Huid altijd rood na wassen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EvaEva

Heeft iemand advies voor mij of ook ervaring met dit probleem, mijn hond heeft een extreem droge en gevoelige huid en het maakt niet uit welke shampoo ik gebruik, haar huid word altijd rood na wassen.

Ik was haar daarom ook zo min mogelijk en als ik haar heb gewassen moet ik gelijk haar liezen en onder haar staart insmeren met sudocreme.

Nu heb ik haar heel lang niet gewassen, ze heeft op sommige plekken een warme huid en is het een beetje aan het smetten, en ruikt naar "hond" om het maar zo te zeggen.

Ze moet wel gewassen worden maar ik heb al zoveel shampoo geprobeerd, wie weet er een alternatief of wel een goede shampoo (zoiezo zonder zeep en heftige ingrediënten), misschien iets waar ook een soort creme inzit ??

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Is heel moeilijk om je advies daarover te geven...is het een optie voor je naar en dermatoloog te gaan ? Mijn hond heeft hooikoorts en had ook en huid wat geirriteerd was, kreeg pyoderm voorgeschreven en mooi resultaat, maar iedere hondenhuid is anders vandaar een optie dermatoloog ? 

honden page profiel EvaEva

Daar ben ik al geweest maar dan moest ik allergie test voor doen daar kwam uit dat ze allergies kon reageren op verschillende stoffen, ik heb niet genoeg geld voor verder onderzoek.

Ik heb zelf ook een hele droge huid en door alleen al water droogt de huid al meer uit en gebruik daarom ook geen zeep maar alleen lotion of olie.

Bij mijn hond hetzelfde maar ik kan haar moeilijk na het wassen met bodylotion of crème in gaan smeren.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Waarom moet ze gewassen worden?

Waarmee was je haar, toch wel met hondenshampoo?

Als ze er zo heftig op reageert zou ik haar niet meer wassen, of hoogstens met lauw water.

Een hond hoort eigenlijk wel naar hond te ruiken en niet naar rozen of appelmoes.

Borstel je haar genoeg?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Daar ben ik al geweest maar dan moest ik allergie test voor doen daar kwam uit dat ze allergies kon reageren op verschillende stoffen, ik heb niet genoeg geld voor verder onderzoek.
Ik heb zelf ook een hele droge huid en door alleen al water droogt de huid al meer uit en gebruik daarom ook geen zeep maar alleen lotion of olie.
Bij mijn hond hetzelfde maar ik kan haar moeilijk na het wassen met bodylotion of crème in gaan smeren. "

Eva, kijk hier eens naar....heb ik voor je opgezocht, misschien zijn de kosten niet hoog maar die kan je er bij vinden hoor...als je kvv voert, kan je ook eens kijken naar een enkelvoudige rol kvv van vis...en dat twee x in de week geven, goed voor huid en haar..en dat is niet al te duur....

   • Was de hond met regelmaat met een vochtinbrengende en/of milde hypoallergene shampoo. Voor een droge huid is berkenteer shampoo erg geschikt, bij allergische klachten raad ik een natuurlijke, hypoallergene shampoo aan van bijvoorbeeld Earthbath. Honden met een atopie zijn vaak veel baat bij een regelmatige wasbeurt. Kies wel de juiste shampoo; met een verkeerde shampoo kunnen de klachten zoals jeuk juist verergeren. Bepaalde shampoo’s zoals havermout shampoo of shampoo met aloë vera werken ook jeukstillend. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Coatex en DermAllay.
   • Het geven van voeders of toevoegingen zoals zalmolie met een hoog gehalte aan omega 3 en 6 vetzuren. Verse zalm kan natuurlijk ook prima (als de hond rauw gewend is). Voor honden met een mogelijk zalmallergie is Doils Skin aan te raden.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Hoe vaak was je haar en waarom? Als t alleen om de geur is kun je ook een beetje etherische olie op je handen druppen en dat door de vacht halen.

 

Of een raampje open zetten. smile

honden page profiel Manon - SuusManon - Suus

honden foto van Manon - Suus

Honden moet je maar heel soms wassen. ik zie dat je een mechelse herder hebt in je profiel. Deze heeft een kortharige vacht met dekhaar en ondervacht. Ip is de vacht waterafstotend (en dus ook in zekere mate vuilafstotend). Je hoeft ze maar soms te kammen als er viezigheid in de vacht zit. Door het wassen beschadig je ook het haar en daarmee de water-en vuilafstotende eigenschappen. Niet meer wassen dus.

 

Sudocreme bevat zink en dat droogt juist uit. Wij gebruiken dit bv om te natte wonden uit te drogen zodat ze beter genezen. Je kunt beter een vette zalf zoals vaseline of uierzalf gebruiken om de huid soepel te houden.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Mijn vastgotaspets, de toller, en zelfs nu de Lhasa apso De eerste was een brave hond, rolde niet, heb ik nooit gewassen, hij is 13 geworden, 

De anderen waste ik als ze hadden liggen rollen in de derrie, 1x in de zoveel jaar.  Moet eerlijk zeggen dat de Lhasa, gezelschaps hond, schoothond of hoe je het noemen wilt, de vieste is van het stel, als ze de kans krijgt, brrrrrr rollen, ze is nu bijna 3 en ik heb haar al drie keer moeten wassen.

