Pup piept na uitlaten in de nacht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sonja Derks Sonja Derks

honden foto van Sonja Derks

Lieve hondenliefhebbers,

ik ben opzoek naar advies. Sinds twee weken hebben wij een enorm lieve en leergierige Weimeraner pup. Overdag doet ze het goed, ligt graag in de bench en plast eigenlijk nooit binnen. Ze kan al zitten, blijven en pootje op commando geven. 

De nachten hebben wat energie gekost, ze heeft lang en veel gepiept. Na een tijd erbij slapen, wat weinig hielp gaat het eindelijk beter. 

We laten haar rond 22:00 plassen, dan in de bench. Soms piept ze even maar gaat dan lekker slapen. We maken haar tussen 3 en half 4 wakker om weer even te laten plassen, ze slaapt dan meestal nog. Hierna komt ze alleen moeilijk in slaap, duurt soms wel een half uur. Uiteindelijk valt ze in slaap tot een uur of 6, dan begint de dag wel voor haar. 

Hebben jullie hier tips in? Moeten we haar nog wakker maken om te laten plassen? Ze heeft nog nooit een natte bench gehad. Ook vinden we het dat ze erg vroeg wakker is, al snap ik dat aangezien ze er al om 10 inligt. Ik ben op het moment erg onzeker merk ik, alle andere pups van het best slapen zonder problemen door. 

We hebben bewust voor een bench gekozen, dus ik ben niet opzoek naar redenen om daar niet in de bench te doen. Ieder zijn eigen manier denk ik, dit is de onze. 

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Hoi, kan alleen zeggen hoe ik het zelf gedaan heb. Dat is de wekker steeds een kwartiertje later gezet. Zolang het droog is kun je steeds een kwartiertje vooruit. Als ze je wakker maakt of het is niet droog? Ga je kwartiertje terug op de wekker een paar dagen. Dus probeer eens de wekker om 3:45. Denk dat ze wakker blijft omdat ze voldoende geslapen heeft. Net als mensen babies, geven die hazen slaapjes een shotje energie.

honden page profiel DanielleDanielle

Ik heb uberhaupt geen wekker gezet toen mijn hond nog een pup was. Hij lag naast mijn bed en zodra hij ook maar een beetje piepte, ging ik met hem naar buiten. Op een gegeven moment sliep hij door en piepte hij snachts niet meer. Nooit ongelukje gehad snachts. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik zou het proberen om het zonder wekker te doen en kijken wat er gebeurd, en dan kort voor zes uur opstaan als ze nog niet gepiept heeft. Ik vond het zelf belangrijk dat als de hond aangeeft te moeten plassen je wel gelijk kan reageren, dus je moet dan wel in de buurt zijn. Staat de bench in de slaapkamer? Wakker maken zou ik zelf niet doen, een wekker heb ik ook niet gezet indertijd.

 

Misschien anders elf uur als laatste plastijd nemen?

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Bekijk het eens of ze door slaapt, slaap eens een weekje naast dr nogmaals even om te kijken of het lukt dat ze door slaapt....je moet de hond wakker maken ja tuurlijk wordt er dan geplast, gewoon eens bekijken of doorslapen lukt, en 6 uur op, niet zo gek op deze leeftijd....laughing      even vertellen, ik ging er snachts uit, heb ik twee x gedaan, ook wakker gemaakt en op de plasplek hobbelde ze er heen en ging daar verder slapen, hahaha, na aansporen ja plassen, zucht geweldig, was toch goed van mij, hahaha, nog een nachtje gedaan, nimmer meer, en doorgeslapen, wel heb ik nog even naast dr geslapen....wat niet nodig was, maar snachts doorslapen en ja zes uur op, hahaha....en ze is nu volwassen en doet het nog zo vroeg op, maar het is een rustige hond, plassen dan eten en nog even slapen...kijk het eens aan als ze doorslaapt......

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je kan ook een stevige puppyren om de bench zetten en dan de bench open.

Dan zit je pup wel beschermd maar niet zo opgesloten en wat meer leefruimte.

