(Weer) een vraag over het alleen laten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BoontjeBoontje

Hallo allemaal.

Mijn hond is nu bijna 6 maanden oud. Doordat we in de herfstvakantie op vakantie waren geweest, moest onze hond opnieuw het alleen leren zijn leren.

Vanaf die tijd heb ik het heel langzaam opgebouwd waardoor hij nu 30 minuten alleen kan zijn. Nou ja, dus niet altijd even goed. Er zijn dagen dat het goed gaat (hij gaat slapen tijdens het oefenen) maar ook dat het minder goed gaat.

Als het iets minder goed gaat geeft hij in het half uurtje tijd een aantal piepjes (3 tot 5 keer twee piepjes) Daarbij loopt hij wat rond, kijkt uit het raam, gaat op de mat bij de deur zitten of liggen. Vaak zoekt hij dan wel een plekje en gaat dan liggen. Zou hij toch nog te hoog in zijn energie zitten als ik hem alleen laat?

Wat zouden jullie mij voor tips kunnen geven? Zodat hij zich elke keer relaxt voelt? 

Misschien goed om te weten. Wij gebruiken geen bench, maar een afgesloten ruimte (hal en keuken) Ook laat ik hem elke keer uit voordat ik het alleen zijn ga oefenen. 

Alvast super bedankt voor alle tips!

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Als ik het zo lees, gaat het toch goed?  Hij mag toch wel even piepen, gaat niet janken of blaffen?

Misschien een radio aanzetten, zodat hij muziek of gepraat hoort? 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Gaat best lees ik...even zich laten horen dat mag, hij blijft niet aan de gang lees ik hieruit...en wat Jantien aangeeft, een muziekje aan laten staan, geeft rust en zo voelt tie zich niet echt alleen.    

honden page profiel BoontjeBoontje

Bedankt voor jullie snelle reacties.

De radio heb ik idd aan staan. Ik heb een camera waarop ik kan zien hoe hij reageert. Ik heb het idee dat hij echt opzoek is naar mij. Hij huilt of blaft idd niet, maar kan dus wel een paar piepjes geven. Maar dat maakt niet zoveel uit? Hierdoor kweekt hij geen verlatingsangst? 

Sorry voor mijn vragen, maar ik ben zo bang dat ik verlatingsangst aan het creëren ben. Ik sta ook al drie weken stil met opbouwen. Als ik dan lees dat sommige honden 2,5 uur alleen kunnen zijn op deze leeftijd….

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Geen sorry hoor, ik begrijp je bezorgdheid maar zo te lezen gaat het echt goed, rustig opbouwen, je doet het goed, mooi de radio aan, en niet kijken naar anderen , iedere hond is anders van karakter...

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Sloopt ie?

Anders zou je eens een ongewassen pyjamashirt of sweater nee kunnen leggen bij zn plekje. Soms helpt dat ook al wel.

 

En iedere hond leert op zn eigen tempo he. Je moet niet overhaasten omdat andere honden iets al veel beter kunnen ofzo. 

Jou hond heeft zn eigen leer tempo. Met het een is ie misschien sneller als met het ander. Geen probleem toch?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Eens met de rest. Dit gaat wel goed hoor. Geen ene hond vind het leuk om alleen te zitten maar verlatingsangst uit zich echt in onophoudelijk janken, blaffen, slopen of in ernstige gevallen? Zelfverwonding.

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Als hij blaft of piept, is hij al over zijn threshold heen. Als je hond verlatingsangst heeft, zou ik niet adviseren om over dit punt heen te gaan elke keer. Hiermee leer je hem; alleen zijn is inderdaad eng! Je moet ervoor zorgen met trainen iedere keer dat je voor dat punt alweer binnen bent. Daarnaast zou ik trainen in verschillende scenario’s. Dus eentje wanneer hij echt wakker wakker is en eentje waarbij hij al wat slaperig is. Hij zal niets leren als hij echt ligt te slapen. De target duration in het ‘wakker scenario’ zal vele malen korter zijn dan het ‘slaap scenario’ bijvoorbeeld. En zo train je elk scenario. Let ook op ochtend of middag kan ook enorm verschillen. Mijn hond heeft verlatingsangst en ik zit in een betaalde groep van Julie Naismith, verlatingsangstdeskundige waar gedragsdeskundige Nina van Tilbeurgh haar certificaat als SA expert heeft betaald en ik heb Julie haar boek gelezen. Jake kan inmiddels een half tot een uurtje alleen zijn, in de juiste set up. We komen van een minuut.

ben inmiddels pro en weet er alles van haha maar het is complex, heel complex. Verlatingsangst worden ze ook gewoon mee geboren dus soms doe je er niks aan. Vooral trainen je bent goed bezig!! En een camera maar die heb je denk ik al.

