De hondjes die je blijven verbazen ..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

546256.jpg

Zoals ik hier vaker benoemd heb, ben ik Fanu aan het opleiden tot jachthond. In de geschiedenis van de Dalmatiër zijn sommige wel gebruikt als jachthond, maar ze staan er niet erg bekend om. Toch liet Fanu, net als zijn moeder, al vroeg potentie zien om een heerlijke jachthond te worden. Zo bracht hij alle speeltjes (en mijn spullen) continu naar zijn eigen mand toen hij 9 weken oud was. 

 

Toen hij een week of 12 was, ben ik voor het eerst ergens gaan trainen voor jachthonden. En vandaag, nu hij bijna 7 maanden oud is, hebben we voor het eerst een apport onder schot gedaan. Dit apport deden we met een kraai, samen met de vos is dit het moeilijkste dier om te apporteren omdat honden de smaak als vies ervaren. Nu hij de kraai betrouwbaar apporteert, kunnen we er eigenlijk wel vanuit gaan dat elk gevogelte goed moet gaan. 

Hier onder twee filmpjes. Eentje van het apport en eentje van het conditioneren van het schot. 

https://youtube.com/shorts/wEUHOH_ZGbQ?feature=share

https://youtube.com/shorts/pItZtgAu4jk?feature=share

Ik ben dus enorm trots op m’n Dalmaretriever haha.

Zijn er meer verhalen hier van hondjes die je maar bleven verbazen? hp-heart

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Ooh wat goed zeg! Prachtig ook om de filmpjes te zien.

 

Ja haha hier een Maltezer die behendigheid met veel plezier gedaan heeft en dan ook (met een klein beetje hulp) ook nog over de schutting liep. Het was te steil omhoog, dus altijd aan het tuigje iets mee helpen om omhoog te komen, maar ze deed het maar wel mooi dat kleine dametje.

Vrijwel alle hindernissen zonder problemen, alleen de breedtesprong was te breed, zover kon ze niet springen hihi.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Britt, wat heerlijk de filmpjes en wat goed van je puber....daar mag je zeker trots op zijn, schot vrij, top.hp-thumbsup

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 Britt heb toch een vraagje van je....hier heeft Ogin veel van Bams geleerd, bijvoorbeeld, het aporteren van Dummy,s in het water...is er iets wat Fanu van Maui heeft overgenomen ? Het onverstoorbare van de leonberger ? 

honden page profiel StaffordStafford

Wat ontzettend knap en wat luistert hij al flink voor zo een jonge hond. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^