nieuwe, erg jonge, pup in huis.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel aubinaubin

honden foto van aubin

545905.jpgHallo iedereen,

Mijn boxer is helaas op 11 juni overleden op 9 1/2 jarige leeftijd wegens darmkanker. Ik heb als therapie gekozen om asap een nieuwe vriend in huis te nemen maar helaas kon ik geen boxer vinden ergens, ook in geen enkel asiel.

Tenslotte kreeg ik de kans om een puppy te adopteren van op een hoeve, het is een kruising tussen een Bouvier (vader) en een kleinere zonder gekend ras teef. beiden leven al jaren samen op de hoeve. Er waren 6 pups en de moeder stootte er een aantal af waardoor er drie werden opgebracht bij een pleegmoeder. Het gevolg is dat ik een ervan, een teefje, heb opgenomen aan maar 4 weken oud.

Het gaat zeer goed met haar , haar naam is Dina, ze eet al korrels (speciale pupkorrels) en drinkt haar (met pup poedermelk gemaakt) melk zelfstandig. Ze groeit met de dag en is reeds 1 1/2 kilo bijgekomen in 3 weken tijd.

idd, ze is nu 7 weken geworden en alles is prima maaaar er is één serieus probleem : ze is erg bijtlustig en alles was in haar omgeving komt krijgt bijtjes, groot of klein, zo ook mijn armen ! Ik heb alle mogelijke pc, tv en andere kabels zoveel mogelijk weg gestopt maar had er ééntje over het hoofd gezien en het resultaat was een doorgeknabbelde tv kabel.

in de nacht slaapt ze bij me en een compleet uitslapende nacht behoort tot het verleden , ze is wakker rond 3 à 4 uur om een plasje te doen (wat ze dus vraagt aan me door me wakker te maken) en omstreeks 7 uur moet ik er uit want dan dringt ze echt aan om uit bed te komen. Om te plassen, haar grote boodschap te doen en vooral om te eten want dan heeft ze blijkbaar grote honger telkens.

Weet iemand soms een goede manier om haar dat bijten af te leren? Ik heb al van alle soorten raadgevingen gekregen maar niets lijkt te helpen;

Volgende week mag ik met haar naar de dierenarts voor haar eerste vaccinaties, etc.. Dan kan ik met gerust gemoed met haar gaan wandelen want mijn dierenarts heeft me afgeraden om er te vroeg, en voor de vaccinaties te hebben, mee buiten te komen ivm mogelijk besmettingsgevaar.

grt en dank aan ieder die hier een antwoordje wil neerpennen.

aubin546383.jpg

honden page profiel sylviasylvia 2 doggies

honden foto van sylvia

De 'bijtrem' leren puppy's normaal gesproken in het nest, van hun moeder en nestgenootjes.

Ik weet niet hoe je dat op zo'n jonge leeftijd moet nabootsen.

Misschien heeft iemand ervaring hiermee en heeft een tip voor je!

Maar heel veel succes met je kleine hondje, fijn dat ze het gered heeft hp-smile

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Wat een kleintje....bijten doen alle pups, je zou je vingers met wat vlees uit een blikje voor pups in kunnen smeren ze sabbelt dan aan je vingers, en zodra ze gaat bijten, herhaal je steeds, zachtjes, sabbelen mag bijten niet.....op je vingers het lekkers, je kan gerust al een zacht botje aan je kleintje geven, en steeds weer aanbieden als ze in je wilt bijten...pups en ook jonge honden hebben alleen hun bek, en wij als baasjes moeten aanleren dat dat zachtjes gebeurd....leren al een halsbandje en lijn om doen, kleine stukjes rond het huis lopen...of een tuigje aanschaffen wat je prettig vind.....9 weekjes, de wandelingentjes kan je gerust uitbreiden wel bij uitlaatveldjes wegblijven ....en welkom hier op het forum.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

heet je pup AUBIN ? Wat een mooie naam...jij heet Aubin, hahaha...je hond heet Dina..embarassed  laughing

honden page profiel Nicole, Odin & TexNicole, Odin & Texgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Nicole, Odin & Tex

De pups leren dit van elkaar in het nest. Als een broertje/zusje te hard bijt krijgen ze een piep, en weten ze dat ze te ver gaat.

 

Desalniettemin hebben ook pups die met 8 weken naar hun nieuwe huis gaan, het bijten nog niet helemaal onder controle. Ze weten misschien hoe hard ze mogen bijten, het is nog steeds zo dat ze overal hun tanden inzetten. Ik probeer dit gedrag zoveel mogelijk te negeren waar mogelijk, en anders haal ik mijn pup uit de situatie. (Of mezelf, als ik het doelwit ben)

Ik zou het ook zo bij deze pup aanpakken, maar ik heb geen ervaring met pups die alleen zijn opgegroeid. Mijn beide honden hadden broertjes/zusjes en een aanwezige moeder. 

