Hp's frustratie topic

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BlondieBlondie 3 doggies

" Dan ga ik er maar even vanuit dat je mij niet bedoelt, want anders zou dat weer een aanname zijn. 90 procent van de honden hier willen wel spelen, dus die 10 procent die niet wil spelen, ga ik echt niet moeilijk om doen. Wat maakt het uit? Meestal zijn er nog zat andere honden in het parkje waarmee hij wel kan spelen.  "

Ik doel op niemand specifiek. Het gaat mij er meer om dat je als baas van een hond die dus graag contact maakt met andere honden even verder kijkt dan je neus lang is, en als je merkt dat ook in een losloopgebied een ander zijn hond terug fluit bij het zien komen van jouw hond, dat je dat ook gewoon doet.

Is juist mijn punt wat je zelf ook benoemt, er zijn zat andere honden die wel willen spelen dus laat ze daar op af gaan. Als je in de gaten krijgt dat een andere baas zijn hond om wat voor reden dan ook even bij zich roept, doe dat dan zelf ook.

Dat kan alleen als je zelf ook op bepaalde momenten controle hebt en houdt over je eigen hond.

honden page profiel BrownieBrownie 3 doggies

honden foto van Brownie

" Het is ook heel interessant. Wolven laten dergelijk spelgedrag op volwassen leeftijd wel zien maar zij leven in een vaste roedel. Het leven in een roedel is voor hun noodzakelijk om te overleven, op die manier komen ze aan hun voedsel. 
De straathond of “wilde hond” voelt geen behoefte aan een roedel omdat ze de mens hebben als enorme voedselbron. Het roedel gedrag is daar dus volledig uitgedoofd omdat er geen noodzaak meer is. 
Je ziet bij grote toeristische trekpleisters wel groepjes honden maar deze groepjes zijn elke dag anders, geen vaste roedel en dus ook geen spel na het bereiken van een bepaalde leeftijd. 
Ook opvallend is dat moederhonden daar veel minder moeder instinct lijken te hebben. Waar bij wolven de jongen maanden, zo niet jaren, bij hun familie blijven verlaten “wilde” honden moeders rond 6 weken al hun pups. Ze worden namelijk toch wel gevoerd door de mens.  "

Wat mij opgevallen was en waar ik ook voor gewaarschuwd was, in Thailand sliepen de straathonden overdag uit elkaar op straat (of naja voornamelijk sliepen ze overdag). Maar ´s nachts werd er verteld dat ze in roedels gingen jagen (ze hadden bv toen ik er was de maand ervoor toen ene klein kind doodgebeten). Er werd me daar ook op mijn hart gedrukt 's nachts niet de straat op de te gaan. Dit was dan wel in een klein en niet zo toeristisch dorp, maar wellicht dat straathonden dan toch roedels vormen? Kan dit afhankelijk zijn van de hoeveelheid voedsel die beschikbaar is? Interessant wel! Ik ga hier maar eens wat meer informatie over opzoeken.

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

" Wat mij opgevallen was en waar ik ook voor gewaarschuwd was, in Thailand sliepen de straathonden overdag uit elkaar op straat (of naja voornamelijk sliepen ze overdag). Maar ´s nachts werd er verteld dat ze in roedels gingen jagen (ze hadden bv toen ik er was de maand ervoor toen ene klein kind doodgebeten). Er werd me daar ook op mijn hart gedrukt 's nachts niet de straat op de te gaan. Dit was dan wel in een klein en niet zo toeristisch dorp, maar wellicht dat straathonden dan toch roedels vormen? Kan dit afhankelijk zijn van de hoeveelheid voedsel die beschikbaar is? Interessant wel! Ik ga hier maar eens wat meer informatie over opzoeken. "

Ik denk dat het dan eerder gelegenheidsgroepen zijn. Ze weten dat er iets (of meer) te rapen valt als er samengewerkt wordt. Maar eenmaal ze hebben wat ze willen, is het elk voor zich. 

honden page profiel BrownieBrownie 3 doggies

honden foto van Brownie

" Ik denk dat het dan eerder gelegenheidsgroepen zijn. Ze weten dat er iets (of meer) te rapen valt als er samengewerkt wordt. Maar eenmaal ze hebben wat ze willen, is het elk voor zich.  "

Dat zou goed kunnen, want denk dat een roedel altijd wel bij elkaar zal blijven.. Overdag leken de honden ook super lief, maar als ik de bewoners moest geloven, wilde je er 's nachts echt niet in de buurt komen.

