Hp's frustratie topic

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco 3 doggies

honden foto van Vera & Draco

" Schreeuwen deed ik vroeger vaak, maar inmiddels eigenlijk niet meer. Het heeft bij mij nog nooit geholpen, honden keken mij even aan en gingen daarna alsnog direct naar Penny toe. Het enige wat het opleverde waren hele boze hondenbezitters en een hoop bedreigingen van hun.
 
Momenteel zorg ik ervoor dat ik altijd tussen Penny en de andere hond blijf en dat de hond onmogelijk bij Penny kan komen, als de hond om ons heen draait draai ik dus mee. Meestal vinden honden het dan al minder leuk en lopen ze door. Als ze niet doorlopen zeg ik in een strenge, duidelijke stem 'Hey! weg!' met daarbij een gebaar of een zachte duw met mijn been, terwijl ik nog steeds de hond tegen hou. Als dat niet werkt herhaal ik het maar dan harder/strenger. In sommige gevallen pak ik de hond vast bij de halsband of nekvel, maar dat raad ik af. Ik doe het eigenlijk alleen bij jongere honden waarvan ik weet dat die niet zomaar fel reageren. Als dat ook niet succesvol is probeer ik weg te lopen van de situatie en de hond daarbij te blijven blokkeren. Het laatste wat ik doe is richting de hond een schop geven, dat doe ik alleen als Penny erg veel last van de hond heeft of als de hond een houding heeft die ik niet vertrouw.
 
Er zijn ook situaties waarin het zo snel gaat dat al die stappen geen zin hebben. Vanochtend stormde er een weimaraner op ons af met absoluut geen vriendelijke houding. Nog voordat ik mijn zin kon afmaken naar de eigenaren ('kunnen jullie de hond bij jullie houden?') was hij al bij ons en probeerde hij Penny van achteren te grijpen. Ik ben er toen direct tussen gekomen en heb die hond een trap gegeven. De hond was onder de indruk en liep weer weg, Penny bleef helemaal relaxt en liet geen spanning zien. De eigenaren waren woedend, maar liever dat dan mijn hond die wordt aangevallen.
 
Bij ons helpt het verder ook heel erg dat Penny nu vaak rustig blijft, ze weet dat ik ingrijp dus geeft mij de tijd om de situatie op te lossen voordat ze reageert. Meestal kan ik Penny rustig achter mij laten zitten terwijl ik de andere hond blokkeer.
 
  "

Ja hier gelukkig ook geen druktemaker, probeert zich klein te maken en achter mijn benen te gaan staan als de hond op hem springt dus volgens mij verwacht hij ook wel dat ik het oplos. Geen idee waarom want het is me eerlijk gezegd naar mijn idee nog nooit goed gelukt maar fijn dat hij er vertrouwen in heeft hahaha

 

Oja dat er voorstaan en meedraaien is wel een goede inderdaad. Sta er nu namelijk wel tussen maar zijn zo om me heen gewipt haha. Hoop dat het nooit zover komt dat ik een hond hoef te trappen, lijkt me vreselijk. Helaas soms onvermijdelijk om erger te voorkomen dus begrijp het zeker wel. 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Ik heb dus wel 2 honden die kunnen uitvallen naar andere honden. Ze zijn heel netjes in hun signalen, geven duidelijk aan dat ze geen kennis willen maken met de tegemoetkomende hond, maar 9 vd 10 keer wordt dit door de andere hond genegeerd, en wordt er vanaf een afstan door het baasje geroepen 'hij wil alleen spelen hoor'   nou, die van mij niet. 
 
En toch ga ik nogsteeds naar losloopgebieden toe. Niet vaak, maar wel af en toe. Ik gun mijn honden het ook om lekker te rennen zonder dat ik om me heen hoef te kijken of ik een boswachter tegenkom.
 
Ik vraag mensen dus áltijd of ze hun hond willen aanlijnen en eigenlijk doet iedereen dit ook. 
 
1 keer heb ik een hond een trap verkocht. Ben ik niet trots op, maar de eigenaren lijnde de labrador niet aan toen ik dit vroeg, en intussen stond ik met 2 uitvallende honden aan een riem, en bleef er aan jonge intacte labrador reu om ons heen cirkelen die geen  afstand nam en ook telkens hapte richting die van mij, om vervolgens weer weg te springen. Toen had ik geen andere keus. En dán komen eigenaar ineens een actie. Verschrikkelijk vind ik dat, want ik heb nu een hond een slechte ervaring bezorgd alleen maar omdat de eigenaren te laks waren hem aan te lijnen.  Maar beter dat, dan mijn 2 honden op hem af. En ze zijn écht niet agressief hoor, ze kunnen heel leuk omgaan met andere honden, maar wél met een goede introductie.  "

