Wanhoop nabij

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarenMaren

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Je legt zoveel druk op de pup, dat je er zelf overspannen van wordt. Ik denk dat je het veel té goed wil doen waardoor er mega veel stress ontstaat. Jij gaat er van huilen en staat onder hoogspanning, en vervolgens de pup ook. 

Probeer te ontspannen. Ga es lekker samen picknicken in het bos, of aan de waterkant. Verplicht de puppy niet te veel, maar stel je open: kijk naar wat haar boeit en creëer zo momentjes die je samen kan delen. Bijvoorbeeld: holletjes uitgraven, speuren tussen de struiken, even gek springen in het zompige mos,...

Het is een piepjong diertje dat al zoveel moest verwerken op korte tijd: weg uit het vertrouwde nest, bij een nieuwe mens, nieuwe omgeving. Natuurlijk is ze dan wat hyper, of baldadig, of opgewonden. Spanning moet er namelijk toch ook uit kunnen? Dus laat ze maar wat ventileren. En probeer hetzelfde te doen: de spanning uit je geest & lijf te laten. 

 

Er is later nog genoeg tijd om wat regels en normen aan te leren. Voorlopig is het voldoende dat er een connectie tussen jullie kan groeien, dat je elkaar de tijd en ruimte geeft om elkaar beter te leren kennen, vertrouwen. 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik denk dat je wel wat meer buiten kunt doen. 3 x 10 minuten lijkt me best weinig. Ze kan overprikkeld zijn, maar het kan ook verveling zijn.

 

Verder zou ik de bench nooit verplicht doen, ze moet er eerst zelf in willen, dat moet opgebouwd worden.

 

Misschien kun je oppas zoeken zodat je zelf even rust hebt af en toe? 

honden page profiel SimoneSimone 3 doggies

ten eerste, je bent niet de enige die af en toe met de handen in het haar zat:)

Ik heb ook een jonge hond en het was echt niet altijd makkelijk, zeker omdat je alles altijd zo goed mogelijk wilt doen. Een paar dingen die mij hebben geholpen:

Af en toe gooide ik een paar brokjes in de bench, als ze er dan langs liep rook ze dit en zo kreeg ze een positief beeld bij de bench. Daarnaast gaf ik haar niet per se verplichte bench rust maar deed ik als ik wist dat ze echt moe was haar in de bijkeuken met een glazen deur waardoor ik haar in de gaten hield. Hierdoor kreeg ze geen hekel aan de bench, maar werd ze wel rustiger en ging ze uiteindelijk zelf slapen. Misschien is het dan ook een idee om een puppyren neer te zetten waar je pup een ruimte voor zichzelf heeft maar toch niet helemaal opgesloten is. Ook wisselde ik haar speelgoed af. Soms legde ik iets een week weg, waardoor het daarna opeens weer heeel interessant was.

Daarnaast kan je misschien wel iets langer naar buiten? niet veel langer wandelen maar gewoon ontdekken, andere geuren en indrukken verwerken... Mijn pup werd dolblij van lekker losrennen (kan ook aan lange lijn) door hoog gras, in bosjes snuffelen, aan de waterkant kijken, naar eenden staren, etc.

Ook kun je andere manieren om je pup mentaal een beetje uit te dagen, waardoor ie ook wat meer rust zal zoeken en vermoeider zal worden. Misschien beginnen met heel laagdrempelige commando's, dingen verstoppen of zo.  Strooi de brokjes eens in het gras, geef haar wat kauwmateriaal (voor pups!), etc.

Als ik terugkijk vind ik het soms jammer hoe weinig ik meer weet van de puppy tijd en vind ik dat ik meer had mogen genieten. Je hebt zooon lief pupje in huis dus knuffel ook lekker en geniet ervan! Ze groeien zo bizar snel!

