Ik zoek duitse herder pup, no chip no vaxx

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Swampy240575Swampy240575

Hallo,

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. 

Ik ben op zoek naar een duitse herder pup. Omdat ik geen vertrouwen heb in chips/vaccinaties of onze overheid in het algemeen ben ik op zoek naar een puppy die nog niet gechipped of gevaxxed is. Of dit reglementair is of niet, maakt me niet uit. Ik ben een vrij denkend mens en ik heb het niet zo voor regeltjes en wetten die mijn vrijheid beperken. En dat geldt ook voor mijn toekomstige trouwe viervoeter. Hoe minder ze weten hoe beter!

Ik ben opgegroeid met dit ras en de pup zal een goede, liefdevolle thuis krijgen. Ergens wil ik de traditie van het houden van duitse herders die ik van thuis uit meekreeg in ere houden. Mijn vrouwtje stond eerst wat aarzelend tegenover het idee om een duits in huis te halen maar nu dat ze zelf een waakhond wil om het fort te verdedigen als de grote baas (eigenlijk is zij dat maar goed...) van huis is is de tijd aangebroken om het te doen. 

Dus als iemand zich geroepen voelt ons te helpen dan hoor ik het graag.

Mvg Yves

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Er bestaat geen verantwoordelijke, goede fokker die zijn honden niet laat chippen en vaccineren. Alleen bij een malafide hondenhandelaar zul je zo'n pup krijgen. Als je dit willens en wetens wil steunen, ben je gewoon geen hond waard, of je nu "vrij denkend" bent of niet. 

Als jouw hond wegloopt en hij is niet gechipt, vind je je beste vriend nooit meer terug omdat  ze in het asiel niet weten wie ze moeten bellen als de hond daar binnenkomt. 

 

 

Dus stop met die rare ideeën projecteren op een dier. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Het zal ook weer eens weekend wezenundecidedhp-frusty

honden page profiel Swampy240575Swampy240575

" Er bestaat geen verantwoordelijke, goede fokker die zijn honden niet laat chippen en vaccineren. Alleen bij een malafide hondenhandelaar zul je zo'n pup krijgen. Als je dit willens en wetens wil steunen, ben je gewoon geen hond waard, of je nu "vrij denkend" bent of niet. 
Als jouw hond wegloopt en hij is niet gechipt, vind je je beste vriend nooit meer terug omdat  ze in het asiel niet weten wie ze moeten bellen als de hond daar binnenkomt. 
 
 
Dus stop met die rare ideeën projecteren op een dier.  "
Slaat nergens op, als ik mijn hond een halsband aandoe met mijn gegevens hoeft hij toch geen chip?
Ik wil geen hond van een malafide verkoper maar ik wil ook geen hond die geregistreerd staat bij een malafide overheid. En dat heeft niks met rare ideeën te maken. Mijn bedoelingen zijn goed en oprecht.

 

honden page profiel IgloIglo 2 doggies

honden foto van Iglo

Dat gaat niet lukken. De enige fokkers die wellicht pups zonder chips aanbieden zijn broodfokkers, zij misbruiken en mishandelen honden om zoveel mogelijk pups te kunnen produceren en slapend rijk te worden. Daar wil je absoluut niet aan meewerken lijkt me.

 

Misschien is het een idee om voor een hond uit het asiel te gaan. Dan werk je niet mee aan het feit dat een nieuwe lading pups gechipt en gevaccineerd worden, maar kan je een mooi huisje bieden aan een hond die er toch al is. Je kan je dan zelf inlezen over vaccinaties en een weloverwogen keus maken hoe je met je hond om wil gaan. Misschien kan je ook voor een tussenweg gaan qua vaccinatie: niet elk jaar, maar wel titeren om te kijken of de hond nog antistoffen heeft. Mocht de hond na een paar jaar geen antistoffen meer hebben kun je kijken of je de hond opnieuw wil vaccineren.

 

Als je je zorgen maakt over de chip kan je altijd de dierenarts om informatie vragen over de werking hiervan. Misschien stelt dat je gerust. 

honden page profiel Swampy240575Swampy240575

" Het zal ook weer eens weekend wezen "
Weekend, door de week niet relevant. Als je maar dat te zeggen hebt onthoudt je dan verder maar van comentaar.

 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 2 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Eens met Iglo! KLIK HIER voor een hoop (duitse) herders die een nieuw baasje zoeken. 

honden page profiel Swampy240575Swampy240575

Ik wist dat mijn vraag voor beroering zou zorgen maar iedereen moet goed weten dat ik tegen broodfokkers ben en in geen geval bij dergelijke verkopers een dier zou kopen. 

 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Ik wist dat mijn vraag voor beroering zou zorgen maar iedereen moet goed weten dat ik tegen broodfokkers ben en in geen geval bij dergelijke verkopers een dier zou kopen. 
  "

Het is het een of het ander. Of je haalt een pup bij een broodfokker, en ga je akkoord met het feit dat moederhonden in schuurtjes mishandeld worden en elke loopsheid gedekt worden, of je haalt een hond bij een verantwoordelijke fokker, wat in houdt dat de hond gechipt wordt. Dat is namelijk verplicht. 

