Anatolische herder geadopteerd. Kan niet alleen blijven.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Brenda Vanheeswyck Brenda Vanheeswyck

Hallo allemaal!

Ben nieuw op deze pagina.

Hebben een anatolische herder van 1j9maand geadopteerd. Zeer lief naar kids en mensen! Eet goed, wandeld mooi aan de riem.

Kan ons terrein goed bewaken, naar mensen doet hij niks maar als er een andere hond voorbij gewandeld komt dan hoort de hele buurt hem blaffen! 

Nu is dit niet ons grootste probleem.

Hij kan niet alleen blijven :( Hij treurt als we vertrekken. Mijn dochter van 2j en ikzelf. Mijn man is meestal al werken.

Deze week heeft hij zelfs tot 2x toe de draad volledig kapot gebeten en getrokken. De 2e keer is hij onstsnapt. Gelukkig had de buurman dit snel gezien en ons gebeld. Niks gebeurd. Platen voor de draad gezet. Maar wij hebben 14a grond wat met draad is omheind waar hij dus overal weg zou kunnen. 

Heeft iemand tips?

Wij geven hem al knoken en wat speelgoed om zich bezig te houden.  Volgends de goede buren jankt hij ook de hele tijd als er niemand thuis is.

 

Alvast bedankt!

 

Vriendelijke groetjes

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Een ruime ren neerzetten op het terrein waar die in kan verblijven.....vlakbij het huis, ontsnapping kan dan niet meer, en voor je weggaat, fiks wandelen met de hond en goede botten in de ren ....het alleen zijn rustig opbouwen zodat die weet dat jullie terug komen....

honden page profiel Brenda Vanheeswyck Brenda Vanheeswyck

Dat is al een zeer goed plan tegen het onstsnappen. Maar ben bang dat hij dan blijft treuren. Bij de 1ste poging ontsnappen heeft hij zijn schouder verokken. Kan een hond zichzelf bezeren in een ren... We zijn nu bezig met een stukje wegwandelen en direct terug komen maar zodra we door de poort zijn is hij al aan het janken :(

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Tja, heb je je ingelezen op de anatolische herder? Weet je waarvoor de hond van origine is gefokt?   

Weet je waarom hij is herplaatst? Want Dat zou zomaar voor dit probleem kunnen zijn.

Hoe lang heb je de hond, als dat nog maar kort is, leeftijd 1 jaar en 9 maanden oud, dus puber, dan ben jij op dit moment de enige zekerheid in zijn bestaan. Het bestaan voor herplaatsing, wat hij had is weggevallen, herplaatst is een hele grote stap voor een hond,.

Dus begin bij nul. Oefenen met secondes weggaan en dit in weken of maanden opbouwen naar een uurtje of twee en als dat lukt kan het langer. 

 

En zorg voor een enorme omheining, of een buitenkennel, zodat ontsnappen niet meer mogelijk is,

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

https://www.onzehond.nl/rassen/anatolische-herdershond-waker-in-hart-en-nieren

 

Ik hoop dat je dit vooraf gelezen hebt, dan weet je dat je een kuddehond in huis hebt, die zelfstandig wolven en andere grote roofdieren op afstand van de kudde moet houden, de kudde moet beschermen dag en nacht 24 uur lang,

. Ik denk dat een anatool, die alleen op een erf, hoe groot ook, gehouden wordt zonder taak, zich niet gelukkig zal voelen. Gaat zijn roedel, de mensen, dan ook nog weg, ja dan kan ik begrijpen dat hij begint te huilen om de kudde weer bij elkaar te krijgen.

Het zijn geen huishonden. Dus die hond zal je op een andere manier heel veel uitdaging moeten geven. Hoe? Misschien is er een rasvereniging of een face book site, waar mensen zijn die je met dit specifieke ras kunnen helpen, ik denk dat je daar de enige goede antwoorden gaat vinden. En tot zolang wat Willemijn zegt, zorg dat hij niet kan ontsnappenl

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

" Dat is al een zeer goed plan tegen het onstsnappen. Maar ben bang dat hij dan blijft treuren. Bij de 1ste poging ontsnappen heeft hij zijn schouder verokken. Kan een hond zichzelf bezeren in een ren... We zijn nu bezig met een stukje wegwandelen en direct terug komen maar zodra we door de poort zijn is hij al aan het janken :( "

Toch rustig het alleen zijn gaan opbouwen, mag de hond ook bij je binnen in huis ? Dan zou je daar ook het alleen zijn rustig op kunnen gaan bouwen...woonkamer...en dan even naar de keuken en terug..en zo met alles steeds kleine stapjes naar een grote stap en niet te snel gaan.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Welkom Brenda! Hoe lang heb je hem nu?

