Engelse bulldog Gewrichten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Boedha BelleBoedha Belle

Tips zijn welkom ! 

Mijn Belle is al 6 jaar bij me en vanaf dat moment loopt ze ook trap ze is inmiddels 7 jaar en 4 maanden en traplopen wordt steeds lastiger ik zelf ben 1,60 lang haar tillen is voor mij geen optie ik zit thuis vanwege artrose en heb dagelijks veel pijn ik moet 6 trappen op van ongeveer 9 tredes woon 3 hoog in een flat en wil natuurlijk wel dat mijn meisje gewoon beneden komt haar zelf laten lopen is geen optie meer momenteel tilt mijn broer de hond na beneden maar die kan dit niet altijd blijven doen ! 

heeft iemand tips hoe ik zeg de hond naar beneden kan krijgen met bijvoorbeeld een mand of iets ? 

honden page profiel IgloIglo 2 doggies

honden foto van Iglo

Wat lastig! Ik denk niet dat er oplossingen zijn die echt 100% ideaal zijn. Maar wat je zou kunnen doen is een speciaal tuig aanschaffen de het hele lichaam van je hond ondersteunt. Dan kan jij aan het handvat wat ondersteuning bieden tijdens het traplopen, maar hoef je niet het volle gewicht te tillen. Zou zoiets mogelijk zijn in jullie situatie?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Hoi, misschien een aangepaste backpack tas? Of buiktas? Zo verdeel je het gewicht. Je hebt ook van die senior tussentrede zodat de stap kleiner wordt op de trap, ook handig voor jezelf. Of een lange loopplank maken met daarop goede stof of rubber? 

dit zijn die easysteps btw https://www.enocent.nl/producten.html 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Het enige advies wat hier past, zeker gezien ook je eigen gezondheid, is verhuizen naar een bendenwoning.

Ik vermoed dat je hond zo'n 25 kg weegt, dus die is niet te tillen.

honden page profiel Boedha BelleBoedha Belle

" Het enige advies wat hier past, zeker gezien ook je eigen gezondheid, is verhuizen naar een bendenwoning.
Ik vermoed dat je hond zo'n 25 kg weegt, dus die is niet te tillen. "

Verhuizen is helaas geen optie ik ben 22 jaar en de woning heb ik gekregen met urgentie ik had geen keus. Belle weegt 35 kilo 

honden page profiel Boedha BelleBoedha Belle

" Hoi, misschien een aangepaste backpack tas? Of buiktas? Zo verdeel je het gewicht. Je hebt ook van die senior tussentrede zodat de stap kleiner wordt op de trap, ook handig voor jezelf. Of een lange loopplank maken met daarop goede stof of rubber? 
dit zijn die easysteps btw https://www.enocent.nl/producten.html  "

Uw reactie heeft erg geholpen ben meteen gaan zoeken online en heb inderdaad een tas gevonden die op de rug kan moet nog informatie over op doen maar me broer en ik waren erg enthousiast bedankt ! 

honden page profiel Boedha BelleBoedha Belle

" Wat lastig! Ik denk niet dat er oplossingen zijn die echt 100% ideaal zijn. Maar wat je zou kunnen doen is een speciaal tuig aanschaffen de het hele lichaam van je hond ondersteunt. Dan kan jij aan het handvat wat ondersteuning bieden tijdens het traplopen, maar hoef je niet het volle gewicht te tillen. Zou zoiets mogelijk zijn in jullie situatie? "

Een tuigje hadden we al geprobeerd maar een engelse buldog heeft slechte ademhaling door hun platten neus als je de hond dus optilt komt het lucht tekort en dat vindt ik zielig woon namelijk best wel hoog 3 hoog zonder lift ...

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

" Een tuigje hadden we al geprobeerd maar een engelse buldog heeft slechte ademhaling door hun platten neus als je de hond dus optilt komt het lucht tekort en dat vindt ik zielig woon namelijk best wel hoog 3 hoog zonder lift ... "

Ik bedoelde zoiets: https://petsplace.nl/trixie-tilhulp-hondenhulpmiddelen-4053032407428-pps.html?gclid=CjwKCAjwoZWHBhBgEiwAiMN66QuopBMERFTn0qShGdG3QvrQRTV57_EUdpUcSMdwzWItRKNpZ7iGqBoCC-wQAvD_BwE#

 

geen normaal tuigje maar echt één die goed ondersteunt. Je hoeft haar dan niet helemaal op te tillen, maar een klein beetje. Ze doet zelf het loopwerk maar doordat je haar ondersteunt is het nauwelijks belastend. Maar als jij zegt dat zoiets niet werkt ivm ademhaling is het inderdaad beter dat je iets anders probeert.

 

Hoeveel weegt ze?

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Verhuizen is helaas geen optie ik ben 22 jaar en de woning heb ik gekregen met urgentie ik had geen keus. Belle weegt 35 kilo  "

Heeft Belle dan geen overgewicht? Ik zie dat de gewichten van een Engelse Bull rond de 25 zitten namelijk. Als ze zou moeten afvallen, zal het trap lopen daarna ook weer makkelijker gaan voor haar. 

honden page profiel Boedha BelleBoedha Belle

" Heeft Belle dan geen overgewicht? Ik zie dat de gewichten van een Engelse Bull rond de 25 zitten namelijk. Als ze zou moeten afvallen, zal het trap lopen daarna ook weer makkelijker gaan voor haar.  "

Nee ze heeft geen over gewicht een Old english buldog teef worden tussen de 25/32 kilo een reu 27/36 kilo de dierenarts vindt Belle mooi op gewicht ik zal een foto van belle plaatsen dan kunnen jullie haar zien 

honden page profiel Boedha BelleBoedha Belle

" Ik bedoelde zoiets: https://petsplace.nl/trixie-tilhulp-hondenhulpmiddelen-4053032407428-pps.html?gclid=CjwKCAjwoZWHBhBgEiwAiMN66QuopBMERFTn0qShGdG3QvrQRTV57_EUdpUcSMdwzWItRKNpZ7iGqBoCC-wQAvD_BwE#
 
geen normaal tuigje maar echt één die goed ondersteunt. Je hoeft haar dan niet helemaal op te tillen, maar een klein beetje. Ze doet zelf het loopwerk maar doordat je haar ondersteunt is het nauwelijks belastend. Maar als jij zegt dat zoiets niet werkt ivm ademhaling is het inderdaad beter dat je iets anders probeert.
 
Hoeveel weegt ze? "

Belle weegt 35 kilo misschien ietsjes minder laatste keer woog ze 34,8 

honden page profiel Boedha BelleBoedha Belle

www.hondenpage.com546415.jpg De bruine hond is Belle een old english bulldog 

Volgende forumvraag: Lara oudje van 15 afgevallen.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^