Puppy kan plas niet ophouden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RachelRachel

ik zit met handen door mijn haar, Noah is nu 19 weken oud en ik heb Noah al sinds hij 11 weken oud is.

Ik heb me aan alle regels gehouden: uit na spelen/slapen/eten/drinken ect. Noah gaf na 4 weken aan door middel van bij de deur te staan dat hij moet en doet dit nog steeds alleen wilt hij elk uur nog echt plassen vaak zelfs 2x in een uur.

S nachts houd hij het wel vol van 23.00 tot 8.00

ook doet hij veel kleine plasjes ik niet zo vaak uit met hem als hij bij de deur staat en ik zeg Noah even wachten doet hij het gewoon voor de deur. Verder krijgt hij 4x per dag brokken en heeft hij heel de dag water 1 uur voor slapen gaan haal ik zijn waterbak weg.

hoe kan ik er voor zorgen dat ik minder uit moet op een dag ik ga zo 10/12x uit ip een dag

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Even langs de dierenarts gaan, plasje opvangen en je verhaal vertellen, alles even uitsluiten dat er wat anders aan de hand is., bel morgen even voor een afspraak....

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

10 keer per dag plassen is voor een pup van die leeftijd echt niet gek hoor  

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Is het je eerste hondje ? Plas opvangen met een steelpannetje.....en een schoon potje goed onder de warme kraan schoonmaken, en anders haal je een potje bij de apotheek....die hebben ze.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Oef, ik wil niet lullig overkomen maar klinkt als onder stimulatie. Soms is het beter om 4x een fikse wandeling aan te houden dan een 5 minuten pis pauze 12x. Kan zijn dat hij zijn behoefte laat gaan door jouw frustratie voordat je buiten bent. Neem aan dat Noah een reutje is? Dan wordt elk blaadje, takje, sprietje, paaltje, boompje ect grondig onderzocht en vallen er drie druppels op. Dat doen ze nu eenmaal.

 

Begin is met de ochtend wandeling, ca 20 tot 30min en hou dezelfde route aan. Rond het middag uur? Kun je uurtje weg, dan is het luch pauze voor ons, zoek onbekend terrein op, super relaxed voor jezelf ook hp-wink Dan ergens rond voor wanneer je avond maaltijd geeft, ook weer 20 tot 30m en rond een uurtje voordat je naar bed gaat 20m/30m. Dat alles rond dezelfde tijden wanneer jij de tijd er voor hebt. Ongelukjes daartussen, ruim je op zonder te klagen en ook geen aandacht geven, negatief of positief aan Noah.

 

 

 

 

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

Je geeft aan dat het water de hele dag staat. Kan het zijn dat hij verhoudingsgewijs veel drinkt?

 

Overigens vind ik het toch netjes dat een pup van 5 maandjes z'n plas ophoudt van 23u tot 08u s'ochtends. Ik mocht destijds blij zijn met 06u s'ochtends. Nog steeds staat mijn hond om 06.30u al in de tuin om de eerste nood te ledigen. 9uur ophouden is best lang voor 5 mnd jong. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Nooit water weghalen alsjeblieft. 

Bij brokken moeten ze altijd kunnen drinken. 

Als de hond dorst heeft, moet er water zijn.

En verder, geduld! Het komt goed. Hou vol.

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Owh vergeet er even bij te zetten dat stevig wandelen op een pup ca 4.5 maand oud ook weer niet hoeft. Snuffelen en een beetje rondscharrelen is ook een activiteit. Betreft water? Plassen gebeurd er niet bij de nacht, dus dat kun je gewoon laten staan.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Water weghalen zou zeker mijn advies niet zijn. Lekker laten staan. Ik zou zoals Willemijn voorstelt even een keer wat urine opvangen en naar de dierenarts brengen om dat voor de zekerheid te laten onderzoeken. Verder is het vaak een kwestie van een lange adem.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

De ene pup is sneller dan de andere. 

Advies: trainen. Ook puppieblazen moeten getraind worden. En bij zorgen maken, even plasje preventief laten checken. 

honden page profiel rikrik

Herkenbaar. Ik zou even naar de dierenarts gaan. Onze pup had dat ook en nu blijkt bij geboorte een deel van der navelstreng is blijven zitten waardoor ze zich niet helemaal leeg plast. Ze heeft dus altijd het gevoel te moeten plassen.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Nooit het water weg halen! Het is ook nog eens zomer.. een hond moet altijd kunnen drinken.

