puppy bijt in arm, handen benen en laat niet los en doet niks anders meer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Leka7531Leka7531

Beste forumleden,

 

Sinds 5/6 weken hebben wij een Pomsky pup in huis. wij zijn hier heel erg blij mee en zijn helemaal gek op de hond. Alleen is de pup vanaf het begin al erg bijterig en lijkt het steeds erger te worden. Hij bijt in de handen, me armen en benen en bijt hard en laat niet los en gromt er dan ook bij..

We hebben echt alles geprobeerd, 'los', 'nee', speeltje in de bek duwen en weglopen wanneer hij bijt maar zodra ik terug ben is het weer direct raak. En dit is de hele dag door, ik kan hem niet eens aaien of hij bijt al. Ik begin me nu echt zorgen te maken, en zo is het ook niet leuk meer.

De pup is ongeveer 1,5 uur wakker en laat ik dan verplicht 1 uur slapen, soms gaat die vanzelf slapen soms niet dan gaat die de bench/ren in. Verder word de pup 4 keer uitgelaten per dag een rondje van 10 minuten en om de dag pak ik in de middag een langer rondje waar die los kan lopen van ongeveer 20 minuten.

ik weet dat bijtgedrag erbij hoort maar dit is extreem, als er bezoek zit die bij iedereen te bijten en wij kunnen zelf niet eens meer relax op de bank liggen of hij zit ons overal in te bijten.

Wij zijn ten einde raad, heeft iemand tips voor ons?

hieronder 2 video's waarbij het bijtgedrag zichtbaar is en zo gaat het de hele dag.

 

https://www.youtube.com/watch?v=X0EdZkA5-Og

https://www.youtube.com/watch?v=zfXyNc94dOQ

 

alvast bedankt

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Stop met verplicht rust na 1,5 uur, laat de pup gaan slapen als het zijn tijd is.  Hij leert er van, ik wordt opgepakt en moet in de bench. Niet leuk dus ik bijt maar vast misschien pakken ze me de volgende keer niet meer,

Doe geen trek spelletjes, dat bevorder je het bijten.

 Bij bijten, onmiddellijk,  stoppen waar je mee bezig bent en weglopen van je hond.

 

En van mij mag je best even goed stevig foei zeggen voor je wegloopt. En zeker als de pup achter je aanloopt en in je enkels gaat bijten, dan draai je om en zeg je stevig FOEI en loopt op de pup in, dan gaat hij echt voor je aan de kant.  Bij weglopen de deur achter je dicht doen desnoods. 

 

Leer je hond het commando nee. Geeft een brokje en zeg ,,voor, naam van je hond, ,doe dit drie keer achter elkaar. Vervolgens zeg je nee, gewoon neutrale toon,  en je doet je hand dicht, je hond kan het brokje nu niet pakken, zal gaan krabben , desnoods handschoen aan, aan je hand, wacht to de pup je aankijkt, wacht nog even. En zeg, knappe hond. Einde oefening. Doe dit een keer of drie op een dag, duurt een paar minuten en je zal zien dat je hond dit heel snel leert. Keeshondjes zijn heel slim. Ook verkeerde dingen leren ze heel snel.,

Kent je hond het commando nee, kan je nee gaan zeggen bij bijten, en weer weglopen. Zo leert je hond, oeps bijten is geen aandacht meer. 

 

Wat je verder nog  kan doen is je hond aan de lijn doen in huis en hem zo wat beperken. Zelf rustig gaan zitten brengt ook rust in de hond. De lijn geeft op die manier rust.

 

Het is een fase, het gaat over, maar je moet er zeker aan werken, 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Heb alleen het eerste filmpje een stukje van gezien.

Het lijkt erop dat de pup jullie perfect aan het opvoeden istongue-out.

Pup bijt, krijgt er aandacht voor in de vorm van toespreken en een snoepje en vervolgens wordt ie uitgedaagd met een spelletje.

 

1,5 uur wakker en verplicht een half uur slapen... laat de pup mooi zelf uitzoeken wat ie gaat doen. 

Als ze moe zijn gaan ze vanzelf wel ergens liggen.

 

4x 10 minuten per dag is wel erg weinig. Dat mag echt wel meer zijn.

Zorg dan tijdens de wandelingen voor de uitdaging. Hond mag lekker uitgebreid snuffelen en plassen.

