Njálla | 1 jaar!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SaartjeSaartje 3 doggies

honden foto van Saartje

Bedankt! Waar heb je deze set gekocht?

 

Ik ben ook voorzichtig aan het starten met detectie, maar moet ook nog eens aanschaffen.

 

Mijn scentcurves ga ik zelf maken. Mij te duur kant en klaar.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Bedankt! Waar heb je deze set gekocht?
 
Ik ben ook voorzichtig aan het starten met detectie, maar moet ook nog eens aanschaffen.
 
Mijn scentcurves ga ik zelf maken. Mij te duur kant en klaar. "

Ik stuur je wel even een privéberichtje met de opties waar ik zelf tussen getwijfeld heb hp-smile Die scentcurves zijn wat mij betreft inderdaad ook wat overbodig duur.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Njálla (13,5 week oud) heeft afgelopen week ontdekt dat ze ook buiten handbereik kan blijven wanneer ze losloopt om het weer aanlijnen te ontwijken. Ik heb het helemaal volgens het boekje geoefend met leuk blijven om naartoe te komen. Spelen als ze komt, snoepjes, enthousiast prijzen, even aanlijnen en dan meteen weer los en spelen, niet op vaste punten aanlijnen... het mocht niet baten. Als ik me (half) verstop blijft ze op een afstandje staan kijken, als ik de andere kant op ren blijft ze op een afstand. Ik ren niet achter haar aan als ze dit doet. Ze loopt/rent netjes mee, maar ver genoeg om haar vrijheid te kunnen behouden. Zelfs snoepjes aannemen of samen spelen als ik haar net los heb gelaten en er absoluut geen gevaar is dat ik haar aanlijn deed ze vanmorgen niet meer. Ze heeft een 3 meter lange lijn, ik geef haar heel veel vrijheid aan de lijn, er zit een bungee stukje in om het lichaam geen klappen te bezorgen als ze toch een keer trekt en ze heeft een Y-tuigje. Zo afschuwelijk lijkt dat aangelijnd lopen me dus allemaal niet.

 

Ik had gedacht dat ik nog een paar weken had voor ze hiermee zou beginnen sealed. Vandaag kwam er een flinke, voor mij onbekende Duitse herder (wolfgrauw, prachtig dier! Maar dat is niet relevant haha) aanrennen. Ik dacht (hoopte) dat ze wel bij mij zou komen schuilen, maar nee hoor. Het was na heel even schrikken allemaal prima. Als er iets was gebeurt had ik niets kunnen doen. Dus toch maar een 10m lijn besteld en even niet meer los.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ze is gewoon te slimhp-shiny

en helemaal niet bang dus, dat is dan wel even schrikken met een aanstormende hond en je hebt geen controle, die 10m lijn lijkt me een goed plan.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" ze is gewoon te slim
en helemaal niet bang dus, dat is dan wel even schrikken met een aanstormende hond en je hebt geen controle, die 10m lijn lijkt me een goed plan. "

Ja, haha. De puberteit zal ook wel leuk worden ;) Maargoed, een stevig eigen koppie erop maakt het ook wel weer leuk, ook met toekomstige activiteiten hp-shiny

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

550606.jpg550600.jpg

Njálla is ondertussen 15,5 week oud en ze groeit zo snel! Ze is echt een ontzettend vrolijk, redelijk makkelijk pupje. Ze leert enorm snel en is heel stabiel in haar uitvoering, trekt (bijna) niet aan de lijn, accepteert vreemde situaties makkelijk en pakt als ik genoeg met haar doe redelijk makkelijk haar rust. We lopen nu ca. 1,5-2 uur per dag met haar en trainen daarnaast door de dag heen zo een 45 minuten d.m.v. spel, trucjes, detectieoefeningen, hersenwerkjes en (rustige) puppyparcourtjes. Dat heeft ze ook echt nodig. Daarnaast stoeit ze graag met Floris (dat komt van beide kanten en Floris maakt goed duidelijk wanneer hij het zat is), vind ze het heerlijk om te ravotten in de tuin en krijgt ze nog een lekker gedroogd kauwding (runderkophuid e.d.). Ik zit zelf een beetje op mijn handen om het rustig aan te blijven doen tot we met het echte sporten mogen beginnen hp-angel

