Praktische vraag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel elcaelca

Ik heb een ontzettende, lieve en enthousiaste Golden van bijna 13 maanden, volop aan het puberen maar valt gelukkig heel goed mee behalve dat hij geen grenzen kent in zijn enthousiasme.

Misschien kunnen jullie even meedenken? Mijn zoontje is bijna 6 en mijn Golden is ontzettend lief voor hem; springt niet en ze respecteren elkaars grenzen. Maar als er bezoek komt, dan durft mijn Golden het kot wel eens op stelten te zetten; overenthousiast begroeten, opspringen (niet als hij genegeerd wordt).

Wat zou ik kunnen doen als er vriendjes komen spelen? Of wat doen jullie? Ik lijk mijn Golden maar niet rustig te kunnen houden, hij blijft in een overenthousiaste high level-modus (heb al zoekspelletjes, Kong, snuffelmat, commando ‘zit’, ‘blijf’ geprobeerd maar als er andere mensen zijn, glijdt het allemaal van hem af). Ik dacht aan een soort van puppyren waar hij op het gemakje kan kijken? 

Hoe pakken jullie dit aan? Dank! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

De puppy ren loopt ie denk ik wel omver of springt ie over heen. 

 

Misschien aanlijnen aan een 1,5 of 2m lijn zodat je ''m kort kan houden en visite rustig binnen kan komen.

Als de visite rustig zit en de hond is ook rustig, dan de hond pas los laten. 

Maar dan ook de visite zeggen dat ze niet wild moeten doen. De hond kan dan op z'n gemak even snuffelen en dan is het klaar. Geef ''m iets goeds te kauwen, bijv. Runderkophuid, je hebt ook platen hiervan en die zijn flink groot. Daar vermaakt ie zich wel een paar uur mee. 

Volgende forumvraag: Dyuna uitgevallen naar Tiamo
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^