Hp's frustratie topic

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Bedankt voor de reacties allemaal, doet me goed hp-heart

Met Link gaat het goed hoor gelukkig, niks aan hem te merken (gister beetje neus schuiven over de grond, jeuk gok ik). Net in het bos ook zijn eigen vrolijke ik hp-heart. Volgende keer luister is gewoon naar mijn gevoel aan gaan we meteen weg.. Weer van geleerd zullen we maar zeggen embarassed

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

Frustratie van mijn niet-luisterende hond vanmorgen. Vanochtend wat vroeger opgestaan zodat ik eens smorgens al met Nero naar het bos kon waar hij lekker los mag lopen. Hier komen we vaker, 1-3x in de week en is altijd goed gegaan. Vanochtend dus ook gegaan. Nero heeft een half uur kunnen rondrennen en we liepen weer richting de auto, tot dat Nero een andere afslag neemt in het bos. Doet ie vaker, dan roep ik hem en dan rent ie weer het pad op waar ik op loop. Deze keer niet en hij ging er echt vandoor. Dat doet hij normaal alleen als hij een andere hond ziet waarmee hij wil spelen. Maar ik zag niks in de verte en Nero was inmiddels ook weer uit het zicht. Vanuit daar kon hij ook weer alle kanten op gegaan zijn. Ik besloot even te wachten op de plek waar ik al stond, in de hoop dat hij vanzelf zou komen. Maar het duurde maar.. en smorgens is het ook zo rustig in het bos, dus er waren geen mensen. Tot dat na 10 minuten ongeveer een man met nog een golden (nero is ook een golden) door het bos liep. Ik dacht ook echt even dat dat Nero was (had mijn lenzen niet in). Ik vertelde die man dat mijn hond er vandoor was gegaan. Die man had een fluitje en daarmee hoopten we dat hij kwam, maar nee. Hij zei: blijf even staan en roep hem maar, ik ga wel even kijken. Maar hij zag hem ook niet. Toen kwam er een vrouw met een duitse herder. Zij ging met haar hond dat paadje in, in de hoop dat Nero die Duitse Herder zag en ermee wilde spelen (hij wil met elke hond spelen). In de verte riep die vrouw dat hij hem zag en die man en ik liepen ook die kant op. Het was wel paar honderd meter verder en uiteindelijk toen Nero de golden van die man zag, ging hij ook daar mee spelen. Uiteindelijk dus goed gekomen gelukkig. En ik had geluk dat die man veel verstand had van hoe je zoiets aanpakt. Hij gaf mij ook de tip om jachttraining te gaan doen, dan leren ze terug te komen met een fluitje.

 

Toevallig hebben we afgelopen zaterdag de laatste les van de laatste opvoedcursus gehad. Ik twijfelde nog om hierna speurcursus te doen of sport en spel, maar ik denk dat ik nu toch maar jachttraining ga doen. Ik durf ook niet meer zo snel hem los te laten in het bos als ik alleen ben. We gaan ook regelmatig met vaste speelmaatjes naar het bos en dat gaat wel goed, want dan blijft Nero bij dat maatje. Maar alleen durf ik niet meer, want dan gaat ie op zoek naar een andere hond om mee te spelen en dan gaat ie er vandoor als ie iets ruikt. 

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco 3 doggies

honden foto van Vera & Draco

" Frustratie van mijn niet-luisterende hond vanmorgen. Vanochtend wat vroeger opgestaan zodat ik eens smorgens al met Nero naar het bos kon waar hij lekker los mag lopen. Hier komen we vaker, 1-3x in de week en is altijd goed gegaan. Vanochtend dus ook gegaan. Nero heeft een half uur kunnen rondrennen en we liepen weer richting de auto, tot dat Nero een andere afslag neemt in het bos. Doet ie vaker, dan roep ik hem en dan rent ie weer het pad op waar ik op loop. Deze keer niet en hij ging er echt vandoor. Dat doet hij normaal alleen als hij een andere hond ziet waarmee hij wil spelen. Maar ik zag niks in de verte en Nero was inmiddels ook weer uit het zicht. Vanuit daar kon hij ook weer alle kanten op gegaan zijn. Ik besloot even te wachten op de plek waar ik al stond, in de hoop dat hij vanzelf zou komen. Maar het duurde maar.. en smorgens is het ook zo rustig in het bos, dus er waren geen mensen. Tot dat na 10 minuten ongeveer een man met nog een golden (nero is ook een golden) door het bos liep. Ik dacht ook echt even dat dat Nero was (had mijn lenzen niet in). Ik vertelde die man dat mijn hond er vandoor was gegaan. Die man had een fluitje en daarmee hoopten we dat hij kwam, maar nee. Hij zei: blijf even staan en roep hem maar, ik ga wel even kijken. Maar hij zag hem ook niet. Toen kwam er een vrouw met een duitse herder. Zij ging met haar hond dat paadje in, in de hoop dat Nero die Duitse Herder zag en ermee wilde spelen (hij wil met elke hond spelen). In de verte riep die vrouw dat hij hem zag en die man en ik liepen ook die kant op. Het was wel paar honderd meter verder en uiteindelijk toen Nero de golden van die man zag, ging hij ook daar mee spelen. Uiteindelijk dus goed gekomen gelukkig. En ik had geluk dat die man veel verstand had van hoe je zoiets aanpakt. Hij gaf mij ook de tip om jachttraining te gaan doen, dan leren ze terug te komen met een fluitje.
 
Toevallig hebben we afgelopen zaterdag de laatste les van de laatste opvoedcursus gehad. Ik twijfelde nog om hierna speurcursus te doen of sport en spel, maar ik denk dat ik nu toch maar jachttraining ga doen. Ik durf ook niet meer zo snel hem los te laten in het bos als ik alleen ben. We gaan ook regelmatig met vaste speelmaatjes naar het bos en dat gaat wel goed, want dan blijft Nero bij dat maatje. Maar alleen durf ik niet meer, want dan gaat ie op zoek naar een andere hond om mee te spelen en dan gaat ie er vandoor als ie iets ruikt.  "

Kan me voorstellen dat dat een paar angstige momenten heeft opgeleverd zoiets ja! Gelukkig dat die aardige man er was en het goed is afgelopen. Zou hem wel pas weer loslaten als hij echt luistert want nu heb je geluk maar kan snel verkeerd gaan. 

 

Ik loop namelijk ook wel eens in het bos en dan expres op zo’n vlak zandpad waar ook fietsers nog kunnen rijden zodat ik minste kans heb loslopende honden te treffen. Nu zag ik vorige keer een fietsende man aankomen met een herder naast hem onaangelijnd. Ben expres een zijpaadje ingelopen om die hond rustig te laten passeren, hoor ik ineens pootjes achter me rennen en jup die herder sprint achter ons aan. Hij op mijn hond springen en druk doen terwijl mijn hond dit echt niet chill vond en sws aangelijnd was. Die man had pas meters verder door en floot ook maar die hond luisterde niet en bleef mijn hond bespringen.. uiteindelijk ik ze maar vooruit gebonjourd naar het fietspad en komt die man eindelijk aanwandelen. Gelukkig dat mijn hond zo kalm bleef maar mijn hart zat in men keel.. Dus mijn mening is eig ook gewoon niet loslaten tenzij volledig onder appèl. Ik ging trouwens ook op super rustig tijdstip mja helaas. 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Kan me voorstellen dat dat een paar angstige momenten heeft opgeleverd zoiets ja! Gelukkig dat die aardige man er was en het goed is afgelopen. Zou hem wel pas weer loslaten als hij echt luistert want nu heb je geluk maar kan snel verkeerd gaan. 
 