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

waar woon je

honden page profiel Danique, Spike † & JakeDanique, Spike † & Jake

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Ik wil alleen maar zeggen; alles komt goed. Mijn pup is morgen 7 maanden en ook ik was echt in paniek!! Herken mij zeker in je verhaal!! Maar het komt goed. Het is nu pittig maar uiteindelijk gaan ze doorslapen, worden ze steeds iets zindelijker etc. Dan wordt het steeds iets makkelijker. Ik wilde het ook helemaal perfect doen. Probeer te genieten. Ik weet als geen ander dat dat lastig is. Durf ook om hulp te vragen. Of iemand even wilt oppassen zodat jij lekker gewoon even kan gaan slapen bijvoorbeeld. Ik hield me trouwens niet aan die regels met hoeveel je mag wandelen. Ik keek gewoon naar jake en hoeveel energie hij had. Tuurlijk moet je het niet te gek maken maar je kan best dingen ondernemen.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

3x per dag 10min buiten???

Ik zou daar 3x per dag 10min plus 1x een uur minmaal van maken.

Dan zal je al een heel erg groot verschil zien.

Ik heb ivm mn werk minimaal 7 pups per jaar allemaal werk rassen jachthonden en herders en ik zou ook echt gek worden als ze zo weinig aan uitdaging zouden krijgen op een dag.

Hier ga ik een keer per week een halve dag met pup op visite of naar de winkels of tuincentrum en dan gerust 2/3 uur de rest van de week loop ik samen met mijn andere honden minimaal een uur los waar ik na een 15 min lopen op het weiland, bos of strand ga zitten en dan kan de pup zelf kijken wat ie wil. Rennen en spelen, op onderzoek gaan of liggen en kijken naar de andere honden.

Daarnaast train ik ook met de pups 2x 5 min zoeken, speuren en trucjes.

Hier liggen ze dan eenmaal thuis de rest van de dag te slapen.

Ze snappen dan ook al heel snel dat buiten spelen is en binnen rust 

En ik heb nog nooit een overprikkelde pup gehad.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Ik moet ook zeggen dat ik nooit last heb van pups met verlatingsangst en ze slapen ook goed door snachts. zindelijkheid is wel iets dat verschilt per pup.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Mijn advies is naast veel meer doen met de pup buitenhuis, zoek een ritme voor jezelf. Doe gewoon de dingen die je altijd deed. neem de pup mee of niet.

Hier heb ik meerdere volwasse honden die ook uit moeten en dan zit de pup ook even 20min alleen thuis na een lange wandeling en gewoon los in huis.

Ik merk zo vaak dat mensen met een pup zich veel te veel gaan aanpassen aan de pup. Nee de pup moet zich aanpassen aan jouw ritme en leefstijl.

Tuurlijk moet het wel eerlijk zijn, dus pas weg voor boodschappen gaan als je eerst een uur op pad ben geweest met de pup enz.

Maak het niet te moeilijk!

honden page profiel NolastormNolastorm

honden foto van Nolastorm

Hoi!

Ten eerste, heel herkenbaar, ik heb ook zo vaak met mijn handen in mijn haar gezeten toen Nola er net was (en nu nog steeds). Wij waren met zijn tweeen, dus diep respect voor jou dat je het alleen doet! 

En je doet het toch maar mooi he? De pup is vrolijk, leeft nog, eet en slaapt ook af en toe .

Misschien kun je proberen iets van structuur erin te brengen. Dat de pup weet, we gaan naar buiten, dan even iets te kauwen en dan gaan we rustig zijn, baasje op de bank/ achter de laptop en ik krijg dan geen aandacht en ga dan maar liggen. Misschien helpt dat. En de eerste weken zijn echt het zwaarst hoor, wij moesten tot 12 weken 2x per nacht eruit en tot 18 weken 1x per nacht minimaal. Dat slaaptekort is het ergste, dus probeer wanneer je dat kan overdag een uurtje te slapen als de pup er is. 

Wij hebben ook een Friese Stabij (met een beetje Wetterhoun) dus je bent welkom om een berichtje te sturen als je ergens iets over wilt weten ofzo!

honden page profiel MarenMaren

Ik woon centrum Den Haag, ook vrij weinig parken in de buurt. Dit is trouwens ook nog een pup met een verzwakte achterkant dus ze mag ook weer niet te veel doen...

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" Ik woon centrum Den Haag, ook vrij weinig parken in de buurt.

Dit is trouwens ook nog een pup met een verzwakte achterkant dus ze mag ook weer niet te veel doen... "

je kunt dan juist toch makkelijk remoer opzoeken. dus met pup door de straten lopen? 

