puppy bijt in arm, handen benen en laat niet los en doet niks anders meer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel B. B. 2 doggies

Allereerst, wat een lieverd!

Wij hebben ook een Pomsky pup en hebben dit ook meegemaakt. Af en toe leek ze wel vals, dan bleef ze aanvallen op de bank. Dit is wat wij hebben gedaan en hebben gelezen.
Als ze ons beet, dan zeiden we NEE (of AUW) stonden we direct op en verstijfden we als het ware; vooral niet aankijken. Belangrijkste is denk ik om de pup te negeren en geen aandacht te geven. Uiteindelijk zijn we de kamer uitgelopen als ze beet, zonder aan te kijken of te praten. Ze beet namelijk zo hard, dat ik niet kon blijven verstijven :p 

Als de pup wat braafs doet of braaf speelt, dan wel belonen met bijvoorbeeld een snoepje of een goed zo. Ik las dat mensen hier vooral de fout ingaan en de pup dus alleen aandacht krijgt bij fout gedrag. Ik denk dat het ook vanzelf wel overgaat.  Luna is nu een rustige pup, helaas te rustig nu en wil niet eens meer stoeien! 

Wat betreft de bench doe je het denk ik wel goed. Wij deden het volgende: 1,5 uur wakker en 1,5 uur slaap (ongeveer). Ook niet te veel wandelen en wel gelijk begonnen met mentale uitdaging, zoals trainen en denkspelletjes. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hoe gaat het inmiddels? 

Zijn nog maar 5 dagen verder, maar heb je de tips die hier gegeven zijn in praktijk kunnen brengen?

honden page profiel Leka7531Leka7531

" Hoe gaat het inmiddels? 
Zijn nog maar 5 dagen verder, maar heb je de tips die hier gegeven zijn in praktijk kunnen brengen? "

Het gaat een stuk beter gelukkig, vooral het in de arm bijten is bijna gestopt behalve als hij echt overprikkeld is. Dus het gaat steeds beter, dankje voor alle tips allen! Het enige wat nog vee gebeurd is het bijten en snabbelen in de handen, vrijwel altijd als we hem willen aaien of wat dan ook bijt hij in de handen. Iemand hier nog wat tips voor? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Aaien kan ook een handeling zijn wat ze niet prettig vinden.

Vooral aaien op de kop en in de nek is vaak niet prettig.

 

Fijn dat het verder al een stuk beter gaat.

 

Ga je naar een hondenschool?

Dan zou ik daar eens naar op zoek gaan en je aanmelden voor een pupcursus.

Daar krijg je goede handvatten hoe jij je pup dingen kunt aanleren.

Je gaat er samen met je pup heen, je krijgt instructies van de instructeur en je kan er onder leiding oefenen en je vragen stellen.

Je gaat met dat wat je hebt geleerd naar huis om uiteraard verder te oefenen.

Let wel op, de pupcursus is voor jou, je pup gaat wel mee maar zal overweldigd zijn door alles wat er te zien en te ruiken is. Luisteren zal de eerste 3,4 misschien 5 lessen niet echt aan de orde zijn.

 

Zoek wel een hondenschool die positief traint en niet meer met de barbaarse dingen zoals slipkettingen aankomt, straffen dmv het nekvel pakken enz.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

@Leka7531 als dat "bijten" idd knabbelen/snabbelen is? Dan is dat een teken van mega liefde en "wat fijn dit" Dat is niet doorbijten maar voelt een beetje alsof ze een maiskolf eten, hihi. Het is iets wat ik mijn dieren nooit zal afleren. Mijn senior kat doet dat ook nog heel sporadisch, als ze er geen trek in heeft? Krijg ik een klap zonder nagels. Bij mijn huidige hond? Gaat hij ergens anders liggen.

honden page profiel NadiaNadia

honden foto van Nadia

" Het gaat een stuk beter gelukkig, vooral het in de arm bijten is bijna gestopt behalve als hij echt overprikkeld is. Dus het gaat steeds beter, dankje voor alle tips allen! Het enige wat nog vee gebeurd is het bijten en snabbelen in de handen, vrijwel altijd als we hem willen aaien of wat dan ook bijt hij in de handen. Iemand hier nog wat tips voor?  "

Aaien van onder af doen, laten snuffelen en dan lekker in de nek, hielp hier goed ook om haar rustig te maken en het bijten gaat echt wel snel over. Hier in ieder geval wel. 

honden page profiel EefEef

Wij hebben ook van alles geprobeerd om het bijten af te leren, maar dat blijkt toch lastig met een mini alligator. Inmiddels is die van ons 7 maanden en is het heel erg afgenomen. Vooral toen hij aan het wisselen was was het echt heel erg, toen beet hij echt overal op.

Een realisatie voor ons was dat je dat je het bijten nooit af kunt leren, gezien dit natuurlijk gedrag is en je zult je pup dan ook moeten leren dat er dingen zijn waar hij wel en niet op mag bijten. Ook boden wij onze pup te weinig mentale stimulatie aan.

Nu heeft hij altijd een bot liggen om op te kauwen en een zwarte kong. Deze gaan mee in de bench als hij gaat slapen en als hij uit de bench in zijn mand ligt, haalt hij ze meestal zelf op.

Daarnaast krijgt hij zijn ontbijtbrokken uit 4 kongs. We maken de brokken nat,  doen ze in de kongs en vriezen ze in. Hierdoor krijgt hij een soort puzzel waar hij lekker op kan bijten en mee kan spelen en zichzelf beloond. En hij is niet met 3 seconden klaar met eten maar doet hier gemiddeld wel een halfuur over (dus niet handig als je haast hebt ????). Dit heeft ook zijn interesse in de kong als speeltje aangewakkerd want hiervoor negeerde hij dat ding gewoon haha

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Puppy wil niet buiten wandelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^