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

" Nero gaat liggen en laat zo weten dat ie open staat voor contact/spel. Hij wacht tot de hond bij hem komt en gaat dan rustig opstaan en laat zich besnuffelen. Andere hond gaat A: beginnen met spelen. En dan speelt Nero ook. Of B: laat weten geen interesse te hebben. Dan loopt Nero weg. Hij is heel conflictvermijdend dus als hij merkt dat jouw hond dat niet leuk vindt, maakt ie dat ie wegkomt en zal hij jouw hond eerder vermijden dan nog eens contact zoeken. 
 
Als hond verder weg is dan gaat Nero er zelf naar toe, maar altijd op een afwachtende/kat-uit-de-boom-kijkende manier. Hij zal nooit een hond, die hij níet kent, bestormen of bespringen zonder te weten of die dat wel leuk vindt. Hij maakt altijd eerst rustig kennis.
 
Ja, hij wil met alles en iedereen kennis maken. Maar dat vind ik, op deze manier, geen enkel probleem. Ik vind hem juist heerlijk om als hond te hebben. En laat hem lekker zijn gang gaan want vindt dat hij het fantastisch doet. Zo niet, dan haal ik hem natuurlijk zelf gewoon bij andere honden weg maar bij hem is dat niet nodig. 
 
Raar dat jij al gelijk zegt dat je om 'mensen zoals mij' losloopgebieden vermijdt, terwijl Nero echt niet met een poot op jouw hond zijn rug gaat slaan als je hond niet wil spelen. Nero is wat dat betreft gewoon een heel sociale hond. Wat een aannames weer.  "

Met 'mensen zoals jij' heb ik het niet alleen over hoe jouw hond met andere honden is, maar ook over de controle die je over hem hebt. In eerdere berichten van jou kwam het op mij over dat je die controle nu (nog) niet hebt en wat dat betreft blijf ik bij mijn standpunt dat ik door 'mensen zoals jij' niet meer in losloopgebieden kom. Ik vind het een groot risico als honden worden los gelaten die niet betrouwbaar op commando terug kunnen komen of er (zoals wat je een tijd geleden schreef) vandoor kunnen gaan. Ik blijf van mening dat dat soort honden niet los horen te lopen, ook niet in losloopgebieden

 

Als dat wat jij beschrijft daadwerkelijk de manier is waarop jouw hond andere honden begroet zal mijn hond er weinig problemen mee hebben. Helaas kom ik zelden (jonge) honden tegen die op die manier met andere honden contact maken, de (jonge) honden die ik tegen kom stormen overal op af, duiken overal op en blijven honden die een snauw geven uitdagen. Als ik lees dat een hond wordt los gelaten met het idee dat hij met alles en iedereen kennis wil en mag maken, is dat ook standaard het beeld wat ik krijg. Fijn om te weten dat jij en jouw hond een uitzondering zijn.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Bravo dat iedereen in jouw buurt hun hond kan laten loslopen. Ik heb eenmaal een puber, die laat ik niet los in aanlijngebieden. Bovendien moet hij leren dat hij niet met honden kan/mag spelen aan de lijn in aanlijngebieden. Ondertussen komen er loslopende honden in aanlijngebieden mijn hond uitdagen om te spelen. Er naartoe en snel wegrennen 'pak me dan!'. Dat vind ik een stuk asocialer dan een hond los laten lopen in een losloopgebied.  "

Dan vraag je het baasje even de hond bij zich te roepen?Doen ze dat niet is dat inderdaad niet netjes.

...voor jou een perfect train momentje zou ik zeggen.

Leren gaat toch echt gepaard met ervaringen.

Of vaker aangelijnd laten lopen in het park..en pas laten spelen als hij braaf negeert wat er ook langs komt waaien.

Ik vind dit een beetje draaikont gedrag dus.

een losloop plek betekent ook geen losloop verplichting immers...dus daar je hond niet even terugroepen op gewenst moment is ook niet netjes...als je hond luistert is aanlijnen ook niet nodig op zo'n moment...even stil staan of hem gewoon laten doorlopen en andere hond negeren is afdoende...

