spierversterkende oefeningen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KarlienKarlien

Hallo iedereen!

Olaff heeft sinds eind september last van een ontsteking op de aanhechting van zijn achilespees van zijn linker achterpoot. Hij kreeg eerst pijnstilling en ontstekingsremmers maar die verdroeg hij niet goed dus begonnen we vandaag met lasertherapie. De dierenarts merkte op dat zijn achterpoten sinds september wat spieren zijn verloren en die zou hij dus moeten terugkrijgen. 
Vandaar mijn vraag: hebben jullie soms tips hoe ik die spieren wat meer kan trainen? 

honden page profiel LinaLina

honden foto van Lina

Misschien even navragen bij een fysio? Ik kreeg namelijk de tip om slootjes, heuveltjes en bruggetjes te bewandelen om de spieren in de achterhand te versterken. Maar misschien is dat per gebied verschillend en werkt dit per spiergroep anders. 

honden page profiel Thara Thara

honden foto van Thara

Ik zou ook advies vragen aan de fysio 

Er rekening mee houdend dat dergelijk letsel lange tijd nodig heeft om te herstellen 

honden page profiel KarlienKarlien

" Misschien even navragen bij een fysio? Ik kreeg namelijk de tip om slootjes, heuveltjes en bruggetjes te bewandelen om de spieren in de achterhand te versterken. Maar misschien is dat per gebied verschillend en werkt dit per spiergroep anders.  "

De dierenarts had aangeraden om hem op een half opgeblazen luchtmatras te laten " balanceren" en een soort hindernissenparcours te maken in de tuin maar ik heb een nogal angstige hond die zelfs niet over een elektriciteitssnoer durft stappen dus laat staan dat ik hem acrobatentoeren kan laten doen op een luchtmatras of hindernissen wink Vandaar dat ik langs deze weg wat tips zoek. De slootjes en bruggetjes en heuveltjes zijn zeker al een goede tip, dank je wel! 

honden page profiel Branco en CindyBranco en Cindy

honden foto van Branco en Cindy

Na een knie-operatie bij mijn hond gaf de dierfysiotherapeut als tips bijvoorbeeld over bezemstelen stappen en door ondiep water lopen. Hydrotherapie is ook een mogelijkheid. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Weet niet waar je woont, in drenthe is een zwembad voor honden om te revalideren....onbelast worden spieren getraind..misschien eens kijken in de buurt waar jij woont.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

543916.jpg   Drenthe, Buinerveen, dogsplace. 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Ik vind het advies een beetje vreemd, dit zou ik echt overlaten aan een dierenfysiotherapeut. Een ontsteking in de aanhechting van de achillespees is ten eerste pijnlijk, dus zomaar extra bewegen zou ik niet aanraden. Daarnaast weet ik dat dit bij mensen moet genezen door rust te houden, aangevuld met rekoefeningen en het trainen van omringende spieren voor spierbehoud. Dit laatste gaat bij een hond vrijwel niet. Herstel van pezen kan erg lang duren. Het zou kunnen dat hydrotherapie qua belasting toegestaan is maar dat zou je echt even na moeten vragen bij een fysio bijvoorbeeld. Zeker niet zomaar gaan aanrommelen met zo'n blessure, ik snap die dierenarts daarin echt niet. Spierverlies is natuurlijk niet wenselijk maar als dat voor nu de enige optie is voor herstel dan is het niet anders.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Zo lang hij nog pijn heeft niet doen, maar anders zou gewoon wandelen zoals je altijd doet zijn spieren weer bij moeten trainen hoor!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Karlien, ik zou eerst terug naar de dierenarts, of telefonisch overleggen, in hoeverre de ontsteking over is en wat het advies is. Aangezien je nu nog bezig bent met lasertherapie is de ontsteking nog niet over en moet je beperkt lopen? 

Als hij weer pijnvrij loopt kun je neem ik aan het wandelen weer opbouwen en daarmee komen zijn spieren ook terug 

Wil je specifieke oefeningen zou ik naar een dierenfysiotherapeut gaan. Zeker als je dit al wil doen als de klacht nog niet over is 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" De dierenarts had aangeraden om hem op een half opgeblazen luchtmatras te laten " balanceren" en een soort hindernissenparcours te maken in de tuin maar ik heb een nogal angstige hond die zelfs niet over een elektriciteitssnoer durft stappen dus laat staan dat ik hem acrobatentoeren kan laten doen op een luchtmatras of hindernissen  Vandaar dat ik langs deze weg wat tips zoek. De slootjes en bruggetjes en heuveltjes zijn zeker al een goede tip, dank je wel!  "

Dierenarts heeft dit aangeraden ? Zwemmen is onbelast, wel onder begeleiding...

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Mijn honden krijgen om de week hydrotherapie bij de fysio om hun achterhand sterker te maken ivm allerlei problematieken. Werkt als een malle.

Mijn advies: niet afgaan op een reguliere da, maar op iemand die deskundig is op dit gebied. 

honden page profiel Paul (Eefke † )Paul (Eefke † )

honden foto van Paul (Eefke † )

Pezen zijn slecht doorbloed. Daarom duurt het herstel van een pees veel langer dan van een spier. Eerst zorgen dat die pezen hersteld zijn, dan kan pas aan de spieren gewerkt worden. Daarom onbelast of licht belast bewegen. Hydrotherapie is daarom heel goed. Dus zeker geen bruggetjes, heuveltjes of slootjes bewandelen. Extra omega drie helpt ook daarbij. Dat gaat ontstekingen tegen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^