Ik loop namelijk ook wel eens in het bos en dan expres op zo’n vlak zandpad waar ook fietsers nog kunnen rijden zodat ik minste kans heb loslopende honden te treffen. Nu zag ik vorige keer een fietsende man aankomen met een herder naast hem onaangelijnd. Ben expres een zijpaadje ingelopen om die hond rustig te laten passeren, hoor ik ineens pootjes achter me rennen en jup die herder sprint achter ons aan. Hij op mijn hond springen en druk doen terwijl mijn hond dit echt niet chill vond en sws aangelijnd was. Die man had pas meters verder door en floot ook maar die hond luisterde niet en bleef mijn hond bespringen.. uiteindelijk ik ze maar vooruit gebonjourd naar het fietspad en komt die man eindelijk aanwandelen. Gelukkig dat mijn hond zo kalm bleef maar mijn hart zat in men keel.. Dus mijn mening is eig ook gewoon niet loslaten tenzij volledig onder appèl. Ik ging trouwens ook op super rustig tijdstip mja helaas.  "

Oh ja, da's wel heel vervelend ja! Waar wij waren, is een losloopgebied. Hij is ook niet buiten het losloopgebied geweest. Niemand heeft het ooit een probleem gevonden dat mijn hond graag naar andere honden gaat :) Hij wil altijd kennismaken met elke hond. Als het wederzijdse enthousiasme is, gaan ze spelen. Als hij merkt dat andere hond geen interesse heeft, loopt ie ook weer verder. Maar met de meeste honden speelt hij heerlijk. Meneer zei ook, goed dat je hem los laat want het is een leerproces. En volledig onder appèl, tja.. dat gebeurt natuurlijk ook niet van het ene op het andere moment. Dat moet je trainen, in een losloopgebied dus. Dat kan ook even duren met een puberhond hp-wink Ook afhankelijk van zijn humeur, ene dag luistert hij perfect en de andere dag wil hij lekker tegendraads zijn. Maar hij is erg conflictontwijkend, heeft geen grijntje kwaad in zich naar andere honden of mensen. Dus moet kunnen. Een hond die kan aanvallen of intolerant is, díe hoort niet in een losloopgebied in mijn ogen. Dan moet je dát eerst trainen. Dit was ook de eerste keer dat ik dit meemaak dat hij ervan door ging. Natuurlijk ben ik nu voorzichtiger omdat ik er van ben geschrokken. Maar hier zijn meer niet-losloopgebieden dan wel. Dus als je niet wil dat er een hond naar die van jou toe komt, zijn er genoeg plekken om met je hond te wandelen waar dat niet gebeurt. Tenminste, dat is hier de mentaliteit. Ik heb nog nooit problemen meegemaakt hier in losloopgebieden. Mensen zijn heel tolerant naar elkaar en ontwijken losloopgebieden als ze loslopende honden willen ontwijken.

 

Ook aangelijnde honden mogen besnuffeld worden hier. Want je mág natuurlijk je hond aangelijnd hebben, zoals ik daarna deed zodat ie niet wéér ervandoor ging. Waarom zou ik daar moeilijk over doen dat andere honden hem besnuffelen? Want Nero laat ook blijken dat hij interesse heeft, prima als er andere loslopende honden hem begroeten. Tuurlijk, als er een gevecht ontstaat, dan moeten de honden uit elkaar gehaald worden. Maar voor het zo ver is.. snuffelen kan dan altijd wel eerst en dan kun je alsnog ingrijpen. Maar om al op voorbaat al te zeggen dat ik niet wil dat er andere honden hem begroeten.. tja dan maak je het jezelf ook wel heel moeilijk om hem precies dáár in het losloopgebied uit te laten. 

 

Hier in de wijk wonen overigens ook veel honden. Ik krijg regelmatig de vraag of ik hem niet al kan los laten lopen (in de wijk). Maar dat doe ik dan weer niet want dit is gewoon geen losloopgebied. Ik kan me voorstellen dat mensen het dan wél vervelend vinden als mijn hond naar hun (aangelijnde) hond toekomt. Maar goed, het gebeurt ook regelmatig dat loslopende honden naar mijn hond toekomt. Dus.. andersom gebeurt het wel ja. Nu is het zo dat mijn hond heel vriendelijk is, maar als je een intolerante hond hebt kan dat dus wel verkeerd aflopen. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

" Oh jemig dat is wel heel heftig! Dan valt dit in het niets!  "

Nou de schrik die jij hebt niet hoor, want je schrikt je rot.

Ik was op het moment van de aanval er niet eens bij, ik heb alleen de schade gezien, mijn man was erbij, gelukkig maar, want ik denk dat Faro het anders niet had overleeft.

Ik wil alleen maar zeggen, de meeste honden zijn even van slag, maar leven gewoon door, de baasjes daar tegenin zijn zo geschrokken dat ze het maar moeilijk van zich af kunnen zetten, en het zo onbewut overbrengen op hun hond.

Ik denk terug gaan naar de plek, Faro heeft toen aan zijn eigen bloed geroken, dat dat soort begeleiding is om weer verder te gaan, dat is mijn idee hoor, misschien zeg ik wel wat stoms..

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley 3 doggies

honden foto van Lotte & Marley

" Oh ja, da's wel heel vervelend ja! Waar wij waren, is een losloopgebied. Hij is ook niet buiten het losloopgebied geweest. Niemand heeft het ooit een probleem gevonden dat mijn hond graag naar andere honden gaat :-) Hij wil altijd kennismaken met elke hond. Als het wederzijdse enthousiasme is, gaan ze spelen. Als hij merkt dat andere hond geen interesse heeft, loopt ie ook weer verder. Maar met de meeste honden speelt hij heerlijk. Meneer zei ook, goed dat je hem los laat want het is een leerproces. En volledig onder appèl, tja.. dat gebeurt natuurlijk ook niet van het ene op het andere moment. Dat moet je trainen, in een losloopgebied dus. Dat kan ook even duren met een puberhond  Ook afhankelijk van zijn humeur, ene dag luistert hij perfect en de andere dag wil hij lekker tegendraads zijn. Maar hij is erg conflictontwijkend, heeft geen grijntje kwaad in zich naar andere honden of mensen. Dus moet kunnen. Een hond die kan aanvallen of intolerant is, díe hoort niet in een losloopgebied in mijn ogen. Dan moet je dát eerst trainen. Dit was ook de eerste keer dat ik dit meemaak dat hij ervan door ging. Natuurlijk ben ik nu voorzichtiger omdat ik er van ben geschrokken. Maar hier zijn meer niet-losloopgebieden dan wel. Dus als je niet wil dat er een hond naar die van jou toe komt, zijn er genoeg plekken om met je hond te wandelen waar dat niet gebeurt. Tenminste, dat is hier de mentaliteit. Ik heb nog nooit problemen meegemaakt hier in losloopgebieden. Mensen zijn heel tolerant naar elkaar en ontwijken losloopgebieden als ze loslopende honden willen ontwijken.
 
Ook aangelijnde honden mogen besnuffeld worden hier. Want je mág natuurlijk je hond aangelijnd hebben, zoals ik daarna deed zodat ie niet wéér ervandoor ging. Waarom zou ik daar moeilijk over doen dat andere honden hem besnuffelen? Want Nero laat ook blijken dat hij interesse heeft, prima als er andere loslopende honden hem begroeten. Tuurlijk, als er een gevecht ontstaat, dan moeten de honden uit elkaar gehaald worden. Maar voor het zo ver is.. snuffelen kan dan altijd wel eerst en dan kun je alsnog ingrijpen. Maar om al op voorbaat al te zeggen dat ik niet wil dat er andere honden hem begroeten.. tja dan maak je het jezelf ook wel heel moeilijk om hem precies dáár in het losloopgebied uit te laten. 
 
Hier in de wijk wonen overigens ook veel honden. Ik krijg regelmatig de vraag of ik hem niet al kan los laten lopen (in de wijk). Maar dat doe ik dan weer niet want dit is gewoon geen losloopgebied. Ik kan me voorstellen dat mensen het dan wél vervelend vinden als mijn hond naar hun (aangelijnde) hond toekomt. Maar goed, het gebeurt ook regelmatig dat loslopende honden naar mijn hond toekomt. Dus.. andersom gebeurt het wel ja. Nu is het zo dat mijn hond heel vriendelijk is, maar als je een intolerante hond hebt kan dat dus wel verkeerd aflopen.  "

Gebeurt hier helaas heeeel veel dat loslopende honden op mijn aangelijnde hond afsprinten. In de woonwijk is dat gewoon. Marley is daar echt niet van gediend en die valt dan ook uit. Maarja daarop loop ik ook met hem aan de riem in een woonwijk waar honden in principe aangelijnd moeten zijn... Ik ga er altijd gewoon tussen staan en stuur die ander hond weg. Krijg dan vaak nog boze blikken van baasjes .. " hij wil gewoon even hoi zeggen" . Ja nou die van mij niet!! 