 

Laat je hond gewoon 4 keer goed uit. Tussendoor als het echt nodig is alleen even plassen aan de overkant. Ik denk dat 10x plassen ook wel mee valt. Onze honden van 4 en 6 gaan zelfs nog vaak 5 keer uit. Netjes dat je pup dit al aangeeft. Misschien kun je een goede wandeling lopen. Een pup mag al 10 min per levensmaand lopen per wandeling ongeveer. Jou pup dus al ruim 40 min a 50 min per wandeling. Nou is dit natuurlijk afhankelijk van het ras ect. Alleen als je waarschijnlijk een goede wandeling maakt en je geeft je hond daarna een kong of een goed kauwbot dan valt je pup daarna wel in slaap, dan heeft hij het alweer een paar uur opgehouden, daarna kun je alweer een rondje lopen.. een keer een snuffelmat tussendoor, dan is je pup ook afgeleid..

 

Mocht het echt niet gaan kun je urine inleveren bij de DA. Ik denk alleen niet dat het een blaasontsteking ofzo is aangezien je pup snachts geen last heeft. Maar goed dan krijgt die ook geen drinken... even in de gaten houden en de drinkbak gewoon laten staan.

honden page profiel DanielleDanielle

" Je geeft aan dat het water de hele dag staat. Kan het zijn dat hij verhoudingsgewijs veel drinkt?
 
Overigens vind ik het toch netjes dat een pup van 5 maandjes z'n plas ophoudt van 23u tot 08u s'ochtends. Ik mocht destijds blij zijn met 06u s'ochtends. Nog steeds staat mijn hond om 06.30u al in de tuin om de eerste nood te ledigen. 9uur ophouden is best lang voor 5 mnd jong.  "

Natuurlijk hoort de hele dag water te staan. Een hond drinkt wanneer hij of zij dorst heeft, net als ik. Als hij heel veel drinkt dan zou ik dat onderzoeken bij de DA in plaats van water weghalen, want dat kan een medische oorzaak hebben. 

Conclusie: geen water weghalen dus. Nooit. 

 

TS: snachts waterbak laten staan. Als hij voor de deur staat, gelijk naar buiten en niet laten wachten. Daarvoor is de blaas nog onvoldoende ontwikkeld. Dus naar buiten zo vaak als het nodig is. Wordt vanzelf minder.

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

" Natuurlijk hoort de hele dag water te staan. Een hond drinkt wanneer hij of zij dorst heeft, net als ik. Als hij heel veel drinkt dan zou ik dat onderzoeken bij de DA in plaats van water weghalen, want dat kan een medische oorzaak hebben. 
Conclusie: geen water weghalen dus. Nooit. 
 
TS: snachts waterbak laten staan.  "

Er zijn honden die super neurotisch altijd de bak leeg moeten krijgen. Voor zulke honden kan het wel handig zijn om beperkt water te geven. 

Zeg nooit nooit wink

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

" Natuurlijk hoort de hele dag water te staan. Een hond drinkt wanneer hij of zij dorst heeft, net als ik. Als hij heel veel drinkt dan zou ik dat onderzoeken bij de DA in plaats van water weghalen, want dat kan een medische oorzaak hebben. 
Conclusie: geen water weghalen dus. Nooit. 
 
TS: snachts waterbak laten staan. Als hij voor de deur staat, gelijk naar buiten en niet laten wachten. Daarvoor is de blaas nog onvoldoende ontwikkeld. Dus naar buiten zo vaak als het nodig is. Wordt vanzelf minder. "

Dit is niet helemaal waar en kan echt verschillen van hond tot hond.

 

Aedon heeft bijvoorbeeld geen medische problemen (waardoor zijn waterinname zou verhogen), maar drinkt wel gigantische  hoeveelheden per keer. Dus niet netjes wat hij nodig heeft, maar ineens een halve liter naar binnen.

Dit zorgde ervoor dat hij na een uur of 2 a 3 gigantisch moest plassen en dat per ongeluk binnen ging doen (want hij geeft ook nog eens heel slecht aan wanneer hij naar buiten moet). Uiteindelijk hebben we er een ''stop'' commando op getraind om er voor te zorgen dat hij wat gematigder water binnen zou krijgen.

Werkt prima en hij plast sindsdien ook niet meer binnen

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^