Verzwakte achterhand? door gebrek aan spieren of HD?

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Toen ik nog in Delft woonde ging ik daar met pup op de drukste tijden op een bankje zitten voor 30 min. Dan weer een 15 min terug lopen.

honden page profiel MarenMaren

" je kunt dan juist toch makkelijk remoer opzoeken. dus met pup door de straten lopen? 
Verzwakte achterhand? door gebrek aan spieren of HD? "

Verzwakte spieren volgens dierenarts.

Ik loop ook met haar door de straten en we kijken naar de auto's en trams en kindjes die spelen. 

Ik heb besloten om morgen voor het weekend naar mijn ouders te gaan, die hebben meer ruimte, gras, en kunnen mij misschien ook helpen.

honden page profiel DanielleDanielle

" Verzwakte spieren volgens dierenarts.
Ik loop ook met haar door de straten en we kijken naar de auto's en trams en kindjes die spelen. 
Ik heb besloten om morgen voor het weekend naar mijn ouders te gaan, die hebben meer ruimte, gras, en kunnen mij misschien ook helpen. "

Is het dan niet juist goed om iets meer te gaan lopen. En dan bedoel ik niet druk met rennen/traplopen/bal gooien enzo. Maar puur rustig, rechtlijnig lopen en dan bijv 20 - 25 min. En dat x3. En dan tussendoor momenten buiten zitten waarbij je rustig op een bankje zit, pup erbij waarbij die lekker om zich heen kan kijken en nieuwe indrukken op kan doen. 

honden page profiel MarenMaren

" Hoi!
Ten eerste, heel herkenbaar, ik heb ook zo vaak met mijn handen in mijn haar gezeten toen Nola er net was (en nu nog steeds). Wij waren met zijn tweeen, dus diep respect voor jou dat je het alleen doet! 
En je doet het toch maar mooi he? De pup is vrolijk, leeft nog, eet en slaapt ook af en toe .
Misschien kun je proberen iets van structuur erin te brengen. Dat de pup weet, we gaan naar buiten, dan even iets te kauwen en dan gaan we rustig zijn, baasje op de bank/ achter de laptop en ik krijg dan geen aandacht en ga dan maar liggen. Misschien helpt dat. En de eerste weken zijn echt het zwaarst hoor, wij moesten tot 12 weken 2x per nacht eruit en tot 18 weken 1x per nacht minimaal. Dat slaaptekort is het ergste, dus probeer wanneer je dat kan overdag een uurtje te slapen als de pup er is. 
Wij hebben ook een Friese Stabij (met een beetje Wetterhoun) dus je bent welkom om een berichtje te sturen als je ergens iets over wilt weten ofzo! "

Bedankt voor je bericht! Ik probeer ook echt een schema en structuur aan te houden, en sowieso om de 2 uur naar buiten. Maar deze draak lijkt het niet op te willen geven. Ze drentelt om me heen, trekt kleedjes uit haar bench. Als we buiten zijn geweest, geef ik haar een kong, maar dat verzadigt haar ook niet. 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" Verzwakte spieren volgens dierenarts.
Ik loop ook met haar door de straten en we kijken naar de auto's en trams en kindjes die spelen. 
Ik heb besloten om morgen voor het weekend naar mijn ouders te gaan, die hebben meer ruimte, gras, en kunnen mij misschien ook helpen. "

Dan zou ik de pup sowieso meer laten lopen en helemaal niet meer opsluiten in de bench. Vooral als hij op deze leeftijd verzwakte spieren heeft is het heel belangrijk om spieren opte bouwen voordat er slijtage aan de gewrichten op treed.  Het zal vast niet in die mate aanwezig zijn maar ik hen twee jaar geleden een herder die ik zelf hen gefokt terug gehaald die veel in de bench zad en zeer weinig mee gelopen werd die met 5 maanden kromme polsen en platvoeten had naast een zere rug. terwijl geen van de andere uit dat nest daar last van hadden. 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

vergeet ook niet dat een Friese stabij een werkhond is in hard en nieren en geen hobd is die genoeg heeft aan een uurtje per dag buiten en verder op de bank hangen

