Hond heeft ''gedragsproblemen''

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SophieSophie

honden foto van Sophie

Hoi allemaal,

Jacky
We hebben een nieuwe hond sinds oktober genaamd ''Jacky''. In de beschrijving van haar stond al dat ze geen opvoeding heeft gehad en erg verwend werd bij haar vorige baasjes. Jacky is een schat van een hond en is dikke vriendjes met onze andere hond die twee gaan gewoon goed samen, maar er zijn toch wel wat problemen die moeilijk zijn.

Achtergrond
Jacky werd door haar vorige baasjes (in Griekenland) gevonden als puppy met een diepe snee aan de zijkant. Ze is toen in huis genomen door ze, maar moest weg toen zij kinderen kregen en er geen ruimte meer voor haar was. Toen is Jacky naar Nederland gekomen bij een ouder stel, maar werd weggedaan doordat iemand bang van haar werd. Toen ging ze naar een gastgezin en vervolgens kwam ze bij ons. ze is nu 4.

Ons gezin
We zijn met mijn ouders, broer (19), ik (18) en broertje (14) en hond Herman (5) ze kan met ons allemaal goed opschieten, maar ik dacht ik zet het er wel even bij wat haar thuissituatie is.

Problemen
Jacky blaft voortdurend op alles en iedereen zelfs geluidjes en stopt niet wanneer je dit zegt. Jacky luistert gewoon niet goed wanneer je vraagt of ze komt ze doet waar ze zelf zin in heeft en hier is geen verbetering in. Jacky wordt ook heel erg agressief wanneer zij een botje heeft of wanneer wij iets van haar vragen en ze wilt het echt niet. Vooral met botjes dan wordt ze een andere hond en bijt ze ons zelfs. Wanneer ze haar zin niet krijgt gooit ze een hele erge driftbui. Ze kan ook niet hendelen wanneer iemand naar een andere kamer gaat en ze niet meekan, of wanneer iemand weg gaat dan begint ze te piepen en aan deuren te krassen. Jacky pakt wanneer ze samen is met Herman tijdens het uitlaten ook andere honden. Ze is ook geen fan van dronken of luide mensen buiten (snap ik wel maar ze luistert dan niet naar ons dat het oke is), waardoor ze zo erg tekeer gaat en niet stopt.

We willen haar natuurlijk nooit meer kwijt want ze is echt een schatje verder en een erg blije hond, maar dit zorgt wel voor stress vanwege het blaffen voornamelijk.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je gaat, net als bij een puppy, je hond nog moeten leren zichzelf te beheersen. Leren geduldig zijn. Leren omgaan met frustraties. Vertrouwen hebben. 

Dat is er niet vanzelf. Dus op elk van de gebieden die je aanhaalt, ga je geduldig en kalm je hond aanleren wat je graag qua gedrag wenst te zien. 

 

Voor ze bij jullie kwam, zat ze bij een gastgezin, schrijf je. Was dit een gastgezin dat verbonden was aan een stichting of adoptie-organisatie? Zij zouden je dan kunnen bijstaan met tips qua opvoeding.

honden page profiel SophieSophie

honden foto van Sophie

" Je gaat, net als bij een puppy, je hond nog moeten leren zichzelf te beheersen. Leren geduldig zijn. Leren omgaan met frustraties. Vertrouwen hebben. 

Dat is er niet vanzelf. Dus op elk van de gebieden die je aanhaalt, ga je geduldig en kalm je hond aanleren wat je graag qua gedrag wenst te zien. 

 

Voor ze bij jullie kwam, zat ze bij een gastgezin, schrijf je. Was dit een gastgezin dat verbonden was aan een stichting of adoptie-organisatie? Zij zouden je dan kunnen bijstaan met tips qua opvoeding. "

 

Ze vertrouwt ons steeds meer en meer, maar op die gebieden komt er gewoon geen verandering.

honden page profiel RJRJ

ga eens naar een goede hondenschool / gedragsdeskundige en als het even kan een aantal prive lessen thuis,

 

die kunnen je dan beter helpen/adviseren dan mensen op een forum hp-smile

honden page profiel SophieSophie

honden foto van Sophie

" ga eens naar een goede hondenschool / gedragsdeskundige en als het even kan een aantal prive lessen thuis,

 

die kunnen je dan beter helpen/adviseren dan mensen op een forum  "

 Staat wel op de planning, maar vanwege corona kan dat nu niet, Maar is wel waar hoor ik heb het hier alvast geplaatst voor als er een geleerd iemand is die mss alvast manieren heeft om dit te kunnen minderen, want aangeven aan haar wanneer iets niet goed is of juist wel goed is geeft ze dus eigenlijk niks om.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ze vertrouwt ons steeds meer en meer, maar op die gebieden komt er gewoon geen verandering. 

Hoe heb je, in de voorbeelden die je geeft, het gewenste gedrag dan proberen aanleren?

Dan kunnen we hier misschien sneller praktische tips geven...

honden page profiel SophieSophie

honden foto van Sophie

" Hoe heb je, in de voorbeelden die je geeft, het gewenste gedrag dan proberen aanleren?

