Oriënterende vragen aanschaf eerste hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KlaraKlaragoedgekeurde fokker

" Ik wil iedereen bedanken voor alle nuttige informatie, het heeft ons zeker aan het denken gezet.
 
Ik vraag mij alleen wel af hoe dat dan zit met hobbyfokkers van mixjes (zolang het geen onverantwoordelijke mixen zijn). Is dit 'slecht', per definitie? Ik hoef namelijk niet per se een hond met stamboom, maar ik zou wel graag een gezonde hond willen. Ik heb de aanname dat een mix per definitie al minder kans heeft op genetische aandoeningen vanwege een grotere genenpool, is dit ook correct? Is het dan nog onverantwoord om bij zulke hobbyfokkers een pup te kopen? En hoe kom je überhaupt in contact met deze mensen, of moet ik dat niet willen? "

Een helemaal onherleidbare mix waarvan de generaties daarvoor ook al mixjes waren is vaak gezonder. Maar voor twee gemixte rashonden geldt dat vaak niet hoor. Zeker als er geen testen zijn gedaan. Dan is het risico op afwijkingen zelfs groter. Zo ken ik heel wat aussie x border kruisingen met gezondheidsproblemen, zeker omdat bij beide rassen dezelfde ziektes voorkomen. Een stamboom is geen garantie voor een gezonde hond. Zeker niet. Maar zomaar twee honden op elkaar zetten geeft vaak nog meer risico.

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

" Gezien jullie allebei bezig zijn met een master? Hond kan 17 worden dus houd rekening daarmee met je toekomstige baan. Honden kunnen 2 uurtjes alleen en na al de stress misschien nog twee uurtjes van moeheid. Je kunt natuurlijk kiezen voor een uitlaat service, kan ook. MAAR gelet dan wel op dat jou rakker misschien de uitlaat dienst verkiest over jullie. Dat mag ook :p zolang je maar zorg draagt. "

2 uurtjes maar? Als ik na 4uur thuis kom ligt Marley diep te pitten op de bank hahaha. De buurvrouw checkt weleens en hij ligt alleen maar te slapen. Ligt misschien ook een beetje aan het karakter van de hond

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik zou inderdaad wel kijken naar een gezonde rashond, waarvan beide ouders getest zijn op erfelijke afwijkingen.

 

Wij kregen ook onze eerste pup toen ik 20 was en nog studeerde. Ik was ook soms 4 dagen van huis maar had het geluk dat mijn moeder om de hoek woonde en bij huis was. De pup was overdag altijd bij haar. Bij onze 2e hond hebben we tot een jaar oppas geregeld, ook het eerste half jaar voor de halve dagen. Nu kunnen ze prima alleen zijn. Op de lange dagen gaan ze nog naar de oppas (2 dagen in de week) de andere 3 dagen werk ik 4 uurtjes en die kunnen ze prima alleen zijn. Wij hebben gewoon een oppas uit de buurt gevonden. Dit had wel onze voorkeur ipv een honden dag opvang, onze hond zou dat namelijk niet prettig vinden, de hele dag veel honden om haar heen/het geblaf enz.

honden page profiel DanielleDanielle

Als je je hond goed traint, kunnen ze meestal ongeveer 4 uur alleen zijn. Op een dag, dus niet 4 uur, uitlaten en weer 4 uur. Want dat is veel te veel en moet je je hond niet aan willen doen. En als je het goed traint dan zit de hond ook echt niet 2 uur in de stress. Maar dat is een kwestie van goed naar je hond kijken, op zijn gedrag letten als ie alleen thuis is (met een camera)  

honden page profiel DanielleDanielle

" Ik zou inderdaad wel kijken naar een gezonde rashond, waarvan beide ouders getest zijn op erfelijke afwijkingen.
 
Wij kregen ook onze eerste pup toen ik 20 was en nog studeerde. Ik was ook soms 4 dagen van huis maar had het geluk dat mijn moeder om de hoek woonde en bij huis was. De pup was overdag altijd bij haar. Bij onze 2e hond hebben we tot een jaar oppas geregeld, ook het eerste half jaar voor de halve dagen. Nu kunnen ze prima alleen zijn. Op de lange dagen gaan ze nog naar de oppas (2 dagen in de week) de andere 3 dagen werk ik 4 uurtjes en die kunnen ze prima alleen zijn. Wij hebben gewoon een oppas uit de buurt gevonden. Dit had wel onze voorkeur ipv een honden dag opvang, onze hond zou dat namelijk niet prettig vinden, de hele dag veel honden om haar heen/het geblaf enz. "

Ik begrijp precies wat je zegt. Vorig jaar zocht ik voor Nero een opvang. Er waren een aantal goed aangeschreven hier in de buurt. Ik kwam er, en was in shock. Overal óf blaffende honden (van de stress) óf honden die in een hoekje kropen (van de stress). Er werden zo meer dan 100 honden tegelijk opgevangen. Ze gingen maar een half uur op een dag naar buiten ofzo. Om 17:00 werden ze voor het laatst buiten gelaten en dan moeten ze het ophouden tot de volgende ochtend 09:00. Zo sneu. Ik ben huilend naar huis gereden; daar laat ik Nero écht niet achter. Gelukkig een kleinschalige opvang gevonden, die ook labradors fokt (met stamboom) en cursussen geeft. Er worden maximaal 15 honden per dag opgevangen, voor logeren slapen oudere honden en pups in huis. Overdag spelen de honden de gehele dag buiten, alleen met eten worden ze apart gedaan. Ik vind het ideaal! 

