Kleine honden topic

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

" Dank je wel.
Als pup was het echt een gek clowntje. "

Ahww wat een schatje!hp-heart

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Ach wat een dotjes allemaal!! hp-heart

Net ontdekt dat onze pup in de hele ruime ren meer dan voldoende plaats heeft om 'the zoomies' te krijgen, spelen, plek voor ene oversized kussen waar zeker 10 vlinders op passen en massa's speeltjes, bakje met eten, drinken, en een plasmatje gewoon in geval dat.... Handig laughing

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

544971.jpg     L.....Ogin haar vriendje , vanochtend vroeg ook al aan de wandel, af en toe denkt Ogin dat ze ook nog een kleine hond is, en haar vriendje is een hele stoere hond, en vind Ogin wel aardig.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Ach wat een ditjes allemaal!! 
Net ontdekt dat onze pup in de hele ruime ren meer dan voldoende plaats heeft om 'the zoomies' te krijgen, spelen, plek voor ene oversized kussen waar zeker 10 vlinders op passen en massa's speeltjes, bakje met eten, drinken, en een plasmatje gewoon in geval dat.... Handig  "

Fijn zo,n plekje...en voor jou toch even je handen vrij.laughing

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Loes...wat een mazzel die foto, had je hem in de aanslag, zo leuk die foto.....embarassed

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Ja willemijn, ze mag meestal Los hoor, ze is echt heel braaf, maar soms inderdaad handig dat ik haar er even in kan zetten, ook om het haar te leren gewoon, als er dan eens een oppas komt dan kan ze ook even in de ren als dat nodig is. Ze is flink maar blijft natuurlijk wel een pup met boevenstreken ;) 

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Met ruim 30 cm schofthoogte zie ik Bobby ook nog wel als klein hondje, hoewel ze eigenlijk het lijf van een middelgrote hond heeft op korte pootjes. Met 12 kg is ze mooi op gewicht. Ik grap weleens dat als je haar pootjes uit zou kunnen trekken, ik een mooie middelmaat hond zou hebben.
Maar dit formaat vind ik ideaal. Ze klein genoeg om makkelijk mee te kunnen op de fiets, past nog net op schoot en toch is ze robuust en niet zo heel kwetsbaar.

Hier loopt iemand met twee echte mini’s, chihuahua’s van ik denk ongeveer een kg elk. In het begin als ik ze tegenkwam lijnde ze ze gauw aan, vooral omdat het reutje nogal tekeer kan gaan. Maar Bobby is zo rustig en voorzichtig met die hele kleintjes, dat ze nu gewoon even komen snuffelen. Grappig dat het dan bijna hetzelfde plaatje is als hierboven, van Ogin met een kleinere hond. Maar dan dus van een kleine hond met een minihond.

honden page profiel Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. 3 doggies

honden foto van Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.

Heb ze moeten inslapen 6j geleden aan hartfalen Ik heb een Maltezer  5j mijn vorige hondje was een shih tzu

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Verdrietig he Nadine...vriendje van ogin is een reutje en ook een Shih Tzu, wat gemarmeleerd.....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Ben ook eens vier kleine chihuhua,s tegen gekomen, een echtpaar die beiden er twee bij zich hadden die los liepen. ....ze kwamen achter struiken te voorschijn en Ogin liep los, we schrokken alle drie...het echtpaar deed ieder de twee oppakken en boven hun hoofd houden....ik had daar zeker begrip voor, maar was heel hylarisch...ben in gesprek gegaan met ze , zet ze op de grond en ga door uw hurken en zet ze op schoot, en tot mijn verbazing deden ze dat nog ook, heb Ogin kennis laten maken, en hun gemaand doe ze aan de lijn en zet ze nu op de grond, oeps...ik vertelde ze ik let goed op, Ogin moest af, voorzichtig zetten ze ze op de grond en, kleintjes waren niet bang...was zoooo leuk...is alweer een hele poos geleden , en als ik hun aan ziet komen, ze lijnen ze vast...zodat als het te druk wordt ze opgetild kunnen worden want Ogin kan natuurlijk niet met ze spelen....  nou is Ogin volwassen , een paar jaar terug was het nog een stuiterbal...en ik begrijp zeker als mensen zo,n grote hond aan zien komen dat ze bang zijn, ik vind het geweldig als ze in gesprek willen gaan met je.  Waar ik woon zie je bijna geen honden, vandaar dat we elkaar ook niet hadden gezien, is het druk wat ik wel eens hier hoor op hp, dan lopen ze zeker nimmer los...maar er is bijna geen kip geen hond daar te zien.

honden page profiel Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. 3 doggies

honden foto van Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.