Als je wil dat mensen rekening met je houden, moet je zelf ook rekening houden met anderen.

 

 

 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

" Met 'mensen zoals jij' heb ik het niet alleen over hoe jouw hond met andere honden is, maar ook over de controle die je over hem hebt. In eerdere berichten van jou kwam het op mij over dat je die controle nu (nog) niet hebt en wat dat betreft blijf ik bij mijn standpunt dat ik door 'mensen zoals jij' niet meer in losloopgebieden kom. Ik vind het een groot risico als honden worden los gelaten die niet betrouwbaar op commando terug kunnen komen of er (zoals wat je een tijd geleden schreef) vandoor kunnen gaan. Ik blijf van mening dat dat soort honden niet los horen te lopen, ook niet in losloopgebieden "

Maar dáárom ga ik juist ook altijd naar een omheind gebied en niet naar een open gebied. Zodat ik altijd zicht heb op wat er gebeurt en Nero er niet vandoor kan gaan. Ik ga alleen met een 'playdate' naar een open gebied, omdat Nero dan bij zijn speelmaatje blijft. Als ik alleen met Nero naar een open gebied ga, zoekt hij contact met andere honden en kan hij er vandoor gaan omdat ik in de verte een andere hond ruikt/opmerkt. 

honden page profiel BrownieBrownie 3 doggies

honden foto van Brownie

Nog even inhakend op de discussie, ik vind het ook per losloopgebied verschillen. We hebben hier bijvoorbeeld een grote hondenspeeltuin in de buurt, daar vind ik het prima als Brownie op andere honden afgaat om te spelen. In een park of bos waar ze los mag lopen, vind ik het toch wat anders. Ik vind het niet netjes als ze daar op iedereen afgaat, want er wandelen ook gewoon oude mensen of er spelen jonge kinderen. Eerst bleef ze ook best goed bij mij als we losliepen, maar nu begint ze steeds vaker toch van mij weg te rennen als ze iets, zal dat de leeftijd zijn (5.5 maand?). Ik vind het dan wel mijn schuld als ze op een hond/mens afrent en die daar niet van gediend is... had ik haar maar onder appèl moeten houden, dit proberen we daarom ook in de speeltuin goed te oefenen. Alleen het woord 'kom' lijkt ze ineens vergeten te zijn als er afleiding is (bv een andere hond). Dus dan wordt het maar aanlijnen als ik iemand zie die ik niet ken.

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

Ik noem het gebied een hondenpark, maar het is eigenlijk ook meer een hondenspeeltuin. Omheind, speciaal voor honden (en hun baasjes). Dus er lopen nooit mensen zonder een hond. 

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

" Dan vraag je het baasje even de hond bij zich te roepen?Doen ze dat niet is dat inderdaad niet netjes.
...voor jou een perfect train momentje zou ik zeggen.
Leren gaat toch echt gepaard met ervaringen.
Of vaker aangelijnd laten lopen in het park..en pas laten spelen als hij braaf negeert wat er ook langs komt waaien.
Ik vind dit een beetje draaikont gedrag dus.
een losloop plek betekent ook geen losloop verplichting immers...dus daar je hond niet even terugroepen op gewenst moment is ook niet netjes...als je hond luistert is aanlijnen ook niet nodig op zo'n moment...even stil staan of hem gewoon laten doorlopen en andere hond negeren is afdoende...
Als je wil dat mensen rekening met je houden, moet je zelf ook rekening houden met anderen.
 
 
  "

Het klinkt heel makkelijk maar helaas is het naar mijn ervaring vaker niet dan wel effectief.

Als ik op het moment dat ik een andere hond zie ga stil staan, mijn aangelijnde, gemuilkorfde hond naast mij laat zitten en dat vervolgens vraag, krijg ik de opmerking terug dat hun hond vriendelijk is of wordt ik genegeerd. Die paar mensen die wel luisteren hebben vaak weer een hond die niet luistert dus dan zit ik nog steeds met hetzelfde probleem.