Ook lekker veel nieuwe gebieden opzoeken waar nieuwe geurtjes te ontdekken zijn.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hier ligt trouwens de hele dag wat te kluiven. Als Puck daar zin aan heeft, dan pakt ze wat.

 

Geef je pup ook iets goeds te kluiven, gedroogde buffeloor, hertenoor, runderoor, runderkophuid. Allemaal geschikt om lekker op te kauwen.

Geef dat ipv eerst de verbale aandacht, het snoepje en het spelen.

Het kauwspul mag je op kauwen, dan aanbieden en verder geen aandacht.

Je kan het evt. vasthouden tijdens het kauwen als je pup nog niet goed weet wat ie dr mee moet.

 

Het laatste kleine stukje wegnemen ivm kans op verslikken.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Als ik filmpje 1 bekijk. Het speeltje kwam veel te laat, toen de hond al lang gestopt was met bijten, pup stopte met bijten ging netjes op de grond zitten, dat had beloond moeten worden. Pas daarna werd een spee,tje voor hem gehaald .

Het weglopen kan ook sneller, bij de eerste hap,  pup oppakken, op de grond zetten en gelijk weglopen.

Eerlijk gezegd zou ik dus  eerder ingrijpen, al bij de eerste hap, afbreken en hond op de grond zetten, zorg dat je altijd een brokje en een speeltje , kluif in de buurt hebt. Zodra er gebeten wordt en hij stopt, want hij stopt er mee, speeltje geven, of ruilen tijdens bijten. Gaat hij zo netjes voor je zitten brokje er in. En je hond vraagt om aandacht. Ga wat leuks doen, geef hem een voerbal, een snuffelkleed. 

En je zal zeker ook horen, je mag meer met je hond gaan wandelen. Maar dit kan je ook in huis doen, spelletjes, denk spelletjes. En afbreken bij bijten, doe niet te veel, zodat hij helemaal een stuiterbal wordt. Maar gedoseerd bewegen en oefeningetjes doen. Je zal zien je krijgt een hond die enorm op je gericht is, want dat is hij al. Zo attent . 

Succes.

 

Wat Puck zegt, de hond staat op het bed je al op te wachten. Ga er niet bij zitten maar zet eerst de hond op de grond. Hij staat je gewoon op te wachten, yehhh daar komt je, hap hap. 

 

honden page profiel SaartjeSaartje

honden foto van Saartje

Ik zou het boek Een hondenleven lang - deel 1 kopen. Hierin staat fantastisch beschreven hoe dit gedrag afgeleerd kan worden. En uiteraard nog veel meer over normaal puppengedrag. 

honden page profiel Leka7531Leka7531

Bedankt voor jullie reacties, ik ga hiermee aan de slag. Geen verplichte rust heb ik ook een tijd gedaan in het begin, maar dan gaat de pup gewoon bijna niet slapen en is hij in de avond erorm overprikkeld en bijt hij nog erger..

 

ik ga net de eerste tips in ieder geval aan de slag, dankjewel

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ook dat moeten ze leren en hoe moeten ze dat gaan leren als ze om de 1,5 uur in de bench worden gestopt?

 

In het begin willen ze precies weten wat je doet. Dat resulteert dan even in een drukke pup en voor jullie even momenten van geen rust maar bezig zijn met je pup.

 

 

 

honden page profiel Leka7531Leka7531

1,5 uur was meer een schatting, as hij vanzelf aan het indutten is leg ik hem in zijn bench / ren om dat zijn plekje te maken. Ik bedoel daar meer mee als hij langer dan 2,5 uir wakker is en vervelend word leg ik hem dan de bench in. Maar we gaan het meer op zen eigen loop laten, misschien willen we te veel structuur aan de hond geven

honden page profiel DagmarDagmar

Ik dreig niet naar mijn pups, zo'n uitgestoken vinger is nóg fijner om in te bijten namelijk.

Bijten kap ik gewoon direct af. Klaar. Niet leuk. Blijven ze doorgaan, zwier ik ze buiten. Of in alle geval weg van mij.

Als je het ziet aankomen, kun je ook opteren eens een handvol brok over de grond te gooien, zodat zijn focus daarop komt te liggen en hij dus niet daadwerkelijk tot het gedrag over gaat. 

 

Hij heeft genoeg kluitmateriaal liggen?

