uitbreken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel amber leymanamber leyman

hallo allemaal 

wij hebben een stafford een meisje van +- 5jaar. Vroeger sliep ze in de gang en stonden er boven aan de trap en tussen de gang en de living een babyhekje die tussen de muren gespannen zat maar na een paar maanden had ze geleerd hoe ze erover kon springen of ze omver kon duwen. Toen hebben we haar slaapplek in ons washok(vrij groot voor een washok) gemaakt,maar klauwt ze de deurposten kapot dit is ook geen optie dus hebben we een bench aangeschaft. Nu kan ze dus ook uit de bench ontsnappen en weet ik geen raad meer wat nog te doen. Dit allemaal in 1jaar tijd.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik zou een tijdje bij haar gaan slapen, of haar mee op de slaapkamer nemen, en kijken hoe het dan gaat, misschien kan ze niet alleen zijn. 

honden page profiel Nicole, Odin & TexNicole, Odin & Texgoedgekeurde fokker

honden foto van Nicole, Odin & Tex

Hoi Amber,

 

Ik raad aan om naar de oorzaak te gaan kijken van dit gedrag. Heeft je hond misschien verlatingsangst? Of is hij misschien gefrustreerd omdat hij niet zo veel te doen heeft op een dag? Hoe ziet jullie dag eruit? Staffords hebben veel energie. 

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Doet ze dit alleen als jullie weg zijn? Of ook als jullie thuis zijn? 

 

En wat doet ze als ze eenmaal is uit gebroken? Sloopt ze dan de hele boel? 

 

Wellicht is haar opsluiten niet meer nodig en kun je haar wat meer vrijheid gaan geven. Ze geeft duidelijk aan het niet prettig te vinden opgesloten te zitten. 

 

Zeker met het warmere weer dat gaat komen is het fijn voor een hond dat ze zich regelmatig kunnen verplaatsen. Een bench kan simpelweg gewoon te warm zijn voor haar. 

honden page profiel BlondieBlondie

Misschien denk ik te simpel. Maar een traphek kopen wat je steviger kunt bevestigen? Er zijn er ook die je in de muur kunt schroeven.

Wij hebben ook een traphekje, die staat iets hoger aan het begin van de trap net boven de tweede tree. Omdat onze hond ook wat groter is en er met gemak overheen kon.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Waarom moet ze opgesloten worden?  Laat haar eens los en laat haar zelf een comfortabele slaapplek zoeken.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Heb je haar van het begin af al? Want het kan idd zijn dat ze verlatingsangst heeft gekregen door het vele thuis zijn met ze alle tijdens de lockdown. Dan ineens weer een paar uur alleen, kan paniek hebben veroorzaakt waardoor ze heel dicht bij jullie wil zijn. Als dat zo is? Is het beste om helemaal overnieuw te beginnen met alleen zijn trainen. Zoals je hebt gedaan toen ze puppy was.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^