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Odin & Tex

" Als hij blaft of piept, is hij al over zijn threshold heen. Als je hond verlatingsangst heeft, zou ik niet adviseren om over dit punt heen te gaan elke keer. Hiermee leer je hem; alleen zijn is inderdaad eng! Je moet ervoor zorgen met trainen iedere keer dat je voor dat punt alweer binnen bent. Daarnaast zou ik trainen in verschillende scenario’s. Dus eentje wanneer hij echt wakker wakker is en eentje waarbij hij al wat slaperig is. Hij zal niets leren als hij echt ligt te slapen. De target duration in het ‘wakker scenario’ zal vele malen korter zijn dan het ‘slaap scenario’ bijvoorbeeld. En zo train je elk scenario. Let ook op ochtend of middag kan ook enorm verschillen. Mijn hond heeft verlatingsangst en ik zit in een betaalde groep van Julie Naismith, verlatingsangstdeskundige waar gedragsdeskundige Nina van Tilbeurgh haar certificaat als SA expert heeft betaald en ik heb Julie haar boek gelezen. Jake kan inmiddels een half tot een uurtje alleen zijn, in de juiste set up. We komen van een minuut.
ben inmiddels pro en weet er alles van haha maar het is complex, heel complex. Verlatingsangst worden ze ook gewoon mee geboren dus soms doe je er niks aan. Vooral trainen je bent goed bezig!! En een camera maar die heb je denk ik al. "

Ik sluit mij aan bij Danique. Je hond vind het niet leuk en dit is eigenlijk niet oké. Het kan vanuit hieruit best erger worden. 

honden page profiel BoontjeBoontje

Mijn hond sloopt (gelukkig) niets. Heeft hij ook nog nooit gedaan. Ik zorg er altijd voor dat hij genoeg speelgoed heeft om mee te spelen. 

Dank jullie wel voor alle tips! Ik word gek van al mijn onzekerheid. Jullie tips helpen mij zeker.

 

Het is idd zo dat hij veel langer alleen kan zijn als hij in slaap valt dan dat hij wakker is. Het blijft nog ff een zoekplaatje. Iig raakt hij niet in paniek oid als ik de deur uit ga. Dat lijkt mij al een goed teken. 

Zelf denk ik dat het goed is om bij wakkere momenten met oefenen nog steeds het korter te houden. Negen van de tien keer zoekt hij uiteindelijk een plekje om te gaan liggen als hij wat ‘onrustig’ is geweest. Op dat moment kom ik ook weer binnen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Mijn hond sloopt (gelukkig) niets. Heeft hij ook nog nooit gedaan. Ik zorg er altijd voor dat hij genoeg speelgoed heeft om mee te spelen. 

Dan zou je voor het wat langer weg zijn, een ongewassen pyjamashirt of sweater neer kunnen leggen op zn kussen.

Ze zijn vaak erg blij met je geur  dicht bij hun. Maakt het alleen zijn iets minder moeilijk misschien.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June

honden foto van Hannah & June

" Bedankt voor jullie snelle reacties.
De radio heb ik idd aan staan. Ik heb een camera waarop ik kan zien hoe hij reageert. Ik heb het idee dat hij echt opzoek is naar mij. Hij huilt of blaft idd niet, maar kan dus wel een paar piepjes geven. Maar dat maakt niet zoveel uit? Hierdoor kweekt hij geen verlatingsangst? 
Sorry voor mijn vragen, maar ik ben zo bang dat ik verlatingsangst aan het creëren ben. Ik sta ook al drie weken stil met opbouwen. Als ik dan lees dat sommige honden 2,5 uur alleen kunnen zijn op deze leeftijd….
  "

Hoe lang blijft hij onrustig?

 

 

Ik vind zelf piepen ook niet helemaal oké. Nee het geeft geen overlast bij de buren maar het geeft wel aan dat hij het moeilijk vindt. Doet hij dit echt heel kort dan is het misschien niet direct heel erg maar ik zou daar dan wel mee gaan oefenen als je die mogelijkheid hebt. Wat kan helpen is niet een standaard routine volgen als je vertrekt, zodat hij niet door heeft dat hij lang alleen blijft. Leg bijvoorbeeld je jas op een eerder moment in de auto, zorg dat je de sleutels etc. al gepakt hebt en loop gewoon heel normaal weg. Het kan schelen dat de spanning dan niet opbouwt waardoor hij minder onrustig wordt. 

