Aanhoudende diarree (pup 20 weken)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Natalie DaveyNatalie Davey

Hallo allemaal,

Onze Golden pup van 20 weken heeft sinds een week constante heftige diarree. 1x zelfs met braken erbij, toen zijn we direct naar de dierenarts gegaan. Sinds 4 dagen geven we hem licht verteerbaar voer 4 tot 5x per dag en krijgt hij aanvullend probiotica en 'Isogel' korrels. Echter zien we helaas nog nul verbetering in de ontlasting, de frequentie wordt juist alleen maar meer, ook 'snachts. We beginnen toch wel wanhopig te worden en maken ons zorgen. We bellen morgen weer met de DA maar ik ben benieuwd of er mensen zijn die iets soortgelijks hebben meegemaakt - en zo ja wat de prognose en behandeling uiteindelijk was! 

Alvast heel erg bedankt,

Natalie Davey

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Is er ontlastingonderzoek gedaan op eventuele wormen of parasieten?

honden page profiel Natalie DaveyNatalie Davey

2 maanden geleden wel, 3 dagen ontlastig verzameld en dat was negatief. Al was de diarree toen wel minder hevig en sneller weg. De dierenarts leek daar dit keer niet op te sturen..

honden page profiel Mona lizzyMona lizzy 3 doggies

Hoe is het verder met je pup? Koorts of lusteloos? Kan het ook een virus zijn? Alhoewel ik een week diarree wel lang vindt..2maanden geleden negatief wil niet zeggen dat er nu geen worminfectie is..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Weer laten onderzoeken op giardia....

honden page profiel Natalie DaveyNatalie Davey

@Mona Lizzy hij eet wel gewoon goed en drinkt gelukkig voldoende om uitdroging tegen te gaan. Maar gedurende de dag is hij zeker wel wat futlozer/hangeriger dan normaal..

Donderdag is zn temperatuur voor het laatst gemeten en die was netjes 38,5. 

Ik wil er bij de DA inderdaad toch wel op sturen om nog een poep onderzoek te laten doen denk ik.. bedankt voor het meedenken!

honden page profiel Mona lizzyMona lizzy

" @Mona Lizzy hij eet wel gewoon goed en drinkt gelukkig voldoende om uitdroging tegen te gaan. Maar gedurende de dag is hij zeker wel wat futlozer/hangeriger dan normaal..
Donderdag is zn temperatuur voor het laatst gemeten en die was netjes 38,5. 
Ik wil er bij de DA inderdaad toch wel op sturen om nog een poep onderzoek te laten doen denk ik.. bedankt voor het meedenken! "

Ik zou hem toch nog een keer temperaturen als hij aan het einde van de dag lusteloos en hangerig wordt..bij een virus komt er meestal eind middag,begin avond iets koorts opzetten, net als bij ons mensen..als hij dan toch koortsig is, grote kans dat het om een virus gaat...onderzoek ontlasing op parasieten zou ik ook voor alle zekerheid nog een keer laten doen.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Voedsel intolerantie kan ook, je moet dan eens de verpakking lezen van beide voeren en kijken of daar een ingrediënt inzit wat in beide voorkomt. Bij ontlasting check? Zorg er voor dat je een schoon ongeparfumeerd zakje hebt en grijp alleen de kak.

honden page profiel Jolanda Jolanda

Ik heb Abel in het begin als pup ook op isogel gezet op aanraden van de da. Het werd alleen maar erger. Da dacht dat ik misschien wat overdreef tot hij daar bij een consult de thermometer erin stopte om hem te temperaturen en hij daarna die hele kamer ondergepoept heeft. Tot 2x toe. En die geur…. Toen heeft hij direct ontlastingonderzoek gedaan. Niets aan de hand. Gestopt met isogel en het werd direct beter.. 

honden page profiel Mona lizzyMona lizzy

" Ik heb Abel in het begin als pup ook op isogel gezet op aanraden van de da. Het werd alleen maar erger. Da dacht dat ik misschien wat overdreef tot hij daar bij een consult de thermometer erin stopte om hem te temperaturen en hij daarna die hele kamer ondergepoept heeft. Tot 2x toe. En die geur…. Toen heeft hij direct ontlastingonderzoek gedaan. Niets aan de hand. Gestopt met isogel en het werd direct beter..  "

Ja, dat kan ook heel goed! Isogel is een natuurproduct en wordt gemaakt uit zaaddoppen van een bepaalde plant.Kan een intolerantie geven..Ik heb het ook ooit gekregen van de da, maar ik kreeg het er niet eens in.Niet met water,melk, mijn hond trok haar neus er voor op 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Toevallig net bij mijn pup het hele onderzoek afgerond. Geen wormen, geen parasieten en geen ontsteking. 

Dat betekent dus wel weer een voedsel intolerantie. Gaf nog steeds de brok van de fokker (niet het slechtste ook zeker niet het beste) ivm al spanningen genoeg in puppentijd. 

Over gegaan op de voercombinaties van mijn oude honden en het was binnen 2 dagen weg. hp-frusty

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^