Voordelig, maar goed voer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lisalisa

Hoi! Ik had even een vraagje.

 

Om verschillende redenen willen wij gaan overstappen naar vers vlees. Onze hond heeft het helemaal gehad met brokken en het is elke dag een strijd om iets naar binnen te krijgen. Terwijl ze met vlees als meteen klaar staat bij het aanrecht.

 

Nu is het alleen zo dat wij financieel er redelijk doorheen zitten.. Door Corona zijn we een goed jaar werkloos geweest (nu gelukkig wel weer aan het werk) en tegelijkertijd heeft onze hond ontzettend veel pech gehad en is ze vorige week nog geopereerd. Ook behoorlijke kosten die je ineens moet maken.. dus onze bankrekening huilt een beetje, haha!

 

Mijn vraag dus: wat zijn goede, maar misschien wat aan de voordelige kant, vers vlees soorten waar we mee kunnen starten? Uiteindelijk wil ik natuurlijk overgaan op bij wijze van spreken het beste voer, maar helaas halen we dat financieel nu niet.

 

Nogmaals, ik wil echt geen supermarkt vlees gaan geven, maar er is zoveel op de markt. Wie weet kent iemand wel een kwalitatief goed voer voor een leuke prijs. Ik ben benieuwd !

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Ik zelf vind vers vlees eigenlijk leuker voor mijn portomonee dan een kwalitatief goede brok! Thuis voer ik KVV en op de camping heb ik nog geen goede vriezer dus staat hij daar (nog) op brok en dat is echt duurder!

 

Er zijn veel verschillende merken vlees in alle prijsklasses. Ik zelf geef verschillende merken die niet perse de duurste zijn maar ben er erg tevreden over, ik geef Kivo, Kiezebrink en Dogmeat. 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Mijn hond doet het prima op Smuldier... Ik voer er nog wel andere merken bij, maar heb er eigenlijk prima ervaringen mee. 

honden page profiel LinaLina 3 doggies

honden foto van Lina

Hier kun je iets meer info en uitleg vinden. 

https://www.voerwijzer.com/goedkope-kvv/ 

Ik heb vroeger zelf lotgering, kivo en lupa gevoerd. Daar was ik tevreden over. 

Nu krijgt mijn hondje overdag brokken en in de avond smuldier of kivo. Ik wil daar binnenkort weer wat lotgering bij proberen. 

Succes!

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Het hangt ook af van hoeveel je kunt opslaan. 

Ik geef gowill in grootverpakkingen en dat scheelt behoorlijk tov telkens rollen van 1 kg te moeten kopen.

Dogmeat is ook voordelig als je 90 kg kunt opslaan.

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Ik voer zelf Dogmeat als hoofdvoeding en zij hebben voordeelpaketten waardoor ze een van de goedkopere merken zijn. Echter vind ik dat dat helemaal niet aan de kwaliteit te zien is, het is zelfs een van de mooiere KVV soorten die ik gevoerd heb. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Geef ongeveer je budget aan wat je maandelijks aan eten kan besteden voor je hond, als budget kan je gerust een paar keer in de week smuldier geven met aanvulling een goede kvv.

honden page profiel lisalisa

" Ik zelf vind vers vlees eigenlijk leuker voor mijn portomonee dan een kwalitatief goede brok! Thuis voer ik KVV en op de camping heb ik nog geen goede vriezer dus staat hij daar (nog) op brok en dat is echt duurder!
 
Er zijn veel verschillende merken vlees in alle prijsklasses. Ik zelf geef verschillende merken die niet perse de duurste zijn maar ben er erg tevreden over, ik geef Kivo, Kiezebrink en Dogmeat.  "

Jaa dat hoor ik wel vaker! Alleen het lijkt soms duurder naar mijn idee, maar geloof direct dat dat eigenlijk wel mee valt haha! KIVO zat ik inderdaad ook al naar te kijken. Dankjewel voor je reactie !

honden page profiel lisalisa

" Hier kun je iets meer info en uitleg vinden. 
https://www.voerwijzer.com/goedkope-kvv/ 
Ik heb vroeger zelf lotgering, kivo en lupa gevoerd. Daar was ik tevreden over. 
Nu krijgt mijn hondje overdag brokken en in de avond smuldier of kivo. Ik wil daar binnenkort weer wat lotgering bij proberen. 
Succes! "

Oh super! Dankjewel voor de link. Had al wat lopen zoeken, maar dit nog niet gevonden. Klinkt goed hoe jullie het doen, is ook nog een optie misschien voor ons. 

honden page profiel lisalisa

" Het hangt ook af van hoeveel je kunt opslaan. 
Ik geef gowill in grootverpakkingen en dat scheelt behoorlijk tov telkens rollen van 1 kg te moeten kopen.
Dogmeat is ook voordelig als je 90 kg kunt opslaan. "

Jaa, helaas hebben wij maar 1-2 lades in de vriezer 'over', dus eerst willen we eens kijken of het goed werkt en wie weet kunnen we dan altijd nog een extra vriezer aanschaffen haha! 

honden page profiel lisalisa

" Ik voer zelf Dogmeat als hoofdvoeding en zij hebben voordeelpaketten waardoor ze een van de goedkopere merken zijn. Echter vind ik dat dat helemaal niet aan de kwaliteit te zien is, het is zelfs een van de mooiere KVV soorten die ik gevoerd heb.  "

Oh super! Klinkt heel veelbelovend, ga er zeker eens naar kijken! Dankjewel voor je reactie. 

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

" Jaa, helaas hebben wij maar 1-2 lades in de vriezer 'over', dus eerst willen we eens kijken of het goed werkt en wie weet kunnen we dan altijd nog een extra vriezer aanschaffen haha!  "

Pets Place heeft kvv van het merk Jarco. Die is meen ik 2,85 

Misschien makkelijk ivm weinig vriesruimte 

honden page profiel JerVooJerVoo

Je zou ook eens bij Blijbeest kunnen kijken. Daar hebben ze vrij goedkoop diepvriesvoer voor honden zonder dat je extra verzendkosten betaalt voor het gekoeld versturen. Dat scheelt ook weer in de portemonnee natuurlijk.

Volgende forumvraag: Voer en zindelijkheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^