Trainen pup alleen zijn geen enkele progressie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HesselHessel

Onze lab is nu 5 weken bij ons. ( hij is nu 13 weken)  Vanaf de 2e week zijn  we bezig dat hij ook even alleen kan blijven. Hij slaapt s nachts in de bench met deur open. Dat gaat prima: slaapt van 23.30 tot 7.15. Blijft ook in de bench ( camera)  Overdag gaat hij daar ook liggen of op zijn kleedje in de woonkeuken. Echter elk moment dat ik de keuken verlaat gaat hij daarna direct bij de deur liggen wachten. Na een paar minuten ook piepen. Ik heb het echt met seconden proberen op te bouwen. We zijn 4 weken verder maar er zit geen enkele progressie in. Ook niet nadat we eerst uitgebreid uit zijn geweest/ spel of training: hij is moe, valt als een  blok in slaap, maar zodra ik de ruimte verlaat ligt hij direct bij de deur. Hoe verder? Het is niet de bedoeling dat hij uren alleen moet blijven maar 2 uurtjes zou wel fijn zijn. Om bv ff boodschappen te kunnen doen. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Toch op deze manier doorgaan, even de ruimte verlaten en weer terug..zo ook even naar buiten en ook weer terug, bij het weggaan kan je ook en goed bot geven, en kom je terug, negeer even je hond..zodat de hond gaat beseffen dat het heel gewoon is als je even weggaat en weer zo terug ben, verlang nog niet te veel van je pup, bouw het langzaam op.

honden page profiel HesselHessel

Dank je. Zo doen  we het ook steeds. Maar helaas merk ik nog geen enkele verbetering. Maar mss wil ik gewoon te snel. Of leer ik hem nu aan dat ik terug kom als hij bij de deur gaat zitten? Dus moet ik mss nog sneller terug komen?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Hessel, er zijn puppen die heel makkelijk zijn, en er zijn puppen die wat meer tijd nodig hebben, hou je daar aan vast.laughing   Rustig opbouwen , heus jouw pup zal zich straks echt prettig gaan voelen als die alleen moet zijn, rustig opbouwen....ga je te snel doe dan een stapje terug...

honden page profiel HesselHessel

Zo ontzettend fijn dat ik hier hulp en steun kan vinden. Het is niet onze eerste pup maar ben toch weer erg onzeker. Deze pup is ( natuurlijk!) zo anders dan onze vorige hond.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Geen stres er van hebben hoor, als jij het rustig opbouwd en de eerste keren niet te lang wegblijft...laat je pup ook zien dat je even de kamer uitgaat, een minuutje, kom terug ..en doe gewoon, wc, bezoek, even de deur dicht en daar ben je weer....en als dat goed gaat, ook even naar buiten paar minuutjes en weer terug...wandelen, bij thuis komst een lekker bot geven en doe je ding dan...echt rustig opbouwen en gaat het even niet, een stapje terug...wanneer je thuis bent en de pup achter je aan hobbelt, laten gaan hoor...niet verbieden, komt vanzelf dat de pup een plekje zoekt en daar blijft liggen...vertrouwen moet van twee kanten komen..jij bent op dit moment alles wat de pup heeft.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Ah joh.... dat alleen zijn komt echt wel goed. Je maakt het, naar mijn idee, op deze jonge leeftijd veel te veel een issue.

Volgende forumvraag: Puppy slapen..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^