Dat is inderdaad ook wel erg asociaal. Als Nero jouw twee honden zou tegenkomen, zou hij er eerst goedbedoeld naar toe gaan, maar als hij merkt dat jouw honden daar niet van gediend zijn, zou hij (held op sokken) snel met de staart tussen de poten en met een ernstige blik wegduiken. hp-shiny (hij duikt al weg voor een blaffende chihuahua)

honden page profiel MichelleMichelle 3 doggies

honden foto van Michelle

tja ik steek onwijs veel energy in het goed luisteren van mijn honden, ga 3x per week naar de hondenclub en train ieder dag zelf. ik loop met de jonge honden 2x per week in een groot losloopgebied om te socialiseren en leren luisteren als er ander loslopende honden zijn. En toch willen de meeste van mijn herders geen vreemde honden in de buurt na de puberteit. Als iedere loslopende hond gewoon normaal zou passeren zonder druk te doen, netjes met boog aan komen lopen en vriendelijk rustig begroeten is er niets aan de hand maar helaas gebeurd dat maar zeeeeeer zelden. Omdat ik met 7 herders niet het risico ga lopen 7 bekeuringen te krijg je voor loslopen waar het niet mag loop ik dus met mijn honden los in het losloopgebied. op rustige tijden en niet als iedereen vrij is en het lekker weer is. Maar ook mijn honden willen spelen met elkaar, rennen, zwemmen en achter de bal aan. De keren dat het fout ging was inderdaad een hond die totaal niet luisterde vol de groep in kwam zonder baas in zicht en ja dan durven mijn honden zeker deze indringer weg te jagen. Is het een reu die vervelend gaat doen naar mijn teven of reuen dan word het vechten waarna de indringer ongeschonden er piepend vandoor gaat.  Maar goed dit is iets wat zeer zelden gebeurd want mijn honden komen tot nu toe allemaal als ik ze roep en anders gaan ze niet los, gaan ook af op afstand op commando zodat ik de indringer kan weg sturen. Ik loop door heel Nederland in bossen vanwegen het werk wat ik met mn honden doe en eigenlijk de laatste jaren alleen problemen gehad als ik door de woonwijk loop met mn honden aangelijnd dat er een hond mijn roedel letterlijk aanvalt. Als iedereen gewoon rekening met elkaar houd dan maakt het voor iedereen een stuk makkelijker en leuker. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Ja Link was idd flink aan het piepen tegen mij aan nadat het was gebeurt. Maar toen we naar huis liepen leek hij al nergens meer last van te hebben terwijl ik nog na trilde  We zijn er nog niet weer geweest, waarschijnlijk ga ik er vrijdag weer heen. Ik verwacht geen problemen voor Link. De honden die we afgelopen dagen zijn tegengekomen in het bos zijn vriendelijk begroet, zelfs ook een bruine lab (andere dan die hem aanviel uiteraard). Denk ook zeker dat het belangrijk is om terug te gaan hoor! En dat gaan we dus ook wel doen, hij vond/vindt het er altijd zo leuk. "

Ja joh, komt vast goed, als jij je schrik maar kwijt bent.

Ik loop nu nog steeds om voor bepaalde rassen, als ze los zijn, maar Sam is nogal snauwerig, zeker als hij aan de lijn zit.

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

May kan niet tegen vers vlees. Daarom krijgt ze het ook niet...

 

Nu was ze mee naar werk.

Daar was een fazant tegen het pand aangevlogen en overleden (zowaar al eens eerder gebeurt..).

Dus ik die fazant begraven. 

Maaar May was mee. Daar liep May met fazant over de parkeerplaats.. dilemma was dat ik achter werk en me dit achteraf werd verteld.

Al met al May heeft t geprobeerd en het is er binnen net zo goed weer uitgekomen...

 

Ugh, dommmmieeeee

honden page profiel EngeeXEngeeX 3 doggies

honden foto van EngeeX

Dus als je niet wil dat er een hond naar die van jou toe komt, zijn er genoeg plekken om met je hond te wandelen waar dat niet gebeurt. Tenminste, dat is hier de mentaliteit. Ik heb nog nooit problemen meegemaakt hier in losloopgebieden. Mensen zijn heel tolerant naar elkaar en ontwijken losloopgebieden als ze loslopende honden willen ontwijken.
 
Ook aangelijnde honden mogen besnuffeld worden hier. Want je mág natuurlijk je hond aangelijnd hebben, zoals ik daarna deed zodat ie niet wéér ervandoor ging. Waarom zou ik daar moeilijk over doen dat andere honden hem besnuffelen? Want Nero laat ook blijken dat hij interesse heeft, prima als er andere loslopende honden hem begroeten. Tuurlijk, als er een gevecht ontstaat, dan moeten de honden uit elkaar gehaald worden. Maar voor het zo ver is.. snuffelen kan dan altijd wel eerst en dan kun je alsnog ingrijpen. Maar om al op voorbaat al te zeggen dat ik niet wil dat er andere honden hem begroeten.. tja dan maak je het jezelf ook wel heel moeilijk om hem precies dáár in het losloopgebied uit te laten. 

Ik ga hier niet te veel over zeggen, behalve dat de plaats waar je woont irrelevant is. 

Lees de hondenetiquette eens door zou ik zeggen. 

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco 3 doggies

honden foto van Vera & Draco

" Ik ga hier niet te veel over zeggen, behalve dat de plaats waar je woont irrelevant is. 
Lees de hondenetiquette eens door zou ik zeggen.  "

hp-thumbsup 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

Wat grappig dat mensen hier op HP zich drukker maken over situaties met mijn hond dan de mensen om wie het daadwerkelijk draait :) Wat een gedoe om niks. 

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

" Ja hier gelukkig ook geen druktemaker, probeert zich klein te maken en achter mijn benen te gaan staan als de hond op hem springt dus volgens mij verwacht hij ook wel dat ik het oplos. Geen idee waarom want het is me eerlijk gezegd naar mijn idee nog nooit goed gelukt maar fijn dat hij er vertrouwen in heeft hahaha
 
Oja dat er voorstaan en meedraaien is wel een goede inderdaad. Sta er nu namelijk wel tussen maar zijn zo om me heen gewipt haha. Hoop dat het nooit zover komt dat ik een hond hoef te trappen, lijkt me vreselijk. Helaas soms onvermijdelijk om erger te voorkomen dus begrijp het zeker wel.  "

Het meedraaien met een andere hond tijdens het blokkeren lukte mij eerst ook nooit, maar inmiddels moet ik het gemiddeld 1x per wandeling doen dus ben ik het gewend. Uiteindelijk gaat het steeds beter.

