Puppy plast niet buiten s'nachts

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IrisIris

honden foto van Iris

Hoi allemaal,

We hebben sinds kort (3 dagen pas) een border collie pup in huis gehaald voor bij ons op het platteland. Ze is 8 weken oud. We hebben alleen het probleem dat als we haar snacht's naar buiten brengen, dat ze helemaal niet plast. Ze is te gefocused op geluiden die je ver weg hoort en staat ze met haar staartje tussen de beentjes :(. In de ochtend vinden we dan helaas dat ze toch in haar bench heeft geplast.

Overdag plast ze gewoon wel buiten, maar we hebben wel nog erg vaak ongelukjes binnen dus ze is nog niet er helemaal van bewust dat ze buiten moet plassen.

Heeft iemand dezelfde ervaring gehad? En welke acties heb jij ondernomen om je pup te helpen?

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Vind het wel een harde uitspraak hoor voor je pup die 3 dagen bij jou is. Mijn pup is er nu ook net, dag 4. Ik moet me ervan bewust zijn dat ze nog binnen plast en we hebben de plasjes binnen echt kunnen beperken tot 3 binnen en de rest buiten, omdat ik er echt bovenop zit. Dat besef komt heus wel later en kan je echt nu nog niet verwachten van je pup.

 

Wat de nachten betreft gewoon geduld hebben en blijven staan, niet aanhalen, niets zeggen en gewoon wachten. Ze zal heus wel gaan. Ga je trouwens als ze piept om te plassen of zet je de wekker? 

honden page profiel IrisIris

honden foto van Iris

Ah zo bedoelde ik het niet, sorry! Vindt het gewoon erg zielig dat ze s'nachts tussen haar eigen plas moet gaan slapen. Dat wil ik natuurlijk liever voorkomen, langer blijven staan ga ik dan toch maar doen. Ze begon wel na een kwartiertje gisteren te bibberen. Ik zet wekkers, maar ga ook als ze begint te piepen natuurlijk. 

 

natuurlijk kan ik niet van haar verwachten dat ze meteen buiten begint te plassen, dat begrijp ik wel :D. Het is onze eerste hond dus het is nog even uitvogelen wat haar tempo is.

 

honden page profiel L.L. 1 doggies

honden foto van L.

Ja met een eerste hond is het heel erg zoeken, veel plezier met de pup! Ik ga 's nachts als ze piept en dan gaat ze wel meteen plassen, misschien gaat jouw pup ook sneller als ze dringender moet? :) 

honden page profiel IrisIris

honden foto van Iris

Dankjewel, jij ook! het is inderdaad nog erg zoeken, maar gelukkig is er genoeg online te vinden. Ze piept meestal maar een keer rond 2/3 uur, was gisteren ook zo en toen moest ze toch niet. Gewoon blijven proberen dus!

honden page profiel KeesKees 1 doggies

honden foto van Kees

Dat gebeurt wel vaker hoor, je pup moet nog wennen aan t nieuwe huis, onbekende omgeving enzovoort. Dat ze buiten moet plassen weet ze niet en controle over de blaas heeft ze nog niet.

 

Als je op haar slaapplek een vetbed legt ligt ze niet in t nat.

 

 

honden page profiel IrisIris

honden foto van Iris

We hebben er nu een speciaal bench matje inliggen, is dat wat je bedoelt met een vetbed? Daar bovenop ligt ook een puppypad. En ja, na het drinken moet ze 5 minuten later meteen plassen tongue-out, die controle moet er inderdaad nog komen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" We hebben er nu een speciaal bench matje inliggen, is dat wat je bedoelt met een vetbed? Daar bovenop ligt ook een puppypad. En ja, na het drinken moet ze 5 minuten later meteen plassen , die controle moet er inderdaad nog komen. "

Dit bedoel ik.

 

https://m.witjesverzendhuis.com/honden/vetbedden-vet-bed-hondenvacht-hondendekens/vet-bed-anti-slip-3-kleur/vet-bed-patchwork-lichtblauw-latex-anti-slip

 

Als je dat hebt kun je de puppypad er beter onder leggen, dan ligt ze droog.

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Dankjewel, jij ook! het is inderdaad nog erg zoeken, maar gelukkig is er genoeg online te vinden. Ze piept meestal maar een keer rond 2/3 uur, was gisteren ook zo en toen moest ze toch niet. Gewoon blijven proberen dus! "

Slaapt ze beneden of bij jou in de kamer? Mijn pupje slaapt naast het bed en piept alleen vlak voor het slapen en 's morgens als ze moet plassen :)

honden page profiel IrisIris

honden foto van Iris

" Slaapt ze beneden of bij jou in de kamer? Mijn pupje slaapt naast het bed en piept alleen vlak voor het slapen en 's morgens als ze moet plassen :-) "

Ze slaapt nu bij mij op de kamer, anders hoor ik haar niet. Bij mij is hetzelfde, vlak voor het slapen laat ze haar zelf horen en s'morgens vroeg. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Wat een schatje op je profielfoto!  Doe nog  maar eens een foto!

Zou het ook niet komen omdat je haar uit haar 'warme' omgeving in de koude nacht zet?

Toch maar gewoon volhouden hoor.

honden page profiel IrisIris

honden foto van Iris

" Wat een schatje op je profielfoto!  Doe nog  maar eens een foto!
Zou het ook niet komen omdat je haar uit haar 'warme' omgeving in de koude nacht zet?
Toch maar gewoon volhouden hoor. "

544646.jpg 

Heb alleen slaapfoto's van dr, als ze wakker is is ze niet stil te houden wink. Ze is echt heel lief! Het is inderdaad redelijk warm op de kamer, en dan opeens naar buiten kan wel naar worden ervaren (vindt ik ook). Na 5 minuutjes staat ze al gauw te bibberen, dan langer met haar buiten staan zal ze ook niet leuk vinden, maar beter dan een natte bench!

 

Volgende forumvraag: Pup 10 weken slaapt niet genoeg
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^