 

Mijn honden zijn als pup niet meteen gevaccineerd. Zij kregen met 7 weken een titer bepaling. Er wordt dan bloed afgenomen om te kijken hoeveel anti stoffen er nog in het lichaam aanwezig zijn. Vaak is het zo dat pups niet genoeg anti stoffen meer hebben en alsnog gevaccineerd worden (wat dus ook gedaan is) ik laat nogsteeds mijn honden titeren alvorens er geënt wordt. Mijn oudste hond is nu al 5 jaar niet meer gevaccineerd omdat er nogsteeds voldoende anti stoffen aanwezig zijn. Mijn jongste hond is nu 2.5 jaar, en heeft alleen de puppy entingen gehad met 7, 9 en 12 weken, ook zij heeft nogsteeds voldoende antistoffen waardoor vaccineren niet nodig is. Op deze manier prop je je hond niet onnodig vol, en ent je pas wanneer het echt nodig is. Misschien is dat een idee? 

honden page profiel Swampy240575Swampy240575

" Het is het een of het ander. Of je haalt een pup bij een broodfokker, en ga je akkoord met het feit dat moederhonden in schuurtjes mishandeld worden en elke loopsheid gedekt worden, of je haalt een hond bij een verantwoordelijke fokker, wat in houdt dat de hond gechipt wordt. Dat is namelijk verplicht. 
 
Mijn honden zijn als pup niet meteen gevaccineerd. Zij kregen met 7 weken een titer bepaling. Er wordt dan bloed afgenomen om te kijken hoeveel anti stoffen er nog in het lichaam aanwezig zijn. Vaak is het zo dat pups niet genoeg anti stoffen meer hebben en alsnog gevaccineerd worden (wat dus ook gedaan is) ik laat nogsteeds mijn honden titeren alvorens er geënt wordt. Mijn oudste hond is nu al 5 jaar niet meer gevaccineerd omdat er nogsteeds voldoende anti stoffen aanwezig zijn. Mijn jongste hond is nu 2.5 jaar, en heeft alleen de puppy entingen gehad met 7, 9 en 12 weken, ook zij heeft nogsteeds voldoende antistoffen waardoor vaccineren niet nodig is. Op deze manier prop je je hond niet onnodig vol, en ent je pas wanneer het echt nodig is. Misschien is dat een idee?  "
Bedankt voor de info ivm vaccineren. Maar is het echt nodig te vaccineren? Dat is helemaal niet natuurlijk en ieder levend wezen heeft een eigen immuumsysteem om zich te beschermen. De ziekte van deze maatschappij: pilletje voor dit, pilletje voor dat, spuitje hier, spuitje daar. En intussen wordt de pharma slapend rijk terend op de gezondheid van mens en dier. Iedereen doet wat hij wil maar aan die nonsens werkt ik niet mee.
En nogmaals ik ben tegen malafide handelaars en tegen elke vorm van dierenleed. Ik wil gewoon een waakhond, niet gevaxxed, niet geregistreerd. Punt.
En ik zal uiteindelijk toch mijn zin krijgen, is het vandaag niet of volgende maand niet, maakt me niet uit. Ik heb tijd en geduld.

 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Waarom ben je tegen chippen? Is dat om gezondheidsredenen of omdat je niet wil dat de overheid weet dat je een hond hebt? (Of beide). 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

In je bankpas zit ook een chip, zowel als je id, paspoort, mobieltje, tablet, laptop, auto .... moet ik nog ff doorgaan? Zonder lulligheid? Die chip is vrij handig vooral als je hond gestolen wordt of zoek raakt. Heb je hem/haar geregistreerd? Dan ben jij de rechtmatige eigenaar. Qua vaccinatie kan ik nog wel inkomen maar het is gewoon echt dom om het niet te doen. Je kunt wellicht titeren na de puppy vaccinaties om te zien of je hond nog antistoffen heeft en zodoende het schema aan te passen.

 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ja, dat vaccineren is echt nodig. Je zegt dat een hondenlichaam prima zelf in staat is bepaalde stoffen af te breken en ziektes tegen te gaan. Maar wat als blijkt uit een titer bepaling dat er helemaal geen anti stoffen meer aanwezig zijn? Dan kan zo'n lichaam er dus niet tegen vechten. Neem bijvoorbeeld Parvo. Vorig jaar zijn er 8 pups overleden die besmet waren met Parvo, de pups waren hier ook nog niet voor gevaccineerd. Ik ben het met je eens dat mensen veel te snel vaccineren (standaard elk jaar de kleine cocktail en elke 3 jaar de grote) Maar er is niet mis mee wanneer blikt dat vaccineren ook écht nodig is. 