 

@Danielle: Het was voor mij niet helemaal duidelijk dat het om zo'n speciaal park voor honden gaat. Wij hebben hier alleen een deel van het recreatiegebied waar honden los mogen lopen en waar dus ook heel veel mensen zonder hond komen. Met zo'n hondenpark heb ik geen ervaring maar daar zou ik met Penny vanwege haar kwetsbaarheid ook nooit naar toe gaan.

honden page profiel BrownieBrownie 3 doggies

honden foto van Brownie

Even een frustratie van mij! Ik ben dus pas verhuist naar een hele hond vriendelijke buurt, alleen man wat erger ik me aan alle hondenpoep. Ik woon aan een sloot met daarnaast gras, ik probeer Brownie aan te leren dat ze op het gras plast/poept (want hiervoor deed ze haar plasje regelmatig midden op de stoep), maar het hele gras ligt vol met hondendrollen. Vinden mensen het niet meer nodig om het op te ruimen als het op het gras ligt? Ik ben bang dat als van de zomer de zon erop schijnt en ik buiten wil zitten, je het wel gaat ruiken.. Ik denk ook dat de meeste mensen het wel opruimen, maar er hoeft natuurlijk maar één hond te zijn die er iedere dag poept en het ligt vanzelf vol...

honden page profiel FieFie 3 doggies

honden foto van Fie

Hier ook een wijk met heel veel honden die worden uitgelaten en veel baasjes die de hoopjes laten liggen, ik erger me er ook aan. Hoe moeilijk is het om een zakje aan de riem te knopen..

 

Laatst wel erg gelachen. Penny aan het snuffelen aan een gigantische drol in de graskant, kwam opeens een boze oude man naar buiten 'Ga je die stront van je hond nog opruimen of...?' Dat ding was groter dan Penny's kop laughing laughing

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Bravo dat iedereen in jouw buurt hun hond kan laten loslopen. Ik heb eenmaal een puber, die laat ik niet los in aanlijngebieden. Bovendien moet hij leren dat hij niet met honden kan/mag spelen aan de lijn in aanlijngebieden. Ondertussen komen er loslopende honden in aanlijngebieden mijn hond uitdagen om te spelen. Er naartoe en snel wegrennen 'pak me dan!'. Dat vind ik een stuk asocialer dan een hond los laten lopen in een losloopgebied. 
 
Als ik een aangelijnde hond zie in een losloopgebied, dan vraag ik gewoon aan het baasje of ik de mijne ook moet aanlijnen maar nog nooit heeft iemand gezegd dat ik de mijne dan ook moet aanlijnen. Ik zou niet weten waarom ik dat dan alsnog zou moeten doen.  "

Mijn hond heeft ook geleerd dat ze niet naar alle honden toe mag,hond aangelijnd de mijne ook,duidelijker kan het niet.

En nog beter mijn puber loopt los niet naar vreemde honden die ook loslopen. Mijn puber van bijna 10 maanden is goed opgevoed en kan dus wel los in aanlijngebieden.smile

 

Eerst aan het baasje vragen of je,je hond moet aanlijnen? Tja,dat is een beetje omgekeerde volgorde,de meeste honden worden aangelijnd nadat ze een aangelijnde hond lastig hebben gevallen.

Mijn ervaring is dat de bazen die hun hond niet onder controle hebben alleen maar in een losloopgebied hun hond los laten lopen en dat ze hun hond niet even willen aanlijnen omdat hun hond niet luistert naar hen als ze geroepen worden.

 

Ik doe altijd Rox aanlijnen als een andere hond is aangelijnd,nooit met niemand problemen.

Scheelt een hoop frustratie als iedereen het zo zou doen.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Het klinkt heel makkelijk maar helaas is het naar mijn ervaring vaker niet dan wel effectief.
Als ik op het moment dat ik een andere hond zie ga stil staan, mijn aangelijnde, gemuilkorfde hond naast mij laat zitten en dat vervolgens vraag, krijg ik de opmerking terug dat hun hond vriendelijk is of wordt ik genegeerd. Die paar mensen die wel luisteren hebben vaak weer een hond die niet luistert dus dan zit ik nog steeds met hetzelfde probleem.
 
 "

Ik vind dat ook niet jou taak(jij doet al genoeg ..je hond loopt aan de lijn en heeft een muilkorf en je staat stil), maar de hond die losloopt moet onder apel staan.Gezien de ruimte gedeeld wordt.

Er zijn duizenden redenen waarom mensen liever even andere honden uit de weg gaan...kan ook zijn ivm recent operatie of epilepsie ect ect.

