Pup drinkt veel meer met andere voeding

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hideki MHideki M

Wij hebben onze pup inmiddels 2 weken. Hij is nu bijna 11 weken oud.  (Australian Labradoodle).

Wij begonnen zoals aangeraden door de fokker met farm food fresh (pens en hart, vers vlees). Dit moesten wij doen na de ontwormingskuur en vervolgens moesten wij stapsgewijs overstappen naar farm food brokken.

Sinds de brokken drinkt hij ineens veel meer, en plast hij dus ook veel meer (doorzichtig). Hij blijft maar drinken als een gek, En dus ook plassen als een gek. En dus ook ineens vaker in huis.

Hebben meer mensen dit ervaren met hun pup? We zullen morgen eens bijhouden hoeveel hij drinkt. We maken ons namelijk zorgen, las online dat het prima een blaasontsteking zou kunnen zijn.

We halen overigens om 20.00 ‘s avonds water weg, dat hadden we als tip uit een van de boeken.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Persoonlijk vind ik dat een hond altijd moet kunnen drinken.

In natvoer zit veel vocht wat weer minder in brokken zit, dus daar moet je je natuurlijk niet op verkijken.

Je zou eens kunnen kijken of er (te)veel zout in zit?! Je kan ook de plas laten controleren?!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Nooit water weg halen bij de hond. Die moet 24/7 beschikking hebben over water, tenzij de dierenarts anders zegt.

 

Op brok drinkt een hond altijd meer dan op  vers omdat er in vers veel meer vocht zit. Dat zit in brok niet.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Vertrouw je het niet, dan de ochtendurine opvangen en gelijk naar de dierenarts brengen om te laten controleren op blaasontsteking. Dan kan dat uitgesloten worden.

 

Niet eerst zelf gaan dokteren. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Wanneer je pup van vlees en pens opeens meer gaat drinken en ook plassen ...vang het morgen ochtend op en maak een afspraak bij de dierenarts om dat even na te laten kijken, van de brok drinkt een hond meer dan op vers vlees, en drinken weghalen, niet doen....wat meer uitlaten dan en ook in de nacht dan....

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

"Sinds de brokken drinkt hij ineens veel meer"

Dat klopt, brokken zijn droog er zit dus geen vocht in. Bij vers plassen ze minder omdat er vocht al in zit.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Oooooo ik heb niet goed gelezen, je pup krijgt NU brokjes, en daar drinkt je pup nu meer van, ja dat klopt, vlees zit veel vocht in, in brokjes niet.....en geen drinken weglaten hoor...dan ha je er snachts maar uit een keertje...op een gegeven moment gaat je pup wennen aan de brokjes en zal je pup niet meer overdreven er van drinken...geen zorgen maken...kijk het even een goede week aan.

honden page profiel Hideki MHideki M

Geweldig deze reacties, dank. Meteen even een bakje gehaald die we op kunnen hangen in de bench, zodat ie ‘s nachts kan drinken. Hij was blij en ging er net meteen uit drinken ????. We kijken het nog even aan en anders plasje inleveren bij dierenarts.

Fijn dat jullie zo snel reageren, wordt gewaardeerd. Fijne avond!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

En ik had niet goed gelezen hahaha.....weekje aan kijken....mooi dat je drinken neerzet hoor, dan maar een keer extra eruit....laughing   je wilt niet de pup terug zetten op vers vlees ?  

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Je pup zal inderdaad veel meer drinken als je hem brokken voert dan op vers vlees.

Dat is logisch omdat vers veel vocht bevat.

Een hond moet altijd water tot zijn beschikking hebben.

 

Citaat

Zorg er daarom voor dat je pup dagelijks vers drinkwater heeft. De vuistregel is dat een hond ongeveer 50 ml water per kilogram lichaamsgewicht drinkt per dag. Hiermee kun je gemakkelijk uitrekenen hoeveel water je je puppy moet geven.

Bron: https://dierenziekenhuizen.nl/honden/veel-voorkomende-symptomen/veel-drinken-en-plassen-bij-de-hond

 

Je kan dus zelf uitrekenen hoeveel je hond per dag moet drinken. Wijkt de hoeveelheid erg af van het gemiddelde dan zou ik de urine van je hond door de dierenarts laten onderzoeken om in ieder geval een blaasontsteking uit te sluiten.

 

 

honden page profiel Hideki MHideki M

Goedenavond,

 

Onze pup heeft op jullie aanraden de hele dag (en nacht) beschikking over water. Hij is daar heel blij mee en hij drinkt nu gelijkmatiger over de dag; fijn!

 

Nu zitten we met nog een vraag. Hij doet rond 22:30 z’n laatste plasje en gaat dan de bench in. Hij wordt dan rond 00:00 wakker en gaat piepen voor een plasje. Dat gaat goed en snel.. en dan om 05.00 weer piepen en een plasje. Dan heeft hij wat meer moeite om terug naar bed te gaan, maar lukt uiteindelijk. Dan om 06:30 is ie er echt klaar mee en vindt ie dat het tijd wordt voor een nieuw dag ????.

 

Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat hij langzaam maar zeker naar 1 plasje gaat en vervolgens naar 0. Sommige mensen hebben het over wekkers zetten.. maar ik lees hier op het forum juist over wekkers inzetten als je hond geen controle heeft over het plassen. En dat is niet het geval bij ons, hij heeft wel prima controle en meldt zich netjes.

 

We begrijpen dat het nog een baby is (12,5 week) en dat we geduldig moeten zijn.. en we zijn super blij met hem! Maar we staan natuurlijk open van ervaren mensen hier op het forum.

 

Alvast bedankt!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Geduld, komt echt wel....wanneer je hond naast je bed slaapt hoor je je hond als die nodig moet, en dan ga je er uit, op een gegeven moment gaat je hond de plas steeds wat langer ophouden , en dan is het in de nacht nog plassen voorbij, bij de ene hond zal dat veel sneller gaan dan de andere hond, geduld...laughing

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Kwartiertje a toen minuten, verkorten over een aantal weken. Net zoals wij raken ze gewend aan ontlasten voor het slapen gaan.

Volgende forumvraag: Puppy plast en poept in de bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^