Voer en zindelijkheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fozzie BeerFozzie Beer

Vraagje..heeft voer invloed op hoe vaak een hond moet plassen? Mijn bearded collie van 7 maanden plast om de 4 tot 5 uur..overdag, maar snachts ook...hij wordt om 23.30 uitgelaten en plast dan vaak tussen 4 en 5 smorgens weer..als je niet op tijd bent plast hij binnen. Overdag alles buiten. Hij eet biofood geperste brok en nu vertelden ze me op de hondenschool dat honden van geperste brok veel dorst krijgen en kreeg ik de tip om half brok/half kvv te geven. Is dit een goed idee, en hoe maak ik dan de overstap?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Vrrij normaal hoor iedere 4 a 5 uur plassen bij 7  maanden.

K v v ja dan drinken ze minder, waarom? Omdat dit voor het grootste gedeelte uit vocht bestaat. Dus dat vocht moet ook uitgeplast worden,

 

Wat ik deed om plassen in de nacht te voorkomen

 Ik hield mijn hondje om 8 of 9 uur in de avond haar bak met water voor, nog even drinken? Meestal dronk ze dan. De water bak, met water zette ik weer terug op de plaats. Voor naar bed gaan even plassen buiten. En dan taalde ze niet meer naar water voor het slapen gaan en sliep lekker door.

Let wel, er stond water dus ze kon altijd drinken,

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mijn hond plast ook vaak, en krijgt kvv....snachts niet maar ze is volwassen, altijd vers water klaar zetten, nimmer het water weghalen, vind het keurig dat je hond het zo lang ophoudt, niets mis mee hoor....met brok drinken ze meer dan op de kvv, maar aan het plasgedrag van je hond is niets mis mee.

honden page profiel Fozzie BeerFozzie Beer

Bedankt voor jullie reacties..ik vind overdag ook echt heel goed gaan hoor...maar hij zou het op deze leeftijd snachts toch langer op mogen houden? Ik heb nog contact met de baasjes van zn broers en zusjes,  die slapen allemaal tot 7 uur ongeveer en mijn exemplaar moet om 4.30 plassen????

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Half vijf, dan wordt het al wat licht, lekker uitgeslapen...mijn volwassen hond gluurt ook smorgens vroeg naar me, even uitlaten en dan weer hoppa naar binnen, neem je een mok koffie of je gaat nog een twee uurtjes terug, straks tegen de winter gaat ook jouw hond uitslapen hoor...laughing    vind dat je hond het heel goed doet....

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

In mijn ervaring wordt er met persbrok vooral heel veel in één keer gedronken, dat er dan na een bepaalde hoeveelheid tijd ook in één keer weer uit moet. Als onze hond 's avonds persbrok eet, dan gaat ze 's nachts heel veel drinken en moet ze 's ochtends verschrikkelijk nodig plassen.

Een gewone brok leidt al tot minder een piek in drinken. Maar nog gemakkelijker is het om gewoon niet meer te voeren na een bepaald tijdstip, denk ik. Dat hij die piek-plas heeft gehad voor hij echt gaat slapen.

Bijv. laatste maaltijd voor half 6 's avonds en dan iig nog 2x daarna uitlaten 's avonds, waaronder om 11 uur oid.

honden page profiel Fozzie BeerFozzie Beer

Dat doen we al Aurelia, om 18.00 laatste maaltijd, en om 20 u en 23.30 uitlaten..na 20 u geen water meer. Maar dat helpt dus allemaal niet. Maar het is idd wel typisch dat hij als enige van zn nest snachts nog moet plassen...de andere pups krijgen krokante brok. Wij hebben geperst gekozen vanwege de mooie stevige ontlasting...maar niet bij stil gestaan dat hij daar zo veel van moet drinken.

Heb telefonisch contact gehad met Energique en ben al wat wijzer over kvv.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Dat doen we al Aurelia, om 18.00 laatste maaltijd, en om 20 u en 23.30 uitlaten..na 20 u geen water meer. Maar dat helpt dus allemaal niet. Maar het is idd wel typisch dat hij als enige van zn nest snachts nog moet plassen...de andere pups krijgen krokante brok. Wij hebben geperst gekozen vanwege de mooie stevige ontlasting...maar niet bij stil gestaan dat hij daar zo veel van moet drinken.
Heb telefonisch contact gehad met Energique en ben al wat wijzer over kvv. "

Hij is er nu denk ik nog niet oud genoeg voor, maar je zou op termijn ook naar één keer per dag voeren en dan in de ochtend. Dat scheelt enorm qua 'nachtdruk' denk ik, zeker met plassen.

En heb je al een bezoekje aan de dierenarts gebracht om bijv. een blaasontsteking uit te sluiten?

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^