Voer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LisaLisa

Hallo allemaal,

ik ben nieuw hier en heb gelijk vragen voor jullie.

ik ben aan het na denken voor evt een hond(je)

nu zie ik zoveel verschillende voermerken en was mijn vraag, wat zijn  jullie ervaringen met merken?

ook lees ik dat sommigen alleen vers vlees geven, wat zijn daar de voor en nadelen van?

welk merk hebben jullie goede ( of negatieve) ervaringen mee?

 

liefs Lisa

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik voer al jaren Acana en dat vind ik erg goed voer.

Maar vers vlees is ook prima.

Dat geef ik vaak in het weekend en de andere dagen de Acana brokken. 

Maar toch moet je eerst afwachten wat voor hond je krijgt en waar hij/zij het goed op doet.

Dat kan nog best verschillen, sommige honden kunnen bv niet goed granen,  kip of rund verdragen.

 

 

honden page profiel LisaLisa

Ja ik snap dat het per hond verschillend is. Maar ik wil graag me vast al een beetje voorbereiden op wat er is en kan.

 

bedankt

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik voer zelf vers vlees aan mijn hond. En dan met name barf (bones and raw food) ik stel de menu's zelf samen. Ik geef dit omdat ik het een prettig idee vind, precies te weten wat mijn honden binnen krijgen. Als ze eens een keer dunnere ontlasting hebben, weet ik wat ik er extra aan moet toevoegen om het weer beter te maken.


Eigenlijk is er niet een merk voer dat echt 'slecht' is zolang je honden het er goed op doen. Ik heb zelf 2 maanden (ivm reizen) brok aan mijn honden gegeven, Purizon en Wolf of Wilderniss. Beide goede merken, goede samenstellingen, en een hoop positieve ervaring. Mijn beide honden deden het hier barslecht op, terwijl de hond van een vriendin van mij dit al jaren krijgt, en hij doet het er uitstekend op.


Ik zou eerst nagaan wat jij het liefst wil geven. Zie jij het zitten om vers te geven, dit kan dan zowel kvv als barf zijn? Dan moet je elke avond voer uit de vriezer halen, het eten afwegen etc. Sommige mensen vinden dit simpelweg teveel gedoe en voeren daardoor liever brok.


Als je voor brok wil gaan, kun je kiezen tussen geperst en krokant (of gevriesdroogd) het is belangrijk dat je voor een brok gaat met een zo hoog mogelijk vleespercentage. Op www.voerwijzer.nl staat een hele lijst waar je op moet letten, en op deze site kun je ook brokken vergelijken en de ervaringen lezen van andere mensen.

Mijn tip, blijf weg van supermarkt voer, en ook merken die de dierenartsen aanraden (Royal Canin, Eukanuba, Hills) heeft niet mijn voorkeur. Maar zoals ik zei, ook op die merken schijnen honden het prima te doen. Er zit alleen erg weinig vlees in dit soort merken, en dit is naar mijn mening juist iets wat een hond nodig heeft.

Volgende forumvraag: bugs for pets
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^