 

Het enige waar we tegenaan lopen is wagenziekte. Ze geeft tijdens elke autorit over. Ik heb oude topics over het onderwerp gelezen en ik ga in ieder geval aan de slag met gewenning door de auto leuk te maken en de tijd steeds uit te breiden, maar we zullen toch in ieder geval elke week 15 minuten heen en terug naar de puppycursus moeten rijden. Ik geef haar 3 uur voor de rit de helft van haar ontbijt, maar dat lijkt niet te werken. Ik heb gelezen dat het evenwichtsorgaan van pups nog niet genoeg ontwikkeld is en het daardoor kan komen, dus ik hoop dat ze er overheen groeit. We willen nog zo veel leuke dingen doen en reizen maken! Het is nu ook al lastig dat het bos 20 min rijden is want dat vind ze fantastisch, maar op dit moment voel ik me bijna schuldig als we gaan. Als iemand nog must-have tips heeft of nieuwe inzichten hoor ik het graag!

 

550601.jpg550602.jpg

honden page profiel SimoneSimone 3 doggies

vervelend zeg, die wagenziekte. Wij hebben er nooit last van gehad, dus tips kan ik niet geven. Maar wel prachtige foto's!

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

Ik heb geen ervaring met wagenziekte maar heb weleens gelezen dat het helpt als ze de vooruit kunnen zien en dus mee kunnen kijken naar de weg. Hopen dat ze eroverheen groeit! 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Kan ze tijdens het rijden goed naar buiten kijken? Dat kan misschien ook helpen. 

Het helpt mij tenminste met zeeziekte op woelige zee: als ik de bewegingen van de zee kan zien, dan stemmen die overeen met de schommelingen die ik voel en 'snapt' mijn brein het. Dan word ik niet ziek.hp-smile 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Mooie update, echt een hondje om van te genieten zo te lezen.

 

Inderdaad wel vervelend dat ze zo wagenziek is, hopelijk groeit ze eroverheen, ik kan me herinneren dat ik zelf als kind ook altijd enorm wagenziek was. De rijstijl scheelt ook wel, als ik ergens meereed waar iemand steeds maar aan het optrekken en afremmen was, was het veel erger dan als er gewoon een zo egaal mogelijk tempo aangehouden werd. En goed doorluchten eerst, of als het kan en er niemand last van heeft, zijzelf ook niet, het raam op een kiertje, frisse lucht scheelt ook. 

 

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Bedankt voor alle antwoorden! hp-smile We zorgen nu dat we altijd met zijn tweeën rijden zodat de één rustig kan rijden en de ander op de bijrijder zetel met Njálla op schoot kan zitten. Zo zit zij op een hoogte waar ze naar buiten kan kijken en kunnen wij wanneer het zo ver is ook een zakje voor haar houden zodat ze niet in haar eigen braaksel hoeft te zitten... Inderdaad ook met een raampje open. Helaas kunnen we niet ontkomen aan een aantal rotondes en stoplichten aan het begin, wat de grootste boosdoeners zijn. Maar het lijkt ook erger geworden te zijn (ze begint nu veel sneller te kwijlen), dus ik denk dat stress ondertussen ook een rol speelt. 

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

" Bedankt voor alle antwoorden!  We zorgen nu dat we altijd met zijn tweeën rijden zodat de één rustig kan rijden en de ander op de bijrijder zetel met Njálla op schoot kan zitten. Zo zit zij op een hoogte waar ze naar buiten kan kijken en kunnen wij wanneer het zo ver is ook een zakje voor haar houden zodat ze niet in haar eigen braaksel hoeft te zitten... Inderdaad ook met een raampje open. Helaas kunnen we niet ontkomen aan een aantal rotondes en stoplichten aan het begin, wat de grootste boosdoeners zijn. Maar het lijkt ook erger geworden te zijn (ze begint nu veel sneller te kwijlen), dus ik denk dat stress ondertussen ook een rol speelt.  "

Vervelend dat het erger lijkt te worden. Je zou ook het, in de auto zitten, los kunnen koppelen van het rijden dus gewoon even erin, voertje geven en er weer uit. Dan kan je dat langzaamaan wat langer doen zodat ze de auto niet direct aan ziek zijn koppelt. Dat neemt de wagenziekte niet weg maar misschien neemt de stress dan wat af, anders wordt het zo'n vicieuze cirkel. 