Trappen is heel erg vervelend, maar ik doe het niet zodanig hard dat een hond er echt last van heeft en meestal is het niet eens raak. Bij kleine honden doe ik het sowieso nooit, die duw ik met mijn been/voet weg als ze echt vervelend zijn. Bij grote honden heb ik het inmiddels denk ik 2 of 3 keer gedaan, meestal schrikken ze er even van maar lopen daarna weer verder. Sommige komen later zelfs weer opnieuw terug, maar de eigenaren grijpen dan wel in.

 

Mijn frustratie in dit soort situaties is trouwens ook vooral dat mensen helemaal boos worden als ik ingrijp. De eigenaren van vanochtend bleven maar schreeuwen dat ik hun hond niet mocht schoppen, ik probeerde uit te leggen dat ik in aanlijngebied liep, waarschuwde dat ze hun hond bij zich moesten houden en mijn hond mag verdedigen als ze aan de lijn loopt (ze had nog een muilkorf om ook dus was nog kwetsbaarder). Als ze zich aan de regels hielden of de hond onder controle hadden was ik er niet eens van in de buurt gekomen, maar dat snappen dat soort mensen nooit.

honden page profiel EngeeXEngeeX 3 doggies

honden foto van EngeeX

" Wat grappig dat mensen hier op HP zich drukker maken over situaties met mijn hond dan de mensen om wie het daadwerkelijk draait :-)  "

Dat je het grappig vind is een belangrijk deel van het probleem.

 

Niet boos worden als iemand je hond een keer een rotschop geeft. 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Dat je het grappig vind is een belangrijk deel van het probleem.
 
Niet boos worden als iemand je hond een keer een rotschop geeft.  "

Niemand heeft een reden om mijn hond een 'rotschop' te geven. Sterker nog, zo ver zal het ook niet komen. Als je mijn berichten goed had gelezen, dan snap je dat ook.

 

Je reactie slaat dus nergens op.  

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco 3 doggies

honden foto van Vera & Draco

" Het meedraaien met een andere hond tijdens het blokkeren lukte mij eerst ook nooit, maar inmiddels moet ik het gemiddeld 1x per wandeling doen dus ben ik het gewend. Uiteindelijk gaat het steeds beter.
Trappen is heel erg vervelend, maar ik doe het niet zodanig hard dat een hond er echt last van heeft en meestal is het niet eens raak. Bij kleine honden doe ik het sowieso nooit, die duw ik met mijn been/voet weg als ze echt vervelend zijn. Bij grote honden heb ik het inmiddels denk ik 2 of 3 keer gedaan, meestal schrikken ze er even van maar lopen daarna weer verder. Sommige komen later zelfs weer opnieuw terug, maar de eigenaren grijpen dan wel in.
 
Mijn frustratie in dit soort situaties is trouwens ook vooral dat mensen helemaal boos worden als ik ingrijp. De eigenaren van vanochtend bleven maar schreeuwen dat ik hun hond niet mocht schoppen, ik probeerde uit te leggen dat ik in aanlijngebied liep, waarschuwde dat ze hun hond bij zich moesten houden en mijn hond mag verdedigen als ze aan de lijn loopt (ze had nog een muilkorf om ook dus was nog kwetsbaarder). Als ze zich aan de regels hielden of de hond onder controle hadden was ik er niet eens van in de buurt gekomen, maar dat snappen dat soort mensen nooit. "

1 keer per wandeling!! Zo vaak pff zou dan nooit meer echt relaxed kunnen wandelen denk ik. Wel praktisch dat je nu zo handig bent geworden in het honden afweren dan, voel je je vast wat veiliger door en Penny natuurlijk helemaal hp-smile Ik hoop dat ik niet vaak gelegenheid krijg dit te ‘oefenen’ maar als zon situatie zich toch voordoet ga ik het ook zo eens proberen!

 

Ja pfff die mensen zijn zo frustrerend joh, helaas werkt hierop reageren alleen averechts want zijn vaak niet de redelijkste mensen die al zo uit hun slof schieten undecided Vindt gewoon altijd sneu dat de hond uiteindelijk degene is die de dupe is van hun gedrag.. mja zolang er honden bestaan, zullen er ook vervelende honden baasjes bestaan haha we moeten t er maar mee doen. Fijn dat er voor dat soort acties dan fora als dit bestaan om ons even frustraties eraf te tikken hehe hp-shiny

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

" Wat grappig dat mensen hier op HP zich drukker maken over situaties met mijn hond dan de mensen om wie het daadwerkelijk draait :-) Wat een gedoe om niks.  "

Jouw reactie maakt dat ik bijna ook zo'n houding aan wil gaan nemen. Lijkt me namelijk heerlijk.

Wat ik van jou las in dit topic is dat jij je hond een tijdje kwijt was. En dat je hoopte op mensen met honden zodat jouw hond zich daarbij aan zou sluiten of op zou reageren zodat je hem in ieder geval weer bij je had of bij je kon krijgen.

Gelukkig mensen wiens honden ook prima met andere honden overweg konden.