 

Wat een enorm gezellig huis hebben jullie, het plafond is heerlijk met die balken!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Vanuit de pup zie ik niks gek. Hij is alert, hij vraagt zijn mens om met hem te spelen. 

Die mens gaat daar wel steeds op in. Soms na een pauze, maar er komt altijd reactie: heen en weer lopen zodat de pup er achteraan gaat, balletje spelen,... van bijten komt steeds interactie. 'Leuk!' denkt die pup, 'als ik ga happen, doet die mens wat met me!'

Probeer zelf meer duidelijkheid te geven: doe een spelletje, en daarna is het gedaan. Niet heen en weer gaan lopen met de pup achter je kont.

 

En bekijk je activiteiten. Mensen verkijken zich wel vaker op een Pomsky en vergeten dat daar een halve Husky in zit. Hou dus rekening met wat de hond nodig heeft. Dan kan je veel makkelijker ook rust van hem vragen. 

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

" Heb alleen het eerste filmpje een stukje van gezien.
Het lijkt erop dat de pup jullie perfect aan het opvoeden is.
Pup bijt, krijgt er aandacht voor in de vorm van toespreken en een snoepje en vervolgens wordt ie uitgedaagd met een spelletje.
 
1,5 uur wakker en verplicht een half uur slapen... laat de pup mooi zelf uitzoeken wat ie gaat doen. 
Als ze moe zijn gaan ze vanzelf wel ergens liggen.
 
4x 10 minuten per dag is wel erg weinig. Dat mag echt wel meer zijn.
Zorg dan tijdens de wandelingen voor de uitdaging. Hond mag lekker uitgebreid snuffelen en plassen.
Ook lekker veel nieuwe gebieden opzoeken waar nieuwe geurtjes te ontdekken zijn. "

Helemaal mee eens. En ik zou echt veeeeeel meer kauwmaterialen aanbieden, ik zie niks liggen. Hier ligt altijd nylabone, stuk olijfhout, denk ook aan runderkophuid, bullepezen, bied genoeg te kauwen aan, als de pup bijt probeer dan te ruilen voor flostouw. Mijn terrier was ook zo’n bijtertje nu lachen we erom maar de tranen stonden soms echt in m’n ogen haha. Ik had overal in huis speelgoed in handbereik verstopt, bijtsleutels, touwen etc. De pup eist je aandacht op en het werkt ook nog eens haha. Maar we’ve all been there! Succes komt goed na het wisselen stopt het.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ik heb het eerste filmpje uitgekeken, er wordt niets gedaan met de pup, lekker liggen op de bank, een bal op de grond gooien dat is het en weglopen en terug komen en de tv aanzetten en als de pup aandacht vraagt wordt er gefoeid en weg met de pup...pup vraagt aandacht......ga eens op de grond zitten bij de pup met een goed bot..laten knagen...en als die bijt in  jou, even het bot aanbieden , speel ook eens met de pup..ook dat zie ik in het geheel niet..

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Mag de hond trouwens wel of niet op de bank? Omdat je zei ‘eh’ toen die erop sprong, ik zou hier wel meteen consequent in zijn. Anders snappen ze er niks meer van. Haha.

honden page profiel Leka7531Leka7531

" Ik dreig niet naar mijn pups, zo'n uitgestoken vinger is nóg fijner om in te bijten namelijk.
Bijten kap ik gewoon direct af. Klaar. Niet leuk. Blijven ze doorgaan, zwier ik ze buiten. Of in alle geval weg van mij.
Als je het ziet aankomen, kun je ook opteren eens een handvol brok over de grond te gooien, zodat zijn focus daarop komt te liggen en hij dus niet daadwerkelijk tot het gedrag over gaat. 
 
Hij heeft genoeg kluitmateriaal liggen?
 
Wat een enorm gezellig huis hebben jullie, het plafond is heerlijk met die balken! "

hij heeft inderdaad genoeg liggen, wel 10 speeltjes, kluifbotten, ronderoren etc maar uiteinelijk worden de handen toch leuker gevonden. En thanks voor je compliment

honden page profiel Leka7531Leka7531

" Vanuit de pup zie ik niks gek. Hij is alert, hij vraagt zijn mens om met hem te spelen. 
Die mens gaat daar wel steeds op in. Soms na een pauze, maar er komt altijd reactie: heen en weer lopen zodat de pup er achteraan gaat, balletje spelen,... van bijten komt steeds interactie. 'Leuk!' denkt die pup, 'als ik ga happen, doet die mens wat met me!'
Probeer zelf meer duidelijkheid te geven: doe een spelletje, en daarna is het gedaan. Niet heen en weer gaan lopen met de pup achter je kont.
 