honden page profiel CriticalProblemCriticalProblem

" Ik begrijp precies wat je zegt. Vorig jaar zocht ik voor Nero een opvang. Er waren een aantal goed aangeschreven hier in de buurt. Ik kwam er, en was in shock. Overal óf blaffende honden (van de stress) óf honden die in een hoekje kropen (van de stress). Er werden zo meer dan 100 honden tegelijk opgevangen. Ze gingen maar een half uur op een dag naar buiten ofzo. Om 17:00 werden ze voor het laatst buiten gelaten en dan moeten ze het ophouden tot de volgende ochtend 09:00. Zo sneu. Ik ben huilend naar huis gereden; daar laat ik Nero écht niet achter. Gelukkig een kleinschalige opvang gevonden, die ook labradors fokt (met stamboom) en cursussen geeft. Er worden maximaal 15 honden per dag opgevangen, voor logeren slapen oudere honden en pups in huis. Overdag spelen de honden de gehele dag buiten, alleen met eten worden ze apart gedaan. Ik vind het ideaal!  "

Begrijp ik heel goed! Zou je willen delen hoeveel je ongeveer kwijt bent aan je hondenoppas per maand en voor hoeveel dagen is dit dan? 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ik wil iedereen bedanken voor alle nuttige informatie, het heeft ons zeker aan het denken gezet.
 
Ik vraag mij alleen wel af hoe dat dan zit met hobbyfokkers van mixjes (zolang het geen onverantwoordelijke mixen zijn). Is dit 'slecht', per definitie? Ik hoef namelijk niet per se een hond met stamboom, maar ik zou wel graag een gezonde hond willen. Ik heb de aanname dat een mix per definitie al minder kans heeft op genetische aandoeningen vanwege een grotere genenpool, is dit ook correct? Is het dan nog onverantwoord om bij zulke hobbyfokkers een pup te kopen? En hoe kom je überhaupt in contact met deze mensen, of moet ik dat niet willen? "

de grootste kans op een gezonde hond heb je door eerst een ras te kiezen met niet al te grote gezondheidsrisico's en daarna een fokker te zoeken die fokt via de rasvereniging van dat ras

een stamboom zegt niets over de fokwijze de rasvereniging stelt echter eisen aan de fokker qua gezondheid van ouderdieren en pups

honden page profiel BrownieBrownie

honden foto van Brownie

Ik heb zelf nu een jonge hond, een whippet van bijna 9 maanden. Ik studeer ook nog en tot een maand of 6 vond ik het echt zwaarder dan ik van te voren gedacht had. Ik heb daarom ook besloten om mijn stage uit te stellen en deze volgend jaar te doen. Ik ben elke dag veel uurtjes met haar bezig, ben zeker 2 uur per dag lekker met haar buiten. Nu vind ik het prima te doen, maar thuis studeren toen ze nog heel jong was vond ik heel lastig. Momenteel is ze vrij rustig in huis, dan slaapt ze veel, maar als puppy van 10 weken was dit echt niet het geval. Wij hebben nu 1 dag per week voor haar opvang, ze gaat naar een dagopvang waar ze de hele dag in verschillende "huiskamers" en een groot buiten gebied kunnen vertoeven. Ook wordt er 4x per dag met ze naar een watertje gelopen en is er genoeg begeleiding. Ik vind dit ideaal, maar Brownie kan het dan ook goed vinden met anderen honden. Dit zal niet voor elke hond geschikt zijn. Ook kan het een aardig kosten plaatje worden, bij ons kost de opvang 20 euro per dag. Ik heb ook goedkopere opvangs bezocht, maar daar moest ze in een kennel zitten en ging ze elke dan 3x een half uurtje naar buiten op een klein afgezet veldje. Toen we gingen kijken gingen alle honden keihard blaffen en ik had er helemaal geen goed gevoel bij. Tijdens je studie een hond is opzich wel heel fijn, je kunt je tijd goed zelf indelen en daardoor het goed afstemmen op je hond. Wel goed nadenken hoe je dat gaat doen als je allebei werkt, Brownie kan bijvoorbeeld slecht alleen zijn, dus hier moeten we wel alles op afstemmen. 

 

 

honden page profiel DanielleDanielle

" Begrijp ik heel goed! Zou je willen delen hoeveel je ongeveer kwijt bent aan je hondenoppas per maand en voor hoeveel dagen is dit dan?  "

Ik betaal 11 euro voor dagopvang. Ongeveer 1x per week dus per maand ben ik er 44 euro aan kwijt. Ik vind het zeker het geld waard, Nero is lekker de hele dag bezig en is moe als hij thuiskomt. Leuk voor hem voor de afwisseling.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^