 

Ik oefen nu in het park veel met terugroepen als er een andere hond komt. Meer voor de veiligheid van je eigen hond voor als je inderdaad een intolerante hond aan de riem tegenkomt. Vind ik zelf ook niet zo handig om dan precies daar te lopen, maar in principe moet het wel kunnen. Lukt dat ook met Nero of is hij echt heel enthousiast? Klinkt alsof hij gewoon graag gezellig wil spelen haha. 

Wel even schrikken hoor dat hij wegliep. Gek he, dan hebben ze opeens de kolder in hun kop ofzo? Hopelijk blijft het bij deze keer.

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Gebeurt hier helaas heeeel veel dat loslopende honden op mijn aangelijnde hond afsprinten. In de woonwijk is dat gewoon. Marley is daar echt niet van gediend en die valt dan ook uit. Maarja daarop loop ik ook met hem aan de riem in een woonwijk waar honden in principe aangelijnd moeten zijn... Ik ga er altijd gewoon tussen staan en stuur die ander hond weg. Krijg dan vaak nog boze blikken van baasjes .. " hij wil gewoon even hoi zeggen" . Ja nou die van mij niet!! 
 
Ik oefen nu in het park veel met terugroepen als er een andere hond komt. Meer voor de veiligheid van je eigen hond voor als je inderdaad een intolerante hond aan de riem tegenkomt. Vind ik zelf ook niet zo handig om dan precies daar te lopen, maar in principe moet het wel kunnen. Lukt dat ook met Nero of is hij echt heel enthousiast? Klinkt alsof hij gewoon graag gezellig wil spelen haha. 
Wel even schrikken hoor dat hij wegliep. Gek he, dan hebben ze opeens de kolder in hun kop ofzo? Hopelijk blijft het bij deze keer. "

Oh, nou dát vind ik dan wel asociaal hoor. Als mensen hun hond naar jouw hond laten gaan en dan zo reageren terwijl jij aangeeft dat je dat niet wil. Dat is precies de reden dat ik Nero in de wijk wel altijd aangelijnd houd. Hij doet geen kwaad, maar hij gaat wel naar andere honden toe. Dat kan verkeerd uitpakken. Mensen mogen best met hun aangelijnde hond mij aangelijnde hond laten besnuffelen, dat vind ik allemaal prima. Maar als ik hem los wil laten lopen, ga ik wel naar een losloopgebied. Hier moet de hond aangelijnd zijn, dus houd ik hem aangelijnd. 

 

Dat is wel een goede tip! Dankjewel :) En waarschijnlijk zal hij eerst totaal niet op mij reageren. Maar ik besef ook dat dit een kwestie is van héel veel oefenen. Het is een puber, maar daarnaast is het ook gewoon voor een groot deel zijn karakter. Dat zei mijn hondentrainer al en dat vinden veel hondeneigenaren die ik tegenkom. Gaat volledig zijn eigen weg en soms voelt het een beetje als een middelvinger naar mij als ik hem roep hp-angel Ik heb het ook geprobeerd met frikadel, daar doet hij toch wat meer voor dan een droog koekje. Tijdens trainingen werkt het perfect, maar als hij echt een andere hond ziet of met een andere hond speelt, kan zelfs de frikadel hem gestolen worden. Ik heb de hondenschool gemaild voor een jachttraining. Lijkt me toch heel fijn als hij met een fluitje naar mij toekomt ;) 

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco 3 doggies

honden foto van Vera & Draco

" Oh ja, da's wel heel vervelend ja! Waar wij waren, is een losloopgebied. Hij is ook niet buiten het losloopgebied geweest. Niemand heeft het ooit een probleem gevonden dat mijn hond graag naar andere honden gaat :-) Hij wil altijd kennismaken met elke hond. Als het wederzijdse enthousiasme is, gaan ze spelen. Als hij merkt dat andere hond geen interesse heeft, loopt ie ook weer verder. Maar met de meeste honden speelt hij heerlijk. Meneer zei ook, goed dat je hem los laat want het is een leerproces. En volledig onder appèl, tja.. dat gebeurt natuurlijk ook niet van het ene op het andere moment. Dat moet je trainen, in een losloopgebied dus. Dat kan ook even duren met een puberhond  Ook afhankelijk van zijn humeur, ene dag luistert hij perfect en de andere dag wil hij lekker tegendraads zijn. Maar hij is erg conflictontwijkend, heeft geen grijntje kwaad in zich naar andere honden of mensen. Dus moet kunnen. Een hond die kan aanvallen of intolerant is, díe hoort niet in een losloopgebied in mijn ogen. Dan moet je dát eerst trainen. Dit was ook de eerste keer dat ik dit meemaak dat hij ervan door ging. Natuurlijk ben ik nu voorzichtiger omdat ik er van ben geschrokken. Maar hier zijn meer niet-losloopgebieden dan wel. Dus als je niet wil dat er een hond naar die van jou toe komt, zijn er genoeg plekken om met je hond te wandelen waar dat niet gebeurt. Tenminste, dat is hier de mentaliteit. Ik heb nog nooit problemen meegemaakt hier in losloopgebieden. Mensen zijn heel tolerant naar elkaar en ontwijken losloopgebieden als ze loslopende honden willen ontwijken.
 
Ook aangelijnde honden mogen besnuffeld worden hier. Want je mág natuurlijk je hond aangelijnd hebben, zoals ik daarna deed zodat ie niet wéér ervandoor ging. Waarom zou ik daar moeilijk over doen dat andere honden hem besnuffelen? Want Nero laat ook blijken dat hij interesse heeft, prima als er andere loslopende honden hem begroeten. Tuurlijk, als er een gevecht ontstaat, dan moeten de honden uit elkaar gehaald worden. Maar voor het zo ver is.. snuffelen kan dan altijd wel eerst en dan kun je alsnog ingrijpen. Maar om al op voorbaat al te zeggen dat ik niet wil dat er andere honden hem begroeten.. tja dan maak je het jezelf ook wel heel moeilijk om hem precies dáár in het losloopgebied uit te laten. 
 
Hier in de wijk wonen overigens ook veel honden. Ik krijg regelmatig de vraag of ik hem niet al kan los laten lopen (in de wijk). Maar dat doe ik dan weer niet want dit is gewoon geen losloopgebied. Ik kan me voorstellen dat mensen het dan wél vervelend vinden als mijn hond naar hun (aangelijnde) hond toekomt. Maar goed, het gebeurt ook regelmatig dat loslopende honden naar mijn hond toekomt. Dus.. andersom gebeurt het wel ja. Nu is het zo dat mijn hond heel vriendelijk is, maar als je een intolerante hond hebt kan dat dus wel verkeerd aflopen.  "

Ook in een losloopgebied moet je je hond bij je kunnen houden. Is geen vrijbrief dat hij maar naar elke hond toe mag.. tuurlijk is het niet handig om aangelijnd in een losloopgebied te gaan wandelen maar soms hebben mensen geen keus of weten niet dat het een losloopgebied is. Hier wordt dat ook vaak erg onduidelijk aangegeven en veel mensen zien standaard heel het bos als losloopgebied. Wat ik ook begrijp maar hoe dan ook heb je je hond altijd in het zicht te houden anders kunnen mensen die hun hond aangelijnd hebben ook niet eens vragen of je hem bij wilt houden want ze zien je niet hp-smile

 

Er zijn ook mensen in losloopgebied omdat ze hun hond los willen hebben maar geen andere honden erbij voor welke reden dan ook. Die mensen moeten ook gewoon kunnen verwachten dat anderen hun hond terug kunnen roepen als zij dit vriendelijk vragen. Je wilt ook niet dat je hond een trap of klap krijgt.. want zo zijn sommige mensen ook! 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Om je alvast uit de droom te helpen, jachttraining gaat het ook niet worden. Het begin bij zelf consequent zijn. Het is zelfbelonend gedrag als hij op honden afrent. Dus totdat je het zelf gaat doorbreken zal het blijven doorgaan.hp-frustyhelaas, werk aan de winkel dus. 