Dan kunnen we hier misschien sneller praktische tips geven... "

 
Ik zeg gewoon rustig tegen haar bijvoorbeeld stil,koest en wanneer ze dit doet als ze er zin in heeft, want anders gooit ze een driftbui beloon ik haar steeds, maar hier komt geen verbetering in ze weet het wel, maar luistert niet en dan komt er een driftbui. Ik laat ze niet uit, want ik kan ze niet houden dus dat weet ik niet. Bij botjes laten we haar met rust en aaien kan nu opzich wel wat ze zelf dan ook wilt (door te vragen) of ze legt het botje op je, maar dan opeens flipt ze toch. Wanneer mama bijvoorbeeld weg gaat en Jacky begint te piepen etc stel ik haar gerust en blijf ik bij haar ze zoekt je dan ook wel op, maar dadelijk wanneer we allemaal weer naar school kunnen etc kan dat natuurlijk niet. Ze vertrouwt ons steeds meer en knuffelt graag, maar dan opeens draait er toch een knop om bij die dingen uit het niets(zegmaar haar lichaamshouding geeft t dan helemaal niet aan) en ze geeft gewoon echt niks om commando's ofzo ze negeert ons eigenlijk. Ze luistert het beste naar mijn vader. een beetje naar mij.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Als je iets meer afstand neemt lukt het meestal om zelf de oplossingen te bedenken. Die zijn meestentijds heel eenvoudig en voor de hand liggend maar  je ziet ze zelf even niet ziet omdat je er te veel in zit;

 

Heeft ze een botje wat jij om de één of andere reden wil hebben, vul dan een kong met (bijvoorbeeld) hondenpaté en pak het botje weg (zonder dat ze het in de gaten heeft).

Gaat iemand van het gezin weg en verwacht je een heftige reactie, loop dan even mee naar buiten en begin een favoriet spelletje van haar waardoor ze afgeleid is terwijl diegene weggaat.

Gaat het niet lekker met andere honden doe dat dan haar en jezelf niet aan (aanlijnen dus) als ze net zo goed lekker met Herman kan spelen

 

(Luide dronken mensen mag je door haar laten bijten want die zijn vervelend, daar heeft ze gewoon gelijk in wink )

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Een hond kent niet automatisch commando’s, zoiets moet aangeleerd worden. En als ze uiteindelijk het commando kennen, moeten ze ook de motivatie hebben om er naar te luisteren. Dat ligt allemaal bij jullie. Gelukkig zijn commando’s niet heel belangrijk, in stilte kun je ook veel voor elkaar krijgen. Je beschrijft veel verschillende problemen, dus het is nogal langdradig om overal erg op in te gaan. En ik denk dat het voor jullie ook erg lastig is om al deze problemen tegelijk op te lossen. Mijn tip is, ga stapje voor stapje, zoals bij een pup. Waar lopen jullie nu het meeste tegen aan? Daar begin je dan mee. Het is ook fijn om hulp te krijgen van een hondenschool. Die kunnen je handvaten geven. 

Als jouw hond agressief is richting andere honden moet je haar daar echt niet bij loslaten. Heel onveilig. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik zeg gewoon rustig tegen haar bijvoorbeeld stil,koest en wanneer ze dit doet als ze er zin in heeft, want anders gooit ze een driftbui beloon ik haar steeds, maar hier komt geen verbetering in
ze weet het wel, maar luistert niet en dan komt er een driftbui.
Ik laat ze niet uit, want ik kan ze niet houden dus dat weet ik niet. 

 

Om er nu 1 voorbeeldje uit te halen:

Door 'stil' of 'koest' te zeggen, verander je de reden van haar gedrag niet. 

Kijk eerst naar het waarom. Een hond kan om verschillende redenen hyper of baldadig worden: uit verveling, of uit frustratie, uit opwinding, uit ongeduld,...

Vanuit die reden ga je dan een oplossing zoeken.

Bijvoorbeeld bij baldadig worden (happen, opspringen, blaffen) uit ongeduld, dan leer je de hond aan om zich te beheersen en te leren wachten. Dit kan op verschillende manieren, al naargelang de situatie.

Bijvoorbeeld: de hond doet wild als je met haar wil gaan wandelen. Dan blijf je in de gang wachten tot ze kalmeert. Als je haar al hebt aangelijnd, kan je ook je voet op de lijn zetten, zodat ze niet kan opspringen. Je blijft kalm en je wacht. Tot de hond ook kalmeert. Pas dan doe je de deur open. Doordat je zelf dus de connectie maakt tussen: rustig zijn = de deur gaat open, kan de hond leren wat je nu precies van haar verwacht.

'Stil' en 'Koest' zeggen, dat is niet meer dan een bevel, het verandert niets aan de oorzaak van haar gedrag, en dat is haar ongeduld. Dus steeds naar de basis gaan, en van daaruit vertrekken.