Ik kan me voorstellen dat 12 uur of langer per etmaal (met overdag erbij) in een bench opgesloten zitten niet fijn is.

Ook zou ik je hond 's nachts niet wakker maken, of in ieder geval elke keer wat verschuiven naar een later tijdstip.

 

 

honden page profiel LolaLola 1 doggies

honden foto van Lola

Waarom zul je een puppy zoveel en lang laten janken? Een pup gaat dit niet als een fijne plek beschouwen als je dit doet. Een bench leer je rustig aan. Paar nachten ernaast met een deur open, overdag even dicht, steeds iets meer en dit bouw je op. Een bench is niet je hond erin stoppen, laten janken en klaar. Een bench is een hulpmiddel waar je goed mee moet om gaan/aanleren.. daarnaast is je pup pas net uit het nest weg, aan jullie om er te zijn voor je pup. 

 

Ik zou gewoon lekker je pup een plek laten kiezen, de ruimte geven en het deurtje van de bench open laten. Eruit gaan zodra je hoort dat de hond wakker wordt.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Bench is prima

'k Zou alleen wat later (06:00 ofzo) met haar naar buiten gaan om iets te doen. Je zou eventueel, als dat in je schema past, om 00:00 nog even met haar naar buiten kunnen gaan dan hoef je misschien helemaal geen extra plasuitlaat meer tussendoor te doen.

honden page profiel Sonja Derks Sonja Derks

honden foto van Sonja Derks

Dank voor jullie reacties! We hebben veel tijd een aandacht aan de benchtraining besteed. Als ze er niet in ligt, en wij liggen erbij in de kamer (deurtje open) piept ze ook. Dus dat lijkt het probleem niet, altijd jammer die vooroordelen :)

Goede tip vanavond eens te proberen zonder haar te wekken en kijken hoe lang ze het volhoud. En inderdaad nog wat later uitlaten, ook een goed idee. Dank! 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Dank voor jullie reacties! We hebben veel tijd een aandacht aan de benchtraining besteed. Als ze er niet in ligt, en wij liggen erbij in de kamer (deurtje open) piept ze ook. Dus dat lijkt het probleem niet, altijd jammer die vooroordelen :-)
Goede tip vanavond eens te proberen zonder haar te wekken en kijken hoe lang ze het volhoud. En inderdaad nog wat later uitlaten, ook een goed idee. Dank!  "

Maar dan zou ik wel in de buurt slapen, pup bijvoorbeeld in de bench op de slaapkamer. Zodat je haar goed kunt horen. 

honden page profiel Sonja Derks Sonja Derks

honden foto van Sonja Derks

Succesverhaal vannacht hoor! 
Op de bank geslapen zodat ik haar goed zou horen, ze sliep van 22:00 - 6:00 aan een stuk! Rond 6 begon ze te piepen, toen laten plassen en samen opgestaan om te spelen. Trots op mijn hondenkind! En voel me herboren door een betere bedrust.. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

" Succesverhaal vannacht hoor! Op de bank geslapen zodat ik haar goed zou horen, ze sliep van 22:00 - 6:00 aan een stuk! Rond 6 begon ze te piepen, toen laten plassen en samen opgestaan om te spelen. Trots op mijn hondenkind! En voel me herboren door een betere bedrust..  "

fijn hoor, een goede nachtust voor allebei hp-thumbsup

honden page profiel BrownieBrownie 3 doggies

honden foto van Brownie

" Succesverhaal vannacht hoor! Op de bank geslapen zodat ik haar goed zou horen, ze sliep van 22:00 - 6:00 aan een stuk! Rond 6 begon ze te piepen, toen laten plassen en samen opgestaan om te spelen. Trots op mijn hondenkind! En voel me herboren door een betere bedrust..  "

Wat fijn is dat he? Brownie sliep ook altijd van 22:00-6:00, en toen ze een maand of 6 was schoof het op tot 7:00!

Volgende forumvraag: Pup leren in de tuin te blijven
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^