Hier in het losloop park is ook 1 smal pad bv.(geen uitweg)

Als iemand met aangelijnde(evt gemuilkorfde) hond aankwam.. wees ik mijn honden naar 1 zijkant.(de kant waar het mens liep) en moesten ze stilstaan tot ze voorbij waren..en dat deden ze ook...de hond werd compleet genegeerd.

Ik had ze ook terug kunnen roepen maar dat had weinig toegevoegde waarde.(ivm met zijn 3 alleen maar meer ruimte nodig voor passeren)

Vergeet niet ik had zelf ook redelijk veel last met waldo met zijn kennelsyndroom die ook veel last had honden...dus was me heel bewust van mijn omgeving.(wat u niet wil dat u geschied..doe dat ook een ander niet)

Het klopt dat veel honden niet onder apel staan (en dus niet los zouden moeten lopen)

Die baasjes die zeggen"hij doet niks hoor" of ze zoeken het zelf wel uit...zijn de pest..ondertussen zag ik dan die hond zijn dikke neus aanhoudend in waldo's bips blijft steken terwijl waldo  met staart tussen de benen probeerde naar mij te komen als hij de kans kreeg.(was altijd maar meter of 10 hooguit bij hem vandaan dus liep ernaar toe en tilde hem op.)

Meestal riep ik hem al van te voren even aan de hiel...of deed hij dat zelf al.

Waarom mensen hun hond niet terugroepen of ingrijpen  ..als iemand dat vraagt of ze zien dat het niet oke is...geen idee.

Daarom loop ik ook niet graag in de losloop parken hier...veel te veel van dat soort mensen/honden.

Met Mootje ook niet ivm drukte een aanval kan triggeren.

Hij loopt sowieso veel vaker aan de lijn ivm doof.

 

 

 

 

honden page profiel PennyPenny 3 doggies

honden foto van Penny

" Ik vind dat ook niet jou taak(jij doet al genoeg ..je hond loopt aan de lijn en heeft een muilkorf en je staat stil), maar de hond die losloopt moet onder apel staan.Gezien de ruimte gedeeld wordt.
Er zijn duizenden redenen waarom mensen liever even andere honden uit de weg gaan...kan ook zijn ivm recent operatie of epilepsie ect ect.
Hier in het losloop park is ook 1 smal pad bv.(geen uitweg)
Als iemand met aangelijnde(evt gemuilkorfde) hond aankwam.. wees ik mijn honden naar 1 zijkant.(de kant waar het mens liep) en moesten ze stilstaan tot ze voorbij waren..en dat deden ze ook...de hond werd compleet genegeerd.
Ik had ze ook terug kunnen roepen maar dat had weinig toegevoegde waarde.(ivm met zijn 3 alleen maar meer ruimte nodig voor passeren)
Vergeet niet ik had zelf ook redelijk veel last met waldo met zijn kennelsyndroom die ook veel last had honden...dus was me heel bewust van mijn omgeving.(wat u niet wil dat u geschied..doe dat ook een ander niet)
Het klopt dat veel honden niet onder apel staan (en dus niet los zouden moeten lopen)
Die baasjes die zeggen"hij doet niks hoor" of ze zoeken het zelf wel uit...zijn de pest..ondertussen zag ik dan die hond zijn dikke neus aanhoudend in waldo's bips blijft steken terwijl waldo  met staart tussen de benen probeerde naar mij te komen als hij de kans kreeg.(was altijd maar meter of 10 hooguit bij hem vandaan dus liep ernaar toe en tilde hem op.)
Meestal riep ik hem al van te voren even aan de hiel...of deed hij dat zelf al.
Waarom mensen hun hond niet terugroepen of ingrijpen  ..als iemand dat vraagt of ze zien dat het niet oke is...geen idee.
Daarom loop ik ook niet graag in de losloop parken hier...veel te veel van dat soort mensen/honden.
Met Mootje ook niet ivm drukte een aanval kan triggeren.
Hij loopt sowieso veel vaker aan de lijn ivm doof.
 