 

honden page profiel SophieSophie

honden foto van Sophie

" Een hond kent niet automatisch commando’s, zoiets moet aangeleerd worden. En als ze uiteindelijk het commando kennen, moeten ze ook de motivatie hebben om er naar te luisteren. Dat ligt allemaal bij jullie. Gelukkig zijn commando’s niet heel belangrijk, in stilte kun je ook veel voor elkaar krijgen. Je beschrijft veel verschillende problemen, dus het is nogal langdradig om overal erg op in te gaan. En ik denk dat het voor jullie ook erg lastig is om al deze problemen tegelijk op te lossen. Mijn tip is, ga stapje voor stapje, zoals bij een pup. Waar lopen jullie nu het meeste tegen aan? Daar begin je dan mee. Het is ook fijn om hulp te krijgen van een hondenschool. Die kunnen je handvaten geven. 

Als jouw hond agressief is richting andere honden moet je haar daar echt niet bij loslaten. Heel onveilig.  "

 Hey,ze kent de commando's nu wel alleen geeft er niks om en gooit een gekke driftbui waardoor ze denkt haar zin te krijgen, Het constante blaffen op alles en iedereen. Ze is erg waakzaam. Wij laten haar niet los hoor, maar sommige mensen luisteren niet wanneer je aangeeft dat ze boos kan worden ;-) en roepen hun hond niet terug. Hondenschool staat inderdaad op de planning, maar we wachten liever tot mrs Corona ff weg is.

honden page profiel SophieSophie

honden foto van Sophie

"  

Om er nu 1 voorbeeldje uit te halen:

Door 'stil' of 'koest' te zeggen, verander je de reden van haar gedrag niet. 

Kijk eerst naar het waarom. Een hond kan om verschillende redenen hyper of baldadig worden: uit verveling, of uit frustratie, uit opwinding, uit ongeduld,...

Vanuit die reden ga je dan een oplossing zoeken.

Bijvoorbeeld bij baldadig worden (happen, opspringen, blaffen) uit ongeduld, dan leer je de hond aan om zich te beheersen en te leren wachten. Dit kan op verschillende manieren, al naargelang de situatie.

Bijvoorbeeld: de hond doet wild als je met haar wil gaan wandelen. Dan blijf je in de gang wachten tot ze kalmeert. Als je haar al hebt aangelijnd, kan je ook je voet op de lijn zetten, zodat ze niet kan opspringen. Je blijft kalm en je wacht. Tot de hond ook kalmeert. Pas dan doe je de deur open. Doordat je zelf dus de connectie maakt tussen: rustig zijn = de deur gaat open, kan de hond leren wat je nu precies van haar verwacht.

'Stil' en 'Koest' zeggen, dat is niet meer dan een bevel, het verandert niets aan de oorzaak van haar gedrag, en dat is haar ongeduld. Dus steeds naar de basis gaan, en van daaruit vertrekken.

  "

 Dankuwel voor de tip, ik zeg echter stil en koest omdat ze naar het beste naar luistert zonder driftbui te geven.

honden page profiel SophieSophie

honden foto van Sophie

" Als je iets meer afstand neemt lukt het meestal om zelf de oplossingen te bedenken. Die zijn meestentijds heel eenvoudig en voor de hand liggend maar  je ziet ze zelf even niet ziet omdat je er te veel in zit;

 

Heeft ze een botje wat jij om de één of andere reden wil hebben, vul dan een kong met (bijvoorbeeld) hondenpaté en pak het botje weg (zonder dat ze het in de gaten heeft).

Gaat iemand van het gezin weg en verwacht je een heftige reactie, loop dan even mee naar buiten en begin een favoriet spelletje van haar waardoor ze afgeleid is terwijl diegene weggaat.

Gaat het niet lekker met andere honden doe dat dan haar en jezelf niet aan (aanlijnen dus) als ze net zo goed lekker met Herman kan spelen

 

(Luide dronken mensen mag je door haar laten bijten want die zijn vervelend, daar heeft ze gewoon gelijk in ) "

 Haar afgelebberde botje hoef ik niet te hebben hoor, maar ze legt het zelf op mij neer bijvoorbeeld en dan wordt ze boos terwijl ze dit zelf op mij legt. We hebben haar altijd aangelijnd behalve als ze alleen is dan kan ze los, maar sommige mensen luisteren gewoon niet wanneer je aangeeft dat ze boos kan worden en roepen hun hond niet terug en Herman heeft heel veel angst voor vreemde mensen vooral mannen dus dan ben je daar ookal mee bezig. Het zou inderdaad makkelijker zijn als mensen hun hond terug roepen als je nee zegt.

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

"  

Hey,ze kent de commando's nu wel alleen geeft er niks om en gooit een gekke driftbui waardoor ze denkt haar zin te krijgen, Het constante blaffen op alles en iedereen. Ze is erg waakzaam. Wij laten haar niet los hoor, maar sommige mensen luisteren niet wanneer je aangeeft dat ze boos kan worden en roepen hun hond niet terug. Hondenschool staat inderdaad op de planning, maar we wachten liever tot mrs Corona ff weg is. "

Het is inderdaad vervelend als mensen hun hond niet bij zich houden wanneer je daar om vraagt.