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje 3 doggies

Hier hielp een thundershirtje tegen de wagenziekte. Altijd het proberen waard. Wat is het toch een leuk hondje hp-heart

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Vervelend dat het erger lijkt te worden. Je zou ook het, in de auto zitten, los kunnen koppelen van het rijden dus gewoon even erin, voertje geven en er weer uit. Dan kan je dat langzaamaan wat langer doen zodat ze de auto niet direct aan ziek zijn koppelt. Dat neemt de wagenziekte niet weg maar misschien neemt de stress dan wat af, anders wordt het zo'n vicieuze cirkel.  "

Precies wat ik ook wilde zeggen.

honden page profiel RensRens 3 doggies

honden foto van Rens

Wij hebben in het begin toen we nog niet zo veel reden met Freddie in de auto een paar dagen al zijn eten in de auto gegeven. Hij had toen ook een beetje last van wagenziekte maar na die paar dagen was het opeens een feest om in de auto te gaan....helpt misschien niet tegen echte wagenziekte tijdens het rijden maar kan wel een eerste opstap zijn in het heel leuk maken van de auto.

 

Daarna alleen maar hele kleine stukjes rijden naar waar het echt leuk is (grasveldje om lekker te spelen/voertjes te zoeken of mensen waar ze al bekend mee is opzoeken)? Op die manier maak je nog maar hele korte ritjes en is het altijd leuk om ergens naartoe te gaan.

 

Bij ons was het op deze manier binnen de kortste keren weg.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Bedankt voor de goede tips, hier ga ik mee aan de slag. Fijn dat het bij jullie op die manier snel over was Rens! Ik hoop hier op hetzelfde sealed Je wordt toch behoorlijk beperkt in het aantal leuke dingen dat je kan doen als je niet zo ver kan rijden (strand, bos, weekendje kamperen, detectie op locatie, etc).

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Hihi, ik zat gisteren eens door de foto's te scrollen van 8 weken tot nu toen ik deze eerste foto tegenkwam. Die is twee weken geleden genomen tegenover de tweede die ik gisteren heb gemaakt (17 weken). Zo een verschil!

550821.jpg550822.jpg

 

Ze is gisteren getiterd en alle antistoffen waren aanwezig hp-thumbsup Ze zit nu wel in een (lichte) angstperiode. Mensen die werken op het dak, vuilniswagens, te drukke loslopende honden in een aanlijngebied (waar zij dus vastzit), alles is net wat spannender. Ze is ook 5 tanden kwijtgeraakt in de afgelopen week en er komt van alles voor in de plaats, dus dat zal niet helpen! Dat weerhoudt haar er niet van om Floris continue uit te dagen. Best spannend af en toe, want Floris is een stuk groter en sneller. Hij is redelijk zacht met haar, maakt speelbuigingen, gaat tussendoor vaak liggen tijdens het spelen en laat meteen los als ze piept, maar ik grijp nog regelmatig in als het me iets te wild word of als Floris is duidelijk geen zin in heeft. Ze kan dan maar door- en door- en door blijven uitdagen yell.

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

Wat is ze toch knaphp-heart

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Njálla is nu 19 weken oud en ik merk dat ze al een stuk minder als een echte pup begint aan te voelen. Dat komt deels omdat ze enorm stabiel is voor een pup. Het is bijna vreemd te noemen yell. Als ik haar vergelijk met de andere pups in de puppycursus is ze echt heel ontspannen, zelfverzekerd en observerend. Ze doet het heel netjes wanneer we langs andere honden lopen (ook als die stil blijven staan, blijven staren en geen stap verder willen zetten). Ze kijkt dan wel, maar loopt goed mee en kijkt ook makkelijk weer naar mij als ik om haar aandacht vraag. Ze begint steeds vaker ongewenste dingen van straat te laten liggen, maar pakt in plaats daarvan steeds vaker takken op om trots mee rond te lopen. Ze kan ook weer gewoon los lopen en aangelijnd worden zonder dat ze wegspringt net als ik haar tuigje wil pakken laughing. Het autorijden gaat al iets beter. Ze geeft een stuk minder over, maar er komt nog steeds een hele hoop speeksel uit haar bek. Daar moeten we dus nog even hard aan werken! Ik heb ook het boek een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans - de hond als atleet voor mijn verjaardag gekregen, dus daar kunnen we ook lekker mee aan de slag.