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" Is het dan niet juist goed om iets meer te gaan lopen. En dan bedoel ik niet druk met rennen/traplopen/bal gooien enzo. Maar puur rustig, rechtlijnig lopen en dan bijv 20 - 25 min. En dat x3. En dan tussendoor momenten buiten zitten waarbij je rustig op een bankje zit, pup erbij waarbij die lekker om zich heen kan kijken en nieuwe indrukken op kan doen.  "

Denk in de eerste plaats aan wat jou meer rust geeft. Dan pas je de pup er bij on. niet andersom. Ga lekker op pad samen al ga je er 4 uur op uit. Wandelen ontspant en maakt je pup moe. Ga om het half uur a 15 min ergens 30 min zitten neem een broodje en koffie mee of haal die onderweg. komt echt wel goed.

honden foto van Danique, Spike † & Jake

Ik woon dichtbij. Ga eens naar het duinbos op landgoed Clingendael. Stuk bos waar ze het hele jaar los mogen, zoek een lekker bankje op. En loop een rondje. Lekker laten struinen. Wat te kluiven eenmaal thuis.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" 3x per dag 10min buiten???
Ik zou daar 3x per dag 10min plus 1x een uur minmaal van maken.
Dan zal je al een heel erg groot verschil zien.
Ik heb ivm mn werk minimaal 7 pups per jaar allemaal werk rassen jachthonden en herders en ik zou ook echt gek worden als ze zo weinig aan uitdaging zouden krijgen op een dag.
Hier ga ik een keer per week een halve dag met pup op visite of naar de winkels of tuincentrum en dan gerust 2/3 uur de rest van de week loop ik samen met mijn andere honden minimaal een uur los waar ik na een 15 min lopen op het weiland, bos of strand ga zitten en dan kan de pup zelf kijken wat ie wil. Rennen en spelen, op onderzoek gaan of liggen en kijken naar de andere honden.
Daarnaast train ik ook met de pups 2x 5 min zoeken, speuren en trucjes.
Hier liggen ze dan eenmaal thuis de rest van de dag te slapen.
Ze snappen dan ook al heel snel dat buiten spelen is en binnen rust 
En ik heb nog nooit een overprikkelde pup gehad. "

ik vind dat je erg pushed naar erg veel beweging voor een pup van 10 weken oud ja dan zijn ze moe en gaan ze out maar dat is niet gezond

beter loop je ieder poep en plasrondje een klein ommetje en doe je wat meer aan socialisatie momentjes niet makkelijk met corona maar je vind vast wel iets

stom toevallig zagen wij net een scootmobiel rijden ik heb de meneer geroepen of hij ons wilde helpen eerst dacht hij dat dat niet voor hem bedoeld kon zijn en reed door maar nadat ik nog twee keer riep stopte hij en hij vond het echt ontzettend leuk dat ik anna even wilde socialiseren met zijn scootmobiel hij zei er zelfs niets van toen ze er op klauterde en bij hem op schoot probeerde te klimmen hij vond dat alleen maar grappig hij heeft ook een paar rondjes om ons heen gereden

 

en anna weer een ervaring rijker en weer eventjes rustiger in huis

ik ga echt geen uur met haar wandelen die is maf

honden page profiel MarenMaren

Bedankt voor alle reacties! Ik ga meer met haar wandelen dan, er meer op uit. Clingendael ga ik zeker proberen! 
Auto hebben we 2x geoefend, maar morgen gaat ze dan mee de auto in naar mijn ouders (uurtje rijden). Hoop dat dat goed gaat.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik ga meer met haar wandelen dan, er meer op uit. 

Da's vast leuk! Kijk naar de pup wat die aankan of nodig heeft, hou het ontspannen. Vul je wandelingen in zoals dit voor jullie beiden het fijnst aanvoelt. Las pauzes in. Heb plezier. Geniet van het samenzijn.

Zo groeit vanzelf dat samenhorigheidsgevoel van 'wij tweeën in de wereld'. En dat geeft je vast weer wat meer veerkracht en zelfvertrouwen om ook de slechtere momenten aan te kunnen. 