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Ach gossie wat een kleintje hp-heart wat ik bij mijn hond heb gedaan om de bijtrem aan te leren: als ze beet héél hoog piepen. Net als de pups in het nest zouden doen. Eerst alleen als het écht pijn deed, daarna steeds vaker bij zachter bijten tot het moment dat het een 'hapje zonder tanden in mijn hand' werd. Gewoon enorm kleinzerig doen, dan leert ze het wel af hp-smile

 

Succes met je lieve pupje verder!

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 2 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Hoi, idd alle pups bijten. Het is spelen of een uiting van liefde als ze knabbelen. Bij spel? Stop je met spelen of bewegen. Hoe minder intressant het wordt des de beter. Speeltje moet het leukste zijn en daar vind interactie plaats.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Normaal leren ze de bijtrem in t nest aan. Hier zul je dus extra aandacht aan moeten besteden.

 

Om je pup een bijtrem aan te leren kun je de volgende stappen doorlopen:

 1. Maak een indeling van de hardheid van het bijten van je puppy dan kun je beginnen met afleren.
  4 = heel hard, je huid gaat kapot en er komt bloed bij kijken,
  3 = hard waarbij je huid indeukt, maar wel heel blijft,
  2 = stevige druk,
  1 = bijna geen druk met tanden op je huid.
 2. Je reactie op bijten is altijd hetzelfde ongeacht waar je bent in het proces.
 3. Zorg ervoor dat je overal speelgoed hebt liggen, waar je makkelijk bij kunt. Het speelgoed mag niet te klein zijn. Je moet samen met je pup makkelijk het speelgoed vast kunnen hebben zonder dat het puppymondje je hand aanraakt. Een pluche beest is een betere optie dan een bal.
 4. De eerste vijf dagen ga je alleen maar reageren op beten die in categorie 4 ingedeeld kunnen worden. Je zegt op normale toon  ‘AU’, staat op en loopt weg bij je pup. Geen gesprekken voeren, niet vastpakken, geen gepiep, maar gewoon weglopen.
 5. In die eerste vijf dagen zul je ook vaak beten van kracht 3 of 2 ervaren. In deze gevallen ruil je je huid om voor het speeltje.
 6. Na die eerste vijf dagen ga je merken dat je minder kracht 4 beten zult voelen. Dan ga je op kracht 3 beten hetzelfde reageren als kracht 4: je zegt ‘AU’ en loopt weg. Wanneer je geneigd bent harder te roepen of te gaan piepen bij het zeggen van ‘AU’, loop dan gewoon weg zonder iets te zeggen.
 7. Na tien dagen merk je dat ook de kracht 3 beten verminderd zullen zijn net als die van categorie 4. Nu is het de tijd om ook op de kracht 2 beten op dezelfde manier te reageren. Na twee tot drie weken zul je merken dat je pup voornamelijk zonder druk je handen, armen of voeten zal vastpakken (kracht 1) en nog maar heel sporadisch harder.
 8. Blijf dit recept volhouden tot je pup alleen nog maar zachtjes bijt: je hebt effectief een goede bijtrem aangeleerd.

Blijf consequent

Door de duidelijke consequentie van bij je pup weglopen aan te hard bijten te koppelen, leer je je pup een bijtrem aan. Houd de speeltjes bij de hand wanneer de pup al zachter bijt, dan kun je ruilen of samen even spelen zonder het harde bijten. De bijtrem is belangrijk zodat je pup leert hoe hard hij in jou of andere mensen mag bijten. Dat klinkt een beetje raar, maar het is wel een belangrijke les. Je kunt de grens van hard bijten steeds iets lager leggen, ofwel je kunt langzaam je pup leren steeds zachter te bijten. Op die manier leert je pup heel precies zijn mond en tanden te gebruiken en leert hij ook dat hij in mensen niet hard kan bijten. Tegen de tijd dat je pup zijn tanden heeft gewisseld zal hij alleen nog maar zachtjes je handen of armen vastpakken.

 

 

 

Bron www.doggo.nl

 

honden page profiel aubinaubin

honden foto van aubin

" heet je pup AUBIN ? Wat een mooie naam...jij heet Aubin, hahaha...je hond heet Dina..   "

ha  ja; idd, mijn pup is een teefje met de naam  Dina en de reden hiervoor is omdat mijn vorige hond (rue boxer); die pas overleden is, de naam Dino had. Zo blijft er voor mij een link tussen vroeger en nu. 

 

honden page profiel aubinaubin

honden foto van aubin

" Normaal leren ze de bijtrem in t nest aan. Hier zul je dus extra aandacht aan moeten besteden.
 