Fijn dat in jouw omgeving je mensen tegenkomt met prettige honden, of honden die onder controle staan van de eigenaren. Maar niet iedereen heeft honden die gezellig met andere honden willen kennismaken, of waarbij spelen spelen blijft en niet ineens om kan slaan in een jaag spel of bepalen van een bepaalde orde tussen reu en reu. Of dat een hond aan de lijn pijn heeft en geen zin heeft in interactie met een hond die alleen maar komt kennis maken en wil uitdagen tot spel.

Het lijkt me heerlijk als ik ook mijn schouders op weet te halen, en denk.. mijn hond is geen monster, en als hij er geen zin in heeft laat hij het merken ook. Jij laat je hond denderen en gaan, prima, dan laat ik mijn hond ook gewoon aangeven wat hij van dat gedrag vindt. Maar dat doe ik niet, omdat ik met een type loop wat al slecht bekend staat. En als er verkeerd wordt gereageerd heb ik het stigma dat ik met een agressieve hond loop.

Mijn irritatie is echt dat vaak honden die de naam al hebben als het om niet sociaal zijn gaat, dat ik denk.. houd je honden dan bij die honden weg. Hoe moeilijk kan het zijn? Lees andere honden, leer lezen hoe andere eigenaren reageren. Laat je hond niet op een hond af denderen die bij de baas wordt geroepen en waar even een lijn aan wordt geklikt. En als je je door pubertijd even geen controle over je hond hebt, ook geen man overboord, maar werk daar aan.

Vind het zo laks om maar aan te nemen dat omdat niemand er moeite mee heeft dat het dan ok gedrag is, en dat mensen die daar wel wat van vinden dan ineens "moeilijk zijn of dat het gedoe om niets is".

Ik heb namelijk helemaal geen zin in confrontaties, of dat ik het gevoel moet krijgen andermans honden op te moeten voeden. Ga werken aan je eigen band met je hond, en weet terug te roepen wanneer dat nodig kan zijn.

 

Voor mijn gevoel ben jij een van die mensen die straks een topic gaat plaatsen over dat je hond gegrepen is terwijl hij alleen maar wilde spelen. Ik neem dat soort topics gezien mijn eigen ervaringen met een hele grote korrel zout. Leer je eigen hond bij je te houden, zelf in te schatten met wie ze leuk kunnen spelen en met wie niet, dan ben je al een heel stuk verder.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Oh, nou dát vind ik dan wel asociaal hoor. Als mensen hun hond naar jouw hond laten gaan en dan zo reageren terwijl jij aangeeft dat je dat niet wil. Dat is precies de reden dat ik Nero in de wijk wel altijd aangelijnd houd. Hij doet geen kwaad, maar hij gaat wel naar andere honden toe. Dat kan verkeerd uitpakken. Mensen mogen best met hun aangelijnde hond mij aangelijnde hond laten besnuffelen, dat vind ik allemaal prima. Maar als ik hem los wil laten lopen, ga ik wel naar een losloopgebied. Hier moet de hond aangelijnd zijn, dus houd ik hem aangelijnd. 
 
Dat is wel een goede tip! Dankjewel :-) En waarschijnlijk zal hij eerst totaal niet op mij reageren. Maar ik besef ook dat dit een kwestie is van héel veel oefenen. Het is een puber, maar daarnaast is het ook gewoon voor een groot deel zijn karakter. Dat zei mijn hondentrainer al en dat vinden veel hondeneigenaren die ik tegenkom. Gaat volledig zijn eigen weg en soms voelt het een beetje als een middelvinger naar mij als ik hem roep  Ik heb het ook geprobeerd met frikadel, daar doet hij toch wat meer voor dan een droog koekje. Tijdens trainingen werkt het perfect, maar als hij echt een andere hond ziet of met een andere hond speelt, kan zelfs de frikadel hem gestolen worden. Ik heb de hondenschool gemaild voor een jachttraining. Lijkt me toch heel fijn als hij met een fluitje naar mij toekomt ;-)  "

oefenen als je in een groep loopt regelmatig bij je roepen snoepje koekje en weer laten gaan hond leert vanzelf dat roepen iets lekkers betekent

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

Oh jezus mensen. Doe nou niet alsof jullie hond nooit er snel vandoor is gegaan naar iets leuks/ spannends/ interessants toen hij in de puberteit zat. Er hebben genoeg mensen gereageerd die zeiden dat zoiets 'iedereen kan overkomen'. Waar ik het dus mee eens ben, en vervolgens krijg ik reacties als 'niet boos worden als je hond een keer een rotschop krijgt'

 

Waar slaat dat op? Omdat hij nu voor het eerst één keer niet heeft geluisterd en er vandoor is gegaan.

 

Ja, hij wil kennismaken met élke hond. Is dat erg? Natuurlijk niet, het is een hartstikke sociaal, lief, leuk dier. Hij gaat helemaal platliggen zodra hij een hond ziet met wie hij wil kennismaken, zodat de andere hond naar hem toe kan en hij reageert pas druk/enthousiast als die andere hond dat ook is en als er dus een 'klik' is. Anders loopt ie weer verder. Dat gaat altijd goed. En wil het andere baasje dat om een of andere reden niet? Dan lijn ik hem aan, want ik ben in principe altijd in de buurt. Dat hij uit mijn zicht was, was dan ook helemaal niet de bedoeling. Ik zorg er altijd voor dat hij in het zicht blijft, zodat ik tijdig kan ingrijpen mocht het niet goed gaan met een andere hond of wat dan ook. Blijkbaar had hij gisterochtend ook een hond gevonden, uit mijn zicht, met wie hij een klik had en heerlijk mee heeft gespeeld. Dat is dus niet goed gegaan omdat hij niet terugkwam nadat ik hem riep, maar daarom heb hier mijn frustratie geuit in het frustratietopic. Niet het 'mijn hond luistert niet en het boeit mij niet'- topic. Ik begrijp echt niet waar jullie zo'n probleem van maken. Ik heb ook werkelijk nog nooit problemen hiermee gehad met andere mensen in de praktijk, slechts met voorbeeldige baasjes hier wiens hond blijkbaar nog nooit iets van bananen in de oren hebben gehad en die 1000% onder 'appèl' staan. Trakteer jezelf op taart.