 

Ze kent al een hele reeks trucjes: Zit/af/sta, kijk (aankijken), touch, volg (met aandacht naast lopen), hier, los, paw/other (andere poot)/both (beide poten op mijn arm), plaats, wacht, feet up (voorpoten op iets zetten en pivot beide kanten op met de handlure), rond (rond iets dat ik aanwijs vanaf 2-3m afstand en weer terug), om (om mij heen), spin/turn, zoek, ok (release woord), "Uh" (niet doen), laag, achteruit, target (naar de target lopen en daar stilstaan).

Waar we mee bezig zijn: Verbetering en uitbreiding/generalisering van de geleerde oefeningen, naast.

 

Ik merk wel dat ze enorm vaak met haar neus aan de grond loopt om maar alles te kunnen ruiken. Ik denk dat ik ondanks de wagenziekte, in de hoop dat het blijft verbeteren, ons over 1 maand ga opgeven voor een privéles (dat moet sowieso als proefles) detectie en daarna voor een les speuren om te kijken wat ze het leukst vind en daarmee doorgaan. De 2 weken ervoor hebben we nog dubbele lessen puppycursus en basiscursus omdat de puppycursus door het weer een paar keer opgeschoven is naar de week erna.

 

Als laatste nog een filmpje van onze leuke dame hp-shiny Ze neemt bij de oefeningen aan het einde flink de tijd, wat komt omdat we daarvoor ook al de puppycursus en een flinke wandeling hadden gemaakt. Ze ligt nu dan ook heerlijk te slapen hp-angel. We oefenen daar rond, target, zit en af op afstand.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

We zijn alweer een maand verder! Njálla doet het echt enorm goed. In huis is ze rustig (als ze Floris niet aan het uitdagen is of aan het piepen is om de tuin in te mogen hp-sleephappy) en trainen gaat goed. Bij het loslopen is ze super enthousiast als ze andere honden tegenkomt en aan de lijn weet ze het redelijk goed in te houden. Ik heb er vanaf het begin voor gezorgd dat er geen snuffelen e.d. was aan de lijn. Het is niet perfect, maar het lijkt te werken :-) Ze komt ook redelijk goed terug als ze met andere honden aan het spelen is. Spelen ziet er ook typisch uit zoals je zou verwachten van een herder/hoeder. Achter de andere hond aan rennen en daarnaast rondjes eromheen als ze een stuk sneller is dan de andere hond, haha. Ze heeft ook haar hele gebit al gewisseld!

 

We zijn ondertussen begonnen met de basiscursus. Dat gaat om het krijgen en zo lang mogelijk behouden van focus op de baas terwijl ze gecontroleerde oefeningen doet zoals naast lopen en beheersing, en het krijgen en behouden van aandacht bij afleiding. Super belangrijk natuurlijk, maar leuk voor haar is het niet echt. Ze heeft ook haar enthousiasme voor trainen met voer een beetje verloren. Haar uitvoering van de oefeningen werd hier zodanig door beïnvloed dat ik ging twijfelen of ze wel echt zo een werkhondje was als ik had gehoopt en zo graag wilde. Heel naar gevoel, want ik houd zielsveel van haar! Zodra ik switchte naar een speeltje als beloning kwam dit gelukkig weer helemaal goed (zie de filmpjes; een detectieoefening en training van deels nieuwe trucjes) hp-thumbsup 

 

Eén vraagje: We lopen ongeveer volgens de regels van 10 minuten per maand (soms iets langer), maar ze loopt vaak los en in plaats van dat ze lekker rond aan het struinen is gaat dat vaak dravend of sprintend. Op deze manier lijkt zo een wandeling me best zwaar voor haar, maar ze vindt het zo heerlijk dat ik haar eigenlijk ook niet wil aanlijnen op zulke wandelingen. Wat is wijsheid?

