Hond wil niet naar buiten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lammylammy

honden foto van lammy

Mijn hondje van 3 wil niet mee naar buiten, als pup liep ze al niet graag maar daar hebben we met veel geduld toch goed resultaat gekregen.

maar het is nu weer mis. Ze verstopt zich als ik haar roep. Na veel snoepjes gaat ze mee maar het is niet van harte.

De onrust neemt nu ook thuis toe. In de avond begint ze te janken/piepen, wegkruipen, tegen de muur krabbelen, op ons bed en er weer af, doelloos door het huis lopen. Huisarts heeft bloed onderzocht maar niets afwijkende.

ze is 3 jaar en niet gecastreerd. Heb haar vanaf 9 weken.

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Na veel snoepjes "

Denk dat je hond je ge-outsmart heeft hier. Hier op het forum? Komt het vaak voor, de juiste timing en de beloning. Hiervoor heb je echt minder dan een halve seconde om die beslissing te maken. Als ze de candy aanpakt? Is het geen stress. Dan heeft miss smart arse uitgevonden wanneer ze wat uit je zak kan laten vallen.

 

Probeer eens alleen buiten, snoepjes te geven? Lukt dat niet? Dan ga je verder zoeken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Als het tijd is, neem dr op je arm en ga naar buiten met dr....zet dr op een stukje gras, speel daar met dr zodat ze het buiten leuk vind, heb je een auto ? Neem dr mee naar een veilige plek, en speel daar met dr zodat ze het leuk vind om buiten te zijn.

honden page profiel DagmarDagmar

Hoe lang geleden is ze loops geweest?

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Neemt de onrust in huis toe omdat ze weet dat ze zo moet wandelen of in het algemeen? 

 

Als het alleen het wandelen is kun je kijken of er iemand die cursussen geeft even mee kan kijken/privé les geven. Dat hielp bij ons toen onze hond als pup niet wilde lopen.. 

 

Als de onrust in het algemeen toe neemt, zou ik voor een uitgebreide onderzoek gaan. 

 

Kun je iets meer beschrijven wat er vooraf gebeurd aan de onrust en het moment zelf?

honden page profiel lammylammy

honden foto van lammy

Ze is al meerdere keren loops geweest. 30 mei voor het laatst. Ze is nu gewoon rustig in huis. Het is met name als ze naar buiten moet en in de avond. 

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

" Als het tijd is, neem dr op je arm en ga naar buiten met dr....zet dr op een stukje gras, speel daar met dr zodat ze het buiten leuk vind, heb je een auto ? Neem dr mee naar een veilige plek, en speel daar met dr zodat ze het leuk vind om buiten te zijn. "

Ik ben het helemaal eens met Willemijn en gelukkig kun jij je hond optillen. Stop met het geven van snoepjes in huis. Geef ze alleen maar buiten als ze iets goed doet dus ga lekker met haar spelen. 

Volgende forumvraag: Obsessief gedrag, wat te doen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^