 

Jachttraining is vooral speuren en apporteren. Wel leert hij aan het werk te gaan zelfs als er allemaal andere leuke honden op het veld staan. Dus in die zin helpt het een beetje. 

Mensen gebruiken soms een fluitje omdat het neutraler klinkt dan je stem. Bij het roepen met de stem klink je de ene keer enthousiaster en de andere keer schemert er wat frustratie door, dit heeft soms invloed op de hond. Je kan er ook zelf mee beginnen trouwens. Fluitje aanleren is niet moeilijk. 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Om je alvast uit de droom te helpen, jachttraining gaat het ook niet worden. Het begin bij zelf consequent zijn. Het is zelfbelonend gedrag als hij op honden afrent. Dus totdat je het zelf gaat doorbreken zal het blijven doorgaan.helaas, werk aan de winkel dus. 
 
Jachttraining is vooral speuren en apporteren. Wel leert hij aan het werk te gaan zelfs als er allemaal andere leuke honden op het veld staan. Dus in die zin helpt het een beetje. 
Mensen gebruiken soms een fluitje omdat het neutraler klinkt dan je stem. Bij het roepen met de stem klink je de ene keer enthousiaster en de andere keer schemert er wat frustratie door, dit heeft soms invloed op de hond. Je kan er ook zelf mee beginnen trouwens. Fluitje aanleren is niet moeilijk.  "

Eens. 

Ik zou dus vanaf nu Nero altijd aan de lange lijn houden (geen flexi) en daarmee in het losloopgebied gaan oefenen. Als je een hond ziet 1x roepen en dan wachten tot hij contact maakt met je en daarvoor belonen. Als die andere hond dan te dichtbij komt en het te moeilijk voor Nero wordt, kan je achteruit lopen. 

Daarbij moet ik eerlijk bekennen dat ik het niet heel relaxed vind als ik met Maui in een losloopgebied loop en er een hond zonder baas op ons af komt rennen. Ik geloof best dat Nero sociaal is maar dat zie je niet aan de buitenkant en Maui is al meerdere keren aangevallen in een losloopgebied met resultaat dat ik nu een hond heb die uitvalt aan de lijn (Werken we hard aan en gaat steeds beter). Maar Maui bouwt dus ook al spanning op als een hond kei hard op haar afgerend komt ondanks dat ze sociaal is. 

Maar zeker ook voor Nero zijn veiligheid zou ik hier heel hard op gaan trainen. 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Ook in een losloopgebied moet je je hond bij je kunnen houden. Is geen vrijbrief dat hij maar naar elke hond toe mag.. tuurlijk is het niet handig om aangelijnd in een losloopgebied te gaan wandelen maar soms hebben mensen geen keus of weten niet dat het een losloopgebied is. Hier wordt dat ook vaak erg onduidelijk aangegeven en veel mensen zien standaard heel het bos als losloopgebied. Wat ik ook begrijp maar hoe dan ook heb je je hond altijd in het zicht te houden anders kunnen mensen die hun hond aangelijnd hebben ook niet eens vragen of je hem bij wilt houden want ze zien je niet 
 
Er zijn ook mensen in losloopgebied omdat ze hun hond los willen hebben maar geen andere honden erbij voor welke reden dan ook. Die mensen moeten ook gewoon kunnen verwachten dat anderen hun hond terug kunnen roepen als zij dit vriendelijk vragen. Je wilt ook niet dat je hond een trap of klap krijgt.. want zo zijn sommige mensen ook!  "

Nou ik heb volgens mij al meerdere keren gezegd dat dit de eerste keer was dat hij er vandoor ging. En verder wat je vertelt, dat gaat hier niet op. Misschien ligt het aan de soort mensen. Ik woon in de Achterhoek, waar mensen allemaal heel tolerant zijn naar elkaar en hebben een rustige, nuchtere mentaliteit. Niemand doet moeilijk en helemaal niet in een losloopgebied. Dus wat je allemaal zegt, kan zo zijn waar jij woont. Maar nogmaals, hier heb ik zoiets nog niet zien gebeuren. 

 

En, het bos is natuurlijk niet voor bepaalde mensen alleen. Ze kunnen natuurlijk zeggen dat ze mijn hond er liever niet bij hebben. Dan lijn ik Nero ook aan en loop ik weer verder. Maar om al op voorbaat panisch te doen als er een loslopende hond op jouw hond afkomt, is natuurlijk een beetje overdreven en dan heb je er niks te zoeken. Er zijn genoeg veldjes van een paar tientallen vierkante meters, met zo'n hek er om heen. Als ik daar met Nero heen loop en ik zie al een andere hond, dan loop ik verder óf vraag ik die persoon of mijn hond erbij mag/kan. Dan heb je zelf ook veel beter overzicht op evt. andere honden in de buurt van jouw hond.  

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Eens. 
Ik zou dus vanaf nu Nero altijd aan de lange lijn houden (geen flexi) en daarmee in het losloopgebied gaan oefenen. Als je een hond ziet 1x roepen en dan wachten tot hij contact maakt met je en daarvoor belonen. Als die andere hond dan te dichtbij komt en het te moeilijk voor Nero wordt, kan je achteruit lopen. 
Daarbij moet ik eerlijk bekennen dat ik het niet heel relaxed vind als ik met Maui in een losloopgebied loop en er een hond zonder baas op ons af komt rennen. Ik geloof best dat Nero sociaal is maar dat zie je niet aan de buitenkant en Maui is al meerdere keren aangevallen in een losloopgebied met resultaat dat ik nu een hond heb die uitvalt aan de lijn (Werken we hard aan en gaat steeds beter). Maar Maui bouwt dus ook al spanning op als een hond kei hard op haar afgerend komt ondanks dat ze sociaal is. 
Maar zeker ook voor Nero zijn veiligheid zou ik hier heel hard op gaan trainen.  "

Dat de hond zonder mij op de andere hond kwam afrennen was natuurlijk ook niet de bedoeling. Normaal heb ik hem altijd in het zicht. Ook vanochtend rende hij paar keer een ander paadje in, riep ik hem en kwam hij weer mijn kant op. Behalve die ene laatste keer dus.. helaas.. Ik ben het overigens eens dat ik ook graag het baasje in het zicht heb. Stel dat de hond wél uitvalt, dan hoop ik wel dat het baasje kan ingrijpen. Dus ja.. normaal loopt hij ook op andere honden af, maar ik hou het altijd in de gaten. Áls het dan fout gaat, dan grijp ik natuurlijk in. 

 

En die tip, vind ik een goede! Dat ga ik eens oefenen. Om een of andere reden moet hij altijd 'iets' met andere honden voor zijn gevoel. Hij wil altijd kennismaken, opzich geen ramp, maar soms niet handig. Ook met uitlaten wil hij dat en blijft vaak liggen tot dat de hond uit het zicht is. 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Om je alvast uit de droom te helpen, jachttraining gaat het ook niet worden. Het begin bij zelf consequent zijn. Het is zelfbelonend gedrag als hij op honden afrent. Dus totdat je het zelf gaat doorbreken zal het blijven doorgaan.helaas, werk aan de winkel dus. 
 
