Ervaren eigen herplaatsers hulp

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel anoukanouk

honden foto van anouk

Goed Botty doet het hartstikke goed, buiten gaat het resocialiseren of socialiseren met mensen rete goed. Hij heeft zelfs 1 honden vriend gemaakt.

Maar ik merk op dat hij echt geen flaus idee heeft hoe een andere hond te benaderen, gaat gelijk met staart op tilt en opstaande haren in de riem hangen. Ik neem echt voldoende afstand zodat ik hem ook weer uit die situatie kan halen.

Valt me ook op tijdens het wandelen als hij gewoon lekker met mij of ons bezig is dat andere honden naar hem uitvallen aan de overkant van de straat. Hij heeft ze dan nog niet eens opgemerkt. Hij heeft zijn ballen nog maar die geur kan toch niet zo sterk zijn? (ze gaan er ter zijne tijd wel af, niets mis met zijn neus aan loopse teefjes wink en eentje is niet volledig gezakt)  Hebben jullie advies? Of gewoon even wachten tot de tijd rijp is voor een honden communicatie cursus via een gedegen trainer?

Sorry voor de lange post maar ik kan hem hondentaal niet uitleggen, heb niet zoveel haar en loop op twee poten tongue-out

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Rustig aan nou hij is er nog maar nettongue-out

 

Ikzelf vind het eigenlijk wel heel prima dat hij andere honden negeert, als die andere honden naar hem uitvallen. 

 

Aan de lijn zou ik hem niet met andere honden kennis laten maken, dat zorgt vaak voor nog extra spanning.

 

Naar mijn mening is het echt niet nodig dat hij met allerlei vreemde honden kennis maakt. Wel zou je samen met iemand die ook een hond heeft die hij aardig vindt,  op kunnen lopen of met een paar andere mensen die sociale honden hebben. Of als het weer mag, af en toe meedoen aan een sociale wandeling.

 

honden page profiel anoukanouk

honden foto van anouk

Begrijp me niet verkeerd. Heb dat gedaan om te zien wat voor vlees ik in de kuip heb. Dat van een afstand uithalen naar hem? Die kende ik nog niet maar op een ander forum zal dat te maken hebben met zijn ballen en stress reak. Hij heeft zeker weten niet veel gewandeld buiten. Moge dat duidelijk zijn.

Sociale wandeling? Houd mij aanbevolen :) Ik ken veel honden hier maar er zijn veel bij gekomen sinds deze pandemie sealed Bos geen optie, losloop blijven ze weg.

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hmm die andere honden zouden naar hem uitvallen omdat het een intacte reu is? 

Zou het niet meer de situatie zijn waarin ze zitten of nare ervaringen met andere honden, of ondeskundige begeleiding van hun eigenaren? 

 

Als ik niet genoeg afstand houd, valt mijn hond ook uit naar andere honden, ze is er bang voor, misschien slechte ervaringen met andere honden, maar bij haar speelt ook mee dat ze niet goed meer ziet.

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Op hondentraining leert men dat je honden aan de riem nooit met elkaar moet laten kennismaken.

 

Als ik bezoek krijg met een hond, dan laat ik eerst de honden buiten, waar deze even los kunnen, kennismaken.

 

Loop anticiperend met je hond. Zolang je hond aan de riem blijft trekken en grommen zodra hij een andere hond ziet, kan je dat beter vóór zijn en met een grote boog om de andere hond heen te lopen of om te keren en een andere route te kiezen. Is je hond af te leiden met een beloning in de vorm van een snackje of iets dergelijks?

honden page profiel anoukanouk

honden foto van anouk

Hij reageert gelukkig niet zo heftig meer of eigenlijk helemaal niet. Idd afleiden door heen en weer te lopen of een opdrachtje te geven en stukje gekookte kipfilet erin. Gepaste afstand bewaren. Hij ziet ze wel maar zijn focus is bij ons. Het is meer dat andere honden fel op hem reageren en zou kunnen dat het aan de baasjes ligt. Vind het best vreemd, heb dat niet eerder meegemaakt. Als hij nou zou reageren dan snap ik het wel maar hij is totaal bezig met ons en niet met die honden.

Trekken aan de riem hebben we al afgeleerd, flexlijn weg en looplijn training. Hij is een super snelle leerling gelukkig, echt een werker. Vind het mega leuk opdrachtjes te krijgen. Los durf ik echt nog niet aan, wel zijn we gisteren avond begonnen met een lange looplijn training. Dan is het rustig op straat en hoeven wij niet mee te rennen tongue-out maar hebben we nog wel de controle mocht het misgaan. Vond hij wel leuk geloof ik smile

 

 

Volgende forumvraag: We leren hem kennen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^