 

 

 

Je zou hem ook iets lekkers kunnen geven. Kluiven zonder toezicht ben ik geen voorstander, een gevulde kong in de juiste maat is vind ik wel kunnen, er bestaan ook likmatjes waar je iets lekkers op kan doen. Zoiets kan hem een positieve associatie geven wanneer je weg gaat. Misschien kan de cirkel net even doorbreken. 

 

 

 

Verder klinkt het niet dramatisch maar het is goed om het in de gaten te houden met de camera zodat het niet erger wordt. Dit doe je al dus wat dat betreft ben je goed bezig. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik sluit me ook aan bij Danique.

 

Intervaltraining is ook aan te raden, dus niet steeds alleen de tijd van alleen zijn langer maken, maar af en toe ook eens voordat de tijd die hij al alleen kan blijven terug te komen.

 

Verder kun je denken aan hersenwerkjes zodat zijn zelfvertrouwen versterkt wordt. (Iemand met zelfvertrouwen kan ook makkelijker alleen zijn).

Onderstaand stukje gaat over verlatingsangst, maar de tips erin goed ook om verlatingsangst te voorkomen.

Verlatingsangst van je hond? Doe er iets aan; voor jezelf én je hond! (moniquebladder.nl)

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Besteed je energie aan  zoeken naar geschikte oppas..dat geeft veel lucht naast trainen

Wanneer een hond wat kan is afwachten immers

honden page profiel BoontjeBoontje

Bedankt voor alle reacties en tips! Ondanks de lockdown wil ik elke werkdag door gaan met oefenen. Daarbij zal ik zeker jullie tips in meenemen. 


Omdat ik toch best wel onzeker ben heb ik samen met mijn man besloten om ook een gt te gaan raadplegen. Zij kan mij dan stap voor stap begeleiden bij het leren alleen laten. Dat zal mij veel meer zekerheid geven wat veel positiever werkt op de hond. Hij voelt mij spanning natuurlijk ook. Al probeer ik mij daarvan bewust te zijn. 
Ik vind het echt pittig een hond opvoeden, maar ik wil alles op alles zetten om ervoor te gaan. Hij is ook echt een lieverd. Sloopt niets, slaapt al goed zonder bench, is vriendelijk naar iedereen en elke hond, is lief voor de kinderen. Over een jaartje is hij 1 1/2 en ze zeggen dat het dan een stuk minder pittig is. 

Nogmaals bedankt voor alle reacties. Dat geeft mij moed en vertrouwen dat het goed komt. 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June

honden foto van Hannah & June

Goed dat je er zo mee bezig bent. Als een gt jou net die extra steun kan geven zou ik daar inderdaad gewoon voor gaan. Verder klinkt het alsof hij het heel goed doet, als die volwassen is ga je inderdaad veel profijt hebben van alle inspanningen die je nu doet.  

 

 

Misschien kunnen mensen hier een goede gt aanraden in jouw regio, helaas zijn ze niet allemaal even goed en het zou jammer zijn als je een minder bekwame treft.  

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Elke dag oefenen is wel veel hoor, geef je hond ook rust dagen. 4-5 dagen in de week trainen is meer dan genoeg. Voor GT zou ik Nina aanraden. Ze heeft vrije plekken op het moment dacht ik. Succes!

honden page profiel WendyheefteenhondjeWendyheefteenhondje

Hier ook een hondje van 6 maanden. Die van mij kan nog geen minuut alleen zijn zonder janken en blaffen. Ik was vanaf het begin dat we haar hadden al bang dat ze verlatingsangst zou krijgen (door haar karakter) en heb veel geoefend (voordeur open en dicht, 10 seconden, 20 seconden etc. Maar 0 resultaat. Zodra ze mij hoort weggaan gaat ze los. Ze is letterlijk nog nooit langer dan 8 minuten alleen geweest en die verlatingsangst zit gewoon in haar. Maar ik ben er inmiddels wel klaar mee, ik ga sinds deze week elke dag de deur uit voor een boodschap zodat ze nu gewoon went dat dit nu eenmaal zo is. 

honden page profiel BoontjeBoontje

Ik volg met onze hond al cursussen bij een goede hondenschool (Martin Gaus). Daar zitten ook gediplomeerde gt bij. Dus dat moet helemaal goed komen. 

