Chemische castratie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Janine_SJanine_S

Goedemorgen,

Wij hebben 21 december onze hond chemisch laten castreren door middel van suprelorin. Nu lijkt zijn gedrag alleen maar erger te zijn geworden. Hij lijkt erg druk in zijn hoofd en zit ons continu uit te dagen door veel te blaffen etc. We hoorden van de DA dat dit de hormoonpiek is en dat deze weer overgaat. Hoe lang duurde dit bij jullie honden? 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Kan inderdaad een paar weken duren.  Bij sommige honden zeker een week of 4 - 5, of iets langer. Bij mijn hond duurde het ook een week of 4. Bij andere honden 6 weken, dat valt van tevoren niet echt te voorspellen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Twee weken nog maar net, meestal na een week of zes zie je resultaat, hoe oud is je hond ?

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Klopt wordt voor gewaarsschuwd, gedrag zal eerst erger worden. Je weet in ieder geval dat er een reactie is op hormonen, kan je meenemen in je beslissing om later te castreren of niet.

Duurt een week of zes, daarna ga je merken of het gedrag veranderd. Dit zal alleen gebeuren als het gedrag door geslachtshormonen komt.

Mijn reu heb ik ooit chemisch laten castreren, merkte geen verergering maar binnen drie weken wel een hond die weer doorliep, niet meer uren en uren stond te snuffelen en klappertanden, geen voorhuidontsteking meer en hij luisterde weer en had lol in zijn leven. Helaas begon hij als een gek te drinken en werd incontinent, het blijft chemisch.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Wat is de rede van de castratie?

Omdat hij heel erg met teven je,of was of omdat hij druk was?

honden page profiel Janine_SJanine_S

" Wat is de rede van de castratie?
Omdat hij heel erg met teven je,of was of omdat hij druk was? "

Beide!

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

" Beide! "

oké. Maar een hond gaat niet rustiger worden van castratie hoor.

En het komt ook voor dat honden door castratie onzeker worden waardoor ze zich nog drukker kunnen gaan uiten. Ze gaan ook voor andere honden anders ruiken waardoor andere honden ze anders gaan benaderen, ook een punt waar een hond onzeker van kan worden. 

Sommige honden zijn gewoon erg druk van zichzelf en andere door een verkeerde bergeleiding  of geen opvoeding. Ik snel dat je daar mee aan de slag zal moeten gaan om het op te lossen. 

tenzij dus het een hond/ras is waar drukte/veel energie in gefokt is vanwegen het werk waar ze voor gefokt zijn. zoals herders, jachthonden enz

Volgende forumvraag: Verkouden / snotneus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^