Radeloos! Niet willen lopen zodra zon schijnt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jacquelinejacqueline

Zodra de zon schijnt wil mijn lieffie niet naar buiten.  Hij rent letterlijk van schaduw naar schaduw.  Als we wandelen (in schaduw) en ineens is er geen schaduwplek meer dan gaat de staart omlaag.  Oren naar achter en zoekt hij in paniek naar een schaduwplek om er vervolgens heen te sprinten.  Als er geen schaduw is dan moet ik hem tillen tot de eerstvolgende schaduwplek.   Hoe kan dit.   Hij wordt deze zomer 3 jaar en vorig jaar was t ook een drama vanaf t moment dat de zon gaat schijnen.   Wie weet wat t kan zijn.  

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 1 doggies

honden foto van Anouk van Botty

" Zodra de zon schijnt wil mijn lieffie niet naar buiten.  Hij rent letterlijk van schaduw naar schaduw.  Als we wandelen (in schaduw) en ineens is er geen schaduwplek meer dan gaat de staart omlaag.  Oren naar achter en zoekt hij in paniek naar een schaduwplek om er vervolgens heen te sprinten.  Als er geen schaduw is dan moet ik hem tillen tot de eerstvolgende schaduwplek.   Hoe kan dit.   Hij wordt deze zomer 3 jaar en vorig jaar was t ook een drama vanaf t moment dat de zon gaat schijnen.   Wie weet wat t kan zijn.   "

Dat kan zijn; gedragsbeloning, omdat hij wordt opgetild en er is medelijden. Slechte ervaring met hitte of hij heeft het gewoon domweg te warm wink Coolbandje, cooljasje, beetje bij knippen, niet teveel want dan moet je weer gaan insmeren. Denk haast 1 van de eerste twee.

honden page profiel IgloIglo 1 doggies

honden foto van Iglo

Was het erg heet buiten toen dit gedrag begonnen is? Kan hij zijn voetzooltjes hebben verbrand en nu bang zijn dat het opnieuw gebeurd?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 1 doggies

honden foto van UkkePuck

Wat voor een ras of kruising is het?

 

Misschien hoofdpijn door de zon?

 

Oogproblemen?

 

Dit al nagekeken door een dierenarts?

honden page profiel jacquelinejacqueline

Hij is bijna drie.  Het is een raszuivere Pomeranian.  Dwergkees.  
Wij hebben echt geen idee hoe t kan.  Hij doet dit al twee jaar.   In de achtertuin loopt hij wel in de zon of ligt er zelfs af en toe in maar op straat niet.   Volgens ons heeft hij zijn voetzooltjes nooit verbrand.  

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Hij rent letterlijk van schaduw naar schaduw.  Als we wandelen (in schaduw) en ineens is er geen schaduwplek meer dan gaat de staart omlaag.  Oren naar achter en zoekt hij in paniek naar een schaduwplek om er vervolgens heen te sprinten.  

Op welke ondergrond doet hij dit?

honden page profiel jacquelinejacqueline

@alaskasfinest op straat stoeptegels.  Die zijn nu nog echt niet warm en thuis liggen betontegels achter.  

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" @alaskasfinest op straat stoeptegels.  Die zijn nu nog echt niet warm en thuis liggen betontegels achter.   "

Rijd op een zonnige dag eens naar het bos, of park. Waar de hond op gras of bosgrond kan lopen. En kijk es hoe dat gaat...

honden page profiel jacquelinejacqueline

" Wat voor een ras of kruising is het?
  Het is een pomeranian (dwergkees)
Misschien hoofdpijn door de zon?
  Zodra de voordeur opengaat en hij ziet de zon in de voortuin dan draait hij zich alweer om naar binnen.   Achterin de tuin gaat hij wel gewoon en ook daar is de zon.  
Oogproblemen? Als hij oogproblemen heeft dan zou dat toch ook op andere vlakken moeten blijken? In de achtertuin ligt hij rustig in de zon op de stoel.  
 
Dit al nagekeken door een dierenarts? " nog niet maar ga ik zeker doen want het is echt heel raar.   