 

Hoe goed je je hond ook traint, bij iedereen kan het voorkomen dat je de hond ineens 'out of control' hebt. Misschien tijdens de puberteit, misschien een auto die ineens naast jouw hond toetert waar hij zich de pleuris van schrikt, of misschien je hond die schrikt van vuurwerk dat ineens wordt afgestoken en er daardoor vandoor gaat en niet meer naar jouw commando's luistert. Ik hoop voor je dat je dan ook niet zo wordt afgezeken. 

 

Dank aan de mensen met oprechte tips. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Voor mijn gevoel ben jij een van die mensen die straks een topic gaat plaatsen over dat je hond gegrepen is terwijl hij alleen maar wilde spelen. Ik neem dat soort topics gezien mijn eigen ervaringen met een hele grote korrel zout. Leer je eigen hond bij je te houden, zelf in te schatten met wie ze leuk kunnen spelen en met wie niet, dan ben je al een heel stuk verder. "

Weet je wat ik grappig vind. Dat zo'n topic een paar maanden geleden geplaatst is, en jawel.. namelijk door Danielle hp-shiny als ik het me goed herinner over een herder die uit het niets haar hond 'aanviel / corrigeerde' 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Weet je wat ik grappig vind. Dat zo'n topic een paar maanden geleden geplaatst is, en jawel.. namelijk door Danielle  als ik het me goed herinner over een herder die uit het niets haar hond 'aanviel / corrigeerde'  "

Ja, dat klopt. Mijn hond was daar gelukkig totaal niet van onder de indruk. En nu? Wat wil je ermee zeggen? Dat was overigens niet in een losloopgebied, maar dat meisje had haar hond zelf verkeerd ingeschat. Die dacht dat hij wel wilde spelen maar viel mijn hond gelijk aan. Dat meisje bood gelijk haar excuses aan en liep weg. Maar goed, volgens jou zal het wel aan de houding van mijn hond hebben gelegen die toevallig enkel en alleen die herder niet aanstond maar waar hij zich wel op had moeten aanpassen.

honden page profiel RockyRocky 3 doggies

honden foto van Rocky

Danielle, lees nou even gewoon je eerste twee berichten opnieuw en bedenk je hoe deze overkomen. Een paar nonchalante verhaaltjes over hoe je maar besloot te wachten (in plaats van je hond te zoeken? Wát?) en dat honden die een probleem met jouw hond hebben, daar maar niet moeten lopen. En dan verbaasd zijn dat mensen daarover vallen. Enige nuance geef je later pas aan. Tuurlijk kan zoiets gebeuren in de pubertijd, maar gedraag je dan aub niet als de eigenaresse van een engeltje waar de wereld zich naar aan moet passen. Sjonge jonge zeg.

 

Ik denk dat het áltijd maar laten spelen jouw grootste valkuil is, overigens. Juist het zo nu en dan bewust uit het spel halen, belonen en weer verder laten spelen kan de associatie verbreken dat luisteren naar je recall een volledig eind aan het spel betekent. Dan is luisteren opeens veel aantrekkelijker.

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

" Weet je wat ik grappig vind. Dat zo'n topic een paar maanden geleden geplaatst is, en jawel.. namelijk door Danielle  als ik het me goed herinner over een herder die uit het niets haar hond 'aanviel / corrigeerde'  "

hp-sleephappy En nog een ander topic waarin Nero niet vooruit te branden is als hij aan de lijn een andere hond spot. En een paar berichten geleden las ik dat ze nog steeds haar hond laat kennismaken aan de lijn. Ik kan er wel om lachen, de tegenstrijdigheid, maar tegelijk hoop ik ze niet tegen te komen haha. Als er één ras is die irritant wordt als ze te veel ruimte krijgen dan zijn het wel goldens en aanverwanten. Ja ook mijn labrador is potentieel heel irritant als ik er niets tegen doe ;) ken je hond!!

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

"  En nog een ander topic waarin Nero niet vooruit te branden is als hij aan de lijn een andere hond spot. En een paar berichten geleden las ik dat ze nog steeds haar hond laat kennismaken aan de lijn. Ik kan er wel om lachen, de tegenstrijdigheid, maar tegelijk hoop ik ze niet tegen te komen haha. Als er één ras is die irritant wordt als ze te veel ruimte krijgen dan zijn het wel goldens en aanverwanten. Ja ook mijn labrador is potentieel heel irritant als ik er niets tegen doe ;-) ken je hond!! "

Dat liggen doet hij ook als hij niet aan de lijn zit. Kennismaken wel als hij aan de lijn zit in losloopgebied, niet met standaard wandelrondjes in de wijk. Wat wil je nog meer weten? 

honden page profiel EngeeXEngeeX 3 doggies

honden foto van EngeeX

" Oh jezus mensen. Doe nou niet alsof jullie hond nooit er snel vandoor is gegaan naar iets leuks/ spannends/ interessants toen hij in de puberteit zat. Er hebben genoeg mensen gereageerd die zeiden dat zoiets 'iedereen kan overkomen'. Waar ik het dus mee eens ben, en vervolgens krijg ik reacties als 'niet boos worden als je hond een keer een rotschop krijgt'
 
Waar slaat dat op? Omdat hij nu voor het eerst één keer niet heeft geluisterd en er vandoor is gegaan.
 