 

Mocht jij je zin krijgen, weet dan dat je hond hoogstwaarschijnlijk ergens vandaan komt wat niet deugt. Of je moet zelf gaan rond reizen en een of andere straathond uit het buitenland vandaan plukken. Die zijn nog helemaal 'schoon' hp-wink

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

" Hallo,
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. 
Ik ben op zoek naar een duitse herder pup. Omdat ik geen vertrouwen heb in chips/vaccinaties of onze overheid in het algemeen ben ik op zoek naar een puppy die nog niet gechipped of gevaxxed is. Of dit reglementair is of niet, maakt me niet uit. Ik ben een vrij denkend mens en ik heb het niet zo voor regeltjes en wetten die mijn vrijheid beperken. En dat geldt ook voor mijn toekomstige trouwe viervoeter. Hoe minder ze weten hoe beter!
Ik ben opgegroeid met dit ras en de pup zal een goede, liefdevolle thuis krijgen. Ergens wil ik de traditie van het houden van duitse herders die ik van thuis uit meekreeg in ere houden. Mijn vrouwtje stond eerst wat aarzelend tegenover het idee om een duits in huis te halen maar nu dat ze zelf een waakhond wil om het fort te verdedigen als de grote baas (eigenlijk is zij dat maar goed...) van huis is is de tijd aangebroken om het te doen. 
Dus als iemand zich geroepen voelt ons te helpen dan hoor ik het graag.
Mvg Yves
 
  "

Ik vraag mij bij zo'n vraag dan toch echt af wat je allemaal te verbergen hebt...Als zelfs je pup niet gevaccineerd en gechipt mag zijn. Ik ben het ook lang niet met alles eens wat onze overheid betreft. Maar het verplicht chippen en vaccineren van pups vind ik niks mis mee. 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Aangezien het voor fokkers verplicht is en ze heel veel problemen kunnen krijgen als ze hun pups zonder chip en tegenwoordig ook zonder enting de deur uit laten gaan, denk ik niet dat het heel makkelijk word om zo'n pup te vinden.

 

Ik laat mijn puppies ook niet enten vanuit het nest en laat deze titeren. Soms is er dan geen enting nodig of maar eentje ipv 3 pup entingen en dan met een jaar nog een. En ja het blijft iedere keer weer een belasting in het lichaam. En toch gaan er nog ieder jaar pups dood omdat ze niet zijn geënt tegen bv parvo. Helaas komt dat in de hondensport regelmatig voor. Dus zonder risico is het zeker niet vandaar dat ik dus titer en indien nodig als nog ent. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik denk dat je je rot zit te lachen achter je schermpje, hahahaha. Want serieus is dit uiteraard niet. Haal even de m uit je forum naam,

Ik ga dan ook even een modmelding maken.

Maar maak je ooit nog een lang leve de lol topic aan, doe dan niet zo overduidelijk tegenstrijdig.

Ene kant, ik wil niet dat iemand iets van mij weet of van mijn hond

Andere kant als ik mijn hond een halsband aan doe met mijn gegevens??? Denk even na. Je hond wordt gevonden, naar asiel gebracht en dan hebben ze daar je gegevens en let wel op.....dan sta je daar in een COMPUTERSYSTEEM.

Je hond wordt ziek...... je moet naar de da......... is  dus niet verzekerd, maar je gegevens staan zomaar bij de da in de computer. 

 

Hahahahaha.

niet over nagedacht dus.......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kijk eens op facebook, daar is een forum die tegen elke vaccinaties zijn, ga daar je licht opsteken...vaccinaties vrij..heet dat topic.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik wist dat mijn vraag voor beroering zou zorgen maar iedereen moet goed weten dat ik tegen broodfokkers ben en in geen geval bij dergelijke verkopers een dier zou kopen. 
  "

Dus je zoekt een fokker die strafbare feiten wil plegen met een goed gefokte hond met stamboom, en die ook nog zijn pup niet mag beschermen tegen dodelijke ziektes? 

 

Dat gaat moeilijk worden. 1 pup verstoppen als de chipper van de raad komt haha, ik zie t al voor me. smile

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Dus je zoekt een fokker die strafbare feiten wil plegen met een goed gefokte hond met stamboom, en die ook nog zijn pup niet mag beschermen tegen dodelijke ziektes? 
 
Dat gaat moeilijk worden. 1 pup verstoppen als de chipper van de raad komt haha, ik zie t al voor me.  "

Dan krijg je geen stamboom, als je je pup verstopt. laughing want stamboom en chip horen bij elkaar, zonder de een geen ander. Toch?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Mod melding gemaakt.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Er zijn genoeg adviezen gekomen, daarom gaat dit topic op slot.

Hondenpage is voorstander van verantwoord fokken en het verantwoord aanschaffen van een hond. 
Het is wettelijk bepaald dat een hond gechipt moet zijn. Ook vaccineren (of titteren en vaccineren op het juiste moment) horen bij een verantwoorde verzorging van een hond. 
-- reactie gewijzigd door het moderator team op 06 februari om 09:49 --

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Traanogen/soep/siep
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^