Nog hulp nodig, binnen poepen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BrandtBrandt

Goedemorgen iedereen,

Ik heb nogmaals hulp nodig met Goofy. Hij heeft tot een maand of 2 snachts altijd in de bench gezeten. Ik ben daarmee gestopt en de deur van de bench open gelaten en hij slaapt los in de keuken en kan kiezen uit zijn bench met kussen of zijn mand. Hij plast regelmatig, toch een keer of 2 in de week op de keuken of deurmat maar sinds kort poept hij ook snachts binnen. Het is geen diarree en hij maakt ook geen geluid om buiten te mogen.

 Hij gaat savonds rond 22.30 a 23u nog een laatste keer buiten en sochtends terug om 7u. Hij krijgt eten om 7.30 en 18 u. Overdag heeft hij geen ongelukjes gehad sinds hij puppy is. Moet ik de becnh terug sluiten snachts want vind het niet leuk om elke ochtend te moeten opruimen.

Zucht hoe los ik dit het beste op? Op de slaapkamer meenemen is voor mij echt de laatste optie. Goofy is dit niet gewend en ik heb last van allergieen en wil de slaapkamer graag huisdiervrij houden.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Je zou hem weer even kunnen behandelen alsof hij een pup is. Dus s nachts de wekker zetten en hem zijn behoefte laten doen. En zo elke paar nachten de wekker een half uurtje later zetten zodat hij het leert op te houden. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Als Puck binnen poept, dan heeft ze vaak ook medisch iets. Oorontsteking, toch een maag/darm infectie oid. Soms heeft ze dan toch nodig gemoeten en was ik niet op tijd ivm werk en geen oppas voor Puck.

 

Poept jullie hond 's avonds nog? Ga je nog echt een ronde lopen of is het een snelle plas en dan naar bed?

Anders zou ik er voor kiezen om toch nog even 10 tot 15 minuten te lopen voor je naar bed gaat. En een uurtje eerder het eten geven misschien. 

 

Matjes opruimen 's avonds, kijken hoe dat gaat. 

Even goed schoon schrobben met schoonmaakazijn. Azijn neutraliseert de geur en ontsmet goed, matjes weer lekker schoon en fris. De hond ruikt misschien niet meer z'n plas en heeft de behoefte dan misschien niet meer om erop te plassen. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik zou de bench, een mooie grote, weer sluiten en eens kijken wat er dan gebeurd. Misschien is dit voor jouw hond wel een veilige plek en is het binnen poepen een uiting van onzekerheid, stukje verlatingsangst.

Als de bench groot genoeg is, de hond kan recht op staan er staat een mand in en nog een stukje om daarnaast te staan,  of te liggen,paar pasjes lopen, zie ik er geen probleem in. Wordt anders als het 30 graden is dan wil een hond wel eens opstaan en een koeler plekje zoeken. 

Maar de ene hond verplaatst meer in de nacht dan de andere. Mijn hondje kruipt ,s nachts in haar huisje en in de ochtend er uit, soms drinkt ze om 1 uur een beetje water. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

En ja, wat Puck zegt, even goed uitlaten voor je faat slapen.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Hoe oud is hij? Kan hij al af met één keer per dag eten?

 

Onze hond kan uit ouderdom niet meer goed de behoefte ophouden. We voeren daarom alleen maar tot ongeveer 12 uur 's middags. Daardoor hoeft ze 's nachts niet, want de poepjes zijn er dan daarvoor al uitgelaten. Het kostte even uitproberen voor we erachter waren welk schema het beste werkte voor haar darmen ;) Maar dat zou je dus kunnen proberen. Welk dagdeel kun je het beste voeren om de nacht zonder behoeften door te laten komen?

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik zou persoonlijk niet weer de bench gaan gebruiken. Dit lost het probleem namelijk niet op, het voorkomt het probleem alleen.

 

Honden poepen en plassen meestal niet uit nijt. Er zit dus een achterliggende reden achter. Wellicht moet hij wel gewoon vaken nu hij op een nieuwe brok zit en kan hij het echt niet ophouden, wellicht is het iets medisch, dus aan jou de taak hier achter te komen en aan het probleem te werken. Terug in de bench is imo een te makkelijke oplossing, en niet prettig voor je hond, hij moet zo te horen gewoon echt poepen, het is dan sneu als dit niet kan ivm een bench omdat hij deze niet wil bevuilen. 

honden page profiel BrandtBrandt

Bedankt voor alle reacties. Hij wordt de laatste keer uitgelaten tussen 22 en 23 u. Ik heb geen tuin dus we lopen echt een rondje door de wijk van 15 a 20 min voor het slapen. Dit is langs grasstroken en bomen dus plaats en tijd genoeg om te plassen en poepen. Plassen is geen probleem juist poepen doet hij niet. Hij eet sinds kort enkel kvv dus de hoeveelheid en frequentie poep is juist enorm geminderd waar het vroeger 3 a 4 keer per dag was. Ik sta vaak snachts op om zelf naar de toilet te gaan. Ik ga vannacht mijn wekker zetten om 2u en zien of hij dan iets moet doen. Ik ga dan niet met hem wandelen maar ga juist naar de boom voor de deur. Hoop dat dit geen probleem is met de nachtklok die we in Belgie hebben.

Wellicht is het beter hem tijdelijk mee te nemen naar de slaapkamer maar zou hem dit liever niet gewend maken? 

Leeftijd kan geen factor zijn. Hij is nog geen 2 jaar oud. 