 

honden page profiel jacquelinejacqueline

" Rijd op een zonnige dag eens naar het bos, of park. Waar de hond op gras of bosgrond kan lopen. En kijk es hoe dat gaat... "

Wij wonen naast een park met veel bomen en gras en daar loopt hij wel overal.   Op de stoep niet als er geen schaduw is.   

honden page profiel jacquelinejacqueline

" Was het erg heet buiten toen dit gedrag begonnen is? Kan hij zijn voetzooltjes hebben verbrand en nu bang zijn dat het opnieuw gebeurd? "

Dat kunnen wij ons niet herinneren.  En achter in de tuin liggen betontegels en daar loopt hij wel.  

honden page profiel jacquelinejacqueline

Bedankt voor jullie moeite om te reageren.  Ik zal de DA eens vragen naar zijn ogen te kijken en anders moeten wij er maar gewoon aan wennen en hem proberen te laten inzien dat t geen pijn doet ofzo om op stoeptegels te lopen.   Zodat t idee tussen zijn oren weer veranderd.   

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Wij wonen naast een park met veel bomen en gras en daar loopt hij wel overal.   Op de stoep niet als er geen schaduw is.    "

Dan denk ik dat de hond een negatieve connotatie heeft gemaakt tussen die stoeptegels en zonneschijn. Want op andere ondergronden heeft hij helemaal geen last van de zon. Dus het ligt niet zozeer aan het zonlicht op zich, dan wel aan de ondergrond waar ie op dat moment loopt. 

Je zou kunnen proberen deze link te doorbreken door een activiteit met de hond te doen die hij erg leuk vindt, waarbij je op de grens van zon/schaduw zit. Bijvoorbeeld: een zoekspelletje waar hij helemaal in kan opgaan. Je begint in de schaduw en als ie helemaal opgaat in het spelletje leid je het naar de zon terwijl je volop in het spel blijft. Zo leert ie weer in de zon te komen op die stoep op een manier dat hij als leuk ervaart.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty 3 doggies

honden foto van Anouk van Botty

Weet wel nog dat wij onze vorige. We hem mee hadden genomen naar Praha, was echt warm toen en liepen over Karelsburg met hem. Nu was dit echt een bikkel maar begon wel in de remmen te gaan bij de derde keer restaurantje zoeken. Bleek dat ze zijn voetjes waren verbrand. (Zie je door tussen de tenen dat is rood/roze) Alles wat stenen, zand en vooral asfalt betreft kan enorm heet worden als de volle zon erop schijnt. Kan zijn dat hij daar een trauma aan heeft opgelopen. Sinds het een pom is wat alaska zegt maar dan met liefde of vreten hp-wink

honden page profiel jacquelinejacqueline

" Dan denk ik dat de hond een negatieve connotatie heeft gemaakt tussen die stoeptegels en zonneschijn. Want op andere ondergronden heeft hij helemaal geen last van de zon. Dus het ligt niet zozeer aan het zonlicht op zich, dan wel aan de ondergrond waar ie op dat moment loopt. 
Je zou kunnen proberen deze link te doorbreken door een activiteit met de hond te doen die hij erg leuk vindt, waarbij je op de grens van zon/schaduw zit. Bijvoorbeeld: een zoekspelletje waar hij helemaal in kan opgaan. Je begint in de schaduw en als ie helemaal opgaat in het spelletje leid je het naar de zon terwijl je volop in het spel blijft. Zo leert ie weer in de zon te komen op die stoep op een manier dat hij als leuk ervaart. "

Bedankt voor jouw reactie.  Ik ga het morgen nog een keer testen in t park naast de deur en als dat idd goed gaat dan ga ik hem trainen op de stoep.   

honden page profiel jacquelinejacqueline

" Weet wel nog dat wij onze vorige. We hem mee hadden genomen naar Praha, was echt warm toen en liepen over Karelsburg met hem. Nu was dit echt een bikkel maar begon wel in de remmen te gaan bij de derde keer restaurantje zoeken. Bleek dat ze zijn voetjes waren verbrand. (Zie je door tussen de tenen dat is rood/roze) Alles wat stenen, zand en vooral asfalt betreft kan enorm heet worden als de volle zon erop schijnt. Kan zijn dat hij daar een trauma aan heeft opgelopen. Sinds het een pom is wat alaska zegt maar dan met liefde of vreten "

Hij doet idd alles voor iets lekkers en een knuffel hahahaha.   Ze zijn stronteigenwijs.  Superslim en gek op vreten hahahh.   