Komt goed, meid! Adem in, adem uit. hp-smile

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik woon centrum Den Haag, ook vrij weinig parken in de buurt.

Dit is trouwens ook nog een pup met een verzwakte achterkant dus ze mag ook weer niet te veel doen... "

dat is jammer anders had ik wel wat samen met je willen doen want ik heb er eentje van 9 weken maar den haag is me te ver sorry

 

als het autorijden niet meteen goed lukt is het een kwestie van doorzetten want als de bestemmingen leuk zijn dan gaat dat wel over been there done that got the tshirt

 

even langs bij de dierenarts om te wegen en een koekje te bedelen

langs een weiland met dieren lopen of een kinderboerderij

op een terrasje een kopje koffie pakken met je hond naast je

kijk of er winkels zijn waar de hond welkom is zoals bv een tuincentrum of grote dierenspeciaalzaak

bezoek een manege

ga naar een station en ga op een bankje naar reizigers en treinen kijken

reis een klein stukje met het ov

kijk of je op doggydating een pup in je buurt kunt vinden van ongeveer hetzelfde formaat en leeftijd om eens een klein stukje samen op te lopen

zoek een waterkant op in je buurt en laat je pup kennis maken met water wat niet meteen zwemmen hoeft te zijn kijken is soms al genoeg voor de pup

kijk of je ergens een tram voorbij kunt zien komen en wacht die op met je pup

je ziet genoeg te bedenken en 1 zon activiteit is genoeg op een dag

o en jullie hebben natuurlijk ook het strand dat is ook leuk maar laat je hond daar maar niet lopen door het mulle zand alleen langs de waterkant anders is het te zwaar voor de gewrichten

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" ik vind dat je erg pushed naar erg veel beweging voor een pup van 10 weken oud ja dan zijn ze moe en gaan ze out maar dat is niet gezond
beter loop je ieder poep en plasrondje een klein ommetje en doe je wat meer aan socialisatie momentjes niet makkelijk met corona maar je vind vast wel iets
stom toevallig zagen wij net een scootmobiel rijden ik heb de meneer geroepen of hij ons wilde helpen eerst dacht hij dat dat niet voor hem bedoeld kon zijn en reed door maar nadat ik nog twee keer riep stopte hij en hij vond het echt ontzettend leuk dat ik anna even wilde socialiseren met zijn scootmobiel hij zei er zelfs niets van toen ze er op klauterde en bij hem op schoot probeerde te klimmen hij vond dat alleen maar grappig hij heeft ook een paar rondjes om ons heen gereden
 
en anna weer een ervaring rijker en weer eventjes rustiger in huis
ik ga echt geen uur met haar wandelen die is maf "

Dat doe ik omdat al deze problemen waar er tegenaan gelopen word wel degelijk zijn op te lossen met meer ondernemen.

 

En erg veel bewegen voor een pup van 10 weken? Dat vind jij ik vind dat zeker niet. 

al die problemen van verlatingsangst, niet doorslapen, te druk, overprikkeld enz enz heb ik in de 9 jaar dat ik 7 pup per jaar train en opvoed nooit gehad. 

Trouwens zijn al die honden in dienst bij defentie, politie of andere instantie die erg veel waarde hechten aan de gezondheid en deze honden worden dan ook onder een zware medische keuring blootgesteld en  og nooit hebben mijn pups iets gehad sterker nog ze zijn vele malen streker dan menig andere hond juist door de spieren die ze als pup hebben aangemaakt.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Dat doe ik omdat al deze problemen waar er tegenaan gelopen word wel degelijk zijn op te lossen met meer ondernemen.
 