 

Detectie <- De onderstaande video doet het niet, maar hier is de link

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

ze loopt vaak los en in plaats van dat ze lekker rond aan het struinen is gaat dat vaak dravend of sprintend. Op deze manier lijkt zo een wandeling me best zwaar voor haar, maar ze vindt het zo heerlijk dat ik haar eigenlijk ook niet wil aanlijnen op zulke wandelingen. 

Afwisseling in tempo is prima. Zolang het niet te onnatuurlijke bewegingen worden of dezelfde beweging niet te repetitief wordt (dus erg veel wordt herhaald). Als je merkt dat het enthousiasme zo groot wordt dat ze haar controle over haar bewegingen kwijt raakt (uitglijden, uit de bocht vliegen of zichzelf heel bruusk moeten corrigeren, bijvoorbeeld) dann grijp je in en laat je haar eerst kalmeren. 

Hoe oud is ze nu? 5 maanden+? 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Afwisseling in tempo is prima. Zolang het niet te onnatuurlijke bewegingen worden of dezelfde beweging niet te repetitief wordt (dus erg veel wordt herhaald). Als je merkt dat het enthousiasme zo groot wordt dat ze haar controle over haar bewegingen kwijt raakt (uitglijden, uit de bocht vliegen of zichzelf heel bruusk moeten corrigeren, bijvoorbeeld) dann grijp je in en laat je haar eerst kalmeren. 
Hoe oud is ze nu? 5 maanden+?  "

Nee, precies. Toen ze laatst tekens van vermoeidheid vertoonde (ongecontroleerd rondrennen na al lang gelopen te hebben) heb ik haar opgetilt en ben zo met haar verder gelopen, maar daar gaat al flink wat rennen aan vooraf. Snuffelen doet ze de helft van de tijd ook terwijl ze in draf rond rent. Daarom ging ik toch twijfelen. Ze is inderdaad 5 maanden en 1,5 week oud.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Toen ze laatst tekens van vermoeidheid vertoonde (ongecontroleerd rondrennen na al lang gelopen te hebben) heb ik haar opgetilt en ben zo met haar verder gelopen, maar daar gaat al flink wat rennen aan vooraf. Snuffelen doet ze de helft van de tijd ook terwijl ze in draf rond rent. Daarom ging ik toch twijfelen. Ze is inderdaad 5 maanden en 1,5 week oud. "

Je kan haar leren doseren. Dan bouw je zelf pauzes in tijdens het rondrennen. Even samen aan de kant zitten, naar de wereld kijken. Of een eindje aan de lijn op wandeltempo en daarna weer eens in draf. Of een zoekspelletje tussen de struiken. Zo doorbreek je te langdurige inspanning. Aan het geheel verandert er dan eigenlijk niets, je breekt het alleen in stukjes, waardoor ze leert in te tomen voor ze in het rood gaat. Dus niet wachten tot ze over haar grenzen is gegaan en je haar dan moet dragen. Maar haar aanleren wat lichaamsbeheersing is. Zo put ze zichzelf nooit uit, en kan ze op een gezonde manier sterk en krachtig worden.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Je kan haar leren doseren. Dan bouw je zelf pauzes in tijdens het rondrennen. Even samen aan de kant zitten, naar de wereld kijken. Of een eindje aan de lijn op wandeltempo en daarna weer eens in draf. Of een zoekspelletje tussen de struiken. Zo doorbreek je te langdurige inspanning. Aan het geheel verandert er dan eigenlijk niets, je breekt het alleen in stukjes, waardoor ze leert in te tomen voor ze in het rood gaat. Dus niet wachten tot ze over haar grenzen is gegaan en je haar dan moet dragen. Maar haar aanleren wat lichaamsbeheersing is. Zo put ze zichzelf nooit uit, en kan ze op een gezonde manier sterk en krachtig worden. "

Dat zijn hele goede tips. Dankjewel! Ik heb voorheen geprobeert om ergens te gaan zitten in de hoop dat ze dan rust zou nemen, maar dan gaat ze gewoon verder in een radius van ca. 20m rond mijn zitplaats. Dit zou beter moeten werken hp-smile