Ja, hij wil kennismaken met élke hond. Is dat erg? Natuurlijk niet, het is een hartstikke sociaal, lief, leuk dier. Hij gaat helemaal platliggen zodra hij een hond ziet met wie hij wil kennismaken, zodat de andere hond naar hem toe kan en hij reageert pas druk/enthousiast als die andere hond dat ook is en als er dus een 'klik' is. Anders loopt ie weer verder. Dat gaat altijd goed. En wil het andere baasje dat om een of andere reden niet? Dan lijn ik hem aan, want ik ben in principe altijd in de buurt. Dat hij uit mijn zicht was, was dan ook helemaal niet de bedoeling. Ik zorg er altijd voor dat hij in het zicht blijft, zodat ik tijdig kan ingrijpen mocht het niet goed gaan met een andere hond of wat dan ook. Blijkbaar had hij gisterochtend ook een hond gevonden, uit mijn zicht, met wie hij een klik had en heerlijk mee heeft gespeeld. Dat is dus niet goed gegaan omdat hij niet terugkwam nadat ik hem riep, maar daarom heb hier mijn frustratie geuit in het frustratietopic. Niet het 'mijn hond luistert niet en het boeit mij niet'- topic. Ik begrijp echt niet waar jullie zo'n probleem van maken. Ik heb ook werkelijk nog nooit problemen hiermee gehad met andere mensen in de praktijk, slechts met voorbeeldige baasjes hier wiens hond blijkbaar nog nooit iets van bananen in de oren hebben gehad en die 1000% onder 'appèl' staan. Trakteer jezelf op taart.
 
Hoe goed je je hond ook traint, bij iedereen kan het voorkomen dat je de hond ineens 'out of control' hebt. Misschien tijdens de puberteit, misschien een auto die ineens naast jouw hond toetert waar hij zich de pleuris van schrikt, of misschien je hond die schrikt van vuurwerk dat ineens wordt afgestoken en er daardoor vandoor gaat en niet meer naar jouw commando's luistert. Ik hoop voor je dat je dan ook niet zo wordt afgezeken. 
 
Dank aan de mensen met oprechte tips.  "

Toch maar reageren voor de verduidelijking.

 

Het gaat er niet om dat je hond los is en niet terug komt, dat gebeurt velen van ons. 

 

Het gaat er om dat het er op lijkt dat je vind dat in een losloop gebied alle honden en mensen het maar moeten accepteren als je hond naar ze toe gaan, maar als je de hondenetiquette hebt gelezen, dan zou het helder moeten zijn dat veel mensen en honden hier niet op zitten te wachten.

 

En vwb die rotschop. Ik kies voor mijn hond/vrouw/kinderen/mijzelf en niet voor een andere loslopende hond. 

 

Als het risico bestaat dat er een slechte ervaring kan ontstaan en de eigenaar van de loslopende hond niks er aan doet, dan grijp ik in, desnoods met een rotschop.

 

Toevallig hier in de buurt een Zwitserse herder en wil altijd met mijn hond spelen, mijn hond op zich ook, maar die hond  heeft ook de gewoonte om plots in het spel een knauw te geven. Gelukkig nog niet bij mijn hond, maar wel bij ongeveer elke andere hond. Ik voorkom dat liever.

 

 Ik heb de eigenaar inmiddels 34 keer verzocht haar hond bij zich te houden en elke keer krijg ik een lege blijk en een dooddoener; 'hij wil alleen maar spelen' en 'hij doet niks hoor'. Hoe moeilijk is het om te begrijpen dat ik het niet wil.

 

Vriendelijk vragen die ik dus niet meer. Als die hond komt aan denderen, dan laat ik hem schrikken met een schreeuw. Vooralsnog helpt dat, maar helpt dat niet dan is de rotschop toch echt een middel voor mij, hoeveel ik ook van dieren hou, maar van die van mij het meest. 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Toch maar reageren voor de verduidelijking.
 
Het gaat er niet om dat je hond los is en niet terug komt, dat gebeurt velen van ons. 
 
Het gaat er om dat het er op lijkt dat je vind dat in een losloop gebied alle honden en mensen het maar moeten accepteren als je hond naar ze toe gaan, maar als je de hondenetiquette hebt gelezen, dan zou het helder moeten zijn dat veel mensen en honden hier niet op zitten te wachten.
 
En vwb die rotschop. Ik kies voor mijn hond/vrouw/kinderen/mijzelf en niet voor een andere loslopende hond. 
 
Als het risico bestaat dat er een slechte ervaring kan ontstaan en de eigenaar van de loslopende hond niks er aan doet, dan grijp ik in, desnoods met een rotschop.
 
Toevallig hier in de buurt een Zwitserse herder en wil altijd met mijn hond spelen, mijn hond op zich ook, maar die hond  heeft ook de gewoonte om plots in het spel een knauw te geven. Gelukkig nog niet bij mijn hond, maar wel bij ongeveer elke andere hond. Ik voorkom dat liever.
 
