pup heel druk met z'n hoofd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wormpiewormpie

Hoi allen

Het gaat over het algemeen hartstikke goed met onze labradoodle pup (14 weken). Het is wel een erg actief mannetje en hij bijt zich de hele dag suf. We hebben een sleutelbosje, wat andere speeltjes en we geven hem af en toe een farm food bot om lekker op te knagen. 

We lopen alleen tegen een probleem aan met zijn actieve gedrag. Hij is enorm wild met zijn hoofd, probeert iedere seconde van de dag dat je hem vast houdt of met hem speelt te happen. Hierdoor lukt het bijvoorbeeld niet om op een veilige manier zijn haren te knippen die voor zijn ogen groeien. Ook heeft hij in 8 weken nog niet één keer bij ons gelegen zonder wild te doen met z'n hoofd/mond. Heel soms lukt het 's avonds met z'n sleutelbosje in z'n mond.. hij wordt dan zo moe dat hij in slaap valt.

We begrijpen dat het erbij hoort en dat een hond geen robot is. Ook weten we dat het na het tanden wisselen minder zal worden. Maar als er tips zijn om wat meer controle over z'n hoofd/mond te hebben horen we het graag. Het zou zo leuk zijn om 's avonds lekker hem op de bank te nemen en te knuffelen.. en ook zou het erg handig zijn om op een veilige manier z'n haartjes weg te knippen rond zijn ogen.

Begrijp me aub niet verkeerd; we weten echt dat een hond geen robot is en dat het nog een baby is die we de tijd moeten geven.Alvast bedankt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wanneer je de hond niet veilig kan knippen breng je de hond even naar de trimster, vreemde ogen dwingen en dan heeft de hond een hele poos geen last meer van haartjes voor zijn ogen....ga lekker met de hond vaak naar buiten, naar een veilige plek, lekker laten snuffelen z,n gangentje laten gaan, gebruik een lang lijn daarvoor, komt tie thuis een goed bot en dan is je hond rustig en tevreden....

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Eerst lekker eropuit, ander gebied misschien het bos om te wandelen. Geef 'm lekker de tijd om te snuffelen en zelf te ontdekken.

Na de wandeling naar huis, is ie misschien wat meer voldaan en moe en laat ie zich misschien wat beter helpen?

Oefen er ook vooral op. Beetje hier en daar met de hand door het gezichtje, oogjes schoonmaken, oren kijken, tandjes kijken. Benoem dat ook wanneer je dat gaat doen. Dan wordt het vanzelf normaal.

 

Ga je naar cursus? Anders eens er voor opgeven, daar leer je al deze dingen een beetje. Je moet thuis flink aan de slag met oefenen, op de cursus kom je terug om het geleerde nogmaals te oefenen, om vragen te kunnen stellen en om nieuwe dingen te leren.

Oefen de oefeningen ook vooral op vreemde plaatsen. Een hond leert namelijk plaatsgebonden  dus thuis snapt hij dan de oefening wel, maar dat hoeft niet te betekenen dat de hond dit dan op de cursus of bij de dierenarts ook snapt.

Dus veel tijd en energie daar in steken.

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti

honden foto van  Dutch Auti

Tis een Pup.

 

Meer kauwmateriaal. 

Snuffelen = ontspanning.

Snuffelspelletjes/Buiten lekker laten snuffelen

Kauwen = ontspanning.

Hier vlogen de runderoortjes er doorheen. 

En zit zelf rustig in je lijf/energie.

 

Ze reageren ook veel op de energie van hun mens en omgeving.

 

Qua knippen/haar bijwerken. Dat moet een hond echt leren. Net als tandjes poetjes en tandjes en oortjes kijken.

 

Dat soort dingen maak je gebruik van momentjes dat de pup moe is. En slechts heel kort.  ff oortje kijken en klaar. En laat de pup eerst eens veilig aan een gesloten schaar wennen. En misschien daar naast eerst eens een paar haren van een knuffelbeest afknippen. Ook het geluid kan een pup aan moeten wennen.

Reageert ie daar niet meer op kun je het misschien eerst een een veilig stukje heel minimaal paar puntjes knippen voor je uberhaupt in de buurt van het koppie gaat doen. 

 

En zorg dat je met 2 personen bent. En dat de 2de niet de kop geforceerd gaat vast houden maar elk momentje dat goed gaat belonen. 

In beginsel misschien zelfs op een bot laten kluiven terwijl de 2de persoon deze zo vast houd dat je erbij kan. Maar blijf alert. Alles leidt af. Je moet bij een pup aan secondes denken. (pas in een veel later stadium kun je de tijd nemen omdat je hond dan wat rustiger is en de handeling inmiddels gewoon is) 

Tijd geduld. Nooit boos worden niet gestrest raken. Gebruik maken van kleine momentjes en van beloning. Het moet leuk leuk leuker leukst worden. Wil je straks je hond zorgeloos kunnen trimmen. Dat mag geen stress ding worden. 

 

Want uiteindelijk zijn dooddles honden die regelmatig getrimd moeten worden. Dus je wil enkel positieve ervaringen creëeren. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik heb ook hond met krulvacht, maar op die leeftijd ging ik er nog niet aan knippen embarassed

Eerste weken/maanden vooral oefenen om het borstelen en aanraken leuk te vinden.

Als je pup moe is, even bij je op schoot of op tafel zetten.

Met een zachte borstel beetje borstelen,  hoeft niet lang.

Als hij ontspant en het fijn vindt, borstel je even door.

Even oortjes vasthouden, voetjes even vasthouden. Beloon je pup als hij het toelaat.

Als hij rustig genoeg is, even snuit aanraken , begin van tandjes kijken.

Dit moet je dagelijks even oefenen,  hij moet het normaal vinden dat je dit doet.

Met trimsalon afspreken, daar 1 of 2 x heengaan om spelenderwijs te leren daar op tafel te staan.

Niet gaan forceren, en nu moeilijk doen om haar voor de ogen weg te knippen. 

Als je vachtverzorging goed aanleert, heb je zijn leven profijt van.

Volgende forumvraag: Alleen laten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^