Om je pup een bijtrem aan te leren kun je de volgende stappen doorlopen:
Maak een indeling van de hardheid van het bijten van je puppy dan kun je beginnen met afleren.4 = heel hard, je huid gaat kapot en er komt bloed bij kijken,3 = hard waarbij je huid indeukt, maar wel heel blijft,2 = stevige druk,1 = bijna geen druk met tanden op je huid.
Je reactie op bijten is altijd hetzelfde ongeacht waar je bent in het proces.
Zorg ervoor dat je overal speelgoed hebt liggen, waar je makkelijk bij kunt. Het speelgoed mag niet te klein zijn. Je moet samen met je pup makkelijk het speelgoed vast kunnen hebben zonder dat het puppymondje je hand aanraakt. Een pluche beest is een betere optie dan een bal.
De eerste vijf dagen ga je alleen maar reageren op beten die in categorie 4 ingedeeld kunnen worden. Je zegt op normale toon  ‘AU’, staat op en loopt weg bij je pup. Geen gesprekken voeren, niet vastpakken, geen gepiep, maar gewoon weglopen.
In die eerste vijf dagen zul je ook vaak beten van kracht 3 of 2 ervaren. In deze gevallen ruil je je huid om voor het speeltje.
Na die eerste vijf dagen ga je merken dat je minder kracht 4 beten zult voelen. Dan ga je op kracht 3 beten hetzelfde reageren als kracht 4: je zegt ‘AU’ en loopt weg. Wanneer je geneigd bent harder te roepen of te gaan piepen bij het zeggen van ‘AU’, loop dan gewoon weg zonder iets te zeggen.
Na tien dagen merk je dat ook de kracht 3 beten verminderd zullen zijn net als die van categorie 4. Nu is het de tijd om ook op de kracht 2 beten op dezelfde manier te reageren. Na twee tot drie weken zul je merken dat je pup voornamelijk zonder druk je handen, armen of voeten zal vastpakken (kracht 1) en nog maar heel sporadisch harder.
Blijf dit recept volhouden tot je pup alleen nog maar zachtjes bijt: je hebt effectief een goede bijtrem aangeleerd.
Blijf consequent
Door de duidelijke consequentie van bij je pup weglopen aan te hard bijten te koppelen, leer je je pup een bijtrem aan. Houd de speeltjes bij de hand wanneer de pup al zachter bijt, dan kun je ruilen of samen even spelen zonder het harde bijten. De bijtrem is belangrijk zodat je pup leert hoe hard hij in jou of andere mensen mag bijten. Dat klinkt een beetje raar, maar het is wel een belangrijke les. Je kunt de grens van hard bijten steeds iets lager leggen, ofwel je kunt langzaam je pup leren steeds zachter te bijten. Op die manier leert je pup heel precies zijn mond en tanden te gebruiken en leert hij ook dat hij in mensen niet hard kan bijten. Tegen de tijd dat je pup zijn tanden heeft gewisseld zal hij alleen nog maar zachtjes je handen of armen vastpakken.
 
 
 
Bron www.doggo.nl
  "

Bedankt Kees voor deze duidelijke uitleg en raadgevingen. Dit zal ik zeker toepassen !

honden page profiel aubinaubin

honden foto van aubin

" Wat een kleintje....bijten doen alle pups, je zou je vingers met wat vlees uit een blikje voor pups in kunnen smeren ze sabbelt dan aan je vingers, en zodra ze gaat bijten, herhaal je steeds, zachtjes, sabbelen mag bijten niet.....op je vingers het lekkers, je kan gerust al een zacht botje aan je kleintje geven, en steeds weer aanbieden als ze in je wilt bijten...pups en ook jonge honden hebben alleen hun bek, en wij als baasjes moeten aanleren dat dat zachtjes gebeurd....leren al een halsbandje en lijn om doen, kleine stukjes rond het huis lopen...of een tuigje aanschaffen wat je prettig vind.....9 weekjes, de wandelingentjes kan je gerust uitbreiden wel bij uitlaatveldjes wegblijven ....en welkom hier op het forum. "

Bedankt Willemijn voor de duidelijke uitleg, iets waar ik zeker zal op letten. 

honden page profiel aubinaubin

honden foto van aubin

" De pups leren dit van elkaar in het nest. Als een broertje/zusje te hard bijt krijgen ze een piep, en weten ze dat ze te ver gaat.
 