Míj zoon heeft een chihuahua geadopteerd al 6j sinds hun golden retriever overleden is ook erg lief elk dier heeft zo zijn charme  eh 

honden page profiel FieFie 3 doggies

honden foto van Fie

Hier ook een klein formaatje keeshond, laatst bij de dierenarts woog ze exact 5 kg. 

 

We hebben toch al veel voordelen gemerkt aan een kleine hond. Ze tilt makkelijk op, kan overal in, de kosten zijn opvallend lager... We zijn nu aan het kijken voor een fietsmand en ik vind het toch fijn dat ze in een mandje voorop kan en niet in een fietskar achter me aan moet. Daar tegenover staat dat ze wel angstig is naar honden die opvallend groter zijn dan haar, en dat zijn ze bijna allemaal hp-frustyGelukkig hebben we in de buurt ook twee teckeltjes waar ze fijn mee om kan, en komen we af en toe toch wel kleinere hondjes (meestal allemaal onder de noemer 'ongedefinieerd wit hondje') tegen.

 

Het vinden van een goed passend tuig heeft ons ook wel wat moeite gekost. Penny is klein maar heeft wel een brede borst, dus tuigjes die goed zaten rond haar nek, waren zelfs op het smalste nog te ruim aan haar buik, waardoor ze er makkelijk uit kwam. Ons huidig tuigje komt van speurlijn.nl en hebben we nu al ruim een half jaar. Ze hebben het in veel maten, het heeft aparte gespen op de nek, en ze adviseren ook bij het kiezen van de maat (en stellen het tuig zelfs af). 

 

Heeft iemand misschien nog tips voor lichte lijnen? Wij hebben nu een 3m-riem in van dat non-slip nylon en dat lukt nog (al schuift haar tuig soms naar de kant waar de lijn ligt), maar ik zou ook graag een 5m-lijn hebben en ben bang dat die echt te zwaar zal zijn. Voorlopig gebruiken we hiervoor een flexi, maar dat vind ik zelf niet zo handig werken.

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Hoi Heidi, Nadine en Fie! Welkom !

Wat een leukers hebben jullie daar toch hp-heart

 

Mijn kleine meid wordt elke dag een beetje groter, ze is echt een heerlijk boefje. We hebben een puppy tuigje meegekregen van de fokker en daar kan ze binnenkort niet meer in. Het tuig dat ik op maat wil laten maken is nog te groot voor haar. Ik denk dat ik voor die paar maanden misschien toch maar het oude k9-tuig van mijn oudste hond even geef aan de pup. En dan kan ze binnenkort ook een Y tuigje aan als ze wat groter is. Het wordt anders wat gek qua kosten smile ze is onlangs bij de oppas geweest voor de eerste keer en ze zei dat ze nog nooit zo'n flinke puppy over de vloer heeft gehad hp-shiny

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Hier op het forum, maakt een hper, tuigjes op maat, is dat een optie voor jullie kleintjes ? Ik dacht dat het Danielle is....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Effies opgezocht.....     
Daniëlle van Kaylin de Aussie die epilepsie heeft.
Euh ze heeft net van de week weer gepost op haar topic, zoveel maanden aanvalsvrij, daar kan je een p b sturen.     Topic 18 mei, als je niet te ver weg woon komt ze bij je thuis en maakt een ...mal..

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

545129.jpg

Tuigje is door Daniëlle gemaakt, ze is bij mij thuis de maat komen nemen en heeft een mal gemaakt, maar we wonen dan ook dicht bij elkaar.

Het is een fijn tuigje, 

Geen y tuig, maar dat wil ik ook niet

Op de volgende foto heeft Diki het tuig aan, door haar vacht niet te zien, maar wel te zien dat het ruim boven de poten zit, het haar staat daar wat rommelig wijd uit,  het belemmert haar totaal niet in de beweging.

544439.jpg

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

545130.jpg

Deze is met biothane ook door Daniëlle gemaakt. De bovenste vindt Diki fijner. 

Nog even over de bovenste, het labeltje heb ik er zelf op gemaakt.

 

Ik heb een k9 tuigje, maat klein, zou moeten passen. Want overal verstelbaar. Maar helaas, toch te dicht achter de voorpootjes, maak ik de borstband ruimer dan hangt die voor haar poten. Geen succes dus.

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Dan stel ik Pepijn ook nog maar een keertje voor.

Hij is een zuivere vubara en weegt tussen de 6 en 7 kg. 

Hij oogt groter en zwaarder omdat hij heeeeeele lange benen heeft.

honden foto   honden foto  honden foto   honden foto

485266.jpg524790.jpg

Hij kwam als herplaatser bij mij (juni 2013)  en wordt in augustus al weer 12 jaar oud, maar dat is hem niet aan te zien.

