Hondenstoel auto (middelgrotehond)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Luna Luna

Hallo allemaal,

Ik zou graag een hondenstoeltje hebben om vooraan in de auto te zetten zodat Stella met mij mee kan.

Maar Stella is een middelgrote kruising (grote ongeveer shiba, beagle,...)

Weet iemand een leuke autostoel voor honden die ideaal zou zijn voor een middelgrote hond?

 

Dankuwel!!

 

Groetjes,

 

Luna en Stella

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Sommigen landen is het verboden een hond op de voorstoel mee te nemen, achter een zitje kan je beter doen...of een tuig om en aan de gordels achterin bevestigen.     Voorin altijd oppassen voor de airbag... De kracht waarmee deze zich ontvouwt kan dodelijk zijn voor je hond.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" Sommigen landen is het verboden een hond op de voorstoel mee te nemen, achter een zitje kan je beter doen...of een tuig om en aan de gordels achterin bevestigen.     Voorin altijd oppassen voor de airbag... De kracht waarmee deze zich ontvouwt kan dodelijk zijn voor je hond. "

Precies dit dus. 

Ik heb kennels achter in mijn auto voor de honden mede omdat bij een ongeluk deze is veruit de meeste gevallen nog helemaal heel zijn ook als de auto in puin ligt. Dat vin ik toch een veiliger gevoel.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

https://www.bol.com/nl/nl/l/autostoelen-voor-honden/44387/ hier staan er veel. Houd er rekening mee dat ook wij een gordel moeten dragen. Puur omdat je anders als een ragdoll de hele auto doorgaat. Tuigje en hondengordel zijn ook nodig daarbij. Ik ga misschien tegen de stream in maar heb liever dat mijn hond tegen een airbag klapt dan de achterkant van autostoel of eronder.

honden page profiel Paul (Eefke)Paul (Eefke)

honden foto van Paul (Eefke)

Waarom een hondenstoel? Als de hond niet vast zit in de stoel met een tuigje vliegt ze bij een aanrijding door de hele auto. Ik wil dan geen hond van vijfentwintig kilo met de rijsnelheid in mijn nek krijgen. Hier zit de hond op de achterbank in een tuigje wat met een korte band vastgeklikt zit in de sluiting van de veiligheidsgordel. Op de achterbank ligt natuurlijk wel een waterdicht kleed. Wat je vaak ziet is dat de hond achter de achterbank moet. Dat gedeelte van de auto maakt wel deel uit van de kreukelzone. Bij een aanrijding van achteren is het voor de hond dan einde verhaal.

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

https://www.lelianne.com/dog-car-seat

 

Wij hebben deze, daar moet een hond ter grootte van een beagle wel in passen. Je moet de hond trouwens uiteraard wel vast maken met bijgeleverde riempjes. Het is niet zo dat de hond er los in zit en door de auto kan klauteren.

honden page profiel Luna Luna

Bedankt voor de reacties.

Ondertussen heb ik 1 gekocht, mijn hond zit er in en natuurlijk met een riempje er bij, ik ga echt mijn hond niet los in de auto zetten.

Groetjes!

Volgende forumvraag: Op stap in de bergen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^