Voer na de castratie/laparoscopische

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Goed, dus kreeg even door 25% vreten van de DA. Nu zijn wij niet van de dunne familie dennen in chow tongue-out maar hoe ga ik dit aanpakken? Hij zit op brokken 60gr en vier tl nat momenteel. Nu weet ik dat koolhydraatarm meer gewicht verlies heeft maar ook veel haar verlies (zelf gedaan als mens en bij een hond omdat het moest)

 

Iemand een advies? Dat hij ook nog zoals nootjes blijft kauwen? Light? Maar welke?

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Wat bedoel je..? Je moet 25% van zijn huidige portie gaan geven tijdens zijn herstel? Of bedoel je dat hij permanent minder moet gaan eten?

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

" Wat bedoel je..? Je moet 25% van zijn huidige portie gaan geven tijdens zijn herstel? Of bedoel je dat hij permanent minder moet gaan eten? "

Ik begreep het ook niet helemaal, maar vaak zegt men ca. 25% minder voeren van je huidige hoeveelheid na castratie en inderdaad permanent. 

 

Ik zou dus in eerste instantie naar 45 gram brokken en 3 theelepeltjes natvoer gaan.  Daarbij kan je nog 50 gram sperziebonen doen, komt hij niet van aan, is puur vulling voor je hond (als het een hongerig typje is)

 

Tuurlijk kan je hem nog een snackie of noorje zoals jij dat noemt geven. Geef alleen wat vaker een wortel, stuk komkommer of wat fruit i.p.v. snacks. 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake 3 doggies

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Ik snap er niks wat je nu precies schrijft maar zou gewoon op oog voeren en wekelijks blijven wegen. Je had toch regelmatig al een weegmoment? Hij moest toch eerder al afvallen? Ik zou een keto dieet niet aanraden. Gewoon minder voeren. Of meer wandelen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Minder voeren, wat al wordt aangegeven hier, en snacks, een lekkere wortel, komkommer, een kroot, gekookt....en wat meer gaan bewegen ...en het in de gaten houden dat botty niet te dik wordt, sterilisatie veroorzaakt wat meer buikvet, maar is echt in de hand te houden .

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Wat ik deed, na castratie, de hond had de eerste dagen weinig trek in eten, en viel dan ook wat af. Dus gaf ik minder, zelfs tot de helft, en dat hield ik vol, want ja minder hormonen is minder energie verbruik. Bij mij hielden de honden hun eigen voer. En ik voerde met mijn ogen. Dikker, minder eten. Maar heb wel voorkomen dat ze dikker werden.  Dunner, meer eten, tot ze netjes op gewicht bleven.. Op die manier nooit een  te dikke hond met  vermagering probleem gehad met de honger die er bij hoort bij minderen van voer,, behalve de spets met zijn zware pred kuren, maar dat was een ander verhaal.

Diki is jong geholpen dus totaal geen last van dikker worden  na haar castratie. Ze heeft haar gewone portie gehouden.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Het heeft ook te maken met beweging.  Omdat sommige honden na castratie uiteindelijk wat rustiger worden, zijn ze minder actief en worden ze dus ook  vanzelf zwaarder.  Dus gewoon vooral   doorgaan met bewegen (wandelen en spelen) , en voorzichtig voeren.

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Nee permanent bedoelde ze. Voor nu is hij nog aan het herstellen dus krijgt voorlopig gewoon dezelfde portie. Gezien hij al 30gr onder de aangegeven hoeveelheid zit? Vandaar mijn vraag of ik dan nog minder kan geven. Of beter kan overstappen naar een light brok/natvoer. Wat ik jammer zou vinden want op de twee die we afwisselen kauwt hij echt goed. Met beweging zouden we nog een tandje bij kunnen zetten. Al loopt hij al 2.5u per dag, dat zou hij niet erg vinden. Hij gaat graag naar buiten. Sperzieboontjes eens proberen. Komkommer vind ie niks, heb ik al geprobeerd voor de kong.

 

Betreft het keto dieet? Dat was gewoon een dom grapje. Heb dat zelf ooit gedaan, werkt heel goed en snel alleen opgegeven moment vlogen de plukken haar van me kop lol. Dus erg gezond kan dat niet zijn..

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^