Jachttraining is vooral speuren en apporteren. Wel leert hij aan het werk te gaan zelfs als er allemaal andere leuke honden op het veld staan. Dus in die zin helpt het een beetje. 
Mensen gebruiken soms een fluitje omdat het neutraler klinkt dan je stem. Bij het roepen met de stem klink je de ene keer enthousiaster en de andere keer schemert er wat frustratie door, dit heeft soms invloed op de hond. Je kan er ook zelf mee beginnen trouwens. Fluitje aanleren is niet moeilijk.  "

Dat is inderdaad ook het lastige: hij had de tijd van zijn leven. Daarom ben ik ook bang dat hij het misschien vaker ga doen. En dat wil ik natuurlijk wel voorkomen. Ik wil hem altijd in het zicht kunnen houden, zolang dat het geval is vind ik het prima. Met jachttraining hoop ik dat hij beter leert wanneer hij mag apporteren en wanneer hij terug moet komen. 

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

" Ook in een losloopgebied moet je je hond bij je kunnen houden. Is geen vrijbrief dat hij maar naar elke hond toe mag.. tuurlijk is het niet handig om aangelijnd in een losloopgebied te gaan wandelen maar soms hebben mensen geen keus of weten niet dat het een losloopgebied is. Hier wordt dat ook vaak erg onduidelijk aangegeven en veel mensen zien standaard heel het bos als losloopgebied. Wat ik ook begrijp maar hoe dan ook heb je je hond altijd in het zicht te houden anders kunnen mensen die hun hond aangelijnd hebben ook niet eens vragen of je hem bij wilt houden want ze zien je niet 
 
Er zijn ook mensen in losloopgebied omdat ze hun hond los willen hebben maar geen andere honden erbij voor welke reden dan ook. Die mensen moeten ook gewoon kunnen verwachten dat anderen hun hond terug kunnen roepen als zij dit vriendelijk vragen. Je wilt ook niet dat je hond een trap of klap krijgt.. want zo zijn sommige mensen ook!  "

Hier ben ik het helemaal mee eens.

Ik vermijd losloopgebied als ik dat kan, maar soms loop ik een route waarbij dat niet kan. Ik wil als ik met Penny loop geen onbekende honden meer in de buurt, ik vertrouw ze niet meer en het geeft Penny alleen maar stress. Zij is dus aan de lijn of wordt direct aangelijnd als ik een hond zie, ik verwacht dan dat mensen, ook in het losloopgebied, gewoon hetzelfde doen. Als een hond in die situatie niet luisterd en een andere hond benaderd hoort hij naar mijn mening (nog) niet los. Waar je ook loopt, je hoort je hond onder controle te hebben.

 

Penny valt trouwens geen honden aan en is zeker niet hondintolerant, als ze dat wel was was het natuurlijk een ander verhaal. Ze kan wel heftig uitvallen als honden op ons af stormen en ik doe er alles aan om dat te voorkomen door Penny te beschermen. Dat betekend dat ik een vreemde hond altijd blokkeer, weg stuur, vast pak of, als ik de andere hond echt niet vetrouw en er geen andere optie is, een trap geef.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

" Frustratie van mijn niet-luisterende hond vanmorgen. Vanochtend wat vroeger opgestaan zodat ik eens smorgens al met Nero naar het bos kon waar hij lekker los mag lopen. Hier komen we vaker, 1-3x in de week en is altijd goed gegaan. Vanochtend dus ook gegaan. Nero heeft een half uur kunnen rondrennen en we liepen weer richting de auto, tot dat Nero een andere afslag neemt in het bos. Doet ie vaker, dan roep ik hem en dan rent ie weer het pad op waar ik op loop. Deze keer niet en hij ging er echt vandoor. Dat doet hij normaal alleen als hij een andere hond ziet waarmee hij wil spelen. Maar ik zag niks in de verte en Nero was inmiddels ook weer uit het zicht. Vanuit daar kon hij ook weer alle kanten op gegaan zijn. Ik besloot even te wachten op de plek waar ik al stond, in de hoop dat hij vanzelf zou komen. Maar het duurde maar.. en smorgens is het ook zo rustig in het bos, dus er waren geen mensen. Tot dat na 10 minuten ongeveer een man met nog een golden (nero is ook een golden) door het bos liep. Ik dacht ook echt even dat dat Nero was (had mijn lenzen niet in). Ik vertelde die man dat mijn hond er vandoor was gegaan. Die man had een fluitje en daarmee hoopten we dat hij kwam, maar nee. Hij zei: blijf even staan en roep hem maar, ik ga wel even kijken. Maar hij zag hem ook niet. Toen kwam er een vrouw met een duitse herder. Zij ging met haar hond dat paadje in, in de hoop dat Nero die Duitse Herder zag en ermee wilde spelen (hij wil met elke hond spelen). In de verte riep die vrouw dat hij hem zag en die man en ik liepen ook die kant op. Het was wel paar honderd meter verder en uiteindelijk toen Nero de golden van die man zag, ging hij ook daar mee spelen. Uiteindelijk dus goed gekomen gelukkig. En ik had geluk dat die man veel verstand had van hoe je zoiets aanpakt. Hij gaf mij ook de tip om jachttraining te gaan doen, dan leren ze terug te komen met een fluitje.
 
Toevallig hebben we afgelopen zaterdag de laatste les van de laatste opvoedcursus gehad. Ik twijfelde nog om hierna speurcursus te doen of sport en spel, maar ik denk dat ik nu toch maar jachttraining ga doen. Ik durf ook niet meer zo snel hem los te laten in het bos als ik alleen ben. We gaan ook regelmatig met vaste speelmaatjes naar het bos en dat gaat wel goed, want dan blijft Nero bij dat maatje. Maar alleen durf ik niet meer, want dan gaat ie op zoek naar een andere hond om mee te spelen en dan gaat ie er vandoor als ie iets ruikt.  "

Heel vervelend kan me voorstellen dat je schrikt. 

 

Wat betreft loslopen en dat dat moet kunnen dat hij in een losloop gebied " gewoon" op andere afstapt is natuurlijk niet gewoon maar dat weet je best aangezien dat meerdere keren aan je verteld is in diverse topics wink

 

Ik kan mijn dus echt ernstig irriteren aan mensen die niet respect hebben voor de honden etiquette.

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Heel vervelend kan me voorstellen dat je schrikt. 
 
Wat betreft loslopen en dat dat moet kunnen dat hij in een losloop gebied " gewoon" op andere afstapt is natuurlijk niet gewoon maar dat weet je best aangezien dat meerdere keren aan je verteld is in diverse topics 
 
Ik kan mijn dus echt ernstig irriteren aan mensen die niet respect hebben voor de honden etiquette. "

Nouja, misschien bij jullie niet gewoon. Bij ons hier wel. Doe het al bijna een jaar, nooit gezeur gehad. Makkelijke mensen hier denk ik dan maar? Dat ga ik nu ook niet anders doen omdat 'jullie' dat mij vertellen, want zolang dat hier met deze mensen in mijn omgeving wel kan, zie ik het probleem niet. 

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

" Nouja, misschien bij jullie niet gewoon. Bij ons hier wel. Doe het al bijna een jaar, nooit gezeur gehad. Makkelijke mensen hier denk ik dan maar? Dat ga ik nu ook niet anders doen omdat 'jullie' dat mij vertellen, want zolang dat hier met deze mensen in mijn omgeving wel kan, zie ik het probleem niet.  "

Als jij het probleem niet ziet leef je uit, maar blijkbaar is er wel een probleem aangezien er hoe dan ook veel van bovenstaande reacties van jou kant komen. 

 

Ik vraag mij ook met recht af of je hond zelf beslist naar de andere te gaan of dat je het toelaat omdat hij toch niet luister. 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Als jij het probleem niet ziet leef je uit, maar blijkbaar is er wel een probleem aangezien er hoe dan ook veel van bovenstaande reacties van jou kant komen. 
 
Ik vraag mij ook met recht af of je hond zelf beslist naar de andere te gaan of dat je het toelaat omdat hij toch niet luister.  "

Als de andere hond ver weg is, gaat hij ernaar toe maar stopt hij op een afstandje. Dan gaat hij liggen met zijn kop plat op de grond en laat de hond naar hem komen. Als de hond al dichterbij is of (toevallig) onze kant op loopt, gaat mijn hond ook liggen en wacht tot de andere hond bij hem komt om te snuffelen. Als de andere hond bij hem is, gaat hij kwispelen en snuffelen, dan gaat hij rustig opstaan en gaan ze óf spelen, óf mijn hond loopt verder.