En bekijk je activiteiten. Mensen verkijken zich wel vaker op een Pomsky en vergeten dat daar een halve Husky in zit. Hou dus rekening met wat de hond nodig heeft. Dan kan je veel makkelijker ook rust van hem vragen.  "

klopt helemaal, je leest ook overal met het verplicht maar 10 minuten wandelen met deze leeftijd al had ik op het begin al het gevoel dat deze pup er echt meer uit moet. want ik wandel zelf heel graag maar houd me vaak in omdat ik lees dat wat langere wandelingen nu nog niet goed zijn

honden page profiel Leka7531Leka7531

" Mag de hond trouwens wel of niet op de bank? Omdat je zei ‘eh’ toen die erop sprong, ik zou hier wel meteen consequent in zijn. Anders snappen ze er niks meer van. Haha. "

ja dit is eigenlijk een tweede dingetje, wij willen dit liever niet. maar het is zoo moeilijk om dit eruit te krijgen. inderdaad consequent zijn etc. maar iedere keer als ik me de rug draai of even de gang in loop springt meneer erop. en als ik hem erop zet bijt die weer volop in me arm. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik zie op deze filmpjes niks extreems, en ja, het bijten hoort er echt bij. Maar je kunt het zeker wel sturen

 

Ik zie een puppy die zich verveeld en om aandacht vraagt. Probeer eens langer met hem te spelen. Bijvoorbeeld de bal verstoppen en laten zoeken of kleine oefeningetjes  (naar zijn naam luisteren of verzorgingsdingen oefenen) (in ieder geval geen wilde renspelletjes). Ook kun je lekker bij hem op de grond gaan zitten, of samen op de bank als je dat goed vind en elke nee als hij in jou wil bijten zeg je rustig nee en geef je een alternatief. Helpt dat niet opstaan en weggaan. Even wegblijven en opnieuw proberen. 

Dat strenge foei zeggen met de vinger erbij zou ik alleen nog gebruiken als het echt nodig is, anders verliest het zijn waarde. Gewoon rustig nee zeggen (of au op een hoge toon als hij te hard bijt) is genoeg

 

Je kunt ook proberen om de momenten buiten wat meer uitdaging te geven, niet per se dat hij enorm ver wandelt maar meer meemaakt of ziet. Ik weet niet wat voor omgevinf je wandelt? Wij gingen wel eens even bij het winkelcentrum zitten bijvoorbeeld 

honden page profiel Leka7531Leka7531

" Ik heb het eerste filmpje uitgekeken, er wordt niets gedaan met de pup, lekker liggen op de bank, een bal op de grond gooien dat is het en weglopen en terug komen en de tv aanzetten en als de pup aandacht vraagt wordt er gefoeid en weg met de pup...pup vraagt aandacht......ga eens op de grond zitten bij de pup met een goed bot..laten knagen...en als die bijt in  jou, even het bot aanbieden , speel ook eens met de pup..ook dat zie ik in het geheel niet.. "

ik begrijp wat je bedoeld maar wat je nu ziet zijn 2 minuten van de hele dag. Ik kan niet de hele dag maar met de pup spelen en bezighouden en iedere keer wanneer hij dat wilt met hem gaan spelen. Hiervoor is al zeker 30 minuten met hem gespeeld. het is ook niet de bedoeling dat als hij wil spelen ik er altijd in mee moet gaan. Het was even een voorbeeld dat even rustig op de bank zitten er nu niet meer inzit

honden page profiel Leka7531Leka7531

" Ik heb het eerste filmpje uitgekeken, er wordt niets gedaan met de pup, lekker liggen op de bank, een bal op de grond gooien dat is het en weglopen en terug komen en de tv aanzetten en als de pup aandacht vraagt wordt er gefoeid en weg met de pup...pup vraagt aandacht......ga eens op de grond zitten bij de pup met een goed bot..laten knagen...en als die bijt in  jou, even het bot aanbieden , speel ook eens met de pup..ook dat zie ik in het geheel niet.. "

ik begrijp wat je bedoeld maar wat je nu ziet zijn 2 minuten van de hele dag. Ik kan niet de hele dag maar met de pup spelen en bezighouden en iedere keer wanneer hij dat wilt met hem gaan spelen. Hiervoor is al zeker 30 minuten met hem gespeeld. het is ook niet de bedoeling dat als hij wil spelen ik er altijd in mee moet gaan. Het was even een voorbeeld dat even rustig op de bank zitten er nu niet meer inzit

