Hond onzeker en blaft opeens

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Femke Femke

Hopelijk hebben jullie tips.

Ik heb een teefje van net 1 jaar (is 2 maanden geleden loops geweest). Het is een kruising golden retriever / australian shepherd. Superlief beest en tot voor kort fijn relaxed en evenwichtig. 3 weken geleden heeft ze 3 nachten bij vrienden geslapen die zelf ook n hond hebben. Dat is heel goed gegaan. Ze hebben veel gespeeld. Die hond blaft overigens wel wanneer bv de bel gaat.
Mijn hond heeft eerder vrijwel nooit geblaft.
Nu sinds een week of 2 gaat ze steeds meer blaffen, ze lijkt ook wat onzekerder buiten. Ze blaft tegen mensen waar ze van schrikt, of groepjes jongeren. Haar leven is wat onrustiger dan ik voor haar gewenst had. Gezien mijn scheiding afgelopen jaar en n nieuwe relatie woont ze 5 dagen per week bij mij, 2 dagen bij ex en gaat ze soms t weekend met me mee naar mijn nieuwe partner. 3 huizen dus...binnen blaft ze nu soms als ze op straat geluiden hoort. Dat is niet zo extreem. Het lastigste vind ik dat ze t buiten doet.
Ze krijgt genoeg beweging . ik loop minimaal 2x een uur in het bos per dag. Ze kan ook prima alleen zijn voor een paar uur enz.

Hebben jullie tips? Misschien een geruststelling dat het een fase is :-) ...kan ik dingen anders doen?
Ik hoor het graag.
Alvast bedankt.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Was dit haar eerste loopsheid?

honden page profiel Femke Femke

Ja. Dat was haar eerste. 

Volgende forumvraag: Hond onzeker tijdens loslopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^