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi †

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

" Bedankt voor alle reacties. Hij wordt de laatste keer uitgelaten tussen 22 en 23 u. Plassen is geen probleem juist poepen doet hij niet. Hij eet sinds kort enkel kvv dus de hoeveelheid en frequentie poep is juist enorm geminderd waar het vroeger 3 a 4 keer per dag was. "

 


Dat klinkt toch of hij door de verandering van voer en de verandering van frequentie van poepen nu op andere tijden moet. Misschien kun je inderdaad proberen wat eerder eten te geven, zodat hij bij de laatste wandeling nog wel zover is om te poepen, in plaats van kennelijk ‘s nachts pas.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Het kan er natuurlijk aan liggen dat je met voer bent veranderd.

Het lichaam moet er aan wennen.

 

Je hond moet er misschien uit in de nacht. Jammer, die nachtklok, maar daar kan de hond niks aan doen.

Gewoon naar buiten gaan. Komen ze controleren, zeg gewoon sorry de hond die moet eruit anders heb ik mn hele huis onder de stront.

honden page profiel BrandtBrandt

Ik ga proberen om hem een paar dagen zijn avondeten om 16u te geven en zien of dit helpt. Ik lees dat je kvv ook 1 maal daags kunt aanbieden misschien is dat ook een optie?

Ik zet vannacht de wekker om 2u en hopelijk is dit voldoende om het probleem op te lossen.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ik ga proberen om hem een paar dagen zijn avondeten om 16u te geven en zien of dit helpt. Ik lees dat je kvv ook 1 maal daags kunt aanbieden misschien is dat ook een optie?
Ik zet vannacht de wekker om 2u en hopelijk is dit voldoende om het probleem op te lossen. "

Ik zou hem dan wel s avonds nog iets van een kleine snack geven. 1 keer per dag eten, en verder niets lijkt me niet prettig voor de maag. Hetzelfde geldt voor wanneer je hem om 16.00 u eten geeft. Dan zou ik m s avonds nog wel iets van een gedroogd konijnenoor oid geven zodat hij niet de nacht in gaat met een lege maag, ook dit kan zo zijn bijwerkingen hebben namelijk. 

honden page profiel BrandtBrandt

Bah ik zit even met een dipje, de laatste 2 nachten toch poep binnen ook al ben ik elke nacht opgestaan. Zaterdag op zondag om 2 u de wekker gezet en Goofy lag diep te slapen maar toch naar buiten, hij heeft een plas gedaan en wou daarna naar binnen. 7u opgestaan en toch een drol op de vloer. Vannacht later de wekker gezet om 4u en het kwaad was al geschied, toch even naar buiten en drol opgeruimd. Het is mooi vaste ontlasting dus zeker geen diarree of slap.

Ik zorg nu savonds dat ik extra goed met hem ga wandelen, zaterdag en gisteravond om 22.30 nog een halfuur gewandeld aan de lange lijn. Zijn avondeten krijgt hij nu om 16u en voor het slapen gaan nog een klein stukje gedroogde pens. Vanavond ga ik hem meenemen op de slaapkamer en hopen dat hij daar niets doet of toch aangeeft als hij iets moet doen want er ligt daar vast tapijt. 

Ik snap niet goed dat hij het snachts doet, overdag poept hij maar 1 keer meestal op het hondenveld. 

honden page profiel DagmarDagmar

ik zou zijn avondeten net later geven, kvv verteert snel.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Of dus juist alleen 's ochtends voeren.

honden page profiel BrandtBrandt

Bedankt voor de reacties. Dagmar welk uur zou jij dan geven tegen 20u ofzo? Aurelia krijg je dan geen last van gal overgeven of geef je savonds nog iets kleins?

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Mijn honden krijgen hun avondeten tussen 20.00 en 21.00 soms iets eerder of nog later. Gek dat hij dit ineens doet.. hij staat volledig op kvv? Of ook nog op brok? Anders zou je eens kijken wat het doet als je de maaltijden omwisselt. 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Bedankt voor de reacties. Dagmar welk uur zou jij dan geven tegen 20u ofzo? Aurelia krijg je dan geen last van gal overgeven of geef je savonds nog iets kleins? "

Je moet het misschien rustig opbouwen, maar naar mijn weten kunnen veel honden het wel. Onze hond heeft nooit moeite gehad ermee. Maar iets kleins 's avonds doen wij wel vaak, gewoon voor de lekker. Pensreepje of een kopje brokjes nog, dat gaat hier wel goed met ontlasting. Maar het merendeel van het voer krijgt ze 's ochtends, en dan gaat het hier 's nachts goed.

honden page profiel BrandtBrandt

Bedankt voor het meedenken. Hij staat inderdaad sinds kort volledig op kvv 2 maal daags 200- 250g dus in totaal 500g per dag met een beetje yoghurt en groenten. Hij krijgt geen brokken meer.  Ik ga proberen de laatste maaltijd later te geven een paar weken rond 21u en zien wat dit geeft. Indien het niet helpt ga ik kijken om hem op maaltijd per dag te zetten. 

honden page profiel DagmarDagmar

" Bedankt voor de reacties. Dagmar welk uur zou jij dan geven tegen 20u ofzo? Aurelia krijg je dan geen last van gal overgeven of geef je savonds nog iets kleins? "

Ja, ik geef mijn honden eten nadat wij gegeten hebben of nadat ik terug ben van training. Meestal is het ergens tussen 19.30u en 20u (of nog iets later ivm trainen). Ik hoop dat je een oplossing vindt, dit is niet echt plezant zo he !

Volgende forumvraag: Bezitsagressie en/of jaloers
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^