Wat betreft het oefenen. Ik oefen idd niet elke dag, maar max. 5 dagen in de week.

Wendyheefteenhondje, ik snap je frustratie heel goed. Natuurlijk kost een puppy tijd en energie. Maar er moeten  bijv. ook boodschappen gedaan worden. Als je er dan al zoveel energie in hebt gestoken in het alleen laten en dat gaat niet lekker. Dat is heel frustrerend. Is het voor jullie misschien ook een optie om een gedragstherapeut in te huren? 

 

honden page profiel WendyheefteenhondjeWendyheefteenhondje

Dank voor je bericht, inderdaad enorm frustrerend dat het niet lukt. Ik weet niet zo goed wat een GT in dit geval zou kunnen betekenen, aangezien ik werkelijk alles al heb geprobeerd. En heel eerlijk dat opbouwen van 10 seconden etc wat je overal leest, dat werkt hier niet. Zit je net op een minuut, begint ze de volgende keer weer meteen na 10 seconden te janken. 

honden page profiel BoontjeBoontje

@wendyheefteenhondje Ik weet ook niet zo goed wat een gt nog voor jullie kan doen, maar misschien heeft zij een andere aanpak?

 

Ik heb inmiddels contact gezocht met een gt en ga eerst een online spreekuurtje inplannen. Kijken of ik daar genoeg aan heb.

Gistermiddag heb ik onze hond 1 keer 10 minuten, 1 keer 5 minuten en 1 keer 20 minuten alleen kunnen laten. Dat ging goed. Hij was wakker, maar lag rustig toen ik weg ging. Hij is in slaap gevallen. En zelfs op zijn zij gaan slapen (de meest ontspannen slaaphouding toch?).

Vanmorgen nog eventjes geoefend. De eerste keer was hij wat onrustiger. Paar piepjes, maar tussendoor zat hij wel te spelen (7 minuutjes alleen) De tweede keer ging hij weer rustig liggen en heeft zich niet laten horen en zich ook niet verplaatst. (12 minuutjes).

Ik blijf voorzichtig aan door gaan met oefenen. 

honden page profiel WendyheefteenhondjeWendyheefteenhondje

" @wendyheefteenhondje Ik weet ook niet zo goed wat een gt nog voor jullie kan doen, maar misschien heeft zij een andere aanpak?
 
Ik heb inmiddels contact gezocht met een gt en ga eerst een online spreekuurtje inplannen. Kijken of ik daar genoeg aan heb.
Gistermiddag heb ik onze hond 1 keer 10 minuten, 1 keer 5 minuten en 1 keer 20 minuten alleen kunnen laten. Dat ging goed. Hij was wakker, maar lag rustig toen ik weg ging. Hij is in slaap gevallen. En zelfs op zijn zij gaan slapen (de meest ontspannen slaaphouding toch?).
Vanmorgen nog eventjes geoefend. De eerste keer was hij wat onrustiger. Paar piepjes, maar tussendoor zat hij wel te spelen (7 minuutjes alleen) De tweede keer ging hij weer rustig liggen en heeft zich niet laten horen en zich ook niet verplaatst. (12 minuutjes).
Ik blijf voorzichtig aan door gaan met oefenen.  "

Dat komt echt helemaal goed! :)

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Ja ik heb dus de hond van nu dan net 7 maanden die gewoon een uur of 3, 4 alleen kan zijn. Persoonlijk probeer ik het wel op maximaal 2.5 te houden. De rest zijn uitschieters.

 

En dat komt dus niet door bovenstaande methodes. 

 

Je kunt nou eenmaal niet even je leven op pauze zetten omdat je een hond hebt. De eerste weken/maanden prima maar daarna moeten ze toch echt mee gaan draaien in jouw ritme en is al het andere absoluut niet realistisch. Boodschappen duren vaak ook al snel een uur. 

Wat ik heb gedaan is een heel voorspelbaar ritme gecreëerd waarin hij iets minder belangrijk lijkt. Als hij eenmaal uit is geweest, heeft gegeten, gespeeld en gedaan is het tijd om te gaan slapen. Of ik er nu wel of niet ben. In die momenten kan ik nu dus ook makkelijk weg, hij gaat slapen. Doet hij dat niet, ook goed, maar van mij krijgt hij in die momenten sowieso geen aandacht. 