 
 
  "

Hier gebeurt het in zowel losloopgebied als aanlijngebied, momenteel loop ik echt alleen maar door aanlijngebied heen en in de afgelopen 2 dagen 3 keer een hond gehad die op ons af stormde terwijl ik duidelijk aangaf dat ik het niet wil. Gelukkig wilde Penny in alle drie situaties vooral spelen en gaf het dus minder stress, maar het maakte het wel moeilijker haar rustig te houden vanwege haar rug en knieën (dat is ook de reden dat ze nu echt even niet met andere honden mag).

Ik snap ook echt niet waarom mensen niet gewoon luisteren als het wordt gevraagd en zeker niet omdat ik nu zo veel signalen geef. Ik doe er alles aan om het duidelijk te maken maar toch is dat het blijkbaar niet? Ik vind het echt heel vreemd.

De muilkorf heeft trouwens niets te maken met agressie bij haar, ze eet van straat en ik hoopte dat hij ook een beetje zou afschrikken maar dat doet hij dus niet.

 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Dat zou goed kunnen, want denk dat een roedel altijd wel bij elkaar zal blijven.. Overdag leken de honden ook super lief, maar als ik de bewoners moest geloven, wilde je er 's nachts echt niet in de buurt komen. "

Ik denk inderdaad ook dat dit gelegenheidsgroepen zijn, anders zouden ze dit gedrag overdag ook wel laten zien. 

Vind het echt super interessant. Mensen blijven anno 2021 nog steeds regelmatig de hond met de wolf vergelijken maar staan hier echt mijlenver vandaan. 

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Even een frustratie van mij! Ik ben dus pas verhuist naar een hele hond vriendelijke buurt, alleen man wat erger ik me aan alle hondenpoep. Ik woon aan een sloot met daarnaast gras, ik probeer Brownie aan te leren dat ze op het gras plast/poept (want hiervoor deed ze haar plasje regelmatig midden op de stoep), maar het hele gras ligt vol met hondendrollen. Vinden mensen het niet meer nodig om het op te ruimen als het op het gras ligt? Ik ben bang dat als van de zomer de zon erop schijnt en ik buiten wil zitten, je het wel gaat ruiken.. Ik denk ook dat de meeste mensen het wel opruimen, maar er hoeft natuurlijk maar één hond te zijn die er iedere dag poept en het ligt vanzelf vol... "

ik deel deze frustratie, en velen met mij vermoed ik

 

circa 50% van de mensen ruimt netjes de poep op, maar eea hangt af van de plek waar je woont. als er goed op wordt gehandhaafd, stijgt het % flink (ik snap dan ook nooit waarom er niet meer wordt gehandhaafd)

 

wat is er nu zo moeilijk om even de drol van je eigen (!) hond op te ruimen. zeker in de bebouwde kom. maar goed, er zijn genoeg hufters. wat ik allemaal heb gezien... mensen die hun hond in andermans tuin laten poepen, mensen die hun hond op een kinderspeelplaats laten poepen, hele parken waar alles vol ligt met poep. veel mensen met honden zijn gewoon asociaal hp-smile

honden page profiel Lineke & Saar(tje) Lineke & Saar(tje) 3 doggies

honden foto van Lineke & Saar(tje)

" Dat kun je doen idd. Ik doe dat niet. Ik laat Nero spelen met wie hij wil, als de gemoederen hoog oplopen dan ontwijkt Nero het zelf wel want hij voelt zich daar niet fijn bij. En anders grijp ik zelf in. Wat is nu je probleem met mijn witte golden met k9 tuig en flexlijn? 
 
Je komt over dat als jij dat doet, dat het dan zo hoort, dat het beste is en dat iedereen dat dan maar zo moet doen.  "

Eens met Britt in de zin dat 'leuk spelen' echt niet altijd leuk spelen is en dat de kans op gedoe na een tijdje groot is. De echte bijpraat momenten voor mij met anderen zijn bij honden die ik goed ken en ook dan blijf ik een beetje opletten wat er gebeurt.

Interessant ook hoe Britt verwijst naar aangeleerd gedrag rondom spelen. 

Ik begrijp overigens het standpunt van dagmar ook prima. Als het alternatief koekjes geven is zodat haar honden die associatie hebben bij een ongenode gast ipv uitvallen vind ik dit prachtig bedacht. 