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

I know right tongue-out ex gezelschaps hond houder hierro. Maar als ik naar je laatste foto bekijk mag er wel iets vanaf. We werken er momenteel ook aan hier met Botty maar damn vreetkous eerste klas! Voor vreten is gekookte kipfilet echt ideaal! Trainer zakje en van die diepvries zakjes in het trainers tasje. Kan de kipfilet daarna weer gemakkelijk in de koeling. Doe je 10% elke maand van de reguliere maaltijden er af ter compensatie van de calorieën aan de trainers.

honden page profiel DanielleDanielle

Doet de hond dat alleen op warme dagen? Want hoe reageert de hond in de winter, met koude temperaturen wanneer de zon fel schijnt?

honden page profiel jacquelinejacqueline

" Doet de hond dat alleen op warme dagen? Want hoe reageert de hond in de winter, met koude temperaturen wanneer de zon fel schijnt? "

Zodra de zon schijnt doet hij het.  Winter voorjaar of zomer.  

honden page profiel jacquelinejacqueline

" I know right ex gezelschaps hond houder hierro. Maar als ik naar je laatste foto bekijk mag er wel iets vanaf. We werken er momenteel ook aan hier met Botty maar damn vreetkous eerste klas! Voor vreten is gekookte kipfilet echt ideaal! Trainer zakje en van die diepvries zakjes in het trainers tasje. Kan de kipfilet daarna weer gemakkelijk in de koeling. Doe je 10% elke maand van de reguliere maaltijden er af ter compensatie van de calorieën aan de trainers. "

Hij is 3 ons te zwaar volgens de DA maar omdat het een reu is kan t.  Maar mag wel eraf hoor.  Het is een vreetzak.  Hij zit erg dik in zijn vacht en onderwol dus hij lijkt dikker dan hij is.  

honden page profiel jacquelinejacqueline

" I know right ex gezelschaps hond houder hierro. Maar als ik naar je laatste foto bekijk mag er wel iets vanaf. We werken er momenteel ook aan hier met Botty maar damn vreetkous eerste klas! Voor vreten is gekookte kipfilet echt ideaal! Trainer zakje en van die diepvries zakjes in het trainers tasje. Kan de kipfilet daarna weer gemakkelijk in de koeling. Doe je 10% elke maand van de reguliere maaltijden er af ter compensatie van de calorieën aan de trainers. "

Hij eet vers vlees uit de diepvries en als beloning gedroogde kipstukjes van boxby.  

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Mijn grote kees deed dit als pup ook. Was er geen schaduw dan verzette hij geen stap meer. Hij is nu 6 en zoekt nog steeds t liefst de schaduw op. Loopt strak langs een heg bv. 

honden page profiel jacquelinejacqueline

" Mijn grote kees deed dit als pup ook. Was er geen schaduw dan verzette hij geen stap meer. Hij is nu 6 en zoekt nog steeds t liefst de schaduw op. Loopt strak langs een heg bv.  "

O echt.  Hier ook. Deze gaat bijna door muurtjes en hagen heen.  Zo dicht loopt hij ertegenaan. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

" Hij is 3 ons te zwaar volgens de DA maar omdat het een reu is kan t.  Maar mag wel eraf hoor.  Het is een vreetzak.  Hij zit erg dik in zijn vacht en onderwol dus hij lijkt dikker dan hij is.   "

Ik zie het aan zijn pootjes (de rest mag tegen spreken hoor).  Ras is een statistiek voor en klopt niet altijd wink Even meten en passen. Je hebt vollere mensen en wat dunnere mensen.

honden page profiel LolaLola 1 doggies

honden foto van Lola

Ik zal ook denken aan last v.d ogen/hoofd, misschien dat de zon alles een beetje verblindt. Je hebt ook zonnebrillen voor honden toch? Misschien kun je er dan achter komen, kijken hoe de hond dan reageert.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Balou is een keer bang geweest voor zijn eigen schaduw, dit was gewoon in huis. Bizar, maar zal het dit kunnen zijn? Je ziet deze angst ook wel eens bij kleine kinderen.

Volgende forumvraag: Probiotica
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^