En als ik dan weg ben geweest ren ik dus niet gelijk eerst naar hem om hem te begroeten en er uit te laten. Ik ga eerst eens rustig alles doen en dan mag hij komen. Hij weet dus ook dat ik als persoon niet gelijk sta aan actie. 

Tuurlijk piepte hij wel eens een paar maanden geleden. Dat mag ook, ik snap dat het niet leuk is. De uitkomst veranderde echter niet, hij bleef verplichte rust houden (ik bleef dan alleen wel fysiek aanwezig tot hij zich er meer bij neerlegde). Zo ben ik dus vaker terug moeten lopen omdat ik hem hoorde. Het is eigenlijk nooit gebeurt dat ik niet weg kon. En geloof me, die terriër van mij zet een strot op als hij het niet eens is.

 

Ze moeten leren voor zichzelf dingen te gaan doen. Bij een zelfstandig ras is dat veel makkelijker, ik zie nu zelf in dat het dus echt veel lastiger is met een klever. Maar toch, ook die klever moet het leren. 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

S&F als een hond verlatingsangst heeft is dat echt een no go. Tuurlijk geen enkele hond zal staan springen omdat je weggaat. Maar honden met serieuze verlatingsangst kunnen zichzelf verwonden. Blijf goed naar je hond kijken middels een camera. Een hond die hyper attached is met extreme verlatingsangst, die laat je niet een paar uur alleen, omdat ‘hij maar moet meedraaien in jouw ritme’. Veel beter kun je in plaats daarvan een aantal oppasadresjes zoeken via petbnb zodat je achtervang hebt. Of de buren. Of een leuke dagopvang. Zoveel keuzes! Of boodschappen bezorgen. En de methode die eerder benoemd werd steeds deur open en dicht. Misschien is het lopen naar de voordeur al veel te veel. Als je vervolgens steeds je sleutels gaat pakken en de deur open en dicht gaat staan doen zul je het probleem uiteindelijk alleen maar verergeren. Je moet kleine stapjes aan het begin, zo kun je later juist grote stappen maken.

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" @wendyheefteenhondje Ik weet ook niet zo goed wat een gt nog voor jullie kan doen, maar misschien heeft zij een andere aanpak?
 
Ik heb inmiddels contact gezocht met een gt en ga eerst een online spreekuurtje inplannen. Kijken of ik daar genoeg aan heb.
Gistermiddag heb ik onze hond 1 keer 10 minuten, 1 keer 5 minuten en 1 keer 20 minuten alleen kunnen laten. Dat ging goed. Hij was wakker, maar lag rustig toen ik weg ging. Hij is in slaap gevallen. En zelfs op zijn zij gaan slapen (de meest ontspannen slaaphouding toch?).
Vanmorgen nog eventjes geoefend. De eerste keer was hij wat onrustiger. Paar piepjes, maar tussendoor zat hij wel te spelen (7 minuutjes alleen) De tweede keer ging hij weer rustig liggen en heeft zich niet laten horen en zich ook niet verplaatst. (12 minuutjes).
Ik blijf voorzichtig aan door gaan met oefenen.  "

Goed bezig! Klinkt goed!

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

" S&F als een hond verlatingsangst heeft is dat echt een no go. Tuurlijk geen enkele hond zal staan springen omdat je weggaat. Maar honden met serieuze verlatingsangst kunnen zichzelf verwonden. Blijf goed naar je hond kijken middels een camera. Een hond die hyper attached is met extreme verlatingsangst, die laat je niet een paar uur alleen, omdat ‘hij maar moet meedraaien in jouw ritme’. Veel beter kun je in plaats daarvan een aantal oppasadresjes zoeken via petbnb zodat je achtervang hebt. Of de buren. Of een leuke dagopvang. Zoveel keuzes! Of boodschappen bezorgen. En de methode die eerder benoemd werd steeds deur open en dicht. Misschien is het lopen naar de voordeur al veel te veel. Als je vervolgens steeds je sleutels gaat pakken en de deur open en dicht gaat staan doen zul je het probleem uiteindelijk alleen maar verergeren. Je moet kleine stapjes aan het begin, zo kun je later juist grote stappen maken. "

Ik heb hiervoor een herplaatser gehad die na 5 minuten de hele tent verbouwde. Ben geen onbekende met verlatingsangst. Die kon een jaar later nog 8 uur alleen blijven interesseerde haar niet eens meer.