Hij gebruikt dagelijks medicatie voor zijn schildklier en dat doet hem heel goed.

Hij is enorm actief buiten, binnen is het een bank+schoothond.

Zijn favoriete nachtelijke slaapplaats is mijn rechter schouder....    tongue-out.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Mooi ras Jantien...Pepijn lijkt zeker groot, lange stelten , maar wat een lief hondje, loopt gewoon tussen de schapen, dat doen er niet veel...

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Leuk topic! Al ben ik zelf meer van de afdeling grote honden smile

Edit: verwijderd op verzoek van de moderatoren. 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Jantien, wat leuk dat je ook even komt voorstellen. Pepijn is echt een dotje hp-heart

 

Britt, ik betwijfel dat het gaat passen voor mijn honden, anders graag! Misschien iemand anders hier die wel interesse heeft...? :)

 

Net terug van de dierenspeciaalzaak, heb een ieniemienie tuigje en flinterdun lijntje meegenomen, was niet duur en prima als tussenoplossing laughing en nog een mooi kleurtje ook! 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Ientje, is dat wat flexibel, biothane? Wat heb je betaald voor het tuig als ik vragen mag? 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

@Britt, wat voor kleine hondjes van belang is, is de maat van de jassen,  met name de ruglengte.

Kun je ons wat  wijzer maken?

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

De ruglengte van de non-stop winterjas is 28/31 cm lang. (Maat 33). 

De Jumppa is maat 40 en de ruglengte daarvan is 39-41. Deze is een tijdje 3 maten te groot geweest voor Fanu maar hier had hij geen last van en ook toen zat de jumper best mooi. De stof is namelijk erg rekbaar. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

216199.jpg

 

216198.jpg

Wat een leuk topic, ik volg en stel gelijk Kelly even voor, hondje van mijn vriend zijn inmiddels overleden moeder. Ze woont nu bij mijn vriend zijn zus. Gelukkig zien we haar nog regelmatig.

Kelly heeft veel meegemaakt, ze komt uit Roemenie, is via Oostenrijk naar Duitsland gekomen, waar haar pups in het asiel ter wereld kwamen. Ze is toen de pups groot genoeg waren bij ons gekomen. Een pittig tantetje. Ze heeft daarna een jaar in Spanje gewoond waar ze lekker vrij kon rondlopen op een groot terrein, maar inmiddels woont ze weer in Duitsland aangezien vanwege corona geen werk in Spanje meer was.

 

 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

"  

Wat een leuk topic, ik volg en stel gelijk Kelly even voor, hondje van mijn vriend zijn inmiddels overleden moeder. Ze woont nu bij mijn vriend zijn zus. Gelukkig zien we haar nog regelmatig.
Kelly heeft veel meegemaakt, ze komt uit Roemenie, is via Oostenrijk naar Duitsland gekomen, waar haar pups in het asiel ter wereld kwamen. Ze is toen de pups groot genoeg waren bij ons gekomen. Een pittig tantetje. Ze heeft daarna een jaar in Spanje gewoond waar ze lekker vrij kon rondlopen op een groot terrein, maar inmiddels woont ze weer in Duitsland aangezien vanwege corona geen werk in Spanje meer was.
 
  "

Welkom! Ooooooh die oortjes hp-heart heel aandoenlijk! Wat fijn dat ze nu een goede thuis heeft!

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Biothane is soepel maar niet elastisch materiaal, soort zacht kunstleer. Wel heel sterk, Ik heb er ook een halsband van, prachtig. Maar meer klitten in het haar, dan bij  het paracord,

Geen idee van de kosten, maar Daniëlle geeft vrijblijvend prijsopgave vooraf. Is ook afhankelijk van welk en hoeveel materiaal er in zit. Ze doet er nu ook versierseltjes op, heel leuk. 

https://m.facebook.com/pg/paracord.fleece.creaties/posts

Hier zie je dingen staan die ze maakt.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Link doet het niet. Als je googled, danielle paracord kom je er ook.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

" Ientje, is dat wat flexibel, biothane? Wat heb je betaald voor het tuig als ik vragen mag?  "

Kijk bij recent, daniellle heeft weer nieuwe plaatjes neergezet bij paracord.

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Ientje, ik ben even gaan kijken, wat leuk zeg al die tuigjes en banden! Ik kijk het nog even aan want pupje bijt nog in de riem en het tuig ook als ze het stiekem te pakken krijgt, zou jammer zijn als het handgemaakt is! 

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Hebt, wil, nooit
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^