En ik ben het niet helemaal eens met jou visie op alleen maar willen spelen. Je hebt een jonge hond die de interactie zoekt met anderen en dat snap ik. Alleen die interactie zal niet altijd gewenst en ook niet altijd ontspannen zijn. Het komt op mij over dat je denkt: mijn hond kan dat prima zelf oplossen en inschatten en daarom gooi ik hem gewoon lekker los. 

Maar kan jou hond dat ook daadwerkelijk altijd? En wat is jou rol als baasje daar dan in? Ik bedoel dit niet aanvallend maar vind het net iets te makkelijk overkomen. 

 

honden page profiel EngeeXEngeeX 3 doggies

honden foto van EngeeX

" ik deel deze frustratie, en velen met mij vermoed ik
 
circa 50% van de mensen ruimt netjes de poep op, maar eea hangt af van de plek waar je woont. als er goed op wordt gehandhaafd, stijgt het % flink (ik snap dan ook nooit waarom er niet meer wordt gehandhaafd)
 
wat is er nu zo moeilijk om even de drol van je eigen (!) hond op te ruimen. zeker in de bebouwde kom. maar goed, er zijn genoeg hufters. wat ik allemaal heb gezien... mensen die hun hond in andermans tuin laten poepen, mensen die hun hond op een kinderspeelplaats laten poepen, hele parken waar alles vol ligt met poep. veel mensen met honden zijn gewoon asociaal "

Helemaal eens.

 

Wij hebben hier een veldje waar onze hond weigert te gaan en gelijk heeft ze. Het ligt gewoon bezaait met stront. Onbegrijpelijk.

 

Wat ik nog achterlijker vind is dat andere hondeneigenaren mij aanspreken als ik een drol opruim van; 'laat toch liggen' of 'nou, dat doe ik nooit hoor'.

honden page profiel BrownieBrownie 3 doggies

honden foto van Brownie

" Ik denk inderdaad ook dat dit gelegenheidsgroepen zijn, anders zouden ze dit gedrag overdag ook wel laten zien. 
Vind het echt super interessant. Mensen blijven anno 2021 nog steeds regelmatig de hond met de wolf vergelijken maar staan hier echt mijlenver vandaan.  "

Mijn whippet lijkt dichterbij de kat achtige te staan dan bij de wolf haha. Ze rolt zich op als een kat, komt bij je liggen als een kat, likt zichzelf schoon als een kat en luistert even goed als een kat  yell

honden page profiel BrownieBrownie 3 doggies

honden foto van Brownie

" ik deel deze frustratie, en velen met mij vermoed ik
 
circa 50% van de mensen ruimt netjes de poep op, maar eea hangt af van de plek waar je woont. als er goed op wordt gehandhaafd, stijgt het % flink (ik snap dan ook nooit waarom er niet meer wordt gehandhaafd)
 
wat is er nu zo moeilijk om even de drol van je eigen (!) hond op te ruimen. zeker in de bebouwde kom. maar goed, er zijn genoeg hufters. wat ik allemaal heb gezien... mensen die hun hond in andermans tuin laten poepen, mensen die hun hond op een kinderspeelplaats laten poepen, hele parken waar alles vol ligt met poep. veel mensen met honden zijn gewoon asociaal "

Hier zijn de stoepen wel netjes, maar echt 5 cm daarnaast in het gras ligt het vol drollen. Het lijkt wel dat mensen denken als de hond in het gras poept, dat ze het dan niet moeten opruimen. Vind dat hier in het losloop gebied ook wel jammer, dan wil ik even van het pad af op het gras met Brownie spelen, maar daar ligt het bezaaid met drollen.

 

Ik zie ook vanuit mijn woonkamer doodleuk een man met zijn hond aan de andere kant van de sloot staan, die man kijkt naar zijn mobiel en stuurt de hond het gras op en laat hem daar uitgebreid poepen en loopt dan gewoon door.. hoeveel moeite kost het om het even op te rapen? Maar er iets van zeggen durf ik ook niet om eerlijk te zijn..