Dit is een pup die een paar piepjes geeft. Sorry, vind het nogal een verschil. En wat denk je, met die piepjes is de baas ook nog eens weer terug. Top toch. Hoef je het ook nooit te leren.

 

Zelfs met mijn hond met gruwelijke verlatingsangst ging ik weg. Des te eerder je het normaliseert des te beter. Zij had dan wel oppas (ook dat interesseerde haar niets in het begin want diegene was niet mij) maar die konden dan voorkomen dat ze de boel afbrak. En nee, niet gelijk uren want dat was serieus. Dit, come on. Kun je niet eens meer even lekker douchen want je hond zeurt. Zo werkt het bij mij thuis niet. 

En warempel, al mijn honden herplaatsers en pups, konden allemaal alleen zijn zonder problemen. 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Overigens wil ik wel benadrukken dat mijn reactie dus niet gaat om het hij past zich maar aan maar wel over het moment creëeren waarin er geen aandacht is voor de hond. Een moment op de dag kiezen waar dat in is (in het begin) en vanuit daar dan je dingen doen.  

Met een bench is dat het makkelijkst. Die aanleren en dan het verplichte rust moment aanleren. Dan kun je ten allertijden zelf kiezen wanneer je gaat. 

honden page profiel WendyheefteenhondjeWendyheefteenhondje

" Overigens wil ik wel benadrukken dat mijn reactie dus niet gaat om het hij past zich maar aan maar wel over het moment creëeren waarin er geen aandacht is voor de hond. Een moment op de dag kiezen waar dat in is (in het begin) en vanuit daar dan je dingen doen.  
Met een bench is dat het makkelijkst. Die aanleren en dan het verplichte rust moment aanleren. Dan kun je ten allertijden zelf kiezen wanneer je gaat.  "

Nou ik vind dit wel echt informatie die mij aanspreekt. Ik denk dat we zo bang zijn dat de hond verlatingsangst krijgt dat we veel te voorzichtig zijn. En daardoor leert de hond het nooit. Is hier dus verkeerd gegaan, juist ook omdat je overal leest met dat opbouwen van seconden en minuten. Daar wordt de hond juist helemaal hyper van. Ik doe nu na de lange wandeling in de middag, als ze rustig ligt in de bench, nu elke dag gewoon even de deur uitgaan. Hopelijk werkt dat wel! 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

" Nou ik vind dit wel echt informatie die mij aanspreekt. Ik denk dat we zo bang zijn dat de hond verlatingsangst krijgt dat we veel te voorzichtig zijn. En daardoor leert de hond het nooit. Is hier dus verkeerd gegaan, juist ook omdat je overal leest met dat opbouwen van seconden en minuten. Daar wordt de hond juist helemaal hyper van. Ik doe nu na de lange wandeling in de middag, als ze rustig ligt in de bench, nu elke dag gewoon even de deur uitgaan. Hopelijk werkt dat wel!  "

Mijn ervaring is dat dat je hond alleen maar op scherp zet inderdaad. Je bent namelijk vaak aan het kijken hoe de hond reageert als je dit doet, hoe de hond reageert als je dat doet. En die hond maar kijken haha. 

Hoe reageert je hond als je normaal gesproken haar in de bench legt om te gaan slapen? Want als dat vlekkeloos gaat voor een paar uur zeker doen. Licht je buren in desnoods van we moeten hier even doorheen. We gaan dit uitbouwen met steeds een kwartier. 

En belangrijkste is bij thuiskomst is dus niet gelijk op je hond duiken zo van oh zo goed wat een braverd. Gewoon rustig nog    even wat voor jezelf een paar minuten. Het is namelijk normaal om weg te gaan en normaal om terug te komen. Neutraal blijven dus. 

Mocht je hond nou ook zo zijn als je nog thuis bent en zij in de bench moet dan is t een ander verhaal natuurlijk. Dat moet dan eerst uitgebreid worden. Maar een kluizenaar worden omdat je hond zo doet kan geen optie zijn denk ik.  

honden page profiel WendyheefteenhondjeWendyheefteenhondje

S&F het in de bench liggen, wanneer ik bijvoorbeeld boven bezig ben met de was of zo gaat prima. Dat kan ook makkelijk een uur. Bedankt voor je tips, het geeft mij hoop op een goede afloop! 

Volgende forumvraag: Pup 6 maanden plast op kleed
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^