 

Ik denk dat je het terrein moet gaan afzetten zodat hij niet kan ontsnappen, het is teveel risico, wat als hij een kat ziet, of een klein kind. Al is hij nog zo lief, je weet het nooit. En ook voor zijn eigen veiligheid. Anders zou ik hem liever alleen onder begeleiding buiten laten.

 

Het idee van een fijne overdekte eigen plek als hij daar tenminste graag is, lijkt me een goed idee. 

 

Alle honden die ik ken, zijn eigenlijk het liefste bij hun mensen, dus ik zou zeker overwegen om hem de keus te laten.

 

Wb de verlatingsangst, het alleen laten heel langzaam opbouwen en op een plek waar hij niet allerlei prikkels krijgt als langslopende mensen, verkeer etc.

Verlatingsangst van je hond? Doe er iets aan; voor jezelf én je hond! (moniquebladder.nl)

 

Verder ook zijn zelfvertrouwen opbouwen en mentaal uitdagen, hersenwerk

Wat doet Hersenwerk? – Hersenwerk voor Honden kan daarbij helpen.

 

Ik ken deze Nina niet of waar ze voor staat, maar dit vind ik wel een goed artikeltje.

"Nina... ik zie de honden die voor verlatingsangst bij jou in training zijn in je story's altijd zo lekker liggen. Zijn die honden dan zo moe gemaakt?" - Nina van Tilbeurgh

honden page profiel Brenda Vanheeswyck Brenda Vanheeswyck

Hij is nu 3 weken bij ons. Herplaatst omdat de vorige eigenaar mediche problemen had en niet meer voor hem kon zorgen. De eerste 2 weken kon ik vertrekken en terugkomen zonder probleem. Week 3 bleek ineens een probleem te zijn. Hij is onder begeleiding buiten en luistert ook als we binnen gaan. Daar heeft hij zijn mand en een eigen zetel om tot rust te komen. Binnen kan ik ook verdwijnen zonder hij reageert :)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

 Hij is nu 3 weken bij ons. Herplaatst omdat de vorige eigenaar mediche problemen had en niet meer voor hem kon zorgen. De eerste 2 weken kon ik vertrekken en terugkomen zonder probleem. Week 3 bleek ineens een probleem te zijn. Hij is onder begeleiding buiten en luistert ook als we binnen gaan. Daar heeft hij zijn mand en een eigen zetel om tot rust te komen. Binnen kan ik ook verdwijnen zonder hij reageert :-) "

Dan binnen de alleen tijden wat gaan uitbreiden....zodat tie gerust zonder angst een uur alleen kan blijven, buiten een goeie plek crereeren...en daar ook het alleen zijn gaan opbouwen...je kan ook drie kanten van de ren dicht maken zodat tie aan een kant zicht heeft , geeft meer veiligheid en beschutting.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Hij is nu 3 weken bij ons. Herplaatst omdat de vorige eigenaar mediche problemen had en niet meer voor hem kon zorgen. De eerste 2 weken kon ik vertrekken en terugkomen zonder probleem. Week 3 bleek ineens een probleem te zijn. Hij is onder begeleiding buiten en luistert ook als we binnen gaan. Daar heeft hij zijn mand en een eigen zetel om tot rust te komen. Binnen kan ik ook verdwijnen zonder hij reageert :-) "

Heb je de bovenstaande reacties gelezen? Ben erg benieuwd of je weet wat voor een ras je in huis hebt gehaald. Hoe lang is deze hond al bij jullie en wat ben je van plan met de hond te gaan doen? Aangezien dit niet zomaar een "huisdier" Is, zou voor de hond ook erg sneu zijn om zo gehouden te worden. 

 

Ik lees ook dat idd een omheining zeker geen overbodige luxe is en eigenlijk zelf noodzakelijk voor de veiligheid. Om omheining van zeker 2 meter hoog.. 

honden page profiel Brenda Vanheeswyck Brenda Vanheeswyck

" Heb je de bovenstaande reacties gelezen? Ben erg benieuwd of je weet wat voor een ras je in huis hebt gehaald. Hoe lang is deze hond al bij jullie en wat ben je van plan met de hond te gaan doen? Aangezien dit niet zomaar een "huisdier" Is, zou voor de hond ook erg sneu zijn om zo gehouden te worden. 
 
