Muilkorf Oostenrijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Miek&ZukoMiek&Zuko

honden foto van Miek&Zuko

Hi all,

 

Over een aantal weken hopen we op reis te gaan naar Oostenrijk (als het allemaal corona technisch mogelijk blijft). 

Voor de heel veelste keer naar dezelfde camping, voelt als thuiskomen. Dit jaar voor de eerste keer met Zuko, we zijn al aan het oefenen met slapen in de vouwwagen en dat doet ie goed. Overigens niet voor de eerste keer met hond op de camping, hond van mijn broer is ook regelmatig meegegaan, hij nam alleen nooit een muilkorf mee.

Gezien ik wel een muilkorf wil meenemen ben ik dus op zoek, maar zie door de vele muilkorven het bos niet meer. Hij hoeft van mij niet te duur te zijn, het is (in principe) alleen voor Duitsland / Oostenrijk gebruik en weet niet eens of hij echt gebruikt zal gaan worden. Hij moet er wel in kunnen hijgen, dus geen strak bandje om snuit. 

Heeft iemand een goede tip hiervoor? 


honden page profiel Branco en CindyBranco en Cindy

honden foto van Branco en Cindy

De Baskerville classic muzzle is een goede optie. 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" De Baskerville classic muzzle is een goede optie.  "

Die heb ik ook. Maar ik raad aan om vooral even live te gaan passen in een dierenwinkel. Verschilt echt per kop wat goed zit. En leer het voor je gaat in stapjes aan. Zonder wennen met een muilkorf op de gondel in is niet zo'n goed idee. 

honden page profiel Miek&ZukoMiek&Zuko

honden foto van Miek&Zuko

Thanks beiden!

Ik zal kijken of de Baskerville hier in de buurt verkocht wordt om de goede maat te bepalen. Ik zie bij online verkoop er veel bij staan dat het artikel niet geretourneerd mag worden als het uit de verpakking is, dus langs een winkel gaan is een goed idee. 

Eerst laten wennen doe ik sowieso, het wordt zeker weten een faal als ik dat ding opeens op zn bek plant haha. Heb nu nog een aantal weken, als ik het rustig aanpak moet het goedkomen. 

 

honden page profiel JoyceJoyce

honden foto van Joyce

Ik heb geen tip voor welke muilkorf maar wij zijn verschillende keren in Oostenrijk geweest met hond en  hebben slechts 1x in een Gondel een snuitje om hoeven te doen, enkel tijdens de rit. 

We hebben ze wel altijd bij ons, maar echt veel gebruikt hebben we het dus niet. 

honden page profiel Miek&ZukoMiek&Zuko

honden foto van Miek&Zuko

" Ik heb geen tip voor welke muilkorf maar wij zijn verschillende keren in Oostenrijk geweest met hond en  hebben slechts 1x in een Gondel een snuitje om hoeven te doen, enkel tijdens de rit. 
We hebben ze wel altijd bij ons, maar echt veel gebruikt hebben we het dus niet.  "

Ja het is ook echt voor de zekerheid om mee te nemen, misschien is het helemaal niet nodig maar dan hebben we er in ieder geval wel eentje en ook mee geoefend. Wie weet komt het later ook nog eens van pas. 

Volgende forumvraag: Hondenstoel auto (middelgrotehond)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^