Tweede pup/hond introduceren andere hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Manon TimmermanManon Timmerman

Hoi allemaal

wij halen volgende week woensdag onze nieuwe pup op. Het is een kruising, mama is kooiker x markies en papa kooiker.
Wij hebben al een hondje Jayda ze is 7 jaar oud.

Ze is het Makkelijkste en liefste hondje ooit. Doet geen vlieg kwaad. Ook vanaf pup nooit Snachts uit bed gehoeven vrijwel direct zindelijk.  
Ze is niet mega speels met andere hondjes.  Het enige echte maatje wat ze had (Jack Russel van mijn opa en oma) is voor een aantal weken terug overleden helaas. Echter heeft ze hier van weinig meegekregen omdat ze zelf een nest pups had in deze periode en niet bij m’n opa en oma kwam. Tot dat wij weer met haar daar kwamen en ze begon te trillen haar brok niet meer wilde. Een totaal ander hondje hadden we. We willen haar graag weer een maatje geven. Zoals ik al schreef is ze niet heel speels. Wanneer er andere hondjes komen snuffelt ze even, en met bepaalde bekende hondjes speelt ze heel soms even. Wij hebben ons al heel goed ingelezen maar zijn toch echt benieuwd naar ervaringen van anderen. Zijn er meer die dit hebben meegemaakt. Hoe pak je dit het beste aan? Ook qua kennis maken.

Wij hebben voor de pup een eigen bench en mandje. De laatste keer puppybezoek hebben we een geur doekje meegenomen en in het mandje gelegd. Hier heeft ze even aan gesnuffeld maar verder komt ze er niet bij in de buurt. 

We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen en tips bij het introduceren van een tweede hondje en sowieso tips bij twee hondjes . 

groetjes Manon en een poot van Jayda & Yuna ???? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Kennismaken op neutraal terrein, buiten de tuin.....samen aan de lijn een stukje wandelen...thuis komen, allebei iets lekkers geven en kijk hoe het gaat, wanneer de jonge hond de ouder te veel belaagd grijp je in en scheid je ze....zeker als de kleine doorgaat en de oudere het niet wil....kan zeker zo zijn dat de oudere hond niets van de kleine wil weten....met een paar dagen kan het zeker veranderen, laat ze niet samen alleen...de nieuwkomer kijkt en overwint, maar de oudere kijkt ook, wat moet die, hahaha...maar heus als het goed begeleid zullen ze grote vrienden worden hoor...samen wandelen maar, doe ook aparte dingen met ze, zodat ze allebeide alleen aandacht van je krijgen....snachts laat je ze ook njet samen zijn...ieder voorlopig in een aparte ruimte

Volgende forumvraag: pup periode, wie ook?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^