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Njálla wordt over een weekje 8 maanden en ik vind dat het wel weer eens tijd is voor een update. Ik ben namelijk zo ontzettend blij met en trots op mijn meisje. Dat mag ook wel eens gezegd worden hp-shiny. We hebben ondertussen de puppycursus en de basiscursus afgerond, zijn bijna klaar met de fun cursus en beginnen over 2 weekjes met elementaire gehoorzaamheid, waarna ze eindelijk (!) oud genoeg is om met de beginnerscursus voor agility te mogen beginnen. Ze vindt alle agility oefeningen altijd zo ontzettend leuk dat ik hier al lang naar uitkijk :). Ze komt goed terug wanneer ze met andere honden speelt en luistert goed wanneer ze niet naar een andere hond toe mag.

 

Ik merk wel dat ze de puberteit in komt. De dagelijkse training verloopt door haar enthousiasme vaak wat chaotischer en mevrouw heeft beduidend minder geduld dan voorheen wanneer ze moet wachten als er uitleg is tijdens de cursus. Ze stond gisteren ook opeens midden op de eetkamertafel. Stoelen voortaan aanschuiven dus. hp-angel Ze is ook een echte waterrat geworden die bij elke kans (2 wandelingen per dag in rustige losloopgebieden waar ze lekker los rond kan rennen en ravotten) die ze krijgt het water induikt. Echt zwemmen heeft ze nog niet gedaan. Ik neem aan dat ik daarvoor zelf ook het water in moet om dat aan te leren?

 

Met 7 maanden zijn we naar de jonge honden dag van Scandia geweest, waar ze een super rapport heeft gekregen: 'Zeer vrouwelijk teefje van 7 maanden. Vriendelijk hondje. Fraai hoofdje, mooi donker oog. Goede oorplaatsing en -dracht. gebit moeilijk te beoordelen. Zeer vriendelijk hondje. Goede lichaamsverhoudingen met goede boven- en onderbelijning. Lichaams- en beenmassa zijn keurig in balans. Goede voeten. Goede staartaanzet en -dracht. Heel fijn hondje. Vlot, goed en soepel. Veelbelovend.'

Stiekem klopt die goede staarthouding niet helemaal, want die krult op wanneer ze loopt, en haar tanden weigerde ze te laten zien. Maar voor mij is ze natuurlijk sowieso het mooiste meisje ter wereld.

 

Ze is intussen vrijwel over haar wagenstress heen. Het heeft enorm geholpen om elke keer als we de auto instapten kauwmateriaal te geven zodat ze afgeleid is. Dat hebben we steeds uitgebouwd naar langere perioden zonder kauwmateriaal. 

 

Omdat foto's kunnen uiteraard niet kunnen ontbreken:

552705.jpg 552706.jpg

552707.jpg (In het water happen en waterplanten uit de grond trekken waarbij ze ook met haar hoofd onderwater gaat is ook erg leuk tongue-out)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Nog een korte toevoeging: Ze heeft een ontzettend grappig trekje ontwikkeld waarbij ze naar me toe komt rennen om me te halen als Floris in de tuin begint te graven. Dat terwijl ze zelf in de tuin graven ook leuk vindt. Kleine klikspaan yell

honden page profiel OctaviaOctavia 3 doggies

Wat een prachtig hondje zeg! 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Wat een prachtig hondje zeg!  "

Dankje! hp-heart

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik heb dit hele topic gemist! Wat een mooie hond!

 

Ik moest wel even gniffelen bij dat ze niet meer bij je kwam los van de lijn. Mijn grijze Kees komt meestal ook niet binnen handbereik. Hij blijft consequent op een halve meter afstand, de smiecht.

Ik laat hem alleen op t strand nog los, dan is hij op een gegeven moment zo kapot dat hij graag mee wil.

 

Hoe is dat bij jou, lukt het nu wel weer?

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje 3 doggies

Ze is super leuk!! hp-heart

pagina 4 van 6 12 3 45 6
Volgende forumvraag: Verlatingsangst
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^