Hond angstig voor vloer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoniqueMonique

Onze hond  ( 12 mnd )wilt ineens niet meer thuis over de leistenen vloer lopen. En dus niet meer naar buiten en binnen lopen. Hij heeft al heel lang dat hij nergens anders naar binnen wilt en corona werkte daar niet aan mee,  maar thuis was dat probleem er niet. Als hij wel een keer over de vloer 'schaatst' hij waardoor de angst groter wordt. Herkent iemand dit en heeft iemand een oplossing om hem te kunnen helpen?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Toen wij net verhuisd waren en ipv vloerbedekking laminaat hadden durfde Lola ook niet naar binnen, ook de weg over het terras die betegeld is, durfde ze niet over. Voor binnen heb ik veel tapijtjes neergelegd en buiten een stuk van een grastapijtrol. 

 

Later steeds een klein stukje vloer open laten en dat steeds meer totdat ze gewoon over het laminaat durfde te lopen.

honden page profiel Moontje lizzyMoontje lizzy

Van welk ras is je hond? Als het een shihtzu of ander langharig ras is dan kan het zijn dat de haren tussen de voetzooltjes te lang wordt. Dit zou dan weg geknipt kunnen worden, zodat je hond meer grip op de gladde vloer heeft. Ook te lange nagels kunnen voor problemen zorgen. Is dit allemaal niet van toepassing op je hond, dan zou ik ook matten of tijdelijk een loper over de vloer leggen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Zijn zijn knieen wel ok? Bij pl zie je dit gedrag ook. Als je er niet uit komt zou ik de da even laten kijken.

honden page profiel MoniqueMonique

Dank jullie voor de tip. Het is een Groenendaeler en ik heb bij de achterdeur een aantal deurmatten neergelegd maat tot nu toe geen verbetering...

honden page profiel MoniqueMonique

Door angst gaat hij idd op nagels lopen en zet hij zijn voetjes niet goed neer, wat averechts werkt..

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Is jouw hond gefocused op eten?!
Wellicht kan hem dat over de streep trekken?! Ga zitten op de vloer of hurken en laat het lekkers zien en of ruiken. Zorg dat hij het net niet te pakken krijgt. Doet hij een stapje richting jou beloon je hem, etc.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Jij hebt het steeds over angst, maar als hij t ineens niet meer doet thuis zou ik niet meteen aan angst denken.

 

Wat je in ieder geval kunt doen is een paar meter goedkope vloerbedekking kopen en daarmee een looppad maken.

 

Edit, zijn de ouders vrij van ed en hd?

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ga eens kijken bij de exccion, grasmatten die je in huis kan leggen waar de hond dan overheen kan lopen, glijd die niet meer uit, zijn goedkoop......200-100 m.   Neem je er twee en leg ze naast elkaar zodat tie toch binnen kan... 

honden page profiel MoniqueMonique

Ik heb een spoor van matten neergelegd, aan elkaar, ik heb super lekkere worst door de brokken gedaan als lokmiddel... ik zie geen vooruitgang maar mss moet ik nu even afwachten.. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Probeer eens een spoortje te maken op de matjes, dus op elk stukje een onweerstaanbare traktatie neer te  leggen. Nu is de afstand wel erg groot die hij moet afleggen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ik heb een spoor van matten neergelegd, aan elkaar, ik heb super lekkere worst door de brokken gedaan als lokmiddel... ik zie geen vooruitgang maar mss moet ik nu even afwachten..  "

Wat zegt de dierenarts er van?

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

" Ik heb een spoor van matten neergelegd, aan elkaar, ik heb super lekkere worst door de brokken gedaan als lokmiddel... ik zie geen vooruitgang maar mss moet ik nu even afwachten..  "

Je kunt je dan gaan afvragen of het wel aan de vloer ligt.

Is hij binnen niet ergens van geschrokken?

 

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi †

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

" Wat zegt de dierenarts er van? "

 


Ik ben het met Kees eens. Als een hond ineens, zonder duidelijke oorzaak, niet meer over zo’n vloer wil lopen, zou ik eerst checken of er geen medisch probleem is. Vergeet niet dat honden enorme bikkels kunnen zijn in het verbergen van pijn. Als daar niets uitkomt, kun je verder kijken wat de oorzaak kan zijn. Een looppad van een stuk tapijt vind ik ook een goed idee.

honden page profiel MoniqueMonique

Dank jullie allen voor reacties. Ik ga ermee aan de gang!

honden page profiel DD 2 doggies

honden foto van D

Mijn hond had plots een sprintje getrokken opende houten vloer uit schrik, en schrok daarna van het ‘glijden’. Ik zorgde voor een recht pad (geen matten), rechtdoor durfde ze wel, maar liep wat angstvallig, om dan bij een bocht een sprintje te gaan trekken/sprongetje te maken omdat ze bang was om te glijden… waardoor ze juist ging glijden hp-frustyDus bij de bocht een vetbed neergelegd. Ze heeft ook een tijd gehad dat ik perse mee moest lopen ook (ging ze vanaf het vetbed piepen, en zodra ik bij haar was en mee liep, liep ze dan na haar voer-/waterbakje).

 

Nu ik je vraag las besefte ik me plots dat ze ondertussen al een tijdje gewoon en in haar uppie over de vloer loopt, en niet meer angstvallig van deurmat, naar vloerkleed naar vetbed. Vetbed ligt er nog wel. En ga ik er laten, zodat ze zichzelf niet nog een keer een trauma bezorgt XD

honden page profiel MoniqueMonique

Hallo XD, Bedankt voor ook jouw verhaal. Dit is denk ik precies wat gebeurd is. Ik herken t helemaal, het is hier ook vooral in de bocht. Ik zal in de bocht iets leggen. Thx

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Hoe gaat het nu?  Loopt hij inmiddels weer zoals het hoort?

honden page profiel MoniqueMonique

Beste Kees, ik heb na overleg en na doorsturen filmpje met een trainer hem gewoon laten zitten. En eten gewoon laten staan op gewone plek. Hij heeft gepiept, gejankt zo zielig maar we mochten geen aandacht geven. Hij moet zelf angst overwinnen en hij komt nu, nog moeilijk, naar binnen. Het begin is weer gemaakt en dit moeten we even de tijd geven.

honden page profiel MoniqueMonique

Dus honger is de motivatie om hem toch weer langzaam iets te leren en op zichzelf te vertrouwen.

Volgende forumvraag: Wortelkanaalbehandeling?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^