Ik lees ook dat idd een omheining zeker geen overbodige luxe is en eigenlijk zelf noodzakelijk voor de veiligheid. Om omheining van zeker 2 meter hoog..  "

We hebben onze volledige grond omheind met draad van 2m hoog. Maar hij knabbelt/trekt deze stuk. We gaan met de reacties en tips verder aan de slag. Vandaar ik het ook bevraag in een forum :)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

De hond is nog niet lang bij jullie. Ik lees dat het binnenshuis al best goed gaat, dus da's alvast een mooi begin. hp-smile

 

Buitenshuis is weer een heel andere situatie. En dan komt het er eigenijk op aan om opnieuw te beginnen.

Het feit dat de hond jullie echt kan zien als je het erf afloopt en door de poort verdwijnt, maakt het voor hem extra moeilijk om dan alleen achter te blijven. Dat is voor veel honden een hele uitdaging, hoor: je mensen zien weglopen en zelf niet meekunnen. Dat hoeft niet te betekenen dat je hond angst voelt, het kan ook gewoon zo zijn dat ie zich gefrustreerd voelt omdat ie niet mee kan/mag. En daarom dus wil ontsnappen. 

 

Bekijk dus of je een veilige afgeschermde plek voor hem vindt op het erf waar ie jullie niet ziet weglopen.

En bouw dan het alleen-blijven op deze plek met mondjesmaat op, op het ritme van de hond. Dus probeer te vermijden dat ie gaat janken, joelen, in de opwinding schiet. Hou het kort, en rustig. Zodat de hond leert: dit plekje = ik voel me lekker in mijn vel. 

honden page profiel Brenda Vanheeswyck Brenda Vanheeswyck

" De hond is nog niet lang bij jullie. Ik lees dat het binnenshuis al best goed gaat, dus da's alvast een mooi begin. 
 
Buitenshuis is weer een heel andere situatie. En dan komt het er eigenijk op aan om opnieuw te beginnen.
Het feit dat de hond jullie echt kan zien als je het erf afloopt en door de poort verdwijnt, maakt het voor hem extra moeilijk om dan alleen achter te blijven. Dat is voor veel honden een hele uitdaging, hoor: je mensen zien weglopen en zelf niet meekunnen. Dat hoeft niet te betekenen dat je hond angst voelt, het kan ook gewoon zo zijn dat ie zich gefrustreerd voelt omdat ie niet mee kan/mag. En daarom dus wil ontsnappen. 
 
Bekijk dus of je een veilige afgeschermde plek voor hem vindt op het erf waar ie jullie niet ziet weglopen.
En bouw dan het alleen-blijven op deze plek met mondjesmaat op, op het ritme van de hond. Dus probeer te vermijden dat ie gaat janken, joelen, in de opwinding schiet. Hou het kort, en rustig. Zodat de hond leert: dit plekje = ik voel me lekker in mijn vel.  "

Bedankt voor u reactie. We gaan hiermee aan de slag!

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Je moet het alleen zijn natuurlijk opbouwen... geen enkele hond kan zomaar opeens urenlang alleen achterblijven, en zéker geen herplaatser met in ieder geval één trauma in zijn rugzakje (of hij is zijn vorige thuis kwijtgeraakt, of hij heeft nooit een thuis gehad..).

 

Dusseh, opnieuw beginnen, een aantal weken vakantie boeken en zorgen dat je heeeel rustig het alleen zijn opbouwt. Beginnen met een minuutje,opbouwen naar vijf minuten, dan naar tien minuten, etc. Dit is niet iets dat je zomaar uit het niks kunt gaan doen. Maar dat wist je als het goed is al voordat je een hond nam...

 

Edit: Dat hij het de eerste twee weken wél kon en nu niet meer, is best logisch. Ondertussen is hij gehecht aan jullie aan het raken en opeens is het heel naar als jullie weggaan! In het begin kende hij jullie nog helemaal niet, en was alles vreemd voor hem, en daardoor had hij waarschijnlijk minder moeite met als jullie weg gingen.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

3 weekjes is echt heel kort nog en hij doet het al super fantastisch. Nogmaals? Het alleen zijn moet je opbouwen en zeker met een herplaats hond. Er zijn al goede tips gegeven zoals een veilige ruimte creëren waar hij zich ook veilig kan voelen. Wij hebben ook een volswassen herplaatser en zijn gewoon opnieuw puppy training gaan uitvoeren. Staan genoeg tips en tricks online en youtube. Begin daar eens mee en kijk wat je aan gekkigheid overhoud na een ruim jaartje. Voor de rest kun je gaan samenwerken met een gedragstherapeut en je hebt een behoorlijke hond genomen dus bewegen en uitdaging? Dat is ook belangrijk.

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Nina van Tilbeurgh ( dobby haalde haar ook aan) heeft geweldige verlatingsangst trajecten! Zeker de moeite waard om te bekijken. Is een hele goede gedragstherapeut met de focus op een positieve samenwerking met je hond

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^