Bijten, knuffelen en slapen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NaomiNaomi

Dag allemaal,

Een mooi platform is dit om medestanders te vinden. Wij hebben sinds 2 weken een Duitse Staande pup in huis hij is inmiddels 9,5 week oud. En ik heb eigenlijk een aantal vragen.

Eigenlijk vanaf dat we ons huis binnen gingen is hij enorm happerig, ik denk dat hij het vanuit enthousiasme bedoeld, maar hij grijpt werkelijk alles. Ook bijt hij in ons gezicht en nek als we hem optillen om buiten te zetten (ivm klein trappetje tillen we hem op). Dat doet hij dus vrijwel altijd als we hem aanraken. Ik vind het jammer dat ik daarom niet echt met hem kan knuffelen, hebben jullie tips om je hond te leren knuffelen? In de eerste week is hij 1x op mijn schoot in slaap gevallen, daar had ik denk ik meer van moeten genieten.

Een paar keer per dag heeft hij, geheel pup eigen natuurlijk, een enorme hyper aanval en is werkelijk niks in huis veilig. We kwamen tot de conclusie dat hij nog niet eens 10u per dag sliep, zo druk was hij. Dus nu proberen we wat meer structuur aan te brengen en leggen we hem in de bench als hij in een hyper aanval terecht komt. Dat gaat inmiddels zonder al te veel protesteren en meestal valt hij vrij snel in slaap. Alleen slaapt hij nu alleen nog maar in de bench, op zijn kussen valt hij niet meer uit zichzelf in slaap. Uiteindelijk is wel het idee dat hij straks geen bench meer nodig heeft. Iemand tips om je pup ook op andere manieren rustig te krijgen?

Ten slotte het slapen 's nachts; hij ligt nog steeds in de bench naast ons bed. Op nacht 3 dachten we de stap voor stap naar de woonkamer route in te zetten. Maar hij heeft van 00:00 -04:00 aan een stuk door liggen janken - hij werd helemaal schor-; dat konden we niet meer aan en met het idee dat we te snel waren gegaan heeft hij sindsdien naast ons bed geslapen. Waar hij overigens nog steeds 's nachts een keer wakker wordt voor een plasje. Hoe pakken we het nu aan om hem naar zijn plek in de woonkamer te krijgen? Overdag is hij ook nog niet veel alleen geweest, want vanwege Corona werk ik volle dagen thuis (en ben ik er dus vrijwel de hele tijd).

Hoewel elke hond anders is hoop ik dat ik van jullie ervaringen kan leren! 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Ik vind juist dat je pup heel goed feedback aan jullie geeft momenteel en ik denk dat je daar wat meer naar moet gaan kijken ipv wat moet volgens de boekjes en regeltjes. 

Als hij zijn rust niet pakt in huis, is de mogelijkheid er dat dat komt omdat hij gewoon nog niet voldaan is. Hij wordt dan happerig omdat hij al te lang wakker is maar hij kan niet in slaap vallen omdat hij niet voldaan is.


Ik heb zelf ook een pup van 9 weken momenteel van een zeer actief ras. ‘S ochtends gaan we lekker naar een groot veld waar hij z’n energie kwijt kan. Door zijn leeftijd kan hij uiteraard nog niet lang wandelen maar struinen mag zeker wel. Ik laat hem dus lekker een hele poos snuffelen en de wereld verkennen. Bij thuiskomst krijgt hij wat te kauwen en verder heb ik daarna een kei relaxte pup in huis die alleen maar ligt te dutten. Als ik hem ‘s ochtends dus niet de kans geef om zijn energie kwijt te kunnen, zou ik ook geen knuffel pup hebben want je moet ontspannen zijn om te kunnen knuffelen. 

Zo ook met dat optillen. Hij heeft op die manier gewoon aan dat hij het als niet prettig ervaart, dus waarom zoek je geen manier dat hij zelf naar buiten kan lopen? 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

1. Hebben jullie tips om je hond te leren knuffelen? 
2. Alleen slaapt hij nu alleen nog maar in de bench, op zijn kussen valt hij niet meer uit zichzelf in slaap. Uiteindelijk is wel het idee dat hij straks geen bench meer nodig heeft. Iemand tips om je pup ook op andere manieren rustig te krijgen?
3. Hoe pakken we het nu aan om hem naar zijn plek in de woonkamer te krijgen? 

 

1. Sommige pups worden meteen happerig van aanrakingen. Hecht er niet te veel belang aan: het is niet omdat hij nu niet graag geaaid wil worden, dat dit later ook zo zal zijn. Ik heb hier een echte knuffelbuffel in huis die als pup echt geen enkele aai wou hebben. Om maar te zeggen: things change! hp-smile 

Wat je kan doen, op een rustig moment: een knuffeltje aanbieden om de tandjes in te zetten en ondertussen even zachtjes op de borst kriebelen. Hou het erg kort, en hou je handen laag (dus niet op hoofd of rug aaien, maar vooraan op de borst of de hals. 

 

2. Leg er niet te veel druk op. De ene pup is de andere niet. Sommigen slapen veel, anderen zeer weinig. Hoe minder je hierin gaat forceren, hoe natuurlijker het gaat.

Probeer zelf rustmomenten in je eigen ritme in te lassen. Dus bijvoorbeeld: nadat je met de pup even buiten bent geweest, spelletje deed en hij geplast heeft, ga je even op de bank zitten met een boekje of je laptop. Maak het stil, en houd voor jezelf een rustmoment. Je hoeft je puppy niks te vragen, laat ie zelf op zijn eigen ritme en eigen manier tot rust komen. 

 

3. Je hond moet er 's nachts nog een keer uit. Slaap dus voorlopig nog in zijn buurt. Je kan kiezen: ofwel hou je de pup nog wat langer op je slaapkamer, ofwel verhuis je nu alvast naar de woonkamer: maak een veldbedje of nestel jezelf op de bank en slaap beneden. Zo ligt de pup al in de ruimte die later voor hem bedoeld is, en kan jij -eenmaal ie duidelijk alleen kan blijven 's nachts- weer naar je slaapkamer verhuizen. 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

1. Je moet er wel rekening mee houden dat sommige honden gewoon niet zo van knuffelen houden. Ze zijn stapelgek op je, maar sommige honden willen vooral aan je voeten liggen of je neus en vingers likken, maar houden niet van de menselijke manier van liefde tonen (oftewel knuffelen). Andere honden vinden het juist heerlijk. Het is gewoon afwachten helaas, maar je kunt niet verwachten dat dit iets is dat je kunt oefenen en aanleren. Sommigen vind het nooit leuk.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Eigenlijk vanaf dat we ons huis binnen gingen is hij enorm happerig, ik denk dat hij het vanuit enthousiasme bedoeld, maar hij grijpt werkelijk alles. Ook bijt hij in ons gezicht en nek als we hem optillen om buiten te zetten (ivm klein trappetje tillen we hem op). Dat doet hij dus vrijwel altijd als we hem aanraken. Ik vind het jammer dat ik daarom niet echt met hem kan knuffelen, hebben jullie tips om je hond te leren knuffelen? "

Ik zou hem in eerste instantie gewoon een goede bijtrem aanleren. Knuffelen komt daarna wel.

honden page profiel MarianneMarianne

honden foto van Marianne

Aisyah van 14 weken wilde eerste weken absoluut geen geaai en geknuffel... dan werd ze super happerig. Dus hebben we dat ook niet gedaan. Alleen 's nacht trouwens dan sliep ze boven mijn hoofd en kwam ze in mijn  nek liggen en hield mij  vinger of hand dan in haar bek. Of gaf me vlooienbeetjes , heel lief.

Nu ze 14 weken is komt ze steeds vaker een aai halen , naast me liggen of een lik geven. 

 

Misschien is dat bij ou pup ook zo, heeft die zijn tijd nodig eerst band opbouwen en als die er is komt de rest van zelf.  

 

Volgende forumvraag: Socialisatie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^