 

Als het echt een probleem was, dan had ik dat het afgelopen jaar toch wel een keer gemerkt in het echt (niet hier op HP) 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Het verschilt ook erg waar je woont, daar heb je gelijk in. Waar ik woon zijn ze ook vrij gemakkelijk. Alsnog oefen ik met mijn hond om niet zomaar op mensen en honden af te lopen. Heb zelf een labrador, vergelijkbaar met jouw golden denk ik, en die hebben er gewoon een handje van. Nu ze jong is, is dit het moment om beleefd gedrag aan te leren. Hier boeit het ook niemand als mijn hond op hun afloopt, ze vinden het juist leuk. Maar ik wil het niet hebben, want eenmaal ingesleten gedrag krijg je er moeilijk uit. Het is veel fijner om de situatie onder controle te hebben. Ik denk dat je op jouw hond niet kan vertrouwen (ja ik weet het, hij is jong, en het ras is lastig). Het is toch veel prettiger als hij gewoon bij je blijft wanneer je dat vraagt? Mijn hond leer ik aan dat ze pas naar mensen en honden toe gaat met mijn toestemming. En die toestemming krijgt ze regelmatig, dus genoeg kansen om lekker uit te razen. 

Jouw reacties zijn soms een beetje tegenstrijdig. Aan de ene kant heb ik het idee dat je graag wil dat hij luistert, aan de andere kant vind je het wel prima zoals het gaat. (Vind je het echt prima, of vind je het gewoon lastig?) het is jouw keuze of je er mee aan de slag wil. Maar zoals je het nu aanpakt is de kans aanwezig dat hij voor de rest van zijn leven doet waar die zin in heeft. En daarbij wel eens mensen en honden tot last is, en misschien zichzelf in gevaar brengt. Er kunnen in de toekomst ook problemen opspelen waardoor het opeens wél zeer belangrijk is dat hij had leren luisteren. Alles wat je nu doet is de basis voor als hij volwassen is. 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Het verschilt ook erg waar je woont, daar heb je gelijk in. Waar ik woon zijn ze ook vrij gemakkelijk. Alsnog oefen ik met mijn hond om niet zomaar op mensen en honden af te lopen. Heb zelf een labrador, vergelijkbaar met jouw golden denk ik, en die hebben er gewoon een handje van. Nu ze jong is, is dit het moment om beleefd gedrag aan te leren. Hier boeit het ook niemand als mijn hond op hun afloopt, ze vinden het juist leuk. Maar ik wil het niet hebben, want eenmaal ingesleten gedrag krijg je er moeilijk uit. Het is veel fijner om de situatie onder controle te hebben. Ik denk dat je op jouw hond niet kan vertrouwen (ja ik weet het, hij is jong, en het ras is lastig). Het is toch veel prettiger als hij gewoon bij je blijft wanneer je dat vraagt? Mijn hond leer ik aan dat ze pas naar mensen en honden toe gaat met mijn toestemming. En die toestemming krijgt ze regelmatig, dus genoeg kansen om lekker uit te razen. 
Jouw reacties zijn soms een beetje tegenstrijdig. Aan de ene kant heb ik het idee dat je graag wil dat hij luistert, aan de andere kant vind je het wel prima zoals het gaat. (Vind je het echt prima, of vind je het gewoon lastig?) het is jouw keuze of je er mee aan de slag wil. Maar zoals je het nu aanpakt is de kans aanwezig dat hij voor de rest van zijn leven doet waar die zin in heeft. En daarbij wel eens mensen en honden tot last is, en misschien zichzelf in gevaar brengt. Er kunnen in de toekomst ook problemen opspelen waardoor het opeens wél zeer belangrijk is dat hij had leren luisteren. Alles wat je nu doet is de basis voor als hij volwassen is.  "

Dat is ook zeker waar, maar heel eerlijk gezegd laat ik hem ook zijn gang maar gaan in een losloopgebied. Als ik wil dat hij bij mij blijft, dan lijn ik hem aan.. Dus nee, ik hou hem ook niet tegen om met andere honden te spelen. Ik roep hem dus nooit terug als hij met andere honden wil spelen, ik laat hem dan vaak gewoon lekker z'n gang gaan. Maar wat je daarover zei, heb je wel gelijk in hoor! Over het algemeen kan ik hem wel vertrouwen, als hij echt te ver weg loopt (richting uit het zicht) dan komt hij altijd terug als ik roep. Maar vanochtend dus niet, dus dat maakt wel dat ik er minder vertrouwen in heb gekregen. En het is ook gewoon heel lastig, het bos is voor hem de magische hemel. Maar, ik probeer het te trainen en ga er harder aan werken :) 

honden page profiel Louise1972Louise1972 3 doggies

honden foto van Louise1972

Alhoewel ik het soms  vervelend vind dat mijn hond niet als een afgerichte robot reageert en dus niet 1000% onder appel staat ben ik wel blij dat ik in een omgeving wandel waar er ruimte en verdraagzaamheid is. Ook kom ik gelukkig niet zoveel honden tegen waar iets mee is waardoor mijn hond niet in de buurt zou mogen komen. 

 

Ik heb daar ook rekening mee gehouden in mijn raskeuze en voor een lieve hond-tolerante lobbes gekozen (die nog wel bananen in zijn oren heeft af en toe maar ook dat gaat steeds beter). Hij is eerder 'slachtoffer' dan aanstichter van problemen en zelfs dat laatste valt mee op enkele Ridgebacks en Herders na. 

 

Ik heb het idee dat er vooral hier op HP 'lastige' honden (of baasjes ;-)) zijn. 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Nou de schrik die jij hebt niet hoor, want je schrikt je rot.
Ik was op het moment van de aanval er niet eens bij, ik heb alleen de schade gezien, mijn man was erbij, gelukkig maar, want ik denk dat Faro het anders niet had overleeft.
Ik wil alleen maar zeggen, de meeste honden zijn even van slag, maar leven gewoon door, de baasjes daar tegenin zijn zo geschrokken dat ze het maar moeilijk van zich af kunnen zetten, en het zo onbewut overbrengen op hun hond.
Ik denk terug gaan naar de plek, Faro heeft toen aan zijn eigen bloed geroken, dat dat soort begeleiding is om weer verder te gaan, dat is mijn idee hoor, misschien zeg ik wel wat stoms.. "

Ja Link was idd flink aan het piepen tegen mij aan nadat het was gebeurt. Maar toen we naar huis liepen leek hij al nergens meer last van te hebben terwijl ik nog na trilde embarassed We zijn er nog niet weer geweest, waarschijnlijk ga ik er vrijdag weer heen. Ik verwacht geen problemen voor Link. De honden die we afgelopen dagen zijn tegengekomen in het bos zijn vriendelijk begroet, zelfs ook een bruine lab (andere dan die hem aanviel uiteraard). Denk ook zeker dat het belangrijk is om terug te gaan hoor! En dat gaan we dus ook wel doen, hij vond/vindt het er altijd zo leuk.

