Zwerfpuppy met verlatingsangst

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LindaLinda

Hallo allemaal, 

 

Ik heb 10 dagen terug een puppy geadopteerd vanuit Griekenland. Hij is volgende week 5 maanden en heeft hiervoor ongeveer 2 maanden in een gastgezin gezeten. 

De eerste week heb ik alleen op de bank geslapen maar enorm weinig slaap gehad ook omdat hij opnieuw zindelijk moest worden en ik vermoed dat hij enige vorm van  verlatingsangst heeft. 

Nu sinds 4 dagen slaap ik boven en hij slaapt in een ruime bench waar hij overdag heerlijk in ligt. Zodra ik naar boven ga begint het huilen, janken en blaffen. Ook in de nachten komt hij meerdere malen en na het laten plassen begint het janken opnieuw. 

Ik probeer hem nu elke keer uit te laten janken maar lees veel tegenstrijdige berichten. Ik heb ook al geprobeerd beneden te slapen en dan is er niets aan de hand. Maar wel heb ik het idee dathet janken en roepen elke dag verergerd. Natuurlijk heb ik ook buren om rekening mee te houden en op mijn slaapkamer vind ik niet echt een optie. 

Voor de mensen die tegen de bench zijn dit doe ik omdat hij nog aardig doet slopen en ik in de ochtend geen ravage wil aantreffen. 

En op de vragen; ja ik heb er een trui in gelegd met mijn geur, hij krijgt wat te knabbelen voor het slapen gaan, heeft al zijn behoeftes dan gedaan en de deur gaat dicht zodra hij ontspannen ligt en nadien wacht ik tot hij weer lekker ligt voor ik naar boven ga.

Hebben jullie tips want ik heb echt geen energie meer over na 10 nachten slaap van maximaal 5 uurtjes. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Naast je bed zetten, naar buiten zetten als hij wakker wordt. Slaapt hij een aantal nachten  door dan de bench steeds een stukje verder zetten, uiteindelijk op de gang, dan weer later deur dicht.  zowel voor jou als de hond ontspannen, geen stress, jij kan slapen tussen door, beter dan nu.

Het gast gezin was in Griekenland neem ik aan? Want met drie maanden kan hij nog niet naar Nederland zijn gekomen ivm vaccinatie hondsdolheid. Dus je hebt totaal geen zicht hoe het daar is vergaan.

 

Behandel hem dus als een pup van 12 weken, stapje voor stapje,

 

Uit laten janken betekent nog meer stress en nog meer kans dat hij later hele grote problemen krijgt met alleen zijn. Geef hem geborgenheid.

 

Succes.

 

honden page profiel LindaLinda

@ientje. 

Ik heb een grote professionele bench die op geen mogelijkheid boven en/of op de overloop. En dat is ook echt mijn twijfel van moet ik hem dan op een kussen leggen maar naar mijn idee ga ik dan weer een aantal stappen terug in de benchtraining. Maar ik weet niet of ik dat verkeerd zie. 

Ik heb inderdaad geen goed beeld over het gastgezin in griekenland. Wel heb ik gemerkt dat hij heel goed weet dat hij bij een 'standaard' draadbench de onderkant van de deur kan openen daardoor een gekocht die hij nooit openkrijgt. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik heb ook al geprobeerd beneden te slapen en dan is er niets aan de hand. 
Voor de mensen die tegen de bench zijn dit doe ik omdat hij nog aardig doet slopen en ik in de ochtend geen ravage wil aantreffen. 

Je schrijft zelf de oplossing al: slaap voorlopig nog bij de hond, tot ie zich helemaal thuis voelt bij jou. 

Janken, huilen, slopen... dat doet ie omdat hij zich angstig of onzeker voelt alleen. De bench is dus geen oplossing voor dit gevoel. Alleen jij, als mens, kan ervoor zorgen dat deze hond zich veilig, geborgen en gesteund voelt.

Eens dat gevoel gegroeid is, vallen ook de redenen om te gaan janken, huilen of slopen weg. Want dan weet de hond dat jij er voor hem bent. hp-heart

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

10 dagen is natuurlijk erg kort. Hou er maar rekening mee dat het nog maanden kan duren. Hij heeft bij t gastgezin een thuis gehad en moet nu weer helemaal opnieuw beginnen, nadat hij een lange reis achter de rug heeft.

Zet maar een bed beneden. smile

 

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Je kan ook boven een stukje van je kamer afzetten. Er zijn ideale hekjes hiervoor te koop. Google op puppy ren en je ziet ze.  

honden page profiel SusanSusan

honden foto van Susan

Ik had voor de eerste tijd zo'n inklapbed naast de bench staan waar ik op sliep. Op den duur steeds het bed iets verder van de bench afgezet. Binnen een week sliep hij alleen en inmiddels stiefelt hij na het laatste rondje zelf de bench in en ploft neer terwijl hij er niet eens perse meer in hoeft te liggen.

Mijn hond komt uit Bonaire en was 4,5 maand toen hij bij mij kwam. Wel al zindelijk overigens. Sloopte ook best veel maar dat kwam omdat hij simpelweg nooit geleerd had wat wel en niet mocht.

Wel heb ik altijd eten en lekkers in de bench gegeven (met deurtje open), extreem lekkere dingen erin verstopt etc.

Dus; zet er een bed/matras naast en kijk hoeveel tijd jouw hondje nodig heeft om te wennen. 

 

 

honden page profiel MarianneMarianne

honden foto van Marianne

10 Dagen is nog heel kort voor de hond. Hij heeft een hele onstabiele start gehad in zijn leven. En heeft nog niet de zekerheid dat hij nu voor altijd mag blijven. Hij zit nog in zijn overlevingsfase ipv van levenfase.

Dus is het belangrijk dat hij het vertrouwen krijgt in jou en zijn nieuwe omgeving. Zelf zou ik hem bijv toch bij me in de slaapkamer doen, bijv in ren als er geen bench kan slaan. Of een stuk afgrenzen. Of toch nog maandje misschien beneden slapen.

Het is niet zo dat je dat voor altijd moet doen, echt alleen een periode dat hij vertrouwen krijgt. En dat is afhankelijk van de hond zelf.

Het lijkt veel gedoe maar uiteindelijk door 1 ding in je leven te veranderen ... hij bij jou of jij bij hem slapen, pak je meteen heel veel probleemgedrag aan omdat je aan zijn zekerheid werkt.

Met honden is eigenlijk veel op te lossen als je zonder haast en op hun tempo ze dingen leert.

En soms denk je .... het gaat nooit goedkomen en dan op een dag besef je tot je verbazing dat hij opeens gewoon alleen kan slapen. 

 

Succes en vooral ook heel veel plezier samen hp-wink

Volgende forumvraag: Enthousiasme en springen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^