Piepen na eten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Janine_SJanine_S

Onze puppy van 8 maanden piept elke keer als hij heeft gegeten. Hij is dan ook heel erg onrustig. Sinds kort zijn de dubbele tanden die hij had, getrokken. Wij dachten zelf dat het hieraan zou kunnen liggen, maar dit is helaas niet het geval.. Heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn? Hij heeft verder wel normale ontlasting. Daarnaast zijn wij al twee maanden overgestapt op hypoallergeen voer.. Dit heeft ook niet geholpen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Hypoallergeen voer, is dat op aanraden van je dierenarts ? Hoelang is dat piepen na het eten ? Een week maanden ? 

honden page profiel Janine_SJanine_S

Op aanraden van onze dierenarts hebben wij de dubbele tanden laten trekken. Hij piept eigenlijk sinds 3 maanden ongeveer. Hypoallergeen voer zijn wij gaan geven omdat wij sowieso al edgard & cooper hadden en daar ook een hypoallergene variant van was. Wij dachten op deze manier te kunnen kijken of hij eventueel een allergie heeft. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

En alleen na het eten dat gepiep ? Dan zou je denken dat het eten niet goed valt......met vijf maanden al na het eten gepiep, heb je dat niet aangegeven aan je dierenarts ? 

honden page profiel Janine_SJanine_S

Wij hebben dat toen wel aangegeven. De dierenarts zei dat dit kwam door het wisselen van de tanden. Helaas blijkt dat dus niet het geval te zijn.. Ik denk inderdaad ook dat het eten verkeerd valt. Wel gek dat hij ondanks het overstappen op ander voedsel, dit blijft doen.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Wat soort van piepen bedoel je precies?

Piepen van pijn? Of piepen om iets te bereiken: bijvoorbeeld aandacht willen, buiten willen, willen spelen,...

Schrokt hij bij het eten? Voelt zijn buik gespannen, krom hij de rug, moet ie boeren, smakken, kwijlen,...?

honden page profiel Janine_SJanine_S

Hij piept echt van de pijn.. Hij pakt dan ook altijd zijn knuffelen en gaat daar heel onrustig in bijten en mee gooien. Af en toe maakt hij smakkende geluiden en hoor je dat het eten een beetje omhoog komt. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Probeer hem eens een keer uit de hand te voeren.

Dus je gaat bij je hond op de grond zitten en je geeft hem de voertjes beetje bij beetje, zodat het niet als 1 blok op de maag valt. Neem je tijd, enkele brokjes geven, even wachten, dan weer enkele brokjes uit de hand. 

Kijk es wat er dan gebeurt.

honden page profiel Janine_SJanine_S

Bedankt de tip! Ik ga dat morgen even proberen. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Wat ik mij kan bedenken. Hoe vaak geef je je hond te eten. Krijgt hij misschien per keer te veel? Probeer eens 4x per dag een veel kleinere hoeveelheid.

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Dus jullie zijn overgestapt op een allergenen brok terwijl jullie niet wisten of er een allergie is?

honden page profiel Janine_SJanine_S

@britt & maui: Je komt er pas achter of je hond allergisch is dacht ik als je een hypoallergene brok geeft? Of heb ik dit mis? 

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Hij piept echt van de pijn.. Hij pakt dan ook altijd zijn knuffelen en gaat daar heel onrustig in bijten en mee gooien. Af en toe maakt hij smakkende geluiden en hoor je dat het eten een beetje omhoog komt.  "

Spuugt je hond ook wel eens? Onze hond heeft voedsel intolerantie. Reageert ook gevoelig op bepaalde diersoorten. Ook zij smakt veel en bij haar komt er juist maagzuur naar boven wat ook erg pijnlijk is. Maar mocht je hond dit nu nog doen, met deze voeding. Dan kun je er vanuit gaan dat het niet werkt. Wij zijn over gestapt op hypoallergeen voer en die zelfde dag is ze nog gestopt met spugen en smakken. Wat bij mijn hond eerder ook het geval was, was een maagzweer. Dit is ook erg pijnlijk voor de hond. Ze twijfelde toen ook aan een maagbeschadiging. Ik zal rontgerfotos laten maken en een bloedonderzoek laten doen. Dan wordt je vaak al veel meer duidelijk.. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" @britt & maui: Je komt er pas achter of je hond allergisch is dacht ik als je een hypoallergene brok geeft? Of heb ik dit mis? 
  "

Klopt Janine, ten dele. Ligt aan de hypoallergeen brok, die is de laatste jaren erg ,,in de mode,, maar als jouw hond het op zo een brok goed doet, dan weet je 1 ding, de vorige brok was niet goed voor hem of haar.

Hypoallergeen kan bestaan uit 1 diersoort die je hond nog nooit heeft gehad, maar ook uit gehydroliseerde eiwitten, dat is de echte hypoallergeen brok, omdat die eiwitten van het dier zo klein zijn gemaakt dat het lijf het niet meer herkent, minder moeite heeft om te verteren en er dus niet meer allergisch op kan reageren. Doet je hond het op zo,n brok goed, dan is het daarna uit proberen op welk dierlijk eiwit je hond wel reageert zodat je dit uit zijn menu kan schrappen,

Maagpijn, verkrampen, dat doe zoveel pijn. Strekt je hond ook met zijn achterpoten? Dan is het hele erge buikpijn. 

 

Volgende forumvraag: Help nieuwe brokken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^