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Mijn whippet lijkt dichterbij de kat achtige te staan dan bij de wolf haha. Ze rolt zich op als een kat, komt bij je liggen als een kat, likt zichzelf schoon als een kat en luistert even goed als een kat   "

Hahahaha terugbrengen naar de fokker, je hebt het verkeerde dier gekregen wink

 

Heb nog wel een stelling. Honden die positief opgevoed zijn door middel van voer beloning gaan na een tijdje het gewenste gedrag vertonen voor het voer. Is dat vertonen van gewenst gedrag dan geen vorm van schooien? laughing

honden page profiel BrownieBrownie 3 doggies

honden foto van Brownie

" Hahahaha terugbrengen naar de fokker, je hebt het verkeerde dier gekregen 
 
Heb nog wel een stelling. Honden die positief opgevoed zijn door middel van voer beloning gaan na een tijdje het gewenste gedrag vertonen voor het voer. Is dat vertonen van gewenst gedrag dan geen vorm van schooien?  "

Oh hele interessante stelling! Ik denk dat dit dan eigenlijk wel een vorm van schooien is ja, maar aan het baasje de vraag of hij/zij het erg vindt of niet. Ik denk niet dat ik het erg zou vinden. Als de hond het gewenste gedrag vertoont en verder niet gaat bedelen of opdringerig gaat doen, dan denk ik dat ik het prima zou vinden. Als de hond dit gedrag maar ook vertoond als er geen voer in het spel is en niet altijd het voer of de beloning nodig heeft. Ik denk dat veel honden op een gegeven moment het voer niet meer nodig hebben om het gedrag te tonen. Ik heb bijvoorbeeld bij Brownie 'zit' aangeleerd met een snoepje, maar nu als ik haar vraag op te zitten doet ze dat ook prima als ze weet dat er geen snoepje tegenover staat.. hmm dan is het misschien toch niet schooien.. 

 

Lastige stelling! Ik denk dat het aan de situatie ligt, als de hond het alleen uitvoert voor het snoepje dan is het denk schooien, anders niet.

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

153 nieuwe berichten in dit topic yellyellyell

honden page profiel TinekeTineke 3 doggies

" 153 nieuwe berichten in dit topic  "

Zeer gezellige berichtenwinkwinkwink

honden page profiel DagmarDagmar 3 doggies

" Heb nog wel een stelling. Honden die positief opgevoed zijn door middel van voer beloning gaan na een tijdje het gewenste gedrag vertonen voor het voer. Is dat vertonen van gewenst gedrag dan geen vorm van schooien?  "

Ik ga ook enkel maar werken voor mijn bazen omdat ik daar geld voor krijg hoor.  Dus je kunt dat ook zien als bedelen.

Ik denk dat een hond heel simpel denkt. Hij doet gedrag omdat hem dit een aangenaam gevoel oplevert, of een negatief gevoel mee vermijdt.

Nu, ik vind mijn honden geen schooiers, tijdens trainen gaan ze alles doen om hun beloning te krijgen, maar als ik niet aan het trainen ben, zijn ze verder niet geïnteresseerd in eten als ze weten dat het niet voor hun is.

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

" Zeer gezellige berichten "

Normaal wil ik nog wel een beetje bijlezen/verlaat reageren. Maar nu..

Nope dit gaat me echt te ver

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Normaal wil ik nog wel een beetje bijlezen/verlaat reageren. Maar nu..
Nope dit gaat me echt te ver "

Pff ben blij dat ik niet de enige ben embarassed

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

" Hahahaha terugbrengen naar de fokker, je hebt het verkeerde dier gekregen 
 
Heb nog wel een stelling. Honden die positief opgevoed zijn door middel van voer beloning gaan na een tijdje het gewenste gedrag vertonen voor het voer. Is dat vertonen van gewenst gedrag dan geen vorm van schooien?  "

Ik denk dat het overgrote deel van de honden snel uitgekeken is op dat voer en vooral geniet van het werken met de baas. Het voer werkt als een bekrachtiger, maar is denk ik meestal niet de werkelijke motivatie. Alleen als je iets geweldig lekkers hebt. Maar dan veroorzaak je het zelf: je koopt de hond om. Omgekocht worden is iets anders dan schooien. Schooien is zeuren om voer.

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

" Wat ik nog achterlijker vind is dat andere hondeneigenaren mij aanspreken als ik een drol opruim van; 'laat toch liggen' of 'nou, dat doe ik nooit hoor'. "

Ja, dat snap ik ook nooit. Je staat dan toch ook zelf weer in die stront de volgende keer? Of je hond, of de lijn, of je kind... 

pagina 36 van 43 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 3637 38 39 40 41 42 43
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^