 Ik heb de eigenaar inmiddels 34 keer verzocht haar hond bij zich te houden en elke keer krijg ik een lege blijk en een dooddoener; 'hij wil alleen maar spelen' en 'hij doet niks hoor'. Hoe moeilijk is het om te begrijpen dat ik het niet wil.
 
Vriendelijk vragen die ik dus niet meer. Als die hond komt aan denderen, dan laat ik hem schrikken met een schreeuw. Vooralsnog helpt dat, maar helpt dat niet dan is de rotschop toch echt een middel voor mij, hoeveel ik ook van dieren hou, maar van die van mij het meest.  "

Die frustratie die jij ervaart met de Zwitserse Herder, en de frustratie die ook andere mensen in dit topic ervaren met honden waar zij mee te maken hebben, heeft niks te maken met mij. Vervelend voor je, maar ik begrijp ook niet goed wat jouw verhaal met mij te maken heeft. Ik heb gezegd dat hondintolerante honden niet in een losloopgebied horen, maar dat is gewoon mijn mening. Een hond die andere honden (of mensen!) bij het minste of geringste grijpen kun je beter uberhaupt weghouden in een losloopgebied. Ik zei alleen, train dan dáár eerst mee. Omgang met andere honden, voordat je weer een losloopgebied ingaat waar je geheid andere honden tegenkomt. 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

" Dat liggen doet hij ook als hij niet aan de lijn zit. Kennismaken wel als hij aan de lijn zit in losloopgebied, niet met standaard wandelrondjes in de wijk. Wat wil je nog meer weten?  "

Nouuu omdat je het vraagt tongue-out jij schrijft dat de mensen in jouw omgeving het prima vinden dat jouw hond naar ze toeloopt. Maar sta je er ook bij stil wat hun honden er van vinden? Kun je hun signalen wel lezen?

 

Ik kom ook wel eens mensen tegen die roepen dat ik mijn hond wel los mag laten. En dan lopen ze met een trillend kleintje die 50 meter verderop al stress signalen in het rond begon te gooien. Overduidelijk dat die hond er niet op zit te wachten. Ik laat mijn hond dan alsnog niet los, zelfs als die ander mij zit aan te sporen. Veel mensen zijn blind voor hondentaal, ze hebben niet door dat hun hond al dat contact niet leuk vind. Ik luister liever naar de hond dan naar wat er achter loopt.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

mijn frustratie

dat sommige mensen hier vanaf pup een hond hebben of meerdere en die dieren niet eens vermogen hebben om normaal sociaal gedrag te vertonen zonder voor menens te gaan in situaties die normaal kunnen voorkomen.

en maar klagen over andere honden.

terwijl hun eigen hond iets niet kan..

een normale  stabiele hond negeert compleet en voorkomt confrontatie in elk opzicht.

sommige mensen vinden altijd een goed excuus voor waarom hun hond iets niet kan...nou misschien geef je je hond geen stabiel voorbeeld als mens of heb je iets niet goed gedaan tijdens je opvoeding

Ik denk dat dat geen toeval is maar het aan de eigenaar ligt

Bah ..mijn oudere adoptie honden deden het zelfs beter.

Die wisten wel wat negeren en conflict vermijden betekende

dat is hondentaal

 

 

 

 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Niet echt frustratie maar bemoeizucht en onbegrip ook als ik het rustig en netjes uitleg blijven mij verbazen.

Waarom mag je hond niet los? Rox mag los waar ik controle kan houden en niet bij een grote roedel,die niet zo lief speelt,dametje vindt dat niks dan gaat ze gewoon naar huis .

 

Zie ik kleine kindjes wordt ze aangelijnd,momenteel is haar liefde voor kinderen sterker dan mij gehoorzamen.

 

Iemand beledigd dat Rox niet meer mag spelen met een hondenvriendje nadat het maanden goed ging.

Spel is niet leuk meer,hond grijpt ,gromt,blokkeert haar en probeert haar mee te sleuren,dikke korsten in haar nek.

 

Netjes uitgelegd,beledigde reactie.

 

Rox is een hele lieve zachte hond van bijna 9 maanden,ze wordt volwassen doet het goed is sociaal en ik wil dit niet verpesten door mensen die van gedachte zijn dat ik mijn hond als speeltje gaat geven aan hun honden.

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

" mijn frustratie
dat sommige mensen hier vanaf pup een hond hebben of meerdere en die dieren niet eens vermogen hebben om normaal sociaal gedrag te vertonen zonder voor menens te gaan in situaties die normaal kunnen voorkomen.
en maar klagen over andere honden.
terwijl hun eigen hond iets niet kan..
een normale  stabiele hond negeert compleet en voorkomt confrontatie in elk opzicht.
sommige mensen vinden altijd een goed excuus voor waarom hun hond iets niet kan...nou misschien geef je je hond geen stabiel voorbeeld als mens of heb je iets niet goed gedaan tijdens je opvoeding
Ik denk dat dat geen toeval is maar het aan de eigenaar ligt
Bah ..mijn oudere adoptie honden deden het zelfs beter.
Die wisten wel wat negeren en conflict vermijden betekende
dat is hondentaal
 
 
 
  "

Wat bedoel je met dit stukje? 

 

Mee eens dat er een hoop honden rondlopen die de hondentaal niet goed spreken

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Wat bedoel je met dit stukje? 
 
Mee eens dat er een hoop honden rondlopen die de hondentaal niet goed spreken "

dat mensen onvermogen van hun hond goed praten en wel kritiek hebben op andere dieren met minder perfect gedrag.De hele wereld moet zich aanpassen.

ondertussen hebben zij de honden die dus niet kunnen negeren

een normale  stabiele hond vermijdt elk conflict ...tenzij echt gevaar.

