Op vakantie, maar lust Geen renske

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KoekjeKoekje

honden foto van Koekje

Hoi, we gaan een lange autoreis maken door Scandinavië. Meneer eet hier KVV, lust van alles, als het maar uit de vriezer komt. Ik dacht hem tijdens de vakantie op Renske te zetten, stoom maaltijden, ideaal. Maar meneer lust het niet. 

Hebben jullie tips voor een alternatief? Wat een verwende hond wel zou lusten? Iets wat dus mee kan in de auto van huisje naar huisje. Verpakt in 300-400 gram, zodat ik niet met open verpakkingen met stinkende zooi rondrijd :-). 

dank!! 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik was heel tevreden met de houdbare kvv rollen van Kivo tijdens mijn reizen. 

honden page profiel AizenAizen 3 doggies

honden foto van Aizen

Meat love  misschien is dit wat?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Wij gebruiken wel es Runner op reis, dat zijn ook houdbare worsten.

In Zweden kan je kvv vinden in de supermarkt, in de COOP, als ik me niet vergis. Dus als je in een huisje zit, kan je hem af en toe wel es verwennen hp-smile

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Toch brokken proberen?  Of volhouden?

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Edgard en Cooper heeft ook kipjes en er zijn meer merken met kipjes. Maar er is ook goed blikvoeding. Carnilove?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Ander blikvoer proberen ter plaatse, zelf koken kan ook 1/3 vlees en 2/3 aardappel, bataat, rijst of pasta.

 

(Edit) Net even op google gekeken, je kunt daar intypen op de map, bv: dierenwinkel in de buurt van noorwegen (hoef je het niet allemaal mee te slepen)

https://www.google.com/maps/place/Zoohaven+AS/@59.8042883,10.2202761,6z/data=!4m9!1m2!2m1!1sdierenwinkel+in+de+buurt+van+Noorwegen!3m5!1s0x46416faf39118b65:0x476f7a5dfa16bdb7!8m2!3d59.9504594!4d10.693673!15sCiZkaWVyZW53aW5rZWwgaW4gZGUgYnV1cnQgdmFuIE5vb3J3ZWdlblooIiZkaWVyZW53aW5rZWwgaW4gZGUgYnV1cnQgdmFuIG5vb3J3ZWdlbpIBCXBldF9zdG9yZQ

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Herrmanns 

Dat zijn  blikken van 400 of 800 gram, goede kwaliteit. 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

 

Lukullus heeft maaltijdzakjes met 300 gram natvoer. Te verkrijgen bij o.a. zooplus en bitiba.nl

Ook probeerpakketten verkrijgbaar.

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Odin & Tex

Toen ik een paar dagen naar de Veluwe was heb ik Odin op de KVV rollen Meat to Go van Kivo gezet en Tex at de FarmFood gestoomd vlees. Beide lustten het, en beide reageerde er prima op. Het is altijd afwachten als je iets anders geeft of de diarree niet tegen her plafond zit, maar niks aan de hand.

 

Het enige nadeel is wel dat de rollen van Kivo alsnog uit de vriezer komen en in de koelkast bewaard moeten worden. Zolang die zakjes van FF dicht zijn, kun je ze buiten de koelkast bewaren. 

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker 3 doggies

Hier geef ik tijdens het reizen gewoon brok, ook omdat we veel wandelen en dat steek je wat makkelijker in je rugzak. De kivo-worsten zijn fijn maar ik heb geen plek om ze koel te leggen en het idee dat ze een warme auto (ik heb toch best warm weer in Scandinavië) niet fijn vinden. Natuurlijk vinden ze vers lekkerder maar als ze niets anders krijgen gaan ze gewoon eten uiteindelijk. En ik neem wat blikken mee die ik aanbreek als we langer op 1 plek zijn en er een koelkastje is. Zelf eet ik ook heel veel vieze instand noodles als we aan een trektocht bezig zijn dus ik voel me verder niet schuldig :P.  Hier helaas de reis een jaar verzet trouwens vanwege Covid. Je bent je ervan bewust dat Noorwegen nog niet echt zit te springen om Nederlandse toeristen? 

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

Ik kan je de worsten van profine aanbevelen. 

Makkelijk te koop en op dit moment een van de betere houdbare worsten vind ik. 

Je kan de ingrediënten hier  na lezen. 

Geen probleem met omschakelen maar ik zou het thuis zo ie zo wel even uitproberen. 

 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _  Bams ¥ .

