Pup alleen laten slapen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Iris PetersIris Peters

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Blaffen van 23u30 tot 5u30? Waarom liet je hem zoveel uren blaffen?

Dit is nu toch voor niemand een fijne ervaring geweest, en al zeker niet voor de hond?

En dat is wat je net wil bereiken: dat alleen slapen fijn is, dat ie zich ontspannen voelt. 

Dus daar moet je vooral op inzetten, dat hij zich lekker in zijn vel voelt 's nachts.

 

Voor nu maar even terug bij de hond slapen, om deze nare ervaring uit te wissen.

En om de stap naar boven te maken, kan je bijvoorbeeld eerst nog op de matras beneden gaan liggen bij het slapengaan, en pas tijdens de nacht naar boven gaan, zodat het 'wij gaan slapen'-ritueel nog wat behouden blijft. 

honden page profiel ientjeientje 1 doggies

honden foto van ientje

Je kan ook de bench naast je bed zetten, hand er in tot pup slaapt. Lig je nog beter ook dan op een matras op de grond. Gaat dit goed, dan zet je de bench steeds verder weg, iedere keer een klein stukje. Tot de bench op de gang staat. Deur nog open, paar nachten, dan deur op een kier, dan deur dicht en hond ligt alleen en slaapt door.

Dit werkt vaak beter dan zelf weggaan is mijn ervaring.

honden page profiel LolaLola 1 doggies

honden foto van Lola

Ik vraag me ook af waarom je zn jonge pup, zoveel uren laat blaffen. Nu het een niet prettige ervaring is geworden, denk ik dat je opnieuw kunt beginnen, van voor af aan. Als je geluk hebt gaat het wat sneller dan de vorige keer, maar je kunt er vanuit gaan dat je nu wat stappen terug bent gegaan. Je pup gewoon lekker naast je laten liggen en desnoods laat je gewoon de bench deur open zodat je pup zelf een plekje kan uit zoeken om te gaan slapen, vaak gaat het slapen dan ook al veel beter. Een pup slaapt geen 8 uur achter elkaar zoals wij mensen dat doen. Als je hem dan wat meer vrijheid geeft, kan hij zelf een slaapplek zoeken en als hij wakker wordt zich weer verplaatsen als hij dat wilt. Desnoods slaap je er nog een paar nachten even naast om te kijken hoe dat gaat.

honden page profiel ientjeientje 1 doggies

honden foto van ientje

Laten blaffen is zo sneu, het is nog een baby. Voorkomen is beter, ook fijner voor jullie nachtrust en voor de buren en zo wie zo voor de pup.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^