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

" Dat is ook zeker waar, maar heel eerlijk gezegd laat ik hem ook zijn gang maar gaan in een losloopgebied. Als ik wil dat hij bij mij blijft, dan lijn ik hem aan.. Dus nee, ik hou hem ook niet tegen om met andere honden te spelen. Ik roep hem dus nooit terug als hij met andere honden wil spelen, ik laat hem dan vaak gewoon lekker z'n gang gaan. Maar wat je daarover zei, heb je wel gelijk in hoor! Over het algemeen kan ik hem wel vertrouwen, als hij echt te ver weg loopt (richting uit het zicht) dan komt hij altijd terug als ik roep. Maar vanochtend dus niet, dus dat maakt wel dat ik er minder vertrouwen in heb gekregen. En het is ook gewoon heel lastig, het bos is voor hem de magische hemel. Maar, ik probeer het te trainen en ga er harder aan werken :-)  "

Ja dat hij met zijn puberbrein opeens de benen neemt kan de beste overkomen haha. Ik heb dat ook wel eens met de mijne. Dat ze opeens totaal anders reageert dan ik verwacht had, gewoon omdat ze ff kolder in de kop heeft. En daar verbaas ik me ook wel eens over haha. Ik zit zelf een beetje tussen de twee “kampen” in. Meer verdraagzaamheid is wel op z’n plaats tussen hondenbaasjes. En voor veel mensen is een gemiddelde hond zonder poespas gewoon prima. Luistert dan niet perfect, maar ja dan maar vaker de riem vast. Ikzelf haal veel voldoening uit het trainen van mijn honden, dus mijn eisen liggen voor een hond hoog. Dat jouw hond op andere honden afrent, daar gaan mijn handen van jeuken zeg maar laughing 

 

 

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco 3 doggies

honden foto van Vera & Draco

" Hier ben ik het helemaal mee eens.
Ik vermijd losloopgebied als ik dat kan, maar soms loop ik een route waarbij dat niet kan. Ik wil als ik met Penny loop geen onbekende honden meer in de buurt, ik vertrouw ze niet meer en het geeft Penny alleen maar stress. Zij is dus aan de lijn of wordt direct aangelijnd als ik een hond zie, ik verwacht dan dat mensen, ook in het losloopgebied, gewoon hetzelfde doen. Als een hond in die situatie niet luisterd en een andere hond benaderd hoort hij naar mijn mening (nog) niet los. Waar je ook loopt, je hoort je hond onder controle te hebben.
 
Penny valt trouwens geen honden aan en is zeker niet hondintolerant, als ze dat wel was was het natuurlijk een ander verhaal. Ze kan wel heftig uitvallen als honden op ons af stormen en ik doe er alles aan om dat te voorkomen door Penny te beschermen. Dat betekend dat ik een vreemde hond altijd blokkeer, weg stuur, vast pak of, als ik de andere hond echt niet vetrouw en er geen andere optie is, een trap geef. "

Precies. Mijne valt ook geen honden aan en laat zich heel veel wegvallen, probeert eigenlijk altijd weg te lopen/rennen van de andere hond maar dat gaat dus niet echt handig want hij zit aan de lijn. Dus als hij dan een keer uitvalt uiteindelijk is dat ook begrijpelijk i.m.o.. gelukkig nog niet gebeurd dus wat dat betreft is hij heel geduldig. 

 

Hoe stuur jij de honden weg als ik mag vragen, gewoon schreeuwen of iets? Ben met mijn 1.60 niet echt imposant en kan me eig niet voorstellen dat honden hiervan onder de indruk zullen zijn.. maar bij jou werkt het dus vaak wel? Dat zou wel geruststellend zijn hp-smile

 

Idd ben wel van mening als je echt een 100% hond-intolerante hond aan de lijn hebt (die echt uitvalt naar iedereen binnen straal 1m bijv.) blijf je beter wel helemaal weg bij zulke gebieden  want zijn altijd mensen die hond niet onder controle hebben en als je al zeker weet dat jouwe die ander gaat pakken is dat natuurlijk geheel onverantwoord. 

 

Ja fijn Daniëlle dat iedereen daar het prima vindt, zou je hond dan alleen nooit ergens anders mee naartoe nemen want op de meeste plekken in NL wordt dit gedrag gewoon als stierlijk vervelend bestempeld. 

 

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

" Precies. Mijne valt ook geen honden aan en laat zich heel veel wegvallen, probeert eigenlijk altijd weg te lopen/rennen van de andere hond maar dat gaat dus niet echt handig want hij zit aan de lijn. Dus als hij dan een keer uitvalt uiteindelijk is dat ook begrijpelijk i.m.o.. gelukkig nog niet gebeurd dus wat dat betreft is hij heel geduldig. 
 
Hoe stuur jij de honden weg als ik mag vragen, gewoon schreeuwen of iets? Ben met mijn 1.60 niet echt imposant en kan me eig niet voorstellen dat honden hiervan onder de indruk zullen zijn.. maar bij jou werkt het dus vaak wel? Dat zou wel geruststellend zijn 
 
Idd ben wel van mening als je echt een 100% hond-intolerante hond aan de lijn hebt (die echt uitvalt naar iedereen binnen straal 1m bijv.) blijf je beter wel helemaal weg bij zulke gebieden  want zijn altijd mensen die hond niet onder controle hebben en als je al zeker weet dat jouwe die ander gaat pakken is dat natuurlijk geheel onverantwoord. 
 
Ja fijn Daniëlle dat iedereen daar het prima vindt, zou je hond dan alleen nooit ergens anders mee naartoe nemen want op de meeste plekken in NL wordt dit gedrag gewoon als stierlijk vervelend bestempeld. 
  "

Schreeuwen deed ik vroeger vaak, maar inmiddels eigenlijk niet meer. Het heeft bij mij nog nooit geholpen, honden keken mij even aan en gingen daarna alsnog direct naar Penny toe. Het enige wat het opleverde waren hele boze hondenbezitters en een hoop bedreigingen van hun.

 

Momenteel zorg ik ervoor dat ik altijd tussen Penny en de andere hond blijf en dat de hond onmogelijk bij Penny kan komen, als de hond om ons heen draait draai ik dus mee. Meestal vinden honden het dan al minder leuk en lopen ze door. Als ze niet doorlopen zeg ik in een strenge, duidelijke stem 'Hey! weg!' met daarbij een gebaar of een zachte duw met mijn been, terwijl ik nog steeds de hond tegen hou. Als dat niet werkt herhaal ik het maar dan harder/strenger. In sommige gevallen pak ik de hond vast bij de halsband of nekvel, maar dat raad ik af. Ik doe het eigenlijk alleen bij jongere honden waarvan ik weet dat die niet zomaar fel reageren. Als dat ook niet succesvol is probeer ik weg te lopen van de situatie en de hond daarbij te blijven blokkeren. Het laatste wat ik doe is richting de hond een schop geven, dat doe ik alleen als Penny erg veel last van de hond heeft of als de hond een houding heeft die ik niet vertrouw.

 

Er zijn ook situaties waarin het zo snel gaat dat al die stappen geen zin hebben. Vanochtend stormde er een weimaraner op ons af met absoluut geen vriendelijke houding. Nog voordat ik mijn zin kon afmaken naar de eigenaren ('kunnen jullie de hond bij jullie houden?') was hij al bij ons en probeerde hij Penny van achteren te grijpen. Ik ben er toen direct tussen gekomen en heb die hond een trap gegeven. De hond was onder de indruk en liep weer weg, Penny bleef helemaal relaxt en liet geen spanning zien. De eigenaren waren woedend, maar liever dat dan mijn hond die wordt aangevallen.

 

Bij ons helpt het verder ook heel erg dat Penny nu vaak rustig blijft, ze weet dat ik ingrijp dus geeft mij de tijd om de situatie op te lossen voordat ze reageert. Meestal kan ik Penny rustig achter mij laten zitten terwijl ik de andere hond blokkeer.

 

 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Precies. Mijne valt ook geen honden aan en laat zich heel veel wegvallen, probeert eigenlijk altijd weg te lopen/rennen van de andere hond maar dat gaat dus niet echt handig want hij zit aan de lijn. Dus als hij dan een keer uitvalt uiteindelijk is dat ook begrijpelijk i.m.o.. gelukkig nog niet gebeurd dus wat dat betreft is hij heel geduldig. 
 
Hoe stuur jij de honden weg als ik mag vragen, gewoon schreeuwen of iets? Ben met mijn 1.60 niet echt imposant en kan me eig niet voorstellen dat honden hiervan onder de indruk zullen zijn.. maar bij jou werkt het dus vaak wel? Dat zou wel geruststellend zijn 
 
Idd ben wel van mening als je echt een 100% hond-intolerante hond aan de lijn hebt (die echt uitvalt naar iedereen binnen straal 1m bijv.) blijf je beter wel helemaal weg bij zulke gebieden  want zijn altijd mensen die hond niet onder controle hebben en als je al zeker weet dat jouwe die ander gaat pakken is dat natuurlijk geheel onverantwoord. 
 