En erg veel bewegen voor een pup van 10 weken? Dat vind jij ik vind dat zeker niet. 
al die problemen van verlatingsangst, niet doorslapen, te druk, overprikkeld enz enz heb ik in de 9 jaar dat ik 7 pup per jaar train en opvoed nooit gehad. 
Trouwens zijn al die honden in dienst bij defentie, politie of andere instantie die erg veel waarde hechten aan de gezondheid en deze honden worden dan ook onder een zware medische keuring blootgesteld en  og nooit hebben mijn pups iets gehad sterker nog ze zijn vele malen streker dan menig andere hond juist door de spieren die ze als pup hebben aangemaakt. "

dus die honden blijven niet bij jou

nuf said

honden page profiel MarenMaren

" dat is jammer anders had ik wel wat samen met je willen doen want ik heb er eentje van 9 weken maar den haag is me te ver sorry
 
als het autorijden niet meteen goed lukt is het een kwestie van doorzetten want als de bestemmingen leuk zijn dan gaat dat wel over been there done that got the tshirt
 
even langs bij de dierenarts om te wegen en een koekje te bedelen
langs een weiland met dieren lopen of een kinderboerderij
op een terrasje een kopje koffie pakken met je hond naast je
kijk of er winkels zijn waar de hond welkom is zoals bv een tuincentrum of grote dierenspeciaalzaak
bezoek een manege
ga naar een station en ga op een bankje naar reizigers en treinen kijken
reis een klein stukje met het ov
kijk of je op doggydating een pup in je buurt kunt vinden van ongeveer hetzelfde formaat en leeftijd om eens een klein stukje samen op te lopen
zoek een waterkant op in je buurt en laat je pup kennis maken met water wat niet meteen zwemmen hoeft te zijn kijken is soms al genoeg voor de pup
kijk of je ergens een tram voorbij kunt zien komen en wacht die op met je pup
je ziet genoeg te bedenken en 1 zon activiteit is genoeg op een dag
o en jullie hebben natuurlijk ook het strand dat is ook leuk maar laat je hond daar maar niet lopen door het mulle zand alleen langs de waterkant anders is het te zwaar voor de gewrichten "

Jammer, een wandelmaatje zou leuk zijn! Ga doggydating wel eens bekijken en bedankt voor alle tips! Mijn ouders wonen aan het water, dus dat is weer een hele nieuwe omgeving voor haar. 

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" dus die honden blijven niet bij jou
nuf said "

Want? en sommige (7 honden) werk ik zelf mee dus blijven ja. Snap niet wat je punt is?

Mijn reuen waar ik mee fok met 7 jaar nog steeds 100% op rug heupen en ellebogen ondanks zwaar inzet tijdens werk en een hond van 45 kg

Daarnaast met allemaal de geleiders stuk voor stuk regelmatig contact.

honden page profiel NolastormNolastorm

honden foto van Nolastorm

" Bedankt voor je bericht! Ik probeer ook echt een schema en structuur aan te houden, en sowieso om de 2 uur naar buiten. Maar deze draak lijkt het niet op te willen geven. Ze drentelt om me heen, trekt kleedjes uit haar bench. Als we buiten zijn geweest, geef ik haar een kong, maar dat verzadigt haar ook niet.  "

Wij liepen ook meer dan de 10 minuten, Nola heeft ook veel energie en de dierenarts zei dat wandelen niet erg is, dat we elke week 5 minuten erbij mochten doen. Wij liepen 4x 20 minuten en elke week wat langer. Dat hielp al. En in huis veel puzzels, kong, snuffelmat, en na elke wandeling iets te kauwen, kalfspees, pensstaafje, konijnenoren zulke dingen. Dat ze geestelijk moe worden en rustig door het kauwen. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Sommige pups hebben veel meer behoefte aan uitdaging, ook jou ras over het algemeen. Jou pup mag gemiddeld al 25 min per wandeling lopen, dus zn 4 keer per dag (10 min per leeftijd maand). Sommige kunnen ook prima meer aan. Spieren opbouwen is nu juist heel belangrijk. Waarschijnlijk na een goede wandeling, een heerlijke kong, valt je pup vanzelf in slaap! Ik zou nu voor je pup, de bench laten voor wat het is. Je pup vindt het niet prettig en heeft een zwakke achterhand. Ik heb nog van niemand gehoord dat zn extreme verplichte benchschema positief heeft gewerkt, het enige is dat na een hele tijd een pup zich maar over geeft, maar zich er prettig bij voelen? Nee. 

 

Zorg na een lange wandeling voor kauwmateriaal, gevulde kong noem maar op. Ga er lekker rustig naast zitten en slaap desnoods even wat mee met je pup erbij! Goed voor jullie allebei. Het komt echt goed!

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^