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Ik kon ook niet eens door het huis lopen of hij hing in m’n benen. Ik kon niet eens even m’n pantoffels pakken ik weet het nog goed. Soms pakte ik al wat op voordat ik ging lopen maar als ik dan niks had hielp het het beste om helemaal te bevriezen; armen over elkaar en wegkijken van de pup. Nou dan is de lol er snel vanaf en droop m’n pup direct af. Zodra ik dan weer verder liep kwam die weer bijten en de bevroor ik weer. Hierin heel consequent geweest en dat werkte echt het beste. Of soms was het zo erg dan een time-out op de gang. Geen aandacht vinden ze veel erger. Negatieve aandacht = ook aandacht.

honden page profiel Leka7531Leka7531

" Ik kon ook niet eens door het huis lopen of hij hing in m’n benen. Ik kon niet eens even m’n pantoffels pakken ik weet het nog goed. Soms pakte ik al wat op voordat ik ging lopen maar als ik dan niks had hielp het het beste om helemaal te bevriezen; armen over elkaar en wegkijken van de pup. Nou dan is de lol er snel vanaf en droop m’n pup direct af. Zodra ik dan weer verder liep kwam die weer bijten en de bevroor ik weer. Hierin heel consequent geweest en dat werkte echt het beste. Of soms was het zo erg dan een time-out op de gang. Geen aandacht vinden ze veel erger. Negatieve aandacht = ook aandacht. "

ja dit is een hele goeie wat je zegt, hier ga ik ook meer mee aan de slag. maar oh wat kunnen ze al hard bijten en dan moet je even rustig blijven en niks zeggen. dit vergt erg veel van me geduld hoor. Maar hier ga ik wat meer opletten. dankjwel

honden page profiel Leka7531Leka7531

" Mag de hond trouwens wel of niet op de bank? Omdat je zei ‘eh’ toen die erop sprong, ik zou hier wel meteen consequent in zijn. Anders snappen ze er niks meer van. Haha. "

heb je hier tips over, hoe ik het afleer dat die steeds op de bank springt. Lijkt wel alsof hij het extra doet dat ghij dan me aandacht heeft dat ik hem eraf zet. ik probeer het altijd voor te zijn maar dat is knaplastig

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" klopt helemaal, je leest ook overal met het verplicht maar 10 minuten wandelen met deze leeftijd al had ik op het begin al het gevoel dat deze pup er echt meer uit moet. want ik wandel zelf heel graag maar houd me vaak in omdat ik lees dat wat langere wandelingen nu nog niet goed zijn "

Je hond is nu zo'n 3,5 maand? Je mag gerust wandelingen van een half uur maken, hoor. Zelfs als je de richtlijnen volgt, want de moderne richtlijnen geven 10 minuten per levensmaand aan. En dat is dan nog algemeen, het ene ras is het andere niet, en behoeften verschillen ook op individueel gebied.

Het vreemde 5-minuten regeltje dat nog steeds circuleert, dat is werkelijk nergens op gebaseerd. 

En helaas leidt het regelmatig tot een foute invulling van activiteiten: mensen gaan dan hun wandelingetje beperken maar vervolgens gaat de pup wel meer spelen of stoeien. Die bewegingen (draaien, springen, zwenken, afremmen,...) zijn veel meer belastend dan lopen of stappen in een rechte lijn. 

Dus trek er gerust langer op uit, maar hou het afwisselend: neem ook gewoon es een pauze, geef tijd om te snuffelen en rond te kijken. Trek samen een sprintje, banjer door het gras, doe een zoekspelletje tussen de struiken,... Dat geeft een pup veel meer voldoening dan enkele minuutjes wandelen en vervolgens kliergedrag op de bank. 

 

http://www.dierenkliniekdierbaar.nl/behandelingen/30-bewegingsrichtlijn

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dat had ik ook in de avond een pup die niet meer wilde en kon rusten. Maar ik was dan zelf totaal op, deed de riem er aan. Ik wil in de avond  zelf rust hebben. Riem er aan betekende hier , een zucht, en een hondje dat zich oprolde en heerlijk sliep. Heeft wel een paar leren riemen gekost, want riemen is heerlijk kluif materiaal. Dus let wel op. 