Ja fijn Daniëlle dat iedereen daar het prima vindt, zou je hond dan alleen nooit ergens anders mee naartoe nemen want op de meeste plekken in NL wordt dit gedrag gewoon als stierlijk vervelend bestempeld. 
  "

Ik heb dus wel 2 honden die kunnen uitvallen naar andere honden. Ze zijn heel netjes in hun signalen, geven duidelijk aan dat ze geen kennis willen maken met de tegemoetkomende hond, maar 9 vd 10 keer wordt dit door de andere hond genegeerd, en wordt er vanaf een afstan door het baasje geroepen 'hij wil alleen spelen hoor'   nou, die van mij niet. 

 

En toch ga ik nogsteeds naar losloopgebieden toe. Niet vaak, maar wel af en toe. Ik gun mijn honden het ook om lekker te rennen zonder dat ik om me heen hoef te kijken of ik een boswachter tegenkom.

 

Ik vraag mensen dus áltijd of ze hun hond willen aanlijnen en eigenlijk doet iedereen dit ook. 

 

1 keer heb ik een hond een trap verkocht. Ben ik niet trots op, maar de eigenaren lijnde de labrador niet aan toen ik dit vroeg, en intussen stond ik met 2 uitvallende honden aan een riem, en bleef er aan jonge intacte labrador reu om ons heen cirkelen die geen  afstand nam en ook telkens hapte richting die van mij, om vervolgens weer weg te springen. Toen had ik geen andere keus. En dán komen eigenaar ineens een actie. Verschrikkelijk vind ik dat, want ik heb nu een hond een slechte ervaring bezorgd alleen maar omdat de eigenaren te laks waren hem aan te lijnen.  Maar beter dat, dan mijn 2 honden op hem af. En ze zijn écht niet agressief hoor, ze kunnen heel leuk omgaan met andere honden, maar wél met een goede introductie. 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Als een hond in een rechte lijn op ons afloopt ga ik er wel even tussen staan, dan remt de andere hond altijd wel af en vind mijn hond het ook niet eng meer. Wegsturen werkt bij mij eigenlijk voor geen meter. Ze lopen alsnog om me heen. Ik pak gewoon de halsband hoor, en wacht tot baasje er is.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Als een hond in een rechte lijn op ons afloopt ga ik er wel even tussen staan, dan remt de andere hond altijd wel af en vind mijn hond het ook niet eng meer. Wegsturen werkt bij mij eigenlijk voor geen meter. Ze lopen alsnog om me heen. Ik pak gewoon de halsband hoor, en wacht tot baasje er is. "

Dat krijg ik dus niet voor elkaar. Er voor staan zegmaar. Want ik heb 2 aangelijnde honden in mn hand, die vaak ook naar die andere hond toe willen. Dus vaak is het een hoop gedoe om de andere hond op afstand te houden. 

 

Gelukkig heb ik 2 honden die er best imposant uit kunnen zien, mensen lijnen hun honden vaak meteen aan als ik ze aan lijn. Soms, als het kleine honden zijn, laat ik ze los lopen want ik weet dat ze die negeren. Meestal blijft de kleine hond dan los lopen maar ik wordt dan ook regelmatig gevraagd om mijn honden even aan te lijnen want 'mijn boomertje is bang voor herders'  hp-shiny 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Precies. Mijne valt ook geen honden aan en laat zich heel veel wegvallen, probeert eigenlijk altijd weg te lopen/rennen van de andere hond maar dat gaat dus niet echt handig want hij zit aan de lijn. Dus als hij dan een keer uitvalt uiteindelijk is dat ook begrijpelijk i.m.o.. gelukkig nog niet gebeurd dus wat dat betreft is hij heel geduldig. 
 
Hoe stuur jij de honden weg als ik mag vragen, gewoon schreeuwen of iets? Ben met mijn 1.60 niet echt imposant en kan me eig niet voorstellen dat honden hiervan onder de indruk zullen zijn.. maar bij jou werkt het dus vaak wel? Dat zou wel geruststellend zijn 
 
Idd ben wel van mening als je echt een 100% hond-intolerante hond aan de lijn hebt (die echt uitvalt naar iedereen binnen straal 1m bijv.) blijf je beter wel helemaal weg bij zulke gebieden  want zijn altijd mensen die hond niet onder controle hebben en als je al zeker weet dat jouwe die ander gaat pakken is dat natuurlijk geheel onverantwoord. 
 
Ja fijn Daniëlle dat iedereen daar het prima vindt, zou je hond dan alleen nooit ergens anders mee naartoe nemen want op de meeste plekken in NL wordt dit gedrag gewoon als stierlijk vervelend bestempeld. 
  "

Die plekken vermijd ik dan ook liever.

honden page profiel Vera & DracoVera & Draco 3 doggies

honden foto van Vera & Draco

" Ik heb dus wel 2 honden die kunnen uitvallen naar andere honden. Ze zijn heel netjes in hun signalen, geven duidelijk aan dat ze geen kennis willen maken met de tegemoetkomende hond, maar 9 vd 10 keer wordt dit door de andere hond genegeerd, en wordt er vanaf een afstan door het baasje geroepen 'hij wil alleen spelen hoor'   nou, die van mij niet. 
 
En toch ga ik nogsteeds naar losloopgebieden toe. Niet vaak, maar wel af en toe. Ik gun mijn honden het ook om lekker te rennen zonder dat ik om me heen hoef te kijken of ik een boswachter tegenkom.
 
Ik vraag mensen dus áltijd of ze hun hond willen aanlijnen en eigenlijk doet iedereen dit ook. 
 
1 keer heb ik een hond een trap verkocht. Ben ik niet trots op, maar de eigenaren lijnde de labrador niet aan toen ik dit vroeg, en intussen stond ik met 2 uitvallende honden aan een riem, en bleef er aan jonge intacte labrador reu om ons heen cirkelen die geen  afstand nam en ook telkens hapte richting die van mij, om vervolgens weer weg te springen. Toen had ik geen andere keus. En dán komen eigenaar ineens een actie. Verschrikkelijk vind ik dat, want ik heb nu een hond een slechte ervaring bezorgd alleen maar omdat de eigenaren te laks waren hem aan te lijnen.  Maar beter dat, dan mijn 2 honden op hem af. En ze zijn écht niet agressief hoor, ze kunnen heel leuk omgaan met andere honden, maar wél met een goede introductie.  "

Ja maar jouw honden geven wel normaal signalen, als een loslopende hond daar niet op reageert is het dus aan de baasjes om hem bijtijds terug te roepen. Neem aan dat jij je honden ook niet los zou laten als t twijfelachtig was of ze wel of niet terug zouden komen als je ze riep. Die van mij ook super duidelijk (wegkijken, klein maken, staart tussen benen, piepen zelfs) en als hond dan toch door blijft jakkeren zal hij wss ook uitvallen ja. Maar zijn ook honden die bekant 0 signalen geven of niet duidelijk te zien en wel elke hond die ze tegenkomen willen pakken, als eigenaar dan ff niet oplet hangt je hond zo in een ander. Dan vind ik niet dat je daar rond hoort te lopen. 

 

Hier lijnt meestal ook iedereen de hond al aan als ze mij zien lopen. De keren dat het gedonder is komt meestal doordat eigenaar nergens te bekennen is of hond niet krijgt terug geroepen om aan te lijnen.. Net als met die lab, hij kan beter een trap krijgen dan in een gevecht raken met jouw honden maar in principe had beide niet gehoeven als baasjes gewoon normaal doen. Sneu voor de hond zoiets ja, helaas leren zulk soort mensen het vaak pas af als het een keer echt mis gaat... foot-in-mouth

 

 

pagina 8 van 43 12 3 4 5 6 7 89 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^