Desalniettemin hebben ook pups die met 8 weken naar hun nieuwe huis gaan, het bijten nog niet helemaal onder controle. Ze weten misschien hoe hard ze mogen bijten, het is nog steeds zo dat ze overal hun tanden inzetten. Ik probeer dit gedrag zoveel mogelijk te negeren waar mogelijk, en anders haal ik mijn pup uit de situatie. (Of mezelf, als ik het doelwit ben)
Ik zou het ook zo bij deze pup aanpakken, maar ik heb geen ervaring met pups die alleen zijn opgegroeid. Mijn beide honden hadden broertjes/zusjes en een aanwezige moeder.  "

Bedankt Nicole voor je reactie, het is idd een aparte taak om dergelijke pup alles aan te leren, maar we komen er wel, met liefde en aandacht kan een mens veel bereiken hé? 

honden page profiel aubinaubin

honden foto van aubin

Ik heb hier veel interessante reacties en raadgevingen ontvangen ivm mijn bijtgrage jonge pup. hartelijk dank dan ook voor jullie medewerking.hp-thumbsup

honden page profiel aubinaubin

honden foto van aubin

" Hoi, idd alle pups bijten. Het is spelen of een uiting van liefde als ze knabbelen. Bij spel? Stop je met spelen of bewegen. Hoe minder intressant het wordt des de beter. Speeltje moet het leukste zijn en daar vind interactie plaats. "

Bedankt Anouk voor uw reactie. Mijn pup heeft nu een aantal speeltjes en dat is idd een goede afleiding voor haar. Het zal wel in orde komen hoor. 

honden page profiel KeesKees 2 doggies

honden foto van Kees

" Bedankt Kees voor deze duidelijke uitleg en raadgevingen. Dit zal ik zeker toepassen ! "

Ik liet me vaak ook expres bijten met een speeltje, deed t te zeer dan stopte ik t spel.

Uit de hand laten eten is wel een goede manier om je pup te leren zacht dingen aan te nemen.

honden page profiel aubinaubin

honden foto van aubin

" Ik liet me vaak ook expres bijten met een speeltje, deed t te zeer dan stopte ik t spel.
Uit de hand laten eten is wel een goede manier om je pup te leren zacht dingen aan te nemen. "

Dina is precies vandaag 7 weken oud en kreeg van de dierenarts zijn tweede ontworming, volgende week dan de eerste vaccinatie, chip plaatsen,etc..

intussen eet het al onafhankelijk de korrels uit het voederbakje en drinkt het nu zelfstandig ook de poedermelk voor puppys. er zit dus vooruitgang in. Ik heb nu ook je raad gevolgd en zachte kleine brokjes voor puppy's gekocht en geef deze uit de hand, zoals je zegt, als beloning bij goed gedrag. 

Maar ik moet goed opletten met dit gedrag want het heeft nu de neiging om in alles en nog wat te bijten/knabbelen. Alles moet ik weg camoufleren, één draadje had ik niet op gelet en lap ... doorgeknauwd. En, ironie, het was deze van mijn tv , resultaat : geen beeld !,  gelukkig had ik een reserve in huis liggen. 

546401.jpg

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 2 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Wat een droppie en zeker de bijnaam “k’nijn” al? Waarom koop je geen kabel gootjes? Zo werk je alle bedrading weg en is het veiliger voor je hond. Super makkelijk te bevestigen gezien dat tegenwoordig allemaal vastgeplakt kan worden ipv boren.

honden page profiel aubinaubin

honden foto van aubin

" Wat een droppie en zeker de bijnaam “k’nijn” al? Waarom koop je geen kabel gootjes? Zo werk je alle bedrading weg en is het veiliger voor je hond. Super makkelijk te bevestigen gezien dat tegenwoordig allemaal vastgeplakt kan worden ipv boren. "

idd, kabelgootjes zijn een goed idee, heb er dan ook besteld maar het is nogal een complex gewirwar van draden hier in huis, nm voor de pc, boxen, klavier, printer, vinyl speler, mixtafel, tv, modem etc.. ik ben nm radio producer en alles heeft te maken met de pc/radio producing op internet.

Bijnaam konijntje had ik nog niet aan gedacht, wel grappig hoor ! 

 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" idd, kabelgootjes zijn een goed idee, heb er dan ook besteld maar het is nogal een complex gewirwar van draden hier in huis, nm voor de pc, boxen, klavier, printer, vinyl speler, mixtafel, tv, modem etc.. ik ben nm radio producer en alles heeft te maken met de pc/radio producing op internet.
Bijnaam konijntje had ik nog niet aan gedacht, wel grappig hoor ! 
  "

Owh ja dat ken ik hihi, heb zelf ook wat instrumenten en mix materiaal staan. Voor het draaigebeuren heb een secretaris kast gekocht zodat de draaitjes aan de achterzijde zijn weg gewerkt.  Maar idd welke wireless age? Haha 

honden page profiel ShuvraShuvra

Wat ontzettend schattig!

https://shrinke.me/0ZcOUq

Volgende forumvraag: Hondenschool in Rotterdam
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^