Manken na wandelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Abel loopt sinds een wandeling op de hei gister mank. We hebben denk ik een klein uurtje gelopen. Wat we vaker doen. Gisteravond klein rondje voor behoeften en na een tijdje loopt ie weer normaal. Ik dacht misschien gekke beweging of verstapt oid. Dus even rust. Pootjes gecontroleerd zit niets in. Vanochtend hetzelfde. Na een tijdje weer over. Hij wil spelen als t aan hem ligt dus echt zorgen maak ik me niet als ik naar dat stuk kijk maar vannacht lag hij te slapen (naast me), gilt het vanuit het niets uit van de pijn en komt mankend naar me toe. Krijgt dus kennelijk vanuit rust ergens een enorme pijnscheut en dat zit me niet lekker. Zouden jullie dit aankijken of laten nakijken direct? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Ja ik zou het even na laten kijken al is het maar tot een geruststelling zeker dat je hond het uitgilde na slapen van de pijn...tot de afspraak uitlaten aan de lijn en niet te lang.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ja ik zou naar de da gaan.

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Ja. Het lukte hem net amper zich om te draaien in zijn mandje :-(. Kan om 16.15 terecht. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Ja. Het lukte hem net amper zich om te draaien in zijn mandje :-(. Kan om 16.15 terecht.  "

Jolanda wat fijn van je dat je direct gebeld hebt, ook al is het misschien verstapt of niets ernstigs dan kan je er naar handelen en als het wel iets ernstigs is ben je er snel genoeg bij....laat straks vanmiddag maar weten wat het is.

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

De dierenarts voelde niet zoveel vreemds. Hij vond het wel zichtbaar naar toen ze zijn koppie de ene kant op bewoog (bewegelijkheid nek checken), andere kant reageerde hij prima op. Temperatuur was 39 graden vind ik ook aan de hoge kant vond zij prima. Conclusie paar dagen pijnstillers kijken of het beter wordt. Ik kijk even hoe hij de komende dagen bewegelijk is na slapen/rusten. Dan lijkt het namelijk wel een oud opaatje op t moment :(. Als ie dan even gelopen heeft is het goed. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Als er niets geconstateerd is , houd de hond aangelijnd een volle week, is er dan toch dat tie pijn heeft dan terug, 39 kan zijn omdat tie wat stres heeft bij de dierenarts, meestal is de temperatuur zo,n 38.4/6 , dat is goed, even iets hoger kan wat door de stres zijn, dieren zijn toch even bij de dierenarts anders....je zou zelf eens moeten temperaturen thuis in rust dan weet je wat de temperatuur is van je hond...en als die fiks hoger is dan weet je direct of er iets aan de hand is......

honden page profiel Jolanda Jolanda

honden foto van Jolanda

Thanks Willemijn. Abel is altijd rond de 38 (hij is vaker bij de dierenarts geweest dan hem lief is). Dus ja beetje stress idd maar dan is ie altijd lager dan dit. Dus hij is verhoogd. Maar goed, ik hou hem de komende dagen aan de lijn en kijk of het zonder pijnstillers beter wordt dat direct geven geeft ook een vertekend beeld. Hij doet het wel al beter dan gisteravond gelukkig, dus misschien is er over een paar dagen niets meer aan de hand en is hij wat te overmoedig geweest in het lekkere weer op de hei ;-). 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Zou zo kunnen dat de poot wat warm is door de blessure, en dan is er de verhoging, hou het goed in de gaten gaat tie over de 39 dan trek je aan de bel...fijn dat je pijnstilling hebt gehad maar dan nog hou een volle week aan de lijn en zorg dat tie rustig loopt...door de pijnstilling is de kans groot dat tie geen pijn voelt...En goed dat je geweest bent...hp-thumbsup

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Jolanda heb even op je profiel gekeken je hebt een kleine hond, temperatuur is dan inderdaad rond de 38, hou het zelf goed in de gaten, ik heb newfoundlanders, die een 38.4/6 hebben wat voor deze heel normaal is, maar een kleine hond heeft toch een wat lagere...geen zorgen erom maken je dierenarts gaf aan dat het okee is...zelf goed in de gaten houden.

Volgende forumvraag: Jay's heup uit de kom
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^