Heb je mij inmiddels vergeven voor mijn doorvragen over wooof?

Ik heb niks tegen je hoor

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Dat stabiele honden 100% negeren is niet helemaal waar Roos. Ook stabiele honden voelen de behoefte om honden te corrigeren als deze aan hun grenzen voorbij gaan, niet alleen bij écht 'gevaar' 

 

Zo zijn er ook honden die álles negeren juist omdat ze niet stabiel zijn. Denk aan angst. Ik ken een hond die elke hond voor bij loopt, zonder deze een blik waardig te gunnen. Dit is niet omdat hij stabiel is maar juist erg onzeker. Deze eigenaar zeggen ook 'wij lopen snel door, want hij is doodsbang. 

 

Dat jouw herplaatsers alles negeren vind ik niet zo gek. Dat deed mijn herplaatser ook toen ze 80 was. 

 

Verder voel ik me over jouw stukje niet aangesproken, ik weet hoe mijn honden zijn, en juist daarom is het fijn als er aan het 'probleem' (ik persoonlijk vind mijn honden stabiel, ze hebben gewoon geen zin in vreemde honden in hun buurt) gewerkt kan worden, zonder gestoord te worden door een over enthousiaste hond, en je weer bij stap 1 kan beginnen. 

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

" mijn frustratie
dat sommige mensen hier vanaf pup een hond hebben of meerdere en die dieren niet eens vermogen hebben om normaal sociaal gedrag te vertonen zonder voor menens te gaan in situaties die normaal kunnen voorkomen.
en maar klagen over andere honden.
terwijl hun eigen hond iets niet kan..
een normale  stabiele hond negeert compleet en voorkomt confrontatie in elk opzicht.
sommige mensen vinden altijd een goed excuus voor waarom hun hond iets niet kan...nou misschien geef je je hond geen stabiel voorbeeld als mens of heb je iets niet goed gedaan tijdens je opvoeding
Ik denk dat dat geen toeval is maar het aan de eigenaar ligt
Bah ..mijn oudere adoptie honden deden het zelfs beter.
Die wisten wel wat negeren en conflict vermijden betekende
dat is hondentaal
 
 
 
  "

Mijn hond kent de hondentaal prima en is socialer dan de meeste honden die ik tegen kom. Ze benaderd zelden vreemde honden en zeker niet als die geen contact willen, reageert direct op kalmerende signalen en geeft die zelf ook voordat ze een snauw geeft, wordt nooit door een andere hond gecorrigeerd omdat ze ruim voor die tijd al weg loopt en kan heel leuk spelen als ze een hond tegen komt die ze leuk vind. Er is hier in dit gebied zelfs iemand met veel ervaring die Penny als enige vreemde hond bij haar honden in de buurt volledig vertrouwt, juist omdat Penny signalen van andere honden altijd  respecteert.

Het enige niet sociale aan Penny is dat ze aan de riem kan uitvallen en dat is inderdaad mijn schuld. Ik heb haar vroeger te weinig beschermd en ben te weinig voor haar persoonlijke ruimte opgekomen, daardoor heeft zij het idee gekregen alles zelf te moeten oplossen. Gelukkig weet ik nu wel beter en bescherm ik haar, dat heeft het uitvallen zodanig verminderd dat het eigenlijk niet meer voor komt (en dat dus zonder snoepjes of afleiden).

 

Dat ik er voor kies haar bij vreemde honden weg te houden en in te grijpen als ze ons wel benaderen, heeft weinig te maken met hoe sociaal ze is. Ze is al 12 en kwetsbaar, 1 keer te druk spelen betekend wekenlang rust vanwege een blessure. Daarnaast is ze al vaak genoeg aangevallen, altijd door honden die ook heel sociaal zouden zijn, inclusief een hond die nog steeds in het losloopgebied loopt en regelmatig nieuwe slachtoffers maakt. Ik vertrouw vreemde honden dus niet meer. Als laatste zie ik het nut niet, ze heeft een paar vriendjes en daar speelt ze mee als ze ze tegen komt, dat is genoeg. Zelfs met die vriendjes blijft het vaak bij even samen spelen en heeft ze er daarna weinig interesse in.

 

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

 
" Dat stabiele honden 100% negeren is niet helemaal waar Roos. Ook stabiele honden voelen de behoefte om honden te corrigeren als deze aan hun grenzen voorbij gaan, niet alleen bij écht 'gevaar' 
 
Zo zijn er ook honden die álles negeren juist omdat ze niet stabiel zijn. Denk aan angst. Ik ken een hond die elke hond voor bij loopt, zonder deze een blik waardig te gunnen. Dit is niet omdat hij stabiel is maar juist erg onzeker. Deze eigenaar zeggen ook 'wij lopen snel door, want hij is doodsbang. 
 
Dat jouw herplaatsers alles negeren vind ik niet zo gek. Dat deed mijn herplaatser ook toen ze 80 was. 
 
Verder voel ik me over jouw stukje niet aangesproken, ik weet hoe mijn honden zijn, en juist daarom is het fijn als er aan het 'probleem' (ik persoonlijk vind mijn honden stabiel, ze hebben gewoon geen zin in vreemde honden in hun buurt) gewerkt kan worden, zonder gestoord te worden door een over enthousiaste hond, en je weer bij stap 1 kan beginnen.  "

540980.jpg

cool

pagina 9 van 43 12 3 4 5 6 7 8 910 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^