Ze had dan wel overdag de nodige rondjes gewandeld, spelletjes gedaan of een nieuw iets bezocht,

Maar ze leerde heel snel, oké als jij gaat zitten en rustig bent, ben ik dat ook.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Je mag per wandeling al 10 min per levensmaand wandelen. Als je pup 3.5 maand is mag je dus al z'n 35 min wandelen per wandeling.. dit is ons geadviseerd door de dierenarts en orthopeed. Het is echter ook gewoon op internet te vinden. Ik zou zorgen dat je pup goed voldaan is. Pups bijten, maar als ze verveling hebben is dit gedrag vaak nog extremer. Na een goede wandeling je hond een goed kauwbot geven of een gevulde kong.

 

Met de benchrust zou ik echt per direct stoppen. Je pup gaat zelf wel slapen als hij/zij moe is. Zo niet, dan niet. Je hond gaat dit van zelf wel leren. Ik ken echt werkelijk geen enkele pup die na 1.5 uur al weer gaat slapen, zeker niet met weinig beweging/uitdaging..

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Ik zie 2 cruciale fouten, ben er zelf ook niet zo goed in haha maar het “jezelf van de situatie verwijderen?” Moet je pas terug komen als je hond zijn interesse heeft verlegd in iets anders om te spelen. Nu wacht ie op jou. De tweede is de herhaling van het commando, hierdoor verliest het zijn kracht. Commando geven Juiste gedrag? Belonen en ik zou spel kiezen in dit geval. Hij gaat al immers keurig zitten ervoor, dat moet je dus proberen uit te breiden naar langer. 

 

Rest zal het al genoemd hebben, gevulde kong, kauw materiaal, een trek touw spelletje, fikse wandeling omde energie eruit te halen, als je even rustig een filmpje wilt kijken. Tis nog een jong ding dus duurt even voor die wat relaxter is ;)

 

(Prachtige interieur trouwens de kamer) 

honden page profiel Mona lizzyMona lizzy

Ik zie eigenlijk niks geks..Ik zie een pup die heel graag wil spelen en veel energie heeft..Misschien is het een idee om een kauwspeeltje zoals bijvoorbeeld een bullepees dichtbij je te hebben zodra je op de bank gaat zitten..Als de pup dan begint te bijten in je kleding of vingers kun je direct spelenderwijs een alternatief aanbieden.Als hij gaat bijten in kleding en/of vingers arm stilhouden en toch wel streng zeggen Nee! Dan bullepees aanbieden en vrolijk zeggen: goedzo!..Volgens mij bijten alle pups graag in vingers en maken overal een spelletje van..Heel belangrijk om  consequent te zijn tegen de pup, maar wel op een positieve manier..

honden page profiel Mona lizzyMona lizzy

Mijn hondje was als pup ook vol energie, als ik in de avond uitgeteld was en zij nog een beetje energie overhad, dan nam ik haar gezellig naast me op de bank of op schoot en hield ik een lekkere kauwbot vast, zo kon zij heerlijk kauwen en kreeg ze toch haar aandacht..Een kauwbot is ook ontspannend voor je hond en uiteindelijk wordt je pup echt wel moe van al dat kauwen ;)

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

wat ik zie is dat er nee gezegd wordt en een waarschuwende vinger naar de pup op wordt gestoken en dat er meteen opgestaan wordt

 

nee in die zin kent en begrijpt de pup niet rechtop gaan zitten en gaan staan maakt het tot een leuk trekspelletje

waarom hem niet van je afhalen bij dat nee en gewoon blijven zitten of liggen doorgaan met wat jij aan het doen bent

pak dat snuitje beet en haal het bekkie van je arm af en ja dat zal een paar dagen tijd investeren zijn want het duurt even voor het kwartje valt dus ben je daar dan continue mee bezig

 

overigens valt deze mee hoor had je anna moeten zien lol toch heeft ook zij het bij mij binnen 2 dagen afgeleerd bij mijn vriend duurde dat wat langer die heeft maanden geworsteld omdat hij net zoals jij niet consequent is en het niet juist aanpakte

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Puppy wil niet buiten wandelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^