Pup 15 weken kan niet alleen zijn

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Ik heb een cockapoo van bijna 15 weken. Volgens de Hondentrainer heeft zij een over affectie voor mij ontwikkeld. Ze kan niet zonder me. Super lief dat ik haar ‘mama’ ben maar ook onhandig.  Ik heb haar vanaf 10 weken ( fokker) en de eerste 4 weken heb ik 100% vrijgenomen van mijn werk. Maar ik ga weer twee dagen naar kantoor vanaf aankomende week om te oefenen met haar. Ik oefen nu met even de kamer uit, vuilnis weggooien tot douchen en toilet met de deur dicht sinds zij 12 weken is. Ze wordt helemaal hyper en blijft ook huilen en hysterisch blaffen, vaak poept ze dan ook van de stress. Ook de spontane plasjes vinden hier ook plaats. Ze poept ook in de bench wanneer ik oefen met weggaan. :( En ze heeft dan ook geen oog voor een kong. Wel slaapt ze in de bench s nachts tussen 23.00 en 05.00 uur.  Dan is zij inmiddels rustig sinds 2 weken. De bench staat in de slaapkamer. Ze is nog niet zindelijk, maar plast en poept ook al buiten ( vanaf 12 weken ivm de enting) de puppy-pad wordt ook nog gebruikt. Ze gaat om de 2 a 3 naar buiten toe. 

Wanneer ik weer ga werken dan gaat zij 2 dagen naar vrienden toe en die heeft ze al meerdere keren gezien, echter tijdens de proefochtend bleef ze een uur lang huilen en blaffen bij de deur. Ook even alleen zijn met mijn zoon accepteert ze nog niet. Dan blijft ze ook blaffen, huilen en poepen van de stress. 

Ik vind het voor haar zo sneu. Ze groeit op een leuke plek met mensen om haar heen en aandacht. Ook wanneer ik naar kantoor ga ( officieel vanaf half aug pas!) dan is zij of bij vrienden of eens een keer een ochtend alleen. Maar het zal geen hondje worden wat dagen alleen is, ik heb het geluk dat ik grotendeels vanuit huis werk en veel mensen om mij heen heb en een cockapoo kan niet lang alleen zijn.  Maar ik hoop wel uiteindelijk eens uit eten te kunnen of te kunnen winkelen en dat ze 3 uurtjes wel alleen kan zijn. Zonder dat haar welzijn onder druk staat. Klachten buren nog daargelaten…. Ik maak opnames van wanneer ik even oefen. Maar het is sneu om te zien. Volgens de Hondentrainer is het protest. Hondentrainer zegt: doorgaan met wat je doet en negeren van de hond. Ik vraag het mij af of het leed al is geschiet ( verlatingsangst) 

honden page profiel CarolineCaroline

honden foto van Caroline

Ik denk eigenlijk dat je te snel wil gaan. Pup is  nog maar 15 weken. Toen Shep nog een pup was bleef zij in het begin altijd in de bench als ze alleen was maar ik heb het heel langzaam opgebouwd. Ik had een schema wat ik bij hield en begon met 3 minuten alleen laten. Ik deed dan alsof ik weg ging zodat ik kon horen of ze stil was. En dat was ook huilen en regelmatig poepen en plassen in de bench. Ik had wel het voordeel dat ik destijds geen werk had, daarom kon ik het zo langzaam opbouwen met steeds maar een paar minuutjes erbij. In het schema schreef ik hoe lang ik haar alleen had gelaten en hoe ze zich gedragen had. Op een gegeven moment kon ik daar vooruitgang in zien.  Als volwassen hond kan zij hele dagen alleen zijn.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Hi Caroline,

Fijn dat dat goed is gegaan en jij ook de tijd had. Ik heb voorlopig de zomervakantie nog om tot medio augustus te blijven oefenen. En dat zij straks ook eens zonder issues alleen kan zijn. Dan is ze 5 maanden oud. Ze kan nu met een gevulde kong ( ik achter de deur of op de gang) 2 minuten alleen zijn. In de bench zonder eten kan ik geen stap achteruit zetten…. 

Ik vind het ook lastig nu met mijn zoon van 10 jaar die ik nog zo in de ochtend achter zijn broek moet aanzitten ( aankleden, eten, tandenpoetsen, klaarmaken) ik ben mijn tijd in de ochtend aan het verdelen tussen twee aan het opvoeden dat ik zelf mijn haar vergeet te kammen en er slonzig bijloop. Prima. Beetje overprikkelde start van de dag ???? ik laat haar tijdens het douchen ( Max 5 min) in de bench en dan piept ze. Vanuit de badkamer praat ik wel tegen haar. 

 

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

Je pupje heeft duidelijk meer tijd nodig. Ze zal zelf naarmate de tijd vordert wat meer afstand van je gaan nemen waardoor piepen, plassen en poepen ook over gaan. Immers zal ze dat waarschijnlijk van de stress doen.

 

Hier ook een gevoelige dame welke in de puppentijd prima even alleen kon blijven maar een fase tegemoet ging waarbij het alleen zijn ff stagneerde...ik heb mij hierop aangepast en nu heeft ze de drang niet meer om te slopen of mij telkens overal na te lopen.

 

Zelfs als ik buiten even iets ging weg gooien, moest zij erbij zijn. Nu.blijft ze netjes wachten. Ging ik naar het toilet moest ze mee. Hier zelf nooit in mee gegaan noch gestimuleerd maar ze had de drang wel en vond het met momenten echt moeilijk. 

 

Door op te bouwen en vooral niet te pushen en haar grenzen over te gaan, is het nu zo goed als weg. Ze gaat liggen als ik naar het toilet ga en kan makkelijk een paar uur alleen blijven.

 

Dit heeft alleen veel tijd gekost en die tijd hebben sommige pupjes wél nodig.

honden foto van Vera met Diesel+, Fenna en Noa


Volgens de Hondentrainer is het protest. Hondentrainer zegt: doorgaan met wat je doet en negeren van de hond. "

Wat een ouderwets advies van de hondentrainer, ik zou snel een andere zoeken!

honden page profiel Jara_26Jara_26

Ondanks dat het een ouder topic is; ik ben benieuwd hoe het nu gaat Chantal? Ik loop tegen hetzelfde probleem aan.

Volgende forumvraag: Wacht met poepen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^