, het inderdaad zo een rare naam met 'poo'. Het is de eerste hond van collega en ze hebben inderdaad overhaast een aanbetaling gedaan zonder de hond te zien omdat ze bang waren dat pup aan een ander verkocht zou worden. Ik vrees dat zij dus geen poot hebben om op te staan om de aanbetaling terug te krijgen tenzij de puppy niet geleverd wordt?  "

Ja daarom zou ik dus wel wachten of er geleverd gaat worden. Kan ze dan nog zien wat ze doet. Voor t zelfde wordt er geen pup aan haar verkocht, dan kan ze het bedrag claimen. Moet ze wel een bewijs van betaling hebben.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik zal afwachten of ze de pup krijgt, zo niet dan kan ze zoals de anderen ook al zeggen stappen ondernemen.

Ik begrijp dat de fokker geen echte fokker is maar ineens met een oeps nestje zit. Het kan zijn dat de fokker niet goed weet wat er van hem/haar als fokker word verwacht of hier gewoon geen zin in heeft.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ach ja, zo'n fokker met een 'oepsnestje'  en dan wel even € 800-1000 durven te vragen....*

Je collega heeft de moederhond zelfs niet gezien, de vaderhond uiteraard niet en dan een aanbetaling doen.... ik snap zulke mensen niet.  Hadden ze jou maar eerder geraadpleegd, stafford.

Maar ik zou toch gewoon de aanbetaling terug proberen te krijgen, niet geschoten is altijd mis.

*Je moet 'voor de gein' eens gaan kijken wat er voor kruisingen (en ongeteste pups) gevraagd wordt op Marktplaats. En soms kunnen ze niet eens de naam van het oorspronkelijke ras foutloos schrijven. Vandaag vond ik daar nog een 'chiawaha' reu, 10 maanden oud,  'doe hem weg te weinig tijd'.   Schokkend.

honden page profiel DagmarDagmar

" Ik zal afwachten of ze de pup krijgt, zo niet dan kan ze zoals de anderen ook al zeggen stappen ondernemen.
Ik begrijp dat de fokker geen echte fokker is maar ineens met een oeps nestje zit. Het kan zijn dat de fokker niet goed weet wat er van hem/haar als fokker word verwacht of hier gewoon geen zin in heeft. "

 

Maar de kunst om geld af te troggelen beheersen ze al wel sealed

Ik geloof niets van dat oeps verhaal.

Volgende forumvraag: Hond komt niet meer hier...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^