 

Blaffen kan verschillende oorzaken hebben.

1. Waken, de hond ziet mensen aankomen door het raam of in de tuin, en probeert ze weg te blaffen.

 

2. De baas waarschuwen “hee daar loopt iemand!” Dat is iets anders dan waaks, de hond probeert niet iemand weg te jagen, het is gewoon een “kijk eens!”

 

3. Uit opwinding (opgefokt zijn)

 

4. Om de zin te krijgen. Bijvoorbeeld blijven blaffen totdat jij aandacht geeft of met de bal gooit. 

5. Uit angst, wil mensen op afstand houden.

 

6. Uit enthousiasme tijdens het spelen

 

Misschien zijn er nog meer mogelijke oorzaken, maar dit is even wat in me op kwam. Weet jij waarom je hond blaft?

honden page profiel SophieSophie

honden foto van Sophie

" Het is inderdaad vervelend als mensen hun hond niet bij zich houden wanneer je daar om vraagt.

 

Blaffen kan verschillende oorzaken hebben.

1. Waken, de hond ziet mensen aankomen door het raam of in de tuin, en probeert ze weg te blaffen.

 

2. De baas waarschuwen “hee daar loopt iemand!” Dat is iets anders dan waaks, de hond probeert niet iemand weg te jagen, het is gewoon een “kijk eens!”

 

3. Uit opwinding (opgefokt zijn)

 

4. Om de zin te krijgen. Bijvoorbeeld blijven blaffen totdat jij aandacht geeft of met de bal gooit. 

5. Uit angst, wil mensen op afstand houden.

 

6. Uit enthousiasme tijdens het spelen

 

Misschien zijn er nog meer mogelijke oorzaken, maar dit is even wat in me op kwam. Weet jij waarom je hond blaft? "

 Uit het waken dit is al helemaal niet te stoppen en waarschuwen wanneer ik naar het raam kom op te kijken wat er is en haar zeg dat het goed is kan ze af en toe stoppen als ze wil en ''het gevaar'' weg is. Ook als ze haar zin niet krijgt dus onderdeel van haar driftbui waar ze alles bij uit de kast gooit ik denk dat ze dit een beetje is aangeleerd bij haar vorige baasjes zoals in haar beschrijving stond. Ik weet verder niet waar dit vandaan komt en of ze dit ook deed bij haar vorige baasjes.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Dit is natuurlijk een hond die nog nergens echt heeft kunnen settelen in het verleden er is nogal met haar gesold.

Wat fijn dat ze nu een gouden mandje gevonden heeft waar ze altijd mag blijven.  Fijn ook dat ze met jullie allemaal goed kan opschieten.

 

Jenna, ook een herplaatser die op zesjarige leeftijd bij ons kwam, blafte ook op alles.  Bij haar werkte goed om zelf heel rustig te blijven en haar belonend toe te spreken "goed gehoord, dat is . (even dat waar geblaft wordt benoemen...." en haar dan vriendelijk bij me te roepen waar ze dan voor het komen beloond werd. Als ze niet kwam maar te opgewonden was rustig benoemen en haar uit de situatie halen door afstand te nehmen, evt. naar een andere kamer gaan met haar en even tot rust laten komen of een klein spelletje doen bijv. 

 

 

Botjes, voedsel, speelgoed kan allemaal tot agressie leiden, zorg dat ze ergens is waar ze niet gestoord wordt als ze eet of op een botje kauwt. Vooral niet gaan oefenen met ruilen nu. Dat kan voor nog meer stress en dus agressie zorgen.

 

Hier heb ik nooit met commando's gewerkt omat Jenna nogal eigenwijs is, en ze ook geen commando's kende, een zinnetje zeggen, of gewoon de hond uit de situatie halen, dingen voorkomen e.d. werkt hier veel beter.

Natuurlijk kan je wel commando's aanleren maar alleen als dat op een ontspannen manier kan, in de vorm van een spelletje bijv.

 

Voor buiten zou ik haar in elk geval aan de lijn houden en op afstand van andere honden blijven, bogen maken, desnoods teruglopen. Ze moet leren dat wandelen leuk kan zijn, een mooi rustig natuurgebied waar ze lekker kan snuffelen zou ideaal zijn.

Ik heb zelf veel gehad aan Turid Rugaas haar boekje "Help mijn hond trekt" (of valt uit). En aan Trisha Stewart haar boek "BAT (bevaviour adjustment)2".

 

Ze lijkt verlatingsangst te hebben wat geen wonder is na zoveel herplaatsingen. Ik zou gaan oefenen desnoods per seconde, gewoon even de deur open en dicht en dan weer naar binnen, zonder wat te zeggen of strak op de hond te letten, en dit dan langzaam aan uitbreiden.

https://moniquebladder.wordpress.com/2011/10/13/verlatingsangst-doe-er-iets-aan/

 

Om haar wat zelfstandiger te maken en meer zelfvertrouwen te geven, en een stevige band op te bouwen is samen hersenwerkjes doen, waarmee je langzaam moet beginnen, zodat goede resultaten behaald worden en de hond zich goed voelt over zichzelf.

 

https://hersenwerkvoorhonden.nl/

 

Ook zou ik me goed gaan inlezen over hoe honden communiceren met elkaar en ook met ons. Een begrepen hond is veel minder gefrustreerd dan een onbegrepen hond. Turid Rugaas haar boekje Kalmerende Signalen is een goede start. Het is gratis als pdf te downloaden.

 

 

 

 

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

"  

Uit het waken dit is al helemaal niet te stoppen en waarschuwen wanneer ik naar het raam kom op te kijken wat er is en haar zeg dat het goed is kan ze af en toe stoppen als ze wil en ''het gevaar'' weg is. Ook als ze haar zin niet krijgt dus onderdeel van haar driftbui waar ze alles bij uit de kast gooit ik denk dat ze dit een beetje is aangeleerd bij haar vorige baasjes zoals in haar beschrijving stond. Ik weet verder niet waar dit vandaan komt en of ze dit ook deed bij haar vorige baasjes. "

Oké, vooral waken en drammen dus.

Blaffen naar “indringers” is vrij normaal voor een hond. Het is niet raar dat ze aanslaat als de postbode voor je huis loopt. Hier moet je mee leren leven. Als zij beter geaard is bij jullie, een fijn ritme heeft en rustiger wordt, dan wordt het blaffen waarschijnlijk ook minder. Maar ik denk niet dat dit waken weg gaat.

 

Het drammen om speelgoed en aandacht, is wel goed te verhelpen. Hoe pak jij dit nu aan? 

honden page profiel SophieSophie

honden foto van Sophie

" Dit is natuurlijk een hond die nog nergens echt heeft kunnen settelen in het verleden er is nogal met haar gesold.

Wat fijn dat ze nu een gouden mandje gevonden heeft waar ze altijd mag blijven.  Fijn ook dat ze met jullie allemaal goed kan opschieten.

 

Jenna, ook een herplaatser die op zesjarige leeftijd bij ons kwam, blafte ook op alles.  Bij haar werkte goed om zelf heel rustig te blijven en haar belonend toe te spreken "goed gehoord, dat is . (even dat waar geblaft wordt benoemen...." en haar dan vriendelijk bij me te roepen waar ze dan voor het komen beloond werd. Als ze niet kwam maar te opgewonden was rustig benoemen en haar uit de situatie halen door afstand te nehmen, evt. naar een andere kamer gaan met haar en even tot rust laten komen of een klein spelletje doen bijv. 

 

 

Botjes, voedsel, speelgoed kan allemaal tot agressie leiden, zorg dat ze ergens is waar ze niet gestoord wordt als ze eet of op een botje kauwt. Vooral niet gaan oefenen met ruilen nu. Dat kan voor nog meer stress en dus agressie zorgen.

 

Hier heb ik nooit met commando's gewerkt omat Jenna nogal eigenwijs is, en ze ook geen commando's kende, een zinnetje zeggen, of gewoon de hond uit de situatie halen, dingen voorkomen e.d. werkt hier veel beter.

Natuurlijk kan je wel commando's aanleren maar alleen als dat op een ontspannen manier kan, in de vorm van een spelletje bijv.

 

Voor buiten zou ik haar in elk geval aan de lijn houden en op afstand van andere honden blijven, bogen maken, desnoods teruglopen. Ze moet leren dat wandelen leuk kan zijn, een mooi rustig natuurgebied waar ze lekker kan snuffelen zou ideaal zijn.

Ik heb zelf veel gehad aan Turid Rugaas haar boekje "Help mijn hond trekt" (of valt uit). En aan Trisha Stewart haar boek "BAT (bevaviour adjustment)2".

 

Ze lijkt verlatingsangst te hebben wat geen wonder is na zoveel herplaatsingen. Ik zou gaan oefenen desnoods per seconde, gewoon even de deur open en dicht en dan weer naar binnen, zonder wat te zeggen of strak op de hond te letten, en dit dan langzaam aan uitbreiden.

https://moniquebladder.wordpress.com/2011/10/13/verlatingsangst-doe-er-iets-aan/

 

Om haar wat zelfstandiger te maken en meer zelfvertrouwen te geven, en een stevige band op te bouwen is samen hersenwerkjes doen, waarmee je langzaam moet beginnen, zodat goede resultaten behaald worden en de hond zich goed voelt over zichzelf.

 

https://hersenwerkvoorhonden.nl/

 

Ook zou ik me goed gaan inlezen over hoe honden communiceren met elkaar en ook met ons. Een begrepen hond is veel minder gefrustreerd dan een onbegrepen hond. Turid Rugaas haar boekje Kalmerende Signalen is een goede start. Het is gratis als pdf te downloaden.

 

 

 

  "

 Dankuwel ik ga zeker is naar alles kijken! We houden haar aangelijnd hoor maar andere baasjes zijn een beetje opstandig. Wanneer ze alleen is kan ze los met haar vriendje Herman en heeft ze de tijd van haar leven in de bossen laatst ook op het strand, wanneer ze alleen is gaat t wel goed met in de wijk lopen, want Herman kan dat niet. Botjes proberen we eigenlijk niet eens te pakken maar ze gooit ze zelf bijvoorbeeld op me en dan wordt ze boos. Commando's zijn t niet echt in dat opzicht maar ik noem ze ff zo. Bedankt voor de tips heb er zeker wat aan en zal ze thuis ff delen.

honden page profiel DagmarDagmar

Sinds oktober is natuurlijk ook nog niet zo lang. Het kan best dat ze zich nu voldoende thuis voelt en nu haar ware (onopgevoedde) aard toont.

Ik zou alles terug eens opnieuw vanaf 0 beginnen. Dus niet veronderstellen dat ze dingen/commando's kent.

 

Wat haar agressie omtrent voedsel betreft, zou ik haar enkel maar laten kluiven op 1 plaats, die dan ook daadwerkelijk haar plaats is en waar geen ander mens/hond haar stoort. Een bench, kussen, mand,.... Om het eender wat maar ze mag die dan ook niet verlaten met een bot in haar bek. Dus geen botjes op jouw benen komen leggen ;)

honden page profiel SophieSophie

honden foto van Sophie

" Oké, vooral waken en drammen dus.

Blaffen naar “indringers” is vrij normaal voor een hond. Het is niet raar dat ze aanslaat als de postbode voor je huis loopt. Hier moet je mee leren leven. Als zij beter geaard is bij jullie, een fijn ritme heeft en rustiger wordt, dan wordt het blaffen waarschijnlijk ook minder. Maar ik denk niet dat dit waken weg gaat.

 

Het drammen om speelgoed en aandacht, is wel goed te verhelpen. Hoe pak jij dit nu aan?  "

 Het is een beetje verschillend. Ze krijgt een driftbui wanneer ze alles gaat pakken bv slipper wat niet mag of een sok afpakken dan nee zeggen, maar ze trekt zich er daar niets van aan. Herman of ons lastig vallen. Blaffen is nog meer drama niet te stoppen gewoon.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ze krijgt een driftbui wanneer ze alles gaat pakken bv slipper wat niet mag of een sok afpakken dan nee zeggen, maar ze trekt zich er daar niets van aan. 

Maar is dat niet gewoon uitdagen? Je proberen zo ver te krijgen dat je wat met haar gaat ondernemen?

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Hoi, blaffen is ook echt een moeilijke om af te leren. Net zoals wij praten, praten honden ook vocaal. Ik wacht altijd nog op het audio boekje "Wat zegt mijn hond?" Er zit echt verschil in klank, tonen en vibratie. Tot nu toe moet je dat allemaal zelf uit vinden. Vooral van dier naar mens.

Hoi, blaffen is ook echt een moeilijke om af te leren. Net zoals wij praten, praten honden ook vocaal. Ik wacht altijd nog op het audio boekje "Wat zegt mijn hond?" Er zit echt verschil in klank, tonen en vibratie. Tot nu toe moet je dat allemaal zelf uit vinden. Vooral van dier naar mens.

Als je zegt dat ze aan pantoffel trekt, blaft en dan krijgt ze een "driftbui" of haar "zin"niet?  Ga ik eerder denken aan dat ze wilt spelen. Het trekken en bijten is een spelletje. Haal die dingen uit haar bereik en doe haar eigen speeltjes, als ze te hard gaat naar jouw zin? Stop met het spel, blijf gewoon als een dooie boomstronk staan. Totdat ze kalmeert en dan pas ga je weer verder. Kalmeert ze niet? Dan stap je een ander kamer in.

Botje afpakken ligt bij honden die dat nooit geleerd hebben of te weinig hebben gehad, gevoelig. Eten is nr 1 dat zit in de natuur. Daar kan agressie uit ontstaan als je het probeert af te pakken. Je merkt snel genoeg als het kan overslaan. Let op de lichaamstaal. Verstijven, poot op het bot leggen,  kop omdraaien naar jou toe en halve maan ogen laten zien (wanneer je het wit van de ogen kunt zien) Tot daar kan het spel zijn. Wanneer grommen, tanden laten zien, tongetje tussen de tandjes likken, haartjes omhoog ect. Zal het fout gaan. Laat dat voor wat het is verlopig.

Waakzaamheid is echt normaal,"Alert, alert, stranger in the block" en soms antwoorden ze gewoon op de hond van de buren wink Wat je kunt doen, is even gaan kijken en dan weer rustig weglopen van er is niets aan de hand. Roep haar en doe verder niets. Afleiding en naar een andere kamer met haar.

Wat vooral belangrijk is, wat allen ook zeiden hiervoor, ga terug naar punt 0. Zie het als pup waar je iets langzamer mee moet gaan. Bouw dat vertrouwen en band op. Dus ook met wandelen en weet niet hoe oud je bent maar Macy lijkt me niet al te groot. Hou haar goed in de gaten en aan lijn.

En uit nieuwsgierigheid hoe reageert Nero hierop en wie is Jacky?

 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  

Het is een beetje verschillend. Ze krijgt een driftbui wanneer ze alles gaat pakken bv slipper wat niet mag of een sok afpakken dan nee zeggen, maar ze trekt zich er daar niets van aan. Herman of ons lastig vallen. Blaffen is nog meer drama niet te stoppen gewoon. "

mijn eerste hond, pakte ook graag spullen van mij om op te knabbelenhp-angelhp-heart

Dat is uiteindelijk opgelost door het om te draaien, dus ipv boos nee of foei zeggen, wat toch niet helpt en voor nog meer opwinding zorgt ook weer belonend toespreken : zij liep met een sok, en ik riep dan rustig en enthousiast: heb jij een sok gepakt, goedzoooo, en ruilde het dan met iets lekkers. Ze leert dan als ze iets "vindt" het naar jou toe te brengen en daarvoor beloond wordt.

Zo had ik mijn hond ook het verscheuren van de post afgeleerd, werkte goed. 

Ook natuurlijk proberen zoveel mogelijk te voorkomen, dus spullen opruimen en niet rond laten slingeren.

 

 

honden page profiel SophieSophie

honden foto van Sophie

" Hoi, blaffen is ook echt een moeilijke om af te leren. Net zoals wij praten, praten honden ook vocaal. Ik wacht altijd nog op het audio boekje "Wat zegt mijn hond?" Er zit echt verschil in klank, tonen en vibratie. Tot nu toe moet je dat allemaal zelf uit vinden. Vooral van dier naar mens.

Hoi, blaffen is ook echt een moeilijke om af te leren. Net zoals wij praten, praten honden ook vocaal. Ik wacht altijd nog op het audio boekje "Wat zegt mijn hond?" Er zit echt verschil in klank, tonen en vibratie. Tot nu toe moet je dat allemaal zelf uit vinden. Vooral van dier naar mens.

Als je zegt dat ze aan pantoffel trekt, blaft en dan krijgt ze een "driftbui" of haar "zin"niet?  Ga ik eerder denken aan dat ze wilt spelen. Het trekken en bijten is een spelletje. Haal die dingen uit haar bereik en doe haar eigen speeltjes, als ze te hard gaat naar jouw zin? Stop met het spel, blijf gewoon als een dooie boomstronk staan. Totdat ze kalmeert en dan pas ga je weer verder. Kalmeert ze niet? Dan stap je een ander kamer in.

Botje afpakken ligt bij honden die dat nooit geleerd hebben of te weinig hebben gehad, gevoelig. Eten is nr 1 dat zit in de natuur. Daar kan agressie uit ontstaan als je het probeert af te pakken. Je merkt snel genoeg als het kan overslaan. Let op de lichaamstaal. Verstijven, poot op het bot leggen,  kop omdraaien naar jou toe en halve maan ogen laten zien (wanneer je het wit van de ogen kunt zien) Tot daar kan het spel zijn. Wanneer grommen, tanden laten zien, tongetje tussen de tandjes likken, haartjes omhoog ect. Zal het fout gaan. Laat dat voor wat het is verlopig.

Waakzaamheid is echt normaal,"Alert, alert, stranger in the block" en soms antwoorden ze gewoon op de hond van de buren Wat je kunt doen, is even gaan kijken en dan weer rustig weglopen van er is niets aan de hand. Roep haar en doe verder niets. Afleiding en naar een andere kamer met haar.

Wat vooral belangrijk is, wat allen ook zeiden hiervoor, ga terug naar punt 0. Zie het als pup waar je iets langzamer mee moet gaan. Bouw dat vertrouwen en band op. Dus ook met wandelen en weet niet hoe oud je bent maar Macy lijkt me niet al te groot. Hou haar goed in de gaten en aan lijn.

En uit nieuwsgierigheid hoe reageert Nero hierop en wie is Jacky?

 

 

  "

 Hoi ff van te voren Macy is helaas afgelopen augustus overleden daar kon ik wel mee wandelen hoor lol en Nero een aantal jaren terug. Jacky is de hond waar het over gaat en Herman is onze andere hond. Blaffen is normaal en dat is oke, maar het gaat erom dat ze niet stopt wanneer we dit aangeven dat het goed is, we hebben steeds meer vertrouwen en ze is echt een schat en veel meer open naar ons toe, maar ze kan gewoon niet gerust worden gesteld haar die zekerheid geven dat er niks aan de hand is is erg moeilijk bij haar misschien ook vanwege de vele wisseling in huisjes. Botjes afpakken proberen we niet, maar ze legt bv zelf haar botje op mijn benen en wordt dan boos. Als ze wilt spelen is het duidelijk en dit komt ook uit positieve zin, maar zodra zij een driftbui heeft dan gaat ze alles doen wat niet mag en waarvan ze echt weet dat het niet mag zoals een sok stelen (ze kan deuren openen) of slipper etc er zit wel een verschil in willen spellen en zo'n driftbui maar dat is moeilijk uitteleggen omdat het forum Jacky natuurlijk niet kent en er niet bij is. Lichaamstaal snappen we ook gelukkig en daar wordt opgelet natuurlijk, maar wanneer zij boos wordt zie je geen eerdere tekenen aan haar bv zij legt haar botje zelf op mijn benen of voeten en ik raak het botje niet eens aan ofzo en opeens draait die knop om ook op andere momenten wanneer ze om aandacht vraagt (en ze ontspannen is ) wanneer er geen botje is maar ze dat denkt of wanneer je niet eens in de buurt van t botje bent en ze het toch als dreigend ziet zonder tandjes, lipjes, oren, grom gewoon opeens een reflex ofzo.

honden page profiel SophieSophie

honden foto van Sophie

" mijn eerste hond, pakte ook graag spullen van mij om op te knabbelen

Dat is uiteindelijk opgelost door het om te draaien, dus ipv boos nee of foei zeggen, wat toch niet helpt en voor nog meer opwinding zorgt ook weer belonend toespreken : zij liep met een sok, en ik riep dan rustig en enthousiast: heb jij een sok gepakt, goedzoooo, en ruilde het dan met iets lekkers. Ze leert dan als ze iets "vindt" het naar jou toe te brengen en daarvoor beloond wordt.

Zo had ik mijn hond ook het verscheuren van de post afgeleerd, werkte goed. 

Ook natuurlijk proberen zoveel mogelijk te voorkomen, dus spullen opruimen en niet rond laten slingeren.

 

  "

 Onze meid kan sommige deuren openen zoals die van de bijkeuken :'( maar ja ik zal dat is gaan proberen.

honden page profiel SophieSophie

honden foto van Sophie

" Maar is dat niet gewoon uitdagen? Je proberen zo ver te krijgen dat je wat met haar gaat ondernemen? "

 Het is heel moeilijk uitteleggen, maar wanneer zij wilt spelen etc en aandacht wilt (niet wanneer ze ondeugend was en dan aandacht gaat vragen, maar gewoon normaal) is dit gewoon met haar eigen speelgoed, lief etc maar wanneer zij haar zin niet krijgt, dus niet op de bank mag of iets anders gaat ze alles doen wat niet mag en waarvan ze weet dat het niet mag beetje zoals een peuter.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

"  

Hoi ff van te voren Macy is helaas afgelopen augustus overleden daar kon ik wel mee wandelen hoor lol en Nero een aantal jaren terug. Jacky is de hond waar het over gaat en Herman is onze andere hond. Blaffen is normaal en dat is oke, maar het gaat erom dat ze niet stopt wanneer we dit aangeven dat het goed is, we hebben steeds meer vertrouwen en ze is echt een schat en veel meer open naar ons toe, maar ze kan gewoon niet gerust worden gesteld haar die zekerheid geven dat er niks aan de hand is is erg moeilijk bij haar misschien ook vanwege de vele wisseling in huisjes. Botjes afpakken proberen we niet, maar ze legt bv zelf haar botje op mijn benen en wordt dan boos. Als ze wilt spelen is het duidelijk en dit komt ook uit positieve zin, maar zodra zij een driftbui heeft dan gaat ze alles doen wat niet mag en waarvan ze echt weet dat het niet mag zoals een sok stelen (ze kan deuren openen) of slipper etc er zit wel een verschil in willen spellen en zo'n driftbui maar dat is moeilijk uitteleggen omdat het forum Jacky natuurlijk niet kent en er niet bij is. Lichaamstaal snappen we ook gelukkig en daar wordt opgelet natuurlijk, maar wanneer zij boos wordt zie je geen eerdere tekenen aan haar bv zij legt haar botje zelf op mijn benen of voeten en ik raak het botje niet eens aan ofzo en opeens draait die knop om ook op andere momenten wanneer ze om aandacht vraagt (en ze ontspannen is ) wanneer er geen botje is maar ze dat denkt of wanneer je niet eens in de buurt van t botje bent en ze het toch als dreigend ziet zonder tandjes, lipjes, oren, grom gewoon opeens een reflex ofzo. "

Heb je onderliggende medische oorzaken uit gesloten? Jacky lijkt op een jachthond onherleidbare mix btw. En ze komt uit Griekenland begrijp ik van de foto's?

honden page profiel SophieSophie

honden foto van Sophie

Ja, maar de foto waaronder staat ''in griekenland'' is Herman ze lijken opelkaar maar Jacky is die in de sneeuw en met de flos. Ze is wel gewoon gezond ze is gecheckt door de dierenarts meerdere keren minstens die erover heen heeft gekeken.

honden page profiel Anouk van BottyAnouk van Botty

honden foto van Anouk van Botty

Lijkt echt op jacht/pitty. Heb je enig idee of ze uit benelux komt of buitenland?

honden page profiel SophieSophie

honden foto van Sophie

" Lijkt echt op jacht/pitty. Heb je enig idee of ze uit benelux komt of buitenland? "

 Gevonden in Griekenland als gewonde puppy op straat

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Labrador is nerveus en angstig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^