Je hond lust van alles ? Voorschotelen wat je hebt, na een minuut of tien weghalen en weer voorzetten...wanneer die trek heeft eet tie wel.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Blikvoer van Canagan!

honden page profiel KoekjeKoekje

honden foto van Koekje

Oh wauw, wat veel suggesties!! Ik ga zoooo shoppen straks, hahah. Pakketje hier, pakketje daar, even testen!

We hebben nog een ruime week voor vertrek en gaan inderdaad niet naar Noorwegen (te dicht en teveel gedoe nog) maar naar Zweden. En daar in de vriezer snuffelen van de Coop dus, dank voor de tip! Brokken hebben we, die zijn oké en gaan mee, maar ik vind het zo leuk om meneer ook op locatie een lekker diner voor te schotelen. Voor mij wordt immers ook gekookt elke dag :-). Daarom, verwend nest is t! 

(Heb je de nieuwe regels voor Noorwegen gelezen trouwens? Kinderen zijn niet welkom, tenzij ze kind of kleinkind van een Noorse inwoner zijn, haha. Je mag komen, maar laat je blagen maar thuis!). 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Volgens mij hebben ze in de iets grotere supermarkten wel meer keus in diepvries, dus zeker even kijken 

Veel plezier! 

 

(Voor Noorwegen moet je hond ook bij de DA in NL ontwormd zijn, dus je kunt niet zomaar op het laatste moment je bedenken en daar toch nog even heen gaan)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

En daar in de vriezer snuffelen van de Coop dus, dank voor de tip! 

De honden-kvv staat in een apart vriezertje, meestal aan het uiteinde van een rayon. Je vindt het niet in de vriezer met mensen-voer hp-wink. Ik denk dat je het in de ICA ook kan vinden. 

 

Goeie reis en veel plezier gewenst! Misschien kom ik je onderweg nog tegen, wij vertrekken in augustus. hp-shiny

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Toen ik een paar dagen naar de Veluwe was heb ik Odin op de KVV rollen Meat to Go van Kivo gezet en Tex at de FarmFood gestoomd vlees. Beide lustten het, en beide reageerde er prima op. Het is altijd afwachten als je iets anders geeft of de diarree niet tegen her plafond zit, maar niks aan de hand.
 
Het enige nadeel is wel dat de rollen van Kivo alsnog uit de vriezer komen en in de koelkast bewaard moeten worden. Zolang die zakjes van FF dicht zijn, kun je ze buiten de koelkast bewaren.  "

De houdbare kvv rollen van Kivo niet hoor. Ze staan in de Kivo winkels gewoon in het schap, en ik heb ze ruim 3 maanden lang op reis buiten de koelkast kunnen bewaren. Na openen inderdaad wel in de koelkast. Het zijn rollen van 400 of 500 gr dacht ik. 

honden page profiel Odin & TexOdin & Texgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Odin & Tex

" De houdbare kvv rollen van Kivo niet hoor. Ze staan in de Kivo winkels gewoon in het schap, en ik heb ze ruim 3 maanden lang op reis buiten de koelkast kunnen bewaren. Na openen inderdaad wel in de koelkast. Het zijn rollen van 400 of 500 gr dacht ik.  "

Ja, ik zag later ook dat Kivo tegenwoordig dus twee soort houdbare worsten heeft. Ik had Kivo Meat to Go. Die moeten wel in de koelkast. Tegenwoordig hebben ze ook die gestoomde worsten inderdaad. Die kunnen gewoon buiten de koelkast inderdaad. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

https://www.google.com/maps/search/stockholm+dierenwinkels/@59.2059414,16.9219552,9.5z of anders dorp invoeren en google is een beste bubbel dus dierenwinkel? Werkt ook ;)

honden page profiel KoekjeKoekje

honden foto van Koekje

" De houdbare kvv rollen van Kivo niet hoor. Ze staan in de Kivo winkels gewoon in het schap, en ik heb ze ruim 3 maanden lang op reis buiten de koelkast kunnen bewaren. Na openen inderdaad wel in de koelkast. Het zijn rollen van 400 of 500 gr dacht ik.  "

Ze zijn onderweg. Ben benieuwd. Dank voor de tips. En de challenge is accepted om lokale KVV te fixen. Leuke uitdaging! 

honden page profiel Paul (Eefke † ) FoskePaul (Eefke † ) Foske 3 doggies

honden foto van Paul (Eefke † ) Foske

Dan was het bij ons makkelijker. Wij zijn tien weken met Eefke met de camper door Scandinavië getrokken. Ze is er gek op. We hadden dacht ik ongeveer zestig pakjes bij ons. Was natuurlijk nog te weinig maar meer konden we niet meenemen. We kochten daarom ook nog wel eens blikvoer voor Husky's. Wat het niet eten betreft, gewoon laten staan en verder niets geven. Op een gegeven moment gaat de maag zo erg knorren dat ie wel gaat eten. Wij moeste vroeger gewoon eten wat de pot schafte. Wat mij betreft geldt dat niet alleen voor kinderen maar ook voor honden.

honden page profiel KoekjeKoekje

honden foto van Koekje

Kivo houdbaar is binnen een zéér gewaardeerd. Gelukkig, met een gerust hart op vakantie. De structuur van de Kivo worst ziet er ook appetijtelijker uit dan de “brei” van Renske. Dank voor de tip! Moet ik nu los groenten bijgeven in de vakantie? 

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

" Wij moeste vroeger gewoon eten wat de pot schafte. Wat mij betreft geldt dat niet alleen voor kinderen maar ook voor honden. "

Ja, dat moest ik ook. Met als resultaat dat ik nu nog steeds niet eet wat ik toen ook niet wou eten (maar toch moest).

Ik eet wat ik lekker vind. En zo eten mijn honden ook. Heerlijk leven.

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Nee je hoeft geen extra groenten erbij te geven, het is compleet. Zit klein percentage groenten in. 

honden page profiel Paul (Eefke † ) FoskePaul (Eefke † ) Foske 2 doggies

honden foto van Paul (Eefke † ) Foske

Ja Dagmar, ik eet ook wat ik lekker vindt daar niet van. Ik ben van net na de oorlog en dus een wat oudere forumdeelnemer. Mijn ouders hebben de oorlog in Amstelveen en in Amsterdam meegemaakt dus ook de hongerwinter. Eten of restjes weggooien werd bij ons nooit gedaan. Er werd altijd weer iets van gemaakt. Ik heb de verhalen dus uit de eerste hand. Vandaar de opmerking: "Je eet wat de pot schaft".

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ik gooi zeker ook nooit iets weg, maar ik ga dingen die ik niet lust, niet gaan opeten. En dat hoeven mijn honden ook niet, weigeren ze iets, dan geef ik ze wat anders.

 

Ik vond als kind kotelet vreselijk, maar moest het eten. Nu vind ik het nog altijd vreselijk en eet het dus absoluut nooit. Er bestaan uitstekende alternatieven voor die kotelet ;) 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Ja, ik ken de oorlogsverhalen ook, weliswaar niet van mijn ouders, die zijn tijdens de oorlog geboren, dus die hadden weinig herinneringen, maar genoeg verhalen van oma's. Dat er o.a. bloembollen werden gegeten, niet bij hen, ze hadden het niet heel slecht. En ja, ik moest ook eten wat de pot schafte, al deed ik er 2 uur over, dat bord moest leeg. Maar ik walg nog altijd van zuur- en rode kool. Heb het dan ook al 30 jaar niet meer gegeten.

 

Ik had nu voor de eerste keer een hond die ongelooflijk moeilijk was met eten, ben ruim driekwart jaar aan het zoeken geweest wat hij wel graag at, verschillende kvv's, brokken, verschillende soorten blikvoer, ook Renske geprobeerd. Hij vond het allemaal niets. Uiteindelijk heb ik goddank gestoomde stevige worsten ontdekt + lamspens en dat lust hij graag.

Het is geen oorlog, dus waarom zou ik hem iets door de strot willen duwen wat hij niet lekker vindt?   

honden page profiel Paul (Eefke † ) FoskePaul (Eefke † ) Foske 3 doggies

honden foto van Paul (Eefke † ) Foske

Ja wat een jeugdtrauma's. Van die stukken vlees met van die glibberige stukken vet er aan. Of de lepel levertraan. Ja wat je nu eet of zestig jaar geleden is een wereld van verschil. Dit geldt ook voor de honden. Ik was acht jaar en toen kreeg ik mijn eerste hondje. Die is helaas na een jaar dood gereden. 's Ochtends kreeg hij een boterham met daarna wat melk, 's middags een boterham met daarna wat melk en 's avonds groente, pens van de slager en een stuk brood. Dacht je dat ze vlees kreeg, dat was veel te duur.
Pas veel later kwam dat fabrieksvoedsel in blik of brokken op. M'n tweede hond is vijftien jaar geworden. Nou wees gerust Eefke kreeg eerst barf. Omdat ze wat terug begon te te geven en krijgt ze nu KVV van Tammenga. Ze is inmiddels dertien. We zullen het over opvoeding maar niet hebben. Dat is helemaal een wereld van verschil.

Volgende forumvraag: Epileptie en fistels, kvv of…?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^