Hoe meer je je hond wast, hoe meer zijn  vel en vacht  worden ontvet, wat voor shampoo je ook gebruikt, hoe meer vet je er af haalt, hoe harder de huid gaat werken om het vet terug te krijgen. De ene hond ruikt meer dan de andere. Zelf gebruik ik ice on ice, een spray, ruikt totaal niet, maar is te gebuiken als shampoo. Je hoeft de hond niet uit te spoelen, spray over de vacht heen, borstelt goed door en je hond is schoon maar niet ontvet. Misschien een tip om naar zoiets te kijken?

Ik gebruik het als mijn hondje wat grijzig wordt van al het zand en modder, 1x in de zoveel maand,

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Hier een hond met allergie , wordt regelmatig dr huid gewassen op aanraden van de allergeoloog, zodat haar huid rustig is en bblijft door de allergie, gezonde hond met een gezonde huid hoeft niet gewassen te worden....de hele hond hoeft niet gewassen te worden maar wel de geirriteerde huid.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

Ik was mijn honden met shampoo en conditioner van trim.nl. Gewoon het huismerk. 

Daarna heel goed droogblazen, mss doet dat ook iets bij je hond?

Ik vind hondengeur ook vreselijk, ik heb graag frisse en propere honden in huis dus ze worden regelmatig gewassen.  (Ja, ook Mechelse herders cool).

Door de week ga ik regelmatig eens met cowboy magic door hun haar (de detangler en Shine)

honden page profiel IgloIglo

honden foto van Iglo

Was je niet per ongeluk veel te vaak? Dit hoeft helemaal niet. Alleen wassen als ze in een dooie vis hebben gerold and that’s it. Dan moet je de plek zelf wassen, dus niet de liezen en de staart he? En ik neem aan dat je honden shampoo gebruikt? Waarom niet gewoon warm water als hij er zo’n last van heeft?

Geen problemen maken die er niet zijn. Als je hond echt heel veel stinkt kan je beter naar zijn voeding kijken.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en MootjeRoos,Jeff † en Waldo † en Mootje 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje

Je geeft aan dat je hond sterk ruikt.

Dat geeft aan dat er een extreem aan gist/schimmel groeit op de huid.(dat geeft die sterke geur)

Groot deel van de oplossing zit dan inderdaad in voeding ..geen koolhydraten want die zetten zich om in suikers en dat voedt gist en schimmel.

Je kan je hond wassen of  beter nog insprayen met bio appelazijn ongeveer een klein kopje(100 ml) op liter lauw water...en dan droog deppen.(niet naspoelen)

Juist overmaat aan warm water en shampoo droogt uit.

Azijn ontgeurt en doodt schimmel en gist  en remt jeuk ook.De vacht gaat er mooi van glanzen.

Dit mag zo vaak als nodig.(de azijn geur trekt snel weg)

Voor een droge  geirriteerd huid kan je 100 procent aloevera sap of gel gebruiken.(bv een fles sap geschikt voor consumtie van natuurwinkel.)

Dat is niet vet en hydrateert de huid.

 

honden page profiel MarianneMarianne 3 doggies

honden foto van Marianne

Er zijn testen dat 15% van het voer uit groente bestaat,groentemix die heel goed werkt voor de huid. Zelfs bij honden met allergische huid schijnt het de huid weer goed te maken. 

Misschien het proberen waard.

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe 3 doggies

honden foto van Loetjekoe

In principe zou je een hond met gezonde huid/vacht enkel wassen als ze vuil zijn.  Ik denk dat je het bij jou hond eerst in de voeding moet gaan zoeken en dit al een hoop op kan lossen.

Wat voer je nu?

De dog lounge webshop heeft wel wat verzorgingsproducten voor de gevoelige huid, maar als de oorzaak van binnenuit komt is het belangrijk dit ook zo aan te pakken

honden page profiel EvaEva

Ze krijgt altijd vers vlees, wel verschillende, ene x van Barf rund, eend of konijn, vandaag en gister van de dierenwinkel hier in Voorthuizen (volgens mij geen merk) vis trio mix. Maar op sommige dagen ook gewoon vlees compleet van smuldier.

Verder aan snacks krijgt ze gedroogd vlees en soms mergkoekjes en van groenten vind ze vooral wortels, courgette, tomaatjes en sperziebonen lekker.

Ik geef ook nog visolie regelmatig.

Ik twijfel ook vaak of het van binnenuit komt

honden page profiel LoetjekoeLoetjekoe 2 doggies

honden foto van Loetjekoe

" Ze krijgt altijd vers vlees, wel verschillende, ene x van Barf rund, eend of konijn, vandaag en gister van de dierenwinkel hier in Voorthuizen (volgens mij geen merk) vis trio mix. Maar op sommige dagen ook gewoon vlees compleet van smuldier.
Verder aan snacks krijgt ze gedroogd vlees en soms mergkoekjes en van groenten vind ze vooral wortels, courgette, tomaatjes en sperziebonen lekker.
Ik geef ook nog visolie regelmatig.
Ik twijfel ook vaak of het van binnenuit komt "

Ik zou sowieso stoppen met de mergkoekjes en om te beginnen granen vermijden. Tomaat behoort tot de nachtschade en zou ik dus ook niet geven.

honden page profiel EvaEva

" Waarom moet ze gewassen worden?
Waarmee was je haar, toch wel met hondenshampoo?
Als ze er zo heftig op reageert zou ik haar niet meer wassen, of hoogstens met lauw water.
Een hond hoort eigenlijk wel naar hond te ruiken en niet naar rozen of appelmoes.
Borstel je haar genoeg? "

Ik heb haar nu al maanden niet gewassen en dat ga ik ook zoiezo nooit meer doen met zeep in ieder geval want dat doet alleen maar kwaad, ik zocht daarom juist naar een alternatief want van alleen water droogt haar huid juist uit.

Als ze in haar mand heeft gelegen in het kleedje bruin dus is ze vies en zo ruikt ze ook.

Sommige plekken worden heel warm op haar huid waar veel vuil op zit (als je een watje met water er langs haalt is het helemaal bruin), als ik er dan niks aan doen dan gaat het smetten. Maar ook gewoon op haar poten word de huid warm als het heel vies is.

Kammen doe ik wel veel, wat ook wel scheelt hoor maar ze heeft veel talg of vet wat goed is en ik niet wil weg wassen maar daar blijft natuurlijk wel veel viezigheid op plakken. En op haar huid al helemaal, dat kan je niet wegkammen.

 

honden page profiel EvaEva

" Mijn vastgotaspets, de toller, en zelfs nu de Lhasa apso De eerste was een brave hond, rolde niet, heb ik nooit gewassen, hij is 13 geworden, 
De anderen waste ik als ze hadden liggen rollen in de derrie, 1x in de zoveel jaar.  Moet eerlijk zeggen dat de Lhasa, gezelschaps hond, schoothond of hoe je het noemen wilt, de vieste is van het stel, als ze de kans krijgt, brrrrrr rollen, ze is nu bijna 3 en ik heb haar al drie keer moeten wassen.
Hoe meer je je hond wast, hoe meer zijn  vel en vacht  worden ontvet, wat voor shampoo je ook gebruikt, hoe meer vet je er af haalt, hoe harder de huid gaat werken om het vet terug te krijgen. De ene hond ruikt meer dan de andere. Zelf gebruik ik ice on ice, een spray, ruikt totaal niet, maar is te gebuiken als shampoo. Je hoeft de hond niet uit te spoelen, spray over de vacht heen, borstelt goed door en je hond is schoon maar niet ontvet. Misschien een tip om naar zoiets te kijken?
Ik gebruik het als mijn hondje wat grijzig wordt van al het zand en modder, 1x in de zoveel maand, "

Van welk merk is dat?

honden page profiel EvaEva

" Je geeft aan dat je hond sterk ruikt.
Dat geeft aan dat er een extreem aan gist/schimmel groeit op de huid.(dat geeft die sterke geur)
Groot deel van de oplossing zit dan inderdaad in voeding ..geen koolhydraten want die zetten zich om in suikers en dat voedt gist en schimmel.
Je kan je hond wassen of  beter nog insprayen met bio appelazijn ongeveer een klein kopje(100 ml) op liter lauw water...en dan droog deppen.(niet naspoelen)
Juist overmaat aan warm water en shampoo droogt uit.
Azijn ontgeurt en doodt schimmel en gist  en remt jeuk ook.De vacht gaat er mooi van glanzen.
Dit mag zo vaak als nodig.(de azijn geur trekt snel weg)
Voor een droge  geirriteerd huid kan je 100 procent aloevera sap of gel gebruiken.(bv een fles sap geschikt voor consumtie van natuurwinkel.)
Dat is niet vet en hydrateert de huid.
  "

Precies wat je zegt, ik weet precies wanneer ze last van gist heeft dat heeft een typisch kenmerkend geurtje, onze vorige Mechelse herder had daar vaak last van. En een groot gedeelte van de vacht ruikt ook een klein beetje daarnaar. 

 Ik gebruikte daar ook altijd appelazijn voor. Dit kan ik ook wel voor haar doen maar niet op de plekken bij bijvoorbeeld haar staart en liezen. Hier is haar huid extreem droog en gevoelig.

Die aloë Vera sap is een goed idee dat kan ik wel proberen. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Van